306
Hasznos info vs. kötelező tananyag
  • Efreet
    hétvége, stb... "csak még ezt gyorsan megcsinálom", "csak most, csak neked..."... nem mindig bejelentett melók.
  • FREAK
    hmmmmm, akkor most megint lemaradtam valamiről???? nekem még időm sem lenne napi 9 óra meló mellett mást csinálni..........

nem mintha sokáig szeretnék itt punnyadni.....
  • Efreet
    nem, de a fö állás mellé szinte mindenhol van egy kis "mellékes"... nevezzük akárhogy.
  • FREAK
    nem mindenki politikus vagy egyetemi rektor, hogy 6 helyről dőljön a zsé.........
  • FREAK
    csak hogy beszólj :)
  • Efreet
    plusz a mellékállások, plusz a .... :)
  • FREAK
    az ember EGY helyen helyezkedik el egyszerre....... :)
  • Efreet
    magus: ki volt bent? :))
  • Coine
    hát méghozzá milyen szar...
  • magus
    hmm azért, jo nálunk ma volt benn egy egyettemista, asszem efreet osztályában végzett és elkezdte magyarázni a 3d studio maxot. szerencsétlen amikor lekezdte mondani hogy mi az a bump mapping olyan zavarban volt, mert végignézett az osztályon vki elaludt, és folyt a szájából a nyál, a többi meg zavartannézett. mi meg a supergamezt néztük hátul. olyan gyorsan kattingtatott hogy asse tudtuk mit csinal,de neki tok egyertelmu volt. aze jo hogy van ilyen mert legalabb tudjuk hogy itt akarun e elhelyezkedni...

báre nálunk az a baj hogy elég kegyetlenul megy, mert itt midnen évben van vizsga, igy azert eleg sok helyen tudnek elhelyezkedni
  • Jano
    Legalább ennyi... Kösz :D
  • FREAK
    nekem pl. túl magas volt :)
  • Jano
    Nem is bezzeg, hanem bazzeg
  • Jano
    Bezzeg az én magasszintű hozzászólásomat le se fikázzák
  • Efreet
    majd talán holnap, köszi a mai eszmefuttatást :)
  • FREAK
    naja, az IGAZ szót véletlenül használtam, és magam sem szeretem

és nekem is mennem kell, de hatig még kéne egy menet :)
  • Efreet
    a tudomány is néphülyítés. csak jobb a PR-ja. (amúgy nem túljátszom a dolgot, már régen nem a saját meggyözödésemet mondom, csak neked mutatom meg, hogy a másik oldal sem a "mindenképpen rossz" kategória, akiket csak lenézni lehet)
    és hogy mi igaz? ez egy nagyon hosszú kérdés, amire már több, mint rengeteg ideje senki nem talált választ, de most nem fogom elmondani, mert mennem kell :)))
  • FREAK
    ebbe az egybe kár volt belekötni, majdnem mindent leírtam már kisbetűvel
  • Jano
    Tudtommal a neutrino képes a fény sebességének többszörösét elérni, melyet egy nagy amerikai kisérletben egy nagy földalatti alagútban be is bizonyítottak. Állítólag a fényseb 4-szerese a csúcs, csak éppen az egész értelmezhetetlen, mert a neutrino maga olyan mintha egyszerre lenne jelen két (vagy több helyen), illetve már az alagút másik végén volt, amikor még meg sem jelent az egyiken :) Jó, mi?

Egy vicces jutott eszembe:
    Isten
    Istein
    Instein
    Einstein

Szar volt.
  • FREAK
    "így jobban tetszik"

Nekem az tetszik jobban, hogy egy hulla nem támad fel. Meg az tetszik jobban, hogy emberek nem röpködnek angyal formában, hanem van egy repülő szerkezetük. Meg az tetszik legjobban, hogy a Szent Bibliából kihagytak asszem 5 könyvet, amire még az angyalos magyarázat is kevés volt.... És ugye nehogymár a hívő tömegek kételkedni kezdjenek a papok prédikációiban......

Figyi, ha te nem látod tisztán, hogy mi néphülyítés, és minek van csak egy csöppnyi esélye, hogy igaz legyen, akkor tényleg sajnállak. Bár szerintem te is rájátszol (ha már én is.......)
  • Efreet
    ja igen, és légyszives tiszteld meg azt a könyvet azzal, hogy nagy B-vel írod le a címét.
  • Efreet
    pár dolog, mielött megbántasz embereket... a Biblia egy olyan könyv, amit magyarázni kell. én elolvastam, és csak egy elég apró részét értettem meg. a magyarázatok folyamatosan változnak, és mindig az adott kor "igényeihez" alakítják. a matematikát is kitalálták többezer éve, és azt is az adott kor "igényeihez" alakítják. a tudomány meg szolgált egy magyarázattal, ami kb ugyanannyira hihetö, mint bármelyik teremtéstörténet. de sokaknak, pont azért, mert nem kevertek bele egy "isten"-t, így jobban tetszik. "Az egész fosszilis dinoszaurusz-ügy csak egy nagy vicc, aminek a poénja a paleontológusoknak még nem esett le."(Terry Pratchett-Neil Gaiman: Elveszett Próféciák. (olvasd el, érdemes))
  • FREAK
    ezt félre lehet érteni....

szóval a biblia leír valamit ez ok, csak a vallás tökéletesen félre tudta értelmezni.....
  • FREAK
    és mondhat bármit a tudomány, a keresztény vallás akkor is a glóriában fog hinni, ha valaki valahonnan előás egy "fényképet", amin egy faszi űrhajósruhában és nagy buboréksisakban áll egy Betlehem melletti dombon...............
  • FREAK
    ezek csak feltételezések

amikre nem akarok válaszolni, mert egyikünknek sincs alapja beszélni róla

de ha a múltat megfigyeled, máris megdőlt az állításod........ amíg a keresztény vallás a bibliában leírtakban hisz (töretlenül), addig a tudomány már szolgált egy magyarázattal..........
  • Efreet
    nem meghazudtolja önmagát. alakul, és változik idövel és az igények alapján. te abban hiszel, hogy a világ tudományos alapokon nyugszik. ha találkozol néhány olyan dologgal, amit nem tudsz megmagyarázni, söt esély se nagyon van arra, hogy a tudomány bármilyen értelmes indokot talál rá, akkor a tudomány sem ér annyit, hogy bárki kövesse?
  • FREAK
    Mi ez a duma??? Ködösítesz? :))))))))))

Az a hit, ami meghazudtolja önmagát nem hiszem, hogy ér annyit, hogy bárki kövesse..........
  • Efreet
    a hit sem stabil. nem ismered, nem ismerheted.
  • FREAK
    fordítva

előbb tudnom kell, csak utána hihetek benne

és igazából semmi nem 100%

pl tisztában vagyok az univerzum felépítésével, de ha holnap kiderül, hogy a Föld csak egy elektron egy atommag körül, ami egy másik dimenzióbeli lény segglyukának egyik sejtjében van, hát ez van......... nem lőném fejbe magam, és azt sem, aki ezt állítja

a józan ész kapui nyitva állnak, a tudás pont attól objektív, hogy változhat, míg a hit nem

a hit stabil, és megmarad akkor is, ha semmi alapja nincs
  • FREAK
    red bull vagy egy kis amfetamin segít......... de tényleg ne akard tudni :)
  • Efreet
    ne akard tudni.
  • Dikkma
    Inszomniaaaa :))
    Milyen?
  • Efreet
    és miröl mondod azt, hogy tudod? mi az a pont, ami után az "elhiszem" "tudom"-má válik?
    tudod, mint a székely bácsi aki kijön a starwars vetítésröl: "hát, én ezt nem hiszem el"
  • Efreet
    "de próbálkozni lehet........" ami szintén egy HIT, hogy képes lehetsz ilyesmire. a tudomány is egy vallás, megpróbálja a felfoghatatlant magyarázni, csak nem isten vagy istenek, hanem számok és képletek segítségével. hogy melyik módszer kinek hogy tetszik, az már egy másik kérdés. (de mindegyik nagyobb tudós, aki elkezdett kutatni, egy idö után olyan területre tévedt, ahonnan jobbnak látta visszafordulni.)
  • FREAK
    elvesztettem a cérnát, bevittél a mocsárba

maradjunk a prosztó hétköznapoknál
  • FREAK
    ilyesmire pl. direkt nem is figyelek, ha sikerül sem tudják bebizonyítani egy jó ideig

márpedig amíg nem TUDOK valamit, addig nem HISZEM el.............
  • Efreet
    alapvetöen nem volt meg sebességügyileg semmilyen korlát meghatározva, amíg Egykö prof. azt nem mondta... azt meg, hogy a fénynek van egy bizonyos sebessége, azt már tudták. de szegény speciális relativitáselmélet már eléggé az utolsókat rúgja.
  • FREAK
    "nem lehet abszolut objektívan létezni, nem képes az emberi agy befogadni, és elfogadni."

de próbálkozni lehet........ és ez rögtön több, mint egy HIT mögé menekülni, mert félünk a valóságtól és annak széleskörű megismerésétől...........
  • Efreet
    egyre inkább úgy állnak a kutatások, hogy túlléphetö. nem folyamatos gyorsítással, mert ott a tömeg és hossz-változás túl nagy lenne, de "ugrani" van lehetöség. persze ezek is csak hírek, vagyis mind hazudik... ugye Freak?
  • FREAK
    "mindenki hitt benne, hogy a fénysebesség túlléphetö"

mondjuk nekem már ez is erős, sose hallottam, hogy valaki ebben hitt volna.........