306
Hasznos info vs. kötelező tananyag
  • Efreet
    feketére festett szemüvegben nehéz meglátni a fényt... föleg úgy, hogy nem is akarod.
  • FREAK
    most nem kötekedni akarok, de Jacko bevételeit tekintve még az a 20% is simán lehet nyereségvágy...............

de ismétlem, én NEM erről beszéltem

ezek egyedülálló dolgok, egy "igazi" segélykoncert nem erről szól
  • Efreet
    Dikkma: több mint 10 éve MINDEN vizsgaidöszakban van legalább 1 Sch-s ugró.
  • Efreet
    igen, a szervezö egy bizonyos Michael Jackson nevezetü, amúgy ismeretlen popzenész, aki a bevételeinek kb 80%-át eljótékonykodja... és kb 30 alapítvány él belöle... meg az ismeretlenségéböl.
  • FREAK
    amúgy a cinizmus soxor akaratlanul is "csontot talál", a túlélés egyik alapvető eszköze........ a másik a szellemi nyomor....... :)
  • Dikkma
    Valaki nem jön? Állítólag borzalmasan koszosak a schönhercz tetején levő antennák :))
    Á, nem. Nem menne.
  • FREAK
    zsebébe
  • FREAK
    akartam is írni, hogy vannak kivételek......... de ne felejtsd el, hogy azok viszont nem egy gyereknapi bulira álltak össze, és közvetve ugyan, de ott iszonyat pénzek csúsztak a szervezők szebébe...............
  • Efreet
    "segélykoncert a beteg gyerekekért..." - Heal the world, alig-alig volt 1-2 ismert arc... az egész világon az zengett... azóta is volt jónéhány ilyen. nem túl szép ez a világ, de te különösen túl cinikusan látod a dolgokat. szerintem itt kissé túl is játszod a dolgot, különben már nem élnél.
  • Dikkma
    Szar az élet? :)
  • FREAK
    olyan ez mint hinni a mikulásban......... amíg hiszel benne, happy vagy, aztán eljön a nap, amikor egy élet válik értelmetlenné.........

és ez csak egy apró morzsája annak kurva nagy penészes kenyérnek, ami maga az élet.........
  • Dikkma
    Vissza is értünk az alapfeltevéshez. Apu elcseszett élete vagyok!
  • Dikkma
    A tragédiám, hogy szeretem a törit, meg a kémi-bioszt. Ezzel max. tanárnak lehet elmenni, de annyira még én sem vagyok hülye.
  • Dikkma
    Hát a biomérnököt én is tökegyedül találtam ki, anyámék engedték is, jó is lett volna ha elvégzem. Csak a szerves kémia tanszék ugye :)) De inkább magamnak köszönhetem, szal nem az, mindent tudtam és szívattak.
  • FREAK
    ebbe ne menjünk bele

maradjunk a hétköznapoknál........ mit látsz??? azok, akik csak annyit látnak a világból, amennyit minden átlagember (főleg az oktatás által), relatíve boldogok, legalábbis teljesnek érzik az amúgy lapos, sablonos életüket

aki már belekóstolt a nem tanított tudásba, és átlát a szitán, az bizony sose lehet igazán boldog, mert a dolgok mögött szinte mindig valami negatív motiváció áll..........

egyszerű példa : segélykoncert a beteg gyerekekért......... mit lát az átlagember?? sok aranyos zenész eljött, hogy segítsen..... mit lát a felvilágosult??? Sok lepukkant, szar zenész eljött, hogy legalább ennyi nyilvánosságot szerezzen, ha már pénzt nem kapnak........... És még sorolhatnám a sok rajzfilmet amit kizárólag anyagi haszon reményében csináltak meg, és ezt tudva, valahogy az egész elveszíti a varázsát...........
  • Efreet
    én tök egyedül találtam ki, hogy hova szeretnék menni. az, hogy ott mekkora szivatásban volt részem, és ezekután otthagytam a francba az egészet, az is az én döntésem. hiába szeretnék valamit elvégezni, ha a környezet mindent megtesz azért, hogy ne sikerüljön. (éljen a vasúti jármüvek tanszék!)
  • Efreet
    #71: na ez az, amiben nem értünk egyet. föleg az információmennyiség adott-ságában, de a második sorban sem. a gazdagság és a szegénység mindig a szemlélö számára relatívak, abszolut mértékben egy közel végtelen mennyiséghez képest mindegyik nulla.
  • FREAK
    én is itt basztam el............... reálból szar vagyok, és utálom is, humánt meg alig tanultam...... ezen úszott el a szociológia és a pszichológia felvételim..............
  • Dikkma
    Mondjuk nekem ez volt a baj, mindig azt csináltam amit szerettem volna. Aszondom orvosira megyek, tanárira, vagy akármi akkor oda mehettem volna.
    Más kérdés, hogy most aztán baromira nem tom mit csináljak, nem sok esélyt látok rá, hogy a biomérnök otthagyása után elvégzem a kandót.
    abszolút nem érdekel matek meg fizika.
  • FREAK
    szerintem a NAGY GALAKTIKUS INFORMÁCIÓMENNYISÉG adott, és semmiképp nem szubjektív az eszerinti értékelés

aki többet tud, az "gazdag", aki keveset, az szegény, de boldog
  • Dikkma
    :)))
    Bárcsak engem is oda rúgdostak volna :))
  • Dikkma
    Illetve nem is.

Gimi titkárnője:
    Felvették humánra, meg elfogadjuk a történelem versenyeredményt is. Megcsinálja a reál felvételit?
    Anyám: megcsinálod?
    dikki: hát nem tanultam rá semmit. Azért meg
    kéne.
    Titkárnő: és akkor hova kéri a felvételt ha sikerül?
    Anyám: akkor melyiket választanád ha mindkettő sikerül?
    dikki: Ha nem vesznek fel, akkor humán, ha igen akkor reál.

na inkább itt dőlt el.
  • FREAK
    hmmmmm........ ugyanez nálunk........

-A hajózási tetszik, meg a repülőgép mérnök.....
    -Lófaszt a seggedbe, mész szépen programozónak!
  • Efreet
    dehogynem. mindenkinek a saját értékrendje szerint vannak meghatározva a szintjei, és neki az, amiben él tökéletes. az meg hol érdekelje, hogy mások lenézik?
  • Dikkma
    A B lapok leadási határideje előtti estén dikki este 10-kor:

hm, felvennének mégis biomérnökre. Anyu biomérnökre megyek nem élelmiszerre ok?
    Menj, kisfiam.
    ok.

Na ennyi :)) Itt dőlt el.
  • FREAK
    nem tudni, hogy szegény vagy még nem tesz gazdaggá...........
  • Efreet
    ezt már megbeszéltük a kockáéknál. ha nem tudod milyen, akkor nem hiányzik. és ez nem szegénység.
  • FREAK
    boldogok a lelki szegények.........

de kérek én ebből az áldásból?
  • Dikkma
    Mindjárt összenyálazom a kézfejem, és jöhet a lúg.. :)
  • Efreet
    a tudatlanság áldás. (why, oh why didn't i take the blue pill...)
  • FREAK
    ha ezt tudod, a lényegen már túl vagy.......... sokan csak akkor jönnek rá, amikor már game over....... 20 évesen ilyen szinten tisztában lenni a helyzettel kész áldás, és óriási előny..... kevés károsabb dolog van az illúziónál
  • Dikkma
    Apu elcseszett élete vagyok.
  • FREAK
    életművész........... voilá :)
  • FREAK
    "még mindig nem tudom mit akarok"

ha jobban belegondolsz, azért elképzelésed csak van................ minden ember álmodozik egy fajta életről, NA EZ AZ, amit célul kell kitűzni
  • Dikkma
    Igazából leszarom az egészet :D
  • Dikkma
    Én 20 évesen sem tudom mit csináljak. Meg nem is érdekel.
  • FREAK
    :)))))))

újabb sikeres téma by FREAK :))

na izé, szóval.......... az már bőven elég, ha tudod, mivel NEM fox foglalkozni egész életedben..... ha ezt már 16 évesen kizárhatná az ember az életéből, sokkal több ideje jutna azokra a tárgyakra, amelyek érdeklik, ugyanis valaki vagy reál vagy humán, ez nem változik

mind elmondtam egy párszor, a tudás hatalom, nekem ez a kedvenc mondásom, sőt életfelfogás is (a másik kedvenc : a cél szentesíti az eszköszt)

vagyis nekem nem a tanulással van bajom, de van egy pont amin túl egy humán agyba nem mennek bele a reál dolgok, csak káosz és undor a vége

ugyanúgy, ahogy egy John Nash soha nem fogja megérteni, miért lehet szép egy fekete vonal egy fehér papíron..........

és mégegyszer elmondom : az, hogy itt a többség saját bevallása szerint MÉG mindig nem tudott dönteni, ez nem az ok, hanem az okozat........... a rendszer effajta biztosítottsága miatt nem kénszerül rá az ember az önálló, előretekintő gondolkodásra....... ha az én módszerem lenne elterjedve, 14 évesen már természetes lenne ilyen dolgokon gondolkodni, és mennyivel jobb lenne!!!
  • TheZsenyka
    Nézzétek meg a Csodálatos Elmét aztán menjetek lefeküdni.
  • ipszilon
    1 év nem elég! hidd el, hogy nem lehet választani ilyen hamar!
  • ipszilon
    nem vagy te egy kissé mániákus? neked mindenki, aki másként gondolkozik mint te, átlag szürke ember?