106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Terminator - Dark Fate
Családos terminátor... bameg... ezt miért kellett?? Mi értelme volt? Nem tett a filmhez tulajdonképpen semmit sem. Enélkül is meg lehetett volna magyarázni, hogy "jó útra tért" a terminátor.
Inkább a Genisys-t folytatták volna. Ez ilyen se füle, se farka rész volt. Felesleges. Épp elég rész története volt már az, hogy a jövőből jött terminátor a jelenben üldöz valakit. Uncsi!! Milyen nézői reakciókat vártak előzetesen a készítők? Hogy majd leesik egy olyan történettől a nézők álla, amit már másik 3 részben láttak csak más körítéssel???
5/10 -
Marriege story
Az én szememben mindkét sziinész baromi nagyot nőtt. Nagyon nem volt könnyű szerep, de szuperül állták a sarat.
8/10
Jojo Rabbit
Nagyon jó film lett, minden percét élveztem (mondjuk). Hihetetlen milyen jól összerakott darab lett, nem e egészen erre számiitottam
9/10 -
Sonic a sündisznó.
8 éves fiammal néztem, aki nagyon rákapott a Sonic vonalra. Rengeteg utalás, mókás, jó kis mozi volt. -
Ebből a filmből nem jött szerintem elő az, hogy hogyan kerüld el.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.02.11. 22:25:45 -
Én voltam hasonló szituban ...,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... és k.rvára átéreztem a film nézése közben amit a pár megélt.
Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem ezt a filmet, de megérte.
(Bár a műfaja miatt nem, a téma miatt roppant nehéz film. Pedig semmi extra, mert két teljesen normálisnak tűnő ember története, ahol előjönnek a saját egójukból fakadó faszságok a több évnyi együttélés után. Hogy mennyire menthető is lett volna a dolog, mennyire apróságokon múlik egy-egy válás, az a végén, a levél olvasása, ill. film vége felé, a bejárati kapu tolása közben volt szembetűnő. De náluk annyira eldurvultak addigra a dolgok, hogy abban az adott pillanatban nem volt menthető a történetük. Nem tudni, hogy az idő segít-e rajtuk később, erről nem szólt a történet, de látható volt a cipőfűző bekötését követően, hogy tényleg szeretik egymást, bármelyikük bármit is tett, vagy mondott korábban. Vagyis ki tudja később hogyan alakulnak, különösen a film vége függvényében.)
Saját szemszögből nagyon érdekes volt ezt megnézni, ugyanis anno konkrétan én pl. a szarból hoztam vissza a házasságom ...
Furcsa volt néznem, hogy ők hogy és hol b.szták el, főleg, mert nálunk is nüanszokon múlt, hogy odáig jutottunk, és szintén olyan apróságon jöttünk vissza, mint amit Scarlett is mondott, hogy ha adott szituban nem azt mondja Adam (Charlie), amit, nem úgy viselkedik, fikáz, akkor nem válnak el.
Sajnáltam, hogy Adam Driver a Joker miatt nem kapott Oscart, és hogy a Judy miatt Scarlett Johanssonnak se volt rá esélye, de az biztos, hogy amikor láttam a filmet, hatalmasat nőtt a szememben Driver, bár már a Star Warsban is az egyike volt azoknak, akik vitték a hátukon azt a marha értelmetlen trilógiát.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.02.11. 22:21:34 -
Sequoyah #103243 De, eppen ez a lenyege.
Az index.hu-s kritika igy zarta le, nagyon jol kifejezve ezt:
De ezzel együtt is működik a film, pont úgy, ahogy működnie kell.
A MARRIAGE STORYTÓL ISZONYÚAN SZARUL KELL MAGUNKAT ÉREZNÜNK,
mintha karon ragadott volna az ördög, és sűrítve megmutatta volna, milyen sötét mélységekbe süllyedhetnek semmi idő alatt a szerelmi kapcsolatok. Ember legyen a talpán, akinek nem futkos ettől a hideg a hátán. Pont, ahogy Baumbach akarta. -
Marnie
Alfred Hitchcock film, Sean Connery főszereplésében. Hogy a fenébe ne lettem volna rá kíváncsi?
Aztán, vagy a vinnyogó hiénák (komplett mögöttem lévő sor), vagy a tény, hogy a vetítés kezdetén már 20. órája voltam talpon (agyilag zokni állapotban), inkább volt szenvedő a megnézése, sem mint élvezet.
Pedig itt aztán van pár meredek ötlet, ami még manapság is szemöldök felhúzásra késztet, akkoriban pedig... De hát sajnos rosszul öregedett, rengetek sokkoló jelenet inkább kicsit komikus, a színészi játék katasztrofális, a rendezés, Hitchcock méltatlanul összecsapott és sietős (pedig a film nem rövid).
Lehet az is közrejátszott, hogy mostanában rengetek pszichózissal küzdő karakterről láttam filmet, és kicsit beleuntam. A film összes, de tényleg az összes szereplője aberrált vagy kihasználó kapcsolatban áll a másik szereplővel. Az egyszerű féltékenységtől kezdve, a szexuális elfojtás vagy éppen deviancia központi szerep. Sean Connery egy ellentmondásos, hatalom éhes karaktert játszik, aki kénye kedvére játszadozik a lélekben de elméjében is sérült főszereplő nő, Tippi Hedren által "játszott" karakterével. Akinek a múltját szexuális bántalmazás árnyékolja be, és viszonzatlan anyai imádat köti gúzsba. A film nagy részében kettejük, nem éppen hivatalos terápiás kezelése/kínzása szolgáltatja a nézni valót, mindezt lassan, vontatottan, és teátrálisan túljátszva. Lenne egy két érdekesebb karakter, a szexuálisan túlfűtött fogadott lánytestvér például, de velük túl sokat nem kezd a film.
A lezárása sem túl egyszerű, sőt inkább zavarba ejtő, bár szerencsére Tippi Hedren itt már kicsit jobban teljesít. Tudom, hogy inkább lehúztam, mint dicsértem a filmet, de azért egy esélyt én még adnék neki, mert a téma tényleg érdekes, simán lehet, hogy a befogadása csak hangulat függő.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.02.11. 12:36:12 -
De igen, csak azért írta, hogy nem akar azonosulni, mert alapvetoen egy k*rva szar szituról van szó amibe senki nem akarja beleképzelni magát ;)
Tehát ezeket a filmeket jó nézni és rossz nézni egyszerre mert nagyon jól mutatnak be egy kellemetlen és nagyon életszagú szituációt. -
gombabácsi #103240 "hanem azert mert tudok azonosulni a karakterekkel de nem akarok.."
na de nem az a lényege az ilyen filmeknek, hogy beleéld magad, és ezáltal elgondolkodtasson, és esetleg felkészítsen arra hogy el tudd kerülni a hasonló helyzetben a rossz végkimenetelt? -
Sequoyah #103239 Once Upon a Time... in Hollywood (2019)
Kezdjuk azzal hogy mi a gyengesege a filmnek: nincsen rendes tortenete. Szandekos vagy nem, megszokott ez Tarantinotol vagy nem, kell valami ami osszetartja az egeszet, ami miatt nem unom meg a felenel. Szerencsere azert nem veszes a helyzet, a film fele kornyekere mar azert osszeall a film annyira hogy tortenet nelkul is lekot, es a vegere annyira mar nem hianyzott, de megis ez a gyenge pontja.
Viszont annak ellenere hogy nem igazan fuzodnek ossze, minden jelenet egytol egyik zsenialis, ha a forgatokonyv nem is tokeletes, a rendezes nagyon jo. A diszlet jo, a hangulat jo, a szineszek pedig nagyon jok, Tarantino tudja hogyan kell osszevalogatni a legjobbakat es kihozni beloluk a legjobbakat:) Megerdemlik az Oscar jelolest, a nyertes pedig hasonloan alakult mint a Marriage Storynal, Brad Pittnek volt a legkonnyebb a mezony, mig DiCaprio, meg ha jobb is volt nala, a Jokerrel szemben nem sok eselyt kapott.
Es tetszett a tortenetben ahogy csavartak egyet a valosagon, es igy kvazi virtualisan alltak bosszut valo eletbeli serelmekert, es tettek igazsagot.
7/10 -
Jó film volt, de azt nem gondoltam volna, hogy Oscart is kap, ráadásul ennyit :) -
Az élősködők felzabálták az idei Oscart. Nem teljesen érdemtelenül az biztos... -
Sequoyah #103236 Marriage Story (2019)
Az elso gondolatom az volt a filmmel kapcsolatban, hogy nem szeretem ha a filmbeli karakterek irrealisztikusan hulyen viselkednek. Aztan gyorsan rajottem, hogy ez sajnos maga a valosag, ebben a helyzetben nagyon sokan ilyen hulyen viselkednek, foleg ha az ugyvedek is benne vannak a kepben, akik meg veletlenul sem a bekes megegyezesben erdekeltek...
A vegen ugy altam fel, hogy ez sajnos fajoan realisztikus, es hazasemberkent igencsak szivbemarkolo, mert nem tudhatom nem-e sajat magamat nezem 5 evvvel a jovoben. Ha valamennyire is nem tetszett a film, akkor az nem a film miatt van, hanem azert mert tudok azonosulni a karakterekkel de nem akarok...
Egy ilyen stilusu film ket dolgon all vagy bukik. A legfontosabb a szineszi jatek, ettol lesz egy ilyen film jo. Es ebbol csillagos 5-os, minden karakter hiheto, szeretheto, es megis lehet szidni oket a hulye dontesek miatt. Mindharom szineszi Oscar jelolest egyforman megerdemli, Laura Dern talan konnyebb mezonyben indult, es azert nyert, de a masik ketto is volt legalabb olyan jo.
A masik dolog azon inkabb bukni lehet, fenn kell tartani a figyelmet akkor is, ha a csaelekmeny eredendoen nem tul eros, es ez sikerul neki.
8/10 -
Én teljesen elképedtem, hogy a francba voltak képesek egy ennyire ostoba arcú, játsszani teljességgel képtelen, unszimpatikus barmot casting-olni a Midway "badass" pilóta foszerepére. -
Prof William #103234 Bár ez egy filmtopik de mindenkinek melegen ajánlom a jelenleg futó Harley Quinn című DC-s animációs sorozatot.
Na AZ az igazi Harley Quinn nme pedig a Birds of Prey. A DC animációban mindig is sokkal jobb volt, mint élőszereplős filmekben. -
Bele pislantottam az előzetesébe és nagyon hasonlít egy valós eseményhez mely anno Olaszországban történ.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha éjjel tóba csúszik a hegy... – a Vajont-gát katasztrófája
pdf
Előtte
Utána
forrás
forrás
Sárga emberkés Google maps link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.02.10. 00:38:44 -
Joker .
Nekem nem jött át. ugy meg főleg nem, hogy szuperhősös filmként vagy abban az univerzumba próbálják beletenni.
Az egy jó pont volt, hogy probálták, összekötni az első és számomra egyetlen normális Batman résszel, de így ebben a formában pont belerondít abba.
egy unalmas film volt
A majmok bolygója 2-3 (forradalom és a háború)
Egy jól felépített trilógia, ami tökéletesen illeszkedik egymáshoz minden részletében, nem úgy mint az eredeti 70 es évekbeli aminek se füle se farka nem volt. De ebben az új részben a végén ott is van utalás az eredetiekre, hogy azokhoz is csatlakozik Cornelius és Nova okán.
itt ott voltak benne kisebb megbotlások az időben és a sérülések tülélhetőségében, de az összképen nem ront. -
Midway
Ez egy korrekt popcorn háborús film. megy a csihipuhi majd vége. Az hogy ez is megtörtént eseményeken alapul, ad egy kis extra fűszerezést a a sztori főbb pontjainak (hiirszerzés pl). -
Nem tudtam. Leszedtem, még feliratot kell keresnem hozzá.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.02.09. 10:05:14 -
gombabácsi #103229 én ha nem olvasom róla hogy "vágás nélküli", lehet, hogy észre se vettem volna. jó, persze feltűnt volna hogy hosszú snittek vannak, de egyáltalán nem volt semmi hatása annak hogy "vágás nélküli"...
volt az a birdman c. film abban ennek volt hatása meg értelme is... -
1917
Kissé úgy érzem, hogy ez a film a technikai eredményei miatt tart ott, ahol most, nem igazán azért, mert egy nagyszerű film. Roger Deakins nagyszerű képekkel dolgozik és fantasztikus, amit látunk. Elég csak Decoust éjszakai képeit említeni. Ehhez Thomas Newman nagyszerű zenéje ad alá festést. A vágás pazar. És persze Mendes munkája is 5*-os. Mégis, a film története egy nagy nulla. Két ember elmegy A-ból B-be és semmi érdekes nincs bennük, csak a körülöttük lévő világban. Olyan érzésem volt, mintha az egész arra ment volna csak ki, hogy Mendes bemutassa a világháború különböző helyszíneit. Így néztek ki az árkok, így az ütegek, így az orvosi sátor stb.
Kicsit nehezen is tudtam a filmre figyelni, mert folyton figyeltem, hogy hol vannak a vágások. Valószínű sokról lemaradtam, de azért volt egy jó pár, amit elég könnyű kiszúrni. De amire még kíváncsibb voltam, hogy hogy csinálnak 2 órásat az említett 8-9 órás útból. Okosan oldották meg, organikusnak érződik és néhol nem is venni észre, hogy ugranak az időben.
Mindentől függetlenül jó film volt, de lehetett volna jobb is szerintem...
6.5/10 -
1917
Nagyon bejött a film stílusa, mivel az operatőri munka egészen kivételes ebben a filmben, minden egyes képkocka gyönyörűen meg volt komponálva. A zene is tette a dolgát, de az, hogy kvázi 1 jelenetben követjük végig a főhőst (kb ennyit tudtam a filmről megnézés előtt) igazán különleges élménnyé az egészet. Nagyon jó volt. -
Halálos iramban: Hobbs és Shaw
5/10
John Wick 3
5/10
Szörnyű és borzalmas mind a kettő. Csak azért 5 mert nem kapcsoltam ki őket menet közben a francba.
Azért az elég rendesen felba@ssza az agyam, hogy a John Wick 7,5-re van értékelve az imdb!!! Mi a k*rva élet???? Eszetlen lövöldözés meg verekedés az egész egy full lapos és nevetséges sztorival. Ennél sokkal jobb filmek meg le vannak pontozva... hihetetlen!
Annak örülök, hogy egy délután alatt letudtam ezt a két művet. -
Marriage Story
Házassági történet
Lényegében egy színpadi darab (nem egy helyszínes), két remek színész tálalásában. Egyik jelenet követi a másikat, hol a két főszereplő beszélget, hol egy rakat másik ember. Rengetek a felesleges, időhúzó rész, és a 3 ügyvéden kívül, minden más szereplő vagy idegesítő vagy teljesen felesleges. A történet egy házasság végét mutatja be, amelyben az egyik házastárs úgy érzi, csak úgy tudja a jogát érvényesíteni, ha ügyvédhez fordul. Végül is igaza lesz, cserébe rengetek mocskolódást és a valószínűségét a másik fél életének romba döntését sikerül ezzel megidéznie.
Volt pár kiemelhetőbb jelenet benne, mint mikor az ügyvédek beszélgetnek a házastársak helyett (és közben a két főszereplő arcjátéka), vagy a veszekedés és főleg annak kifutása. Nem lesz jó hangulatod a filmtől. Azt meg kell adni neki, hogy az érzelmeket nagyon erőteljesen át tudja adni. Ennek egyetlen oka van, a színészi játék (az említett karakterek esetében), ami tényleg kimagasló, de ennél többet, számomra nem tudott nyújtani a film.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.02.08. 16:43:41 -
Bird of Prey - Something Something Something Harley Quinn
Szenvedtem, hogy 1. ha már kifizettem végig nézem 2. hogy ne vegyem elő a telót, hogy valami értelmesebbel töltsem az időm, mint ennek a szarnak a nézésével.
Volt egy akció szekvencia a végén, az azt összehozók érdemlenek egy pacsit. Meg Ewan. A többiek mélységesen szégyeljék magukat.
2/10 -
A The Quake-et is láttad? Az a folytatása, és az se piskóta. -
The Wave (7/10)
Egy jó kis norvég katasztrófa film. Anno kimaradt, de kellemes meglepetés, mint film. A végén majdnem azt hittem végre nem úgy fejezik be, ahogy, de úgy fejezték be. Ezt leszámítva nincs vele gond. -
Motherless Brooklyn - 3/10
OMFG ezen szenvedett Ed Norton 20 évet????? Ezen az unalmas, vontatott, súlytalan foson?
Egy emlékezetes jelenete nem sok, annyi sincs, cserébe fél úton majdnem kinyomtam a francba. Willis, Norton, Baldwin, Dafoe...totál mindegy, nem mentik meg a filmet, messzire keruljétek el. -
Honnouji Hotel
Majuko Kuramoto Kiotóba érkezik, hogy találkozzon leendő férje szüleivel. Új szállás után nézve betéved a Honnódzsi Hotelbe. Ami a nevét a Honnódzsi incidensről kapta. 1582 júniusában itt árulta el Oda Nobunagát Akecsi Micuhide, aki egy lépésre volt már csak Japán egyesítésétől. Különös erők eredményeként a hotel liftje összeköti Majukot a múlttal és az árulás előtti napra viszi vissza.
Teljesen könnyed film volt. Mosolyogtató humorral és jó drámával megtöltve. A film olyan értelemben nem veszi komolyan magát, hogy nem időz a részleteken. Minden karakter elég gyorsan túllép az időutazáson. Nem igazán illetődik meg ezen senki, de ez valamennyire az előnye. Nem kell magyarázkodni meg a szokásos erölködéseket letudni, mint kb minden időutazós filmben.
A sztori egyrészt a szokásos megváltoztatni v. nem megváltoztatni kérdés, másrészről Majuko útkereséséről is szól. És ehhez Nobunaga egy jó társ, hisz neki tiszta célja van és jó tanácsokkal látja el. Kicsit hosszúra vették, de kellemes szórakozás volt...
7/10 -
az a 7. rész volt -
Halálos iramban szériához egy gondolat.
Én az 5. részt néztem meg utoljára, azt hiszem akkor halt meg PW. Én mint autó és motor buzi, egész életmódot szenteltem egy időben az első 3 rész miatt is a kocsiknak. Máig meg tudom őket nézni és visszamenni abba az időbe, amikor a mindenhova ledet raktunk a kocsikba és spoiler, ültetés, stb. Aztán jött a 4.-rész ami már inkább az akcióról mint a kocsikról és az utcai versenyzésről szólt, és utána elindult a káosz ami egyre jobban eltávolodott az alapanyagtól, a valóságtól és úgy a fizikától. Nyílván én se nézem már meg ezeket még otthon letöltve se, mert nem izgatnak. De a régiek még mindig jók. Aki így kiábrándul az érthetően fikázza és nem szereti az újabb verziókat. Kicsit SW feelingem van itt is, hogy adják le a szintet a további részek és egyre több fas***ggal van tele. Aki meg inkább később csatlakozott be és bejött neki ez az egymenés, azt meg tudom érteni, hogy élvezi. Valószínűleg az ilyen "kapcsold ki az agyad" emberek többen vannak. Valszeg a többségnek nincs is mit kikapcsolni, mert ahogy biztosan Ti is tapasztaltátok már, a fizikát és matekot nem tudni sose volt gáz, de ha nem tudod mikor halt meg Petőfi, akkor egy tudatlan bigott barom vagy.
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.02.04. 16:09:26 -
Masquerade Hotel
Egy sorozatgyilkos garázdálkodik Tokióban. Az általa hagyott nyomok az 5*-os luxus Hotel Cortesiaba vezetnek, hogy ott lesz a következő gyilkosság. A rendőrség gyorsan be is épül az alkalmazottak közé.
Nagyon jó volt. A film eleje olyan, mintha Wes Andersont próbálná egy kicsit koppintani. De ez a hangulat végig megvan, ami talán részben a helyzethez nem mindig illő, de mégis a jelenethez passzoló zene oka lehet. A hotel működése meg már az első pillanattól olyan torznak tűnik. Mert ezt a szintű seggnyalást nem igazán tudom elképzelni, hogy ez így létezne. Persze nem szálltam még meg ilyen helyen, így passz. A főszereplőknek elég klasszikus íve van, de ez jól kiegészíti a történetet. Ami talán a szakavatottabb szemeknek, nem akkora rejtély, mint nekem. Amit én is kapargattam egy ponton, de mivel inkább a filmben merültem el, így félre toltam ezeket a kombinálásokat és nem foglalkoztam vele.
7.5/10 -
Shanghai Fortress
Mikor lefordítják a Függetlenség Napját kínaira, de a fordítás során elvesznek bizonyos dolgok, ezért aztán saját főből toldozzák meg a sztorit. Na, akkor kapjuk ezt a filmet. Itt is jönnek a tárcsás hajóval és közepén egy buzi nagy ágyúval az idegenek, bár itt csak eggyel. Az ok pedig a xiangtiengnek nevezett energia cucc, amit a kínaiak találtak az űrben és kurva jó. Át formálta az egész világot. Csak aztán jött ez az EGY hajó és 5 év alatt lerombolt minden várost, ami xiantienggel működött.
Hogy mi tartott 5 évig ezen azt nem tudjuk. Hogy miért nem találtak ki semmi hatékonyat ellene azt nem tudjuk. Hogy milyenek az idegenek azt nem tudjuk (hacsak nem azok a robot izék, amiket küldenek harcolni azok maguk az idegenek). Hogy miért nem tudtak meg róluk semmit 5 év alatt azt nem tudjuk. Hogy most a világ többi részével pontosan mi van azt nem tudjuk. Annyit tudunk, hogy Új-Delhi felől jön a hamu.
A CGI olyan, amilyen. Szarnak nem szar, csak egyértelmű. De így is azért a végén sikerült már-már epikus jeleneteket összehozni. Kár hogy csak az a pár jelenet ér valamit, a többi egy rakás szar...
Kínai-gagyi-függetlenség-napja/10 -
Én kíváncsi vagyok rá. Egész vállalhatónak tűnik, a régi rajzfilmet is bírom a mai napig.
Sajna még jegyet nem lehet venni rá idehaza, bár március 26 (hazai premier) egy picit még odébb van. -
Prof William #103214 Ha nem lesz benne énekés meg sem nézem. :) -
Final Trailer:
-
gombabácsi #103212 aha -
Ez az MI-5 amiben Kit Harrington az egyik főszereplő? -
Egyszeruen imádom amikor egy mondatban látom a "zseniális" és a "speed racer" szavakat
-
nahát, pont ez történt a filmben is... :O