41390
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Borg
    3200+már 400fsb, illetve az összes C és E jelölésű P4hez is ez kell.
    Arról nem beszélve, hogy a legtöbb barton AMD megy tuninggal ennyit...
  • SoDI---
    ja ezt nem ide :)
    sorry :)))
  • SoDI---
    Arról már nem is beszélve, hogy ahogy a (Mistral) árlistában a technikai adatokat nézem, az összes (még a 3000+) proci is 333-as FSB-hez van.
    Na akkor most tényleg mi értelme van így a 400 Mhz dual DDR puszta létezésének is?

Mert én már eljutottam oda, hogy ezt sem értem...
  • SoDI---
    Aha.

Kérés:
    szerinted hány százalékkal drágább a 9800 PRO a 9600-hoz képest annál, mint amennyi drágulás a teljesítmény beli ugrás alapján indokolt lenne??

Erre válaszolj, nagyon kérlek...

Mert szerintem ha azt nézzük, akkor a 9800 nem hogy nem drágább, de még olcsóbb is!
  • [NST]Cifu
    Továbbra is LoL...
  • NeoMaN
    Én 10 éve nagy PC buzi vagyok, de azé normális ember módjára tudok gondolkodni, nem vesztettem el az értékítéletem.
    Te már menthetetlen vagy.....
  • [NST]Cifu
    Lent már volt szó róla - a Ready, az Aqua és a Pixel árul iszonyú olcsón rendelésre (His, Sapphire illetve Connect3D) 9800Pro kártyákat, nettó 53e, 54e és 60e Ft-s áron. A M*stralban pedig raktáron van nettó 60e Ft-s áron GexCube 9800Pro.
  • [NST]Cifu
    LoL....
    Akkor végy PS2-őt, és kerüld a PC-t mert a PC ár/érték aránya iszonyú sz@r a felvetésed alapján... :)))
  • NeoMaN

Jelen pillanatban nincs bestbuy videókari. A 9600 szar, a 9800 drága....
  • ljoe
    Hali SoDI! Hol vetted a videókártyád ilyen olcsón? Nettó, vagy bruttó? Esetleg van még belőle számomra is?
  • Laalee
    az enyém best buy volt :D club3d 9700pro odaadtam érte a 7500aiw met több mint 1 éve
  • SoDI---
    9800 drága

Ha 97, 100, meg 110 ezerért veszed, akkor igen.
    Ha jó helyen, akkor nem, mert 30-40-nel olcsóbbért is van :)
  • SoDI---
    Nem az árat kell nézni.
    Hanem az ár/érték arányt.
    9800-nak továbbra is ez a legjobb.

PS2? Meg X-Box?
    Na jó, de azokat előállítási ár alatt kapod kézhez!
    A programokkal akarnak igazából kaszálni!
  • NeoMaN
    Jo, különböző a véleményünk.
    Sztem aki 70-ért vesz vidkarit, azé hogy jáccon, az egyértelműen nem normális...
    Én megtehetném, mégsem teszem, mert mindennek van egy ár/érték aránya. Ha nálad ebbe nemhogy belefér, de szted a legjobb a 70ezres kari, akkor nagyon nem vagyunk 1 hullámhosszon.
    (egy 70ezer FT-os Ps2-nek akkor milyen az ár érték aránya, ha a bestbuy a 9800?).
    Jelen pillanatban nincs bestbuy videókari. A 9600 szar, a 9800 drága....
  • [NST]Cifu
    1.: Videókariknál az olyan vétel, mint a prociknál a Barton 2500+ volt mondjuk az elmúlt fél évben, nos ilyen közvetlenül nincs. Ha egy 9800SE sikeres szoftmoddal megy 9800Pro-ként, azt mondom, igen, ez tényleg csúcs. De ez nem 100%. A teljesítménye alapján pedig tényleg megér 70 rugót - az más kérdés, hogy még ez is sok, ha azt nézed, hogy nagyon sokan ennyit vagy még kevesebbett kapnak kézhez egy hónapban. De nem ez az ár/érték viszony alapfaktora.

2.: 70e Ft-ért videókamerát vagy autót venni - na az a meleg dolog. Normálisan használható videókamerát ennyiért nem kapsz (ez olyan dolog, mint 20-30e Ft-s digitális fényképezőgép - max. 2x digitális zoom, kb. 5m-ig használható optika és alapból 10-16 normális felbontású képre elegendő memória....), autót meg olyat, amely éppen, hogy gurul és nincs zöldkártyája... :)
  • Pill
    hi Ma vettem egy ilyen mert a gyári vantim beszart.
    Mi a véleményetek róla? http://www.titan-cd.com/english/product.asp?model_no=TTC-CUV2AB/RHS(DIY)
  • Borg
    Vagy 30%-al lassabb, ha az NV30-ból indulunk ki pl :D
    De kihangsúlyozták, hogy "speciális esetekben akár", ami természetesen nem azt jelenti, hogy mindenhol 2x lesz.
  • SoDI---
    A kérdés csak az, hogy a "speciális eset" mondjuk a Half Life 2-s high-dynamic range renderinget, vagy valami belső chip-specifikus gyári tesztet jelent-e :-))
  • sniper
    Abbol a 2x-bol le kell vonni a kamufaktort, aztan kiderul hogy jo ha 30%-kal gyorsabb lesz. :)
  • Borg
    Az R420/423 2x annyit nyom majd, mint a 9800XT. Legalábbis speciális esetekben. Aztán a többi majd kiderül. Az ATI meg mindig 399 dolláros áron adja ki az új csúcskártyáit, az meg már más kérdés, hogy itthon mennyit rak rá a sok köcsög nagyker meg kereskedő...
  • SoDI---
    Szerintetek hozhatnak a nextgen kártyeszok (mondjuk R420)elérhető (max, de tényleg maximum 100 ezer Ft) áron kiemelkedő teljesítményt néhány (3-4) hónapon belül? Mert ha a válasz nem, akkor azt hiszem, hogy semmiképpen sem érdemes várni.
  • SoDI---
    Különben 6 rongy körli difivel tultál te váltani gf4-ról 9700-ra? Hmmm...
  • Borg
    Netto ár alatt. Attól függően, hogy van e még garancia rá.
  • SoDI---
    Tényleg:
    Aktuális áfás bolti ár kb. hány százalékárt érdemes meghirdetni úgy nagy általánosságban a cuccokat?
  • SoDI---
    Avagy a kérdés máshogy:
    érdemes hirdetni az sg-n? :)
  • SoDI---
    És hogyan szoktad eladni az aktuális kártyákat?
  • Gerry
    Igen, így viszont kisebb vagyonokat adsz ki egyszerre amikor kártyát veszel, én meg inkább kiadok többször (mondjuk egy évben 2x) 5-6e Ft-ot, és veszek egy új kártyát, amire megint van egy év gari, és könnyebb lesz eladni. Pl nekem most úgy van 9800Pro-m, hogy alig dobtam rá pénzt az előző kártyámra. Igaz az előző kártyám több mint egy évig volt meg (Club3D R9700), viszont előtte kb fél évente cserélgettem: GF2MX->GF2Ti->GF3Ti200->GF4Ti4200->Club3D R9700->Sapphire R9800Pro. (ez most asszem november/december-ig biztos megmarad, utánna pedig valami R42x chipes ATi, vagy NV4x-es Geforce következik, de addig pedig kiválóan elvagyok ezzel minden játékban max detail-en.)
  • SoDI---
    Hát hová a fenébe tünt az, amire válaszoltam?
    Hát enyje no!
  • SoDI---
    Szerintem hülyeség kicsiben lépkedni.
    Nekem eddig így volt:
    TNT -> Geforce 2MX -> mostani gf4 4200
    Következő lépés meg minimum 9800 PRO.

Szerintem mindig át kell ugrani egy generációt.
    Ez nekem nagyon jól bevált eddig.
  • Gerry
    Nem találta senki, számlával, garival, mindenféle hókuszpókusz nélkül megvettem egy nagykerben...

Pontosabban a raktáros fiú fél perc alatt megtalálta a polcon, a többi között, és miután aláírtam a számlát betalált vele egy szép szatyorba, majd átnyújtotta nekem, és megköszönte a vásárlást!
  • SoDI---
    hoppá
    ready Excalibur ATI Radeon 9800 PRO 128 MB 52.950,-+áfa
    Ha van nekik, akkor királyos :)
  • SoDI---
    Én 51250-ért vettem a 9800Pro-t egy hete

Aha...
    És melyik raktárosfiú "találta"? :-)))
  • SoDI---
    Nincs olyan VGA, ami 70K-t megér, pláne, ha még feleslegesen erős a teljesítménye..
    70 ezerért már videókamera vagy Lada van.

Ennek feléért mert Geforce 4.
    Aminél dupla olyan jól teljesít minimum a 9800 PRO.
    Tehát ---> megéri.
    Mit érsz egy VHS-kamerával? Mit érsz egy rozoga ladával?

Mennyivel jobb, ha gyors a Half Life 2 :)
  • SoDI---
    70-ért bestbuy videokari..... :DDD

IGEN!
    70-ért bizony ez az!
    9800 PRO, valszeg tuningolható XT-hez.
    Ez így 70. Ez igenis bestbuy.
  • Gerry
    Válasz ment privátban...
  • Furky
    na el kell menjek órára, fergetegeset fogok most programozni assembly-ben. gerry akkor léccives írj majd egy email-t, köszi.
  • Furky
    én szeretek utazni... :))
  • Vez
    No probelem. Én lusta lennék ennyit utazni :)
  • Furky
    szóval amit szeretnék a gépembe: asus a7n8x-e deluxe, 2500+ barton, thermaltake volcano 11, 2x512 MB ddr 400MHz-es, mondjuk a samsung,120 Gb seagate sata vinyó, thermaltake blue-eye 8 centis rendszerhűtő, sapphire radeon 9800 pro. házam van(feel v), meg billentyűzetem is: a4tech multimédiás wireless+optikai egér 800 cpi-s. kb ennyi kellene.
  • Furky
    van mis@ral bizony, csak nagyon szídják a boltot. nem is szimpi nekem sem. és milyen 9800 pro az? sapphire? vagy milyen? ne haragudj, de aqua-nál 54 nettó. az már 5ezer pénz. annyiért már veszek egy nagyobb procit, vagy akármi mást. alig tudtam kigazdálkodni ezt az 54ezret is úgy, hogy 1 giga ram lesz benne...