41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • PLackó
    csak nem tudom használtban mennyire bízhatok meg:(
    ha újat vennék,mit ajánlanál?
  • ollie
    ezért már kapsz használt 9700 pro-t (esetleg 9800-at is!)
  • PLackó
    sajna nincs :(
    :DD
  • PLackó
    csak drágák:(
  • PLackó
    hááát,külön videokártyára 35000 körül.
  • Narancs
    Mondd mennyi pénzed van az ügyre és megmondom!
  • ollie
    Én x800-at vennék, de az új geforce is jó.
  • ollie
    nem, csak nem írtad mennyit szánsz rá, szal gondoltam sok lové van ;)
  • PLackó
    de mégis,szerinted a kettő közül melyik a jobb?
  • PLackó
    mert,ezt így vissza lehet majd vinni a boltba amelyik nem tetszik?
    off:új logó?
  • ollie
    Vegyél egy új PCI EXPRESS-es konfigot (persze P4 EE-t tegyél bele), amin kettő hely van videokártyáknak, és tegyél bele egy GeF 6800-t és egy X800-at is, hogy össze tudd hasonlítani. Amelyik bejön, azt megtartod.
  • PLackó
    én most akarok kártyát venni mert szar geforce 2-m van.
    szerintetek akkor inkább Nvidia mint ati?és milyet ajánlotok?
  • Bircsike
    Nem biztos??? Ember, hol élsz te? A HL2-őt kifejezetten az ATI kártyákra hangolták! Akár 40%-kal is gyorsabban megy majd! Ne igyatok előre a medve bőrére!!!
  • SoDI---
    Az új játékokban az nVidia tűnik a királynak.
    Minden másban az ATI.
    Hogy a Half Life 2 kivétel lesz? Igen, valószínű. De nem biztos :)
  • ghost cb
    Soha nem lesz szép képű ATI játék, ha nem támogatják az emberek, ráadásul (egy picit leegyszerűsítva) mást is lehet nem csak játszani. Mondjuk én mindigis ATI párti voltam :)
  • SoDI---
    A másik dolog, hogy most néztem át a Far Cry 1.2 TomsHardware tesztet... PS3-mal már lenyomja a 6800 az X800-at. Doom 3 - lenyomja.
    Nézzük csak.
    Doom 3 - nVidia győzelem
    Far Cry - nVidia győzelem
    hagyományos, elavult többi játék - apró ATI előny
    Elgondolkodtató...
  • SoDI---
    Egy pillanat!!!!
    Rájöttem, hogy miért olyan drága a Mistral-os X800 XT!
    Ugye azt írják: "A kártya GPU-ja 520 MHz-en ketyeg, míg a memória "DDR560" azaz 1120MHz-es csúcssebességen üzemel!"
    Most találtam egy cikket, ahol ezt írják: "A PE 525/1120 MHz (GPU/RAM) órajeleivel szemben a sima XT csak 500/1000 MHz-es ritmusban dolgozna.".
    Bakker! Hát a Mistral-nál az a kártya tehát nem sima XT, hanem XT PE!
  • Bircsike
    Azt szeretném megkérdezni hogy nem tudtok-e véletlenül olyan weboldalt ahol kiegészítőket lehet venni, pl. memória hűtőlapot vagy videókártya ventillátort vagy videókártyához memória hűtőbordákat és hasonló apróságokat?
  • Borg
    Tuning dologban csak egy kérdés nyitott még:
    R430 0.11 mikronon debütál szeptemberben... hogy az mit fog tudni, még mindig rejtély.

Amúgy nemtom mennyire mérvadó a Doom3. Nekem az a véleményem, hogy (mint ahogy eddig is) a HL2 motor jóval népszerűbb lesz, az online multik körében. De aztán a fene tudja. Az nvidiától kitelik, hogy elszór némi zöldhasút, és mindenki leszopja magát a D3 engine előnyeitől...
  • SoDI---
    Tényleg! Mennyire érdemes a Doom 3-at önmagán túlmutatóan mint szempontot nézni a vásárlásnál? A hosszú évek múlva megjelenő Quake 4-en kívül épül valami rá? Van rá legalább valami halovány esély, hogy az elkövetkezendő egy-másfél évben kijön valami Doom 3 engine-nel? (Ez most nem irónia, komolyan kérdem.)
  • SoDI---
    Egy szempont van igazából, ami továbbra is az X800 előnyét mutatja. Ez pedig az, hogy sokkal kisebb arányban esik vissza a teljesítménye magasabb fokú anizó, és FSAA alatt, mint a 6800U-é. Ott az utolsó "fokozat" már nem is használható, mert ha az azt megelőzőről átváltunk rá, akkor szép meredeken esik a teljesítménygörbéje, míg az ATI kátyájánál ez az esés szép egyenletes. Ez ellen pedig maximum csak azt lehetne mondani az nVidia védelmében, hogy ezeket amúgy is tök felesleges maxra nyomni, hisz ott már szinte amúgy se látszik a különbség.... Ejj... De utálom, ha ennyi szempontot kell megvizsgálni, mert így rohadt nehéz dönteni!
  • SoDI---
    Nézzük csak sorra: Ír az ATI normális OpenGl drivert a Doom 3-hoz? Igen, igéri. De emellett úgy tűnik, hogy ő maga se tudja, hogy a francba fogja ezt az ígéretét teljesíteni. Mikorra is igérik azt a drivert? Szeptember közepére! Nagyon nagyon sok koncepciójuk lehet a megvalósításra, ha több mint egy hónapig akarnak rajta ülni. Tényleg! A másik dolog az X800 XT előnye gyakorlatilag mindenhol. Igen ám, de meg kell nézni a ProHardware összehasonlító tesztet. Ott leírják szépen, hogy az X800 XT egy gyárilag tuningolt kártya. Elég csak 5 Mhz-et nyomni a Core órajelén, és már fagy. Ezzel szemben a 6800 Ultra több mint 15%-kal is felnyomható a gyári fölé. Ez pedig nyilvánvalóan kompenzálja a tesztek többségében látható lemaradását valamennyire az X800-hoz képest... Hogy sokat fogyaszt, és új táp kell hozzá? Lehet, de amúgy is most cseréltem a konyhában a frigómat energiatakkarékosra, tehát a különbség nem jelenne meg a számlámon :-))
  • ollie
    Az ATI majd végre ír egy normális opengl drivert, és el is tűnik a hátrány. De remélem, hogy nem csak x800-ra fogja megírni, az szivatás lenne.
  • Borg
    Már miért is érintené érzékenyen? Te valami rosszat álmodtál.

Az előzetes nvidia featured tesztben 5-6%-kal lemaradt az X800 a geforce6-tól? Vagy miért?

És a Catalyst 4.9 (ami jelenleg ugyan még csak béta) már ki is egyenlített a hátrányt szinte...

Szal kurvára nem érint érzékenyen majd egyetlen X800 tulajt sem, a nem létező, vagy 1-2%os hátránya az EGYETLEN 1 játékban, ami jelenleg van.
  • tomsh
    De azért gondoljatok bele, ha elkezdenek kiözönleni a doom 3 enginre épülő játékok... Ez kissé, kínosan fogja érinteni az ATI X800 (és korábbi) tulajokat.
    A HL2-ről meg csak annyit, hogy fogalmam sincs milyen teljesítményt mutat NVIDIA-n vagy ATI-n, majd ha kijön akkor mondhatunk valamit. Meg talán ATInak az OpenGL kicsit gyengébbik oldala.
    Kövezzetek meg, de az előitéletek félretéve, én per/pill, ha tehetném, mindenképpen az PS 3.0-s NV6800U-t választanám.
  • Borg
    Ha a Geforce 6800 Ultra, és az X800XT között akarsz választani, akkor nem olyan egyértelmű a dolog. Az nvidia sem csinált szart, csak picit többet fogyaszt a kártyája, hűtés igényesebb, és hát akkor még mindig ott vannak az elmúlt évben felmerült morális kérdések a drivereikkel kapcsolatban...
  • Narancs
    Sztem is X800 a nyerő!
    HIS ICEQ-II meg 1ik legjobb vétel!
  • SoDI---
    oké :)
  • ghost cb
    ATI
  • SoDI---
    Különben nem saját szórakozásomra írtam ne az "ATI vagy mVidia" vívódásomat, hanem mert megfontolandó tanácsokat várnék tőletek :)
  • Borg
    Én nem tudok, és ez nem bolhapiac.
  • SoDI---
    Ha tudsz XT-t is garival esetleg, akkor sikíts! :)))
  • Borg
    Nem, 80-ért bruttó. Persze kéz alatt, de garival stb...
  • SoDI---
    Bár azért még gondolkodom...
    Elég nehéz döntés...
    ATI - nVidia
    Radeon - Geforce
    X800 XT - 6800 Ultra
    :-)
    ATI kártyám még sose volt... X800 XT szép lenne első ATI kártyának :)
  • SoDI---
    80+áfa körül, úgy érted, ugye?
  • SoDI---
    Életemben először, a sokadik kártyageneráció után szeretnék egyszer egy csúcskártyát a gépembe, ez már eldöntött :)
    Eddig a X800 XT vs 6800 Ultra dolgon gondolkodtam, de asszem ATI lesz a dologból, mert anizó, és FSAA-ban veri az nVidiát, az pedig, hogy Doom 3-ban kicsit lassabb, hát elviselem. Elvégre az számít, hogy mindenhol máshol gyorsabb. Meg ugye nem olyan fokú ez a lemaradás a Doom 3 alatt sem, hogy a földhöz verjem magam. 1600*1280-ban úgy se játszok, 1280*1024-ben meg úgy se tud érdemes 60 fps fölé powerstrip-pelni a Doom-ot :)
  • Borg
    Így van, ráadásul IceQ hűtős PRO már 80 körül is van... Sokkal jobban megéri.
  • SoDI---
    az már megtörtént :)
    most már a felesleget akarom elbaszni :)
  • ollie
    Előszőr fizesd vissza a tartozásaidat! :DDD
  • Narancs
    Egy faszság, ráadásul a HIS Excaliburnak cseszett jó hűtője van, én azt venném!