106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
COOLancs #81138 Táncos a sötétben (Dancer in the dark, 2000)
A színészek meglepően jók, még maga Björk is. Tetszettek a helyszínek, látszott hogy nem a filmgyár kapuin belül forgatták, van atmoszférája. A zenés táncos részek jók, lehetne több is belőle.
Nekem bejön a dokumentarista stílus, de az első fél órában a maxra fókuszált kamerát cibálják, fél másodpercenként van vágás, félbeszakadnak párbeszédek, egyszóval borzalom. Szerencsére később már javul a helyzet. Jobb is lehett volna.
4/10 -
[2013] - "American Hustle" (Amerikai botrány) - 6/10
138 perc - nem viccelnek. A szereposztás remek. A történet lassan indul, nem pörög fel, de kezd érdekessé válni, és végül hirtelen, de valahogy mégis lassan zárul.
Christian Bale úgy főszereplő, hogy egy ideig szinte képernyőn sincs, s aztán úgy kerül megint elénk, hogy fél perc alatt kiderül, ki is itt az igazi talentum.
Robert De Niro felbukkanása számomra hab volt a tortán.
A női szereplők szépek - és egyúttal láttam Jennifer Lawrence-t is mozgásban, színt játszva [első film, amiben láttam] -, szexik, és egyikük sem gyenge láncszem [még Elisabeth Röhm is jól játszotta, jót tett neki a TV-sorozatosdi].
Sajnos, a történet dokumentarista módon elkészülte, a hossz és a lassúság rányomta a bélyegét a dologra [ezért lett volna amúgy 5 pont], de a történet tálalása [színészek] felhúzta. A csókra nem is számítottam.
Szokásos képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Rush
9/10 -
Gru 2
Kb 0 elvárással ültem le elé, de kifejezetten bejött. A kicsik biztos imádják, de felnőtteknek is volt min röhögni azért... :)Az animáció meg.. hát elég profi. Lassan ott tartunk, hogy a mesefigurák direkt olyan karikatúraszerűek, a környezeti elemek meg majdnem fotorealisztikusak...
7/10 -
Gummo
Nem tudtam hova tenni ezt a filmet. Kids-et előtte megnéztem, nem is vártam mást, mondjuk ez annál talán 1 fokkal jobb volt. Igaz, legalább Kids-nek a történetét értettem :D -
Te is a youtube-on láttad? -
IXEMGabeo #81132 Tini dili (1990)
Főszereplők totál ismeretlen noname színészek voltak:D ennek ellenére egész poénos film lett...90-es a film, de olyan, mint a 80-as évek elejét idézné...hangulat nem volt rossz, de kissé idétlenek voltak és a színészi játék sem az igazi volt:D sztori egyszerűségéről nem is beszélve -
Mézengúz
Jópofa rajzfilm, néhány durva logikai hibával. Nagyon szórakoztató mindemellett és ötletes. -
viizo #81130 Ender's Game / Végjáték
A sokak számára alapolvasmányt jelentő könyvhöz nem volt szerencsém, így összevetni nem tudom, de nem is akarom a filmet vele. Bár látszik az alkotók szándéka a filmmel, valamiért mégsem tudtam maradéktalanul megkedvelni.
Amolyan közepesnél kicsit erősebb iparosmunka: a forgatókönyv nem hagy sokat gondolkozni, de azért van benne 1-2 meglepetés, a gyerekszereplői alakítások a jótól a gyengébbig széles skálán húzódnak, és a mozi helyenként ugyan látványos, de a CGI-be befektetett pénzt kreatívabban is fel lehetett volna használni.
10/6 -
The Internship
Google reklámfilm, de alapvetően szórakoztató és tanulságos. (és kicsit tényleg szomorú a szép új világ) De a világ változik.
Kedves feel-good film, ha az ember némi "pozitív energiára" vágyik. -
Kár, pedig közvetlenül az első részt folytatták (másodpercre pontosan), és az elsőből visszatérő running gagek is voltak :) Szerintem úgy tuti jobban bejött volna, ha előtte az elsőt is megnézed :) -
Cloudy with meatballs 2
Namost az elsőt bevallom nem láttam, de ez egyáltalán nem volt rossz. Elég elmebeteg, néha ugyan kicsit nyálas, de abszolúte jó és vannak benne jó ötletek. Szórakoztató animációs film. Jók benne a karakterek. -
Last Vegas
Teljesen jó. Többet nevettem rajta, mint a Hangover folytatásain együttvéve. Sztori teljesen kiszámítható, de ez a műfaj velejárója, viszont nem éreztem kínosnak, vagy vontatottnak. Nem sírva röhögős, de kellemes vígjáték. Michael Douglas pedig nem semmi, ahogy összeszedte magát a betegsége után. -
Rony94 #81125 Kifordítod a mondanivalómat. -
TomDantes #81124 Hm. A lefejezés is a mi világunkban létező ,,sport" mégis gyakorolják a gyűrűk urában, pedig a középkorban ez valóban igen népszerű időtöltés volt.
De ezen felül házasodnak is benne, meg bizonyára dugnak is, elvégre a törpök se a földből nőnek ki. -
nemvagy -
Meg amúgy is Rivendell elfjei találták fel a curlingot is a gyűrűháborúk során... Ja nem. -
Rony94 #81121 Na jól van, akkor ezzel egyedül vagyok. :D -
Miért ne játszhatnának egy fantasyben is golfot, attól még hogy az a valóságban is létezik?
Én biztosan nem húznám a számat azokra sem. Amióta a labdát kitalálták, azt az emberek viszik magukkal mindenhová, és ott játszanak vele. Tehát logikus hogy ha vízben játszanak vele, az magyarul "vízilabda" lesz. A fantasy saját nyelvében nyilván máshogy nevezik, de erre van értelme fordítani (illetve az angol megfelelőjére), és nem új szót alkotni. -
Rony94 #81119 De a golf az egy, a Mi világunkban létező sportág, ne vigyék már át egy fantasy-ba. Ha focit vagy vízilabdát mondott volna, akkor se húznátok a szátokat? -
Mivel pont arról volt szó, hogy a "golfjátékot" hogyan találták föl, ezért azt nehéz lenne másnak hívni. Mivel ennek magyarul is ez a neve.
A "yard" meg egy távolság érték, nyilván Tolkien a saját angolszászát használta. Lehetett volna "100 méter" is, de így is érthető. Lehet úgy is értelmezni, hogy ez egy középföldei mértékegység, amit egyszerűen nem fordítottak le. -
Rony94 #81117 Igen. -
Yard, golf... ezekkel bajod van?
"WTF???" -
Mondjuk azt se felejtsd el, hogy magában a könyvben is vannak elég modern kifejezések. Mondjuk én csak a Szobotka-féle Babó fordítást olvastam, de ott a mai napig élénken én bennem az a rész, ahol a kőóriások úgy rugdossák meg dobálgatják a sziklarögöket, mintha egyszerű "futball labdák" lennének... aztán ki tudja, lehet a szövegkritikai kiadás már orvosolja az ehhez hasonló "problémákat". -
Rony94 #81114 A Smaug pusztaság szinkronjával nagyon nem volt problémám. Annál inkább több bajom volt a Váratlan utazás szinkronjával.
Szavak, melyek szerepelnek a szinkronban: yard, golf. WTF??? -
Na ebben maximálisan igazad van. Alapból én is eredeti hang-párti vagyok, de itt ugye egyrészt nem ismertem az eredeti szinkront, szóval nem volt mivel összevetnem, másrészt olyan szempontból elégedett voltam vele, hogy a karakterekhez jól illeszkedtek a magyar szinkronhangok, megfelelő beleéléssel mondták fel a szöveget, nem voltak benne kínos fordítási bakik vagy ilyenek. Egyedül a néhol talán modernkori kifejezések zavartak, de lehet, ezek az eredetiben is így voltak.
Uhh erről eszembe jutott a Smaug pusztasága, ahol Bilbó ilyet szólt be a sárkánynak;
- Ezt benézted!
Ott csak fogtam a fejemet, hogy lehetett ilyen fordítani egy fantasy-nél bazmeg...
Na, de jelen esetben ennyire durva dolgok azért nincsenek.
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy ne az eredeti hang hiánya miatt mondjon le valaki erről a filmről, mert szerintem megéri meglesni moziban. Már ha tetszett az első rész. -
Keep calm and scream Woo-hoooooooo -
Rony94 #81111 Egy 300 kaliberű filmnél lehet akármilyen jó a magyar szinkron. SOHA nem lesz olyan jó mint az eredeti hang.
Legjobb példa erre a "This is Sparta!" jelenet. Magyar szinkronnal úgy mondja mint egy szégyenlős szűz. Eredeti hangon meg beszakad az ember dobhártyája, annyira elkiabálja ezt a mondatot. :) -
Miért, mi volt vele a bajod?
Női szerveknek lehet akármilyen jó a szinkronja, ha a film egy kalap szar. -
Kifejezetten jó? Majd behánytam mikor meghallottam.
Jó szinkron pl a Női szervek -
Nem tudom, de kifejezetten jó lett a szinkronja, szerintem ezen ne múljon. :) -
greco #81107 A 300-at adják vhol Pesten feliratosan? -
Gravity (2013)
2D-be néztem gépen,nyílván 3D-be lett volna igazi,de ígyis tetszett látványra. Sztori vékony,nem is vártam többet,de ígyis tele hibákkal. Színészi játékról csak Bullock esetében beszélhetek ugye,hát az nekem átlagos volt. (De a teste még mindig bomba :D ). Összességében a véleményem hogy egy egyszer nézős,100 milliós techdemo az egész film. A 7 oscarból maximum 2 amit érdemelne nálam,a látványra,meg a vágásra. Sajnálom hogy 3D-be nem láttam,így nálam ez csak:
7/10 -
az eredeti befejezés csak legenda :D -
[2013] - "Frozen" (Jégvarázs) - 7/10
Faék egyszerűségű történet, és részecske-tech-demó. Cserébe gyönyörű, és az animálás is kifejezetten briliáns.
A humorfaktornak szánt fehér kis szereplő inkább ciki volt, a többiekkel nem volt gond.
Elsa dala amúgy kifejezetten jó volt, és a köré font animáció is - valódi klasszikus Walt Disney-s hangulatot árasztott.
Képek - és amire páran talán nem figyeltek fel:
A türelmesek, vagy akik végignézik a stáblistákat, azok például ezt is olvasták - értelemszerűen, a kiegészítéseket én eszközöltem, hogy érthető legyen, mire utaltak:
A stáblista után:
-
egy faék egyszerűségű akciófilm, nem volt rossz sztem, egyszer bőven nézhető. -
Most nézem, hogy Sly írta a forgatókönyvet, ez még nagyobb szégyen. -
Homefront
Hát ez sem adott hozzá semmit Jason Stathem életművéhez. Nem is értem, hogy valaki pénzt kap azért, hogy ekkora baromságot megírjon. James Franco miért vállal el ilyen filmeket? Áh, nem is ragozom tovább... -
Hála az égnek hogy azt a nyálas köcsög kis buzeráns Sájá-t kivágták végre belőle... gyűlölöm, egyenesen irritál. Nem is lehetett különben sem komolyan venni. De jó hír hogy az Indi 5-ben sem lesz benne, mivel úgy nyilatkozott egy riportban hogy mind az Indiana Jones mind a Transformers széria egy halom kaki, és unja már ezeket... végre érzelmes művészfilmekben szeretne szerepelni, amik érnek is valamit. Aszittem kiköpöm a rágóm. Van egó rendesen, de manapság már csak a műbalhéival képes fókuszba kerülni. -
Ender's game
Gyjó volt így másodjára is. Igaz nekem itt figyel a könyv a polcon, tehát elfogult egy családban élek. :D Ha még egy órácskát hozzátehettek volna, akkor nem kellett volna ennyire lezanzásítani.