306
Hasznos info vs. kötelező tananyag
-
#218 a különbség óriási
adott ugye egy kérdés
tudományos válasz van rá (a víz a gravitáció miatt marad a mederben, és mindig lefelé folyik pl.)
vallásos válasz a következő : isten úgy akarta
másik kérdés pl. miért forognak a bolygók a nap körül - a tudományos válasz ismert..
vallás? Isten úgy akarta....
folytassam?
azt elsimerem, hogy sokkal egyszerűbb HINNI, mint utánajárni, de könyörgöm..... nem lehet mindenre ugyanazt a valószínűtlen, bizonyíthatatlan, mesébeillő választ adni....... -
#215 "és az egyik sokkal ésszerűbbnek tűnt...."
számodra. más számára meg sokkal ésszerübb az, hogy ez az egész ami itt megy, az nem csak fizika és kémia.
az egyházakról meg már elmondtam a véleményemet, többször is, az nem változott. -
#214 igaz, van erre külön topik, by ipszilon -
#212 nagyon nagyokat tévedsz
én, mint tudománypárti, mindkét oldal állításait megvizsgáltam, és az egyik sokkal ésszerűbbnek tűnt....
egy vallásos ember hallani sem akar a másik variációról, ő vakon hisz abban, amit beletömtek gyerekkorában vagy valami nyomorult szektában
www.hit.hu
7végén élőben nyomják a témát....... ezer zombi mosolyog és bólogat, hát mit mondjak, nem úgy tűnik mintha ezek az emberek lennének tisztában a valósággal.......... (főleg, hogy mindezért még fizetnek is.....) -
#211 olvasd el a Contact könyvet is. érdemes. -
#210 kibaszottul felhúztam magam a "Kapcsolat"-on, amikor a csajt vallási okokból nem engedték "utazni"..... ááááá, akkor ölni tudtam volna, pedig békés gyerek vagyok.... szóval amikor a kurva vallás keresztbetesz a tudománynak, mert fél, hogy rávilágít minden gyengeségére, azt már nem tudom tolerálni -
#209 "amíg engem nem akarnak belekeverni ebbe a maszlagba"
te miért akarod öket belekeverni a 'tudományos maszlagba'? a vélemény egy dolog (nekem is mmegvan, le is írtam), de a tolerancia és a tisztelet szükséges mellette.
"nem szoktál belső kényszert érezni arra, hogy segítsé másokon ha látod hogy nagyon bénázik, vagy rosszul csinál valamit? ez a hit kérdés ugyanilyen..."
de pontosan ezt mondom, hogy nem tudhatod biztosan (mert NINCS bizonyíték), hogy nem neki van igaza. innentöl meg ugyanaz a térítös játék, mint ami a másik oldalról megy.
lehet hinni bármiben, lehet, hogy a másik ember hite nem tetszik, de ez mind nem indok arra (egyik oldalról sem!), hogy ráeröltesd a másikra. észérvekkel, és nem nagybetüvel és felkiáltójelekkel kell beszélgetni. egy beszélgetés soha nem a másik meggyözéséröl vagy megtérítéséröl kell, hogy szóljon, hanem egyszerüen csak információátadásról. az, hogy ezekután ez kiben milyen változásokat indít meg (vagy nem indít), az már mindenkinek a saját egyéni dolga. -
#207 már bocs, de nem ez a téma???
én a büdös életben szóba nem hoztam volna, ha nem kezdünk el róla beszélni.......
nekem tök8, hogy Allah, Krisztus vagy Songoku, amíg engem nem akarnak belekeverni ebbe a maszlagba
egyszerűen csak megvan a véleményem, amit nem félek kimondani, ennyi
de ha zavar a téma, dumálhatunk tovább az oktatásról -
#206 azt nem fogom soha megérteni, hogy neked személyesen miért baj, ha más boldogan él a hitében (ami teljesen lényegtelen, hogy hibás-e vagy sem).
amit ki nem állhatok, az az intolerancia mások véleménye iránt. -
#205 erről nem hallottam, de kösz, hogy említetted!! ugyanis ezen a ponton az EGÉSZ KERESZTÉNY VALLÁS értelmét vesztette!
a mikulásról kiderült, hogy csak a szomszéd bácsi beöltözve, kell ennél több bizonyíték annak a sok szemellenzős hívőnek??? -
#203 tévedsz!! én a tudományban hiszek, aminek objektivitása a rugalmasságában rejlik
kiderül valamiről, hogy hibás, mégsem igaz, sebaj!!! azért vagyunk, hogy újabb, még biztosabb választ keressünk!
tud ilyet egy hívő???? ooooh dehogy..... az első ellentmondásra máglya, inkvizíció, száműzetés.... a HIT egyszerűen meghal, ha valamiben tévedett, de mivel ezt egy hívő sem ismeri el, így marad az önhülyítés amíg világ a világ
és nem akarok senkit megbántani, de ha megbántottam valakit, vállalom
igenis lenézem azokat, akik gyávák választ keresni egy kérdésre, és inkább egy többezer éves mesével magyaráznak meg MINDENT, mert ez olyan kényelmes és kellemesen langyos..... -
#202 te is pont ugyanazt magyarázod, és nem vagy hajlandó mások másféle (még ha szerinted, és sokak szerint hibás) világnézetét elfogadni, és tolerálni. -
#201 mellesleg ez volt a leggyengébb beszólásod az utóbbi hetekben.......
-
#200 abban a pillanatban megváltozik a tudományos álláspont..........
de akinek még ez is ellenkezik a hitével, az továbbra is ugyanazzal fogja magyarázni, érted már? -
#199 aztán ha holnap lejön 1 avatár és rendet vág a tudomány papjai (gyk. tudósok) közt, akkor hoppá? miért ne lehetne az az oldal igaz? -
#198 jaaaaaj ez annyira gyenge!
Ha nem akarok és nem is tudok valamit megmagyarázni, vagy esetleg féleg a valóságszagú választól, akkor jöhet az teremtés duma.... Könyörgöm, nyisd már ki a szemed! Lassan mindenre megvan a tudományos magyarázat, amire meg nincs, azt kutatjuk tovább, de iszonyú gyáva és unintelligens dolog egy ilyen kihívás elől valami buta vallás mögé bújni, ami elintézi az egészet annyival, hogy "Isten megteremtette a világot, kezicsókolom"....... Naja, ezzel persze megnyugtattad a kis lelkedet, és elkönyvelted, hogy mostmár leélheted úgy az életed, hogy igazából soha semmire nem kell értelmes választ adnod, mert "Isten akarta így".... Ne haragudj, de ennyi erővel Törpapa is teremthette volna a világot, kb. ugyanannyi rá az esély és főleg a bizonyíték. A vallás naiv, buta és káros dolog a mai világban, mert egy olyan hitet kényszerít óriási tömegekre, amit meg sem próbál megmagyarázni! Van ennél nagyobb átbaszás az emberiség történelmében??? -
#197 ipszilon #192: ez egy nagyon lényeges gondolat. és ez az, amire mindenkinek magának kell a saját gondolatait elrendezni.
(bár, ha most itt körülnézek, akkor az "összehangolt" és "tökéletes" az enyhe túlzás, bár lehet, hogy csak rendet kellene raknom :D ) -
#195 nekem ez annyira nem tünik logikusnak ,
nagyon sok minden lehet a bukások mögött !! -
#194 valahogy logikusnak tûnik, hogy ha nem tanul meghúzzák!:-) -
#192 nekûnk egyszer azt mondta a kémia tanárunk, hogy nem lehet, hogy nincs Isten vagy vmi felsőbb Erő, hiszen az univerzum olyan tökéletesen és összehangoltan mûködik, hogy vkinek ezt meg kellett teremtenie!
nem vagyok hívő, de ebben van vmi... -
#191 hat aze ez nem igy van hogy csak igy buknak meg az emberkek. tesom egy angol anyanyelvu suliba jart, ahol mindent angolul tanulnak, és a csávót meghuztak. egyszeruen nem tanult. meghuztak;) -
#190 azé nem árt ha értesz ehhez meg ahhoz is nem? -
#189 mittomén de Németh azt mondta abban az évfolyamban végzett mint te... -
#188 de a hittel (és nem csak a vallási hitre gondolok) sok mindent elérhetsz! rosszat és jót egyaránt! tudni kell válogatni! de hinni kell! (mint már mondtam) -
#186 folytatom. (magasröpte megvan rendesen... :D ) -
#185 megint kezded.... -
#184 axióma. -
#183 alapvetés? -
#182 velem nagyon ritkán lehet. :) az meg, hogy a mondatokban megtalálom a hibát, az meg alapvetés. -
#181 veled néha lehetetlen beszélgetni... -
#180 nem "csak" :)) -
#179 mondjuk tudom, hogy csak a sörrel van bajod :) -
#178 csak tapogatózom......... -
#177 több szempontból se jött be az ajánlat :))) -
#176 ráérsz hétvégén???? kéne ásni egy árkot a telken, meg ha már ott vagy, szállítsd el a sódert, kösz, majd meghívlak egy sörre! :) -
#175 mivel foglalkozom? mindennel :))) (amit elvállalok) -
#174 most jut eszembe, nekem is van egy ilyen mellékpénzforrásom, de abból még egy tükröt se kapnék S600-hoz, nemhogy magát a szekeret... :))) -
#173 mivel is foglalkozol? -
#172 kinek, hol... nekem pl emilen jön jópár ilyesmi, meg smsben... -
#171 mesélj...........
""csak most, csak neked..." ezt pl. különböző suttogó férfivécés ajánlatokra kell mondani? :DD