306
Hasznos info vs. kötelező tananyag
  • FREAK
    tudod, "az átlagember bekaphatja" :))) (idézet az alibi törzsből :)

én az intelligens emberről beszélek

és igazad is lenne, csakhogy a középiskolában nem bemutató/kipróbálás szinten van kémia meg matek, hanem kötelező és erőszakos agytágítás szinten

pl. nálunk csak elsőben volt kémia, utána soha többé

de ketten megbuktak belőle.......... volt ennek értelme????

szerintem középiskolában már csak az általános műveltséget kéne kötelező módon fejleszteni, az ilyen reál tudományokat meg óhaj szerint, külön csoportokban

EZERSZER inkább a nyelvoktatást kéne nyomatni, ha 4 év alatt összejön 2 középfokú nyelvvizsga, már vagy valaki, nagy baj már nem érhet.......... de mit kezdesz egy ötös matek érettségivel?
  • Efreet
    az általános és középsuliban mindenbe belekóstoltatnak, gondolkodásmódokat, és elveket mutatnak be. ott lehet eldönteni és kitalálni, hogy kinek mi fexik, mihez érez affinitást. utána mehetsz felsöoktatásba azt remélve, hogy ott már azt tanítják, ami érdekel. de ha soha nem látsz 1 kémiai kísérletet, akkor soha nem tudod meg, hogy esetleg nincs-e benned 1 vegyész elrejtve...

az info-szürést meg megteszi a média ( :((( ), az átlagemberke úgyis csak azt tudja meg, amit este a hírekben elmondanak neki, és nem érdekli a háttér.
  • FREAK
    viszont ez a sok bullshit, amit a gyerekek fejébe tömnek, tökéletesen használhatatlan az életben

ez azért aggasztó
  • FREAK
    a tudás hatalom, és az információ tudás

szerintem csak ez jelent igazi hatalmat

hiába van atomrakétád, ha nem tudod hova kell lőni.... viszont megfelelő tudás birtokában egy bicska is elég.....
  • FREAK
    Szerintem az iskolákban 90%-ban baromságokat tanítanak (ha jól emlékszem :)

Ez CSAK az általános, és középiskolákra vonatkozik. Pl. nem ismerek felnőtt embert, aki az érettségi óta egyszer is elvégzett volna egy koszinusz számítást, vagy egyszer is szüksége lett volna a kémiaórán tanult vegyjelek használatára. A fizikai kísérletekről nem is beszélve. EZ NEM ÁLTALÁNOS tananyag, ezek szélsőséges tudományos ismeretek, amit elég lenne egyetemen tanítani azoknak, akik ezt választják. Én pl. ma már egyetlen matekfeladatot sem bírnék megoldani, mert évek óta nem csináltam ilyet. Azt meg végképp ne kérdezze senki, mi történik, ha ecetbe magnéziumot és brómot szórok (öntök? :)

De azért tök jó volt 4-6 éven keresztül ezzel tömni az agyamat, ahelyett, hogy valami használható információt adtak volna át........

A mai világ egy nagy problémája az info-túlcsordulás. A tudás hatalom, de manapság már sokkal könnyebb sok haszontalan információhoz hozzájutni, mint valami hasznoshoz.

Hogyan kéne szűrni??? Hogyan kéne ezt már az oktatásban elkezdeni????? Mi lesz itt 100 év múlva, amikor már újabb milliárd ember könyvei lesznek a polcokon????
  • Efreet
    ez nem index, hogy nullázni kelljen.
  • Mike
    0 a hatalma