[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
1917
Kissé úgy érzem, hogy ez a film a technikai eredményei miatt tart ott, ahol most, nem igazán azért, mert egy nagyszerű film. Roger Deakins nagyszerű képekkel dolgozik és fantasztikus, amit látunk. Elég csak Decoust éjszakai képeit említeni. Ehhez Thomas Newman nagyszerű zenéje ad alá festést. A vágás pazar. És persze Mendes munkája is 5*-os. Mégis, a film története egy nagy nulla. Két ember elmegy A-ból B-be és semmi érdekes nincs bennük, csak a körülöttük lévő világban. Olyan érzésem volt, mintha az egész arra ment volna csak ki, hogy Mendes bemutassa a világháború különböző helyszíneit. Így néztek ki az árkok, így az ütegek, így az orvosi sátor stb.
Kicsit nehezen is tudtam a filmre figyelni, mert folyton figyeltem, hogy hol vannak a vágások. Valószínű sokról lemaradtam, de azért volt egy jó pár, amit elég könnyű kiszúrni. De amire még kíváncsibb voltam, hogy hogy csinálnak 2 órásat az említett 8-9 órás útból. Okosan oldották meg, organikusnak érződik és néhol nem is venni észre, hogy ugranak az időben.
Mindentől függetlenül jó film volt, de lehetett volna jobb is szerintem...
6.5/10