106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mégvadabbdisznó
    Ha lefut a 3-dik rész, lesz vajon újabb GYU témájú film? Esetleg valamelyik főbb szereplő kap saját filmet majd?
  • Tyler1
    Nem is csak a képzelgésekre értettem a koncepciót, bár azoknak ebben is lehetett volna értelme, ami hozzáad a karakterhez, volt 1-2 jó is, de pl. a Benjamin Button féle értelmetlen ökörségek degradálták tipikus Ben Stiller "bohóckodássá" a sztorit.
  • vérpocok
    A Hobbit-nál meg kell elégedni azzal hogy a sárkány egyszerűen csak "csúnyarosszgonosz". És mivel nem jelenik meg a filmcím előtt a Based on true story felirat, így nem is várhatunk realisztikus indítékokat Erebor elfoglalására mint pl. ilyeneket hogy

- a törpöknek adóhátralékuk van és Szauron elküldte Smaug-ot mint behajtót hogy kicsavarja belőlük a tartozást...

- Erebor önkormányzata a sárkány területére hordja a kommunális hulladékot és mivel Smaug tagja a Greenpeace-nek, nem nézi ezt jó szemmel, így támadást indít

- Smaug vesztett a törpökkel szemben a Középfölde vidékfejlesztési pályázatra való igénylésben és elesett a több millió aranytalléros támogatástól... bosszúból rájuk rombol a törpökre...

Szóval nincs itt reális indíték, csak ami a mesében szokásos: gonosz és/vagy szimpatizál más gonoszokkal akik szintén a törpök ellenségei.
  • tomsolo
    Annyit még hozzátennék, hogy Szarumán megerősödéséig kb az összes nagyobb sötét lény ült a seggén a sötétben és várt - nem csinált semmit. Pl. a Balrog is csak simán unatkoz(hat)ott addig míg Gandalf a seggére nem vert.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy nem trón kellett neki, csak a törpéket kellett távol tartania a hegytől (hogy ne legyen gazdaságuk, gazdagságuk, seregeik stb.), meg elgyengítenie az emberi szövetségeseiket (ez igen jól ment) és az elfeket elzárkózásra kényszeríteni. Ezzel gyakorlatilag a jövendő háború egyik legerősebb szövetségesét tették taccsra jó előre. Lassan, de biztosan kezdve ki a reményt. Elég volt gazdaságilag meggyengíteni őket, elpusztítani a főseregüket és beng. Földönfutók lettek a nemes harcosokból (már aki túlélte).
  • Blasta
    Ertem, koszonom
  • Sir Quno Jedi
    Jah, hogy érhető legyen. Melkor, akit később Morgoth-nak neveztek, volt a mestere Sauron-nak. Na ezért segített neki Smaug, mert a sárkányokat Morgoth teremtette a háborújához. Így Sauron végül is a mester sötét gonoszságának tovább hordozója volt, ergó természetes szövetségese minden sárkánynak is. Tervük szerteágazó volt, ebben Smaug csak egy kis pont volt (de annak szaftos).
  • Sir Quno Jedi
    Nos a sárkányokat Morgoth nevelte az Első Korban, ekkor tűnt fel Glaurung, az első sárkány. Morgoth komoly ellenfele volt a valáknak. Smaug viszont már az egyik utolsó nagy sárkány volt, akit jegyeztek egyáltalán.

A hagyományos szerepjátékokban a sárkányok általában szintet lépnek és korkategóriát, miszerint ehhez kincsek kellenek és aludniuk is kell hozzá, de sokat. Tolkien szerint az évek során a testébe épültek az ékkövek és az arany a hasán. Valamint az utolsó kis kincsét is pontosan ismerte és számon tartotta. Ha ellopták, vagy megpróbálták ellopni az éktelen haragra gerjesztette. Kissé kapzsik voltak (akár a törpék).

Amúgy Szmóg jelzi is, hogy a sötét úr visszajött és újra sötétségbe borítja a világot, ő csak szerény (akár természetes) szövetségesként kapcsolódik ehhez.

Ugyanis Szaurón beszopta, mikor nyíltan háborúzott középföldén. Igaz, véletlen volt, de akkor is. Ezért új terve van, szépen mindenhol mindenkit megront, korrumpál és elveszejt, hogy mire eljön az ő ideje, ne legyen kézzelfogható ellenállás, ne álljanak hadrendbe és szövetségbe ellene. Ugyebár a törpéket taccsra tették ezzel az ékkővel és a sárkánnyal, a lovasvégieknek megőrjítették a királyát, akárcsak Gondor trónján a helytartót, a palantíron keresztül ledominálja szép lassan Szarumánt, az elfekben tovább erősítik az elzárkózáspárti erőket és paranoiájukat stb.-stb. Mindenhol felszítják a halandók szívében rejlő gonoszságot és az oszd meg és uralkodj elvét követik.

Szal. nem is volt az egy rossz terv és majdnem bejött.
  • Prof William
    A legtöbb mesében-fantasyban vagy akár csak humoros rajzon de a sárkányok mindig hatalmas aranyhalmon horpasztanak.

Szeretik az aranyat. Ha nem így lenne a hős lovagok és/vagy kincskeresők nem indulnának el mindig a nagy kalandra.
  • Blasta
    Elnezest az ostoba kerdesert, de felmerult bennem, hogy mi a legnagyobb gond ezzel az uj Hobbit filmeposszal de lehet van ra valasz, mivel en abszolute nem vagyok sem fantasy sem GYU fan:

Szoval mi a raknak kell annak a sarkanynak annyi arany? Hogy alatta aludjon? Minek neki egy alattvalok nelkuli tron? Azertmertcsak es ne tegyek fel hulye kerdeseket? :D
    Mert en emiatt ugy erzem, hogy sulytalan a gonosz karaktere, zsigerbol es mindenfele ertelem nelkul szimplan csak csunyarosszgonosz es ennyi.
    Sauron legalabb olyan uralomra tort aminek van ertelme a szememben, kiszabadulni a "tomlocbol", leigazni kozepfoldet es raulni egy tronra es sok lenynek parancsolni.
    Ez tiszta sor. De aludni egy hegy melyeben ezer tonna aranyon es egy alattvalok nelkuli kiralysag tronjan terpeszkedni? Van erre valami epkezlab magyarazat?
  • tomsolo
    "Pedig az alapkoncepció nagyon jó"

Igen, az eredetinek jó a koncepciója és ott értelme is van a képzelgésnek. Itt tök felesleges, semmit sem ad a történethez. Ja de, Ben Stillert megkapjuk életnagyságban mert ez "megy" hozzá.

Ilyen box office dolgozós filmek közül egyébként, ezt érdemes megnézni, ebben kicsit több realitás.
    (Trailert ne nézzetek hozzá.)
  • Calver
    ...és ilyen sebességgel még senki sem beszélt le egy filmről. köszi. az első mondatnál még csak enyhén csúnyán néztem, a másodikra sikerült eldönteni, h hiába "érdekes" koncepció, szívesebben néznék bele egy vörösen izzó fém péniszbe.
  • Tyler1
    Walter Mitty titkos élete

A film egyik legnagyobb baja, hogy ez egy Ben Stiller film. Ben Stiller rendezés, de legfőképp Ben Stiller karakterdráma. Pedig az alapkoncepció nagyon jó, a megvalósítás szintúgy, látványos, ötletesen és néhol gyönyörűen fényképezett film, remek aláfestő dallamokkal. Walter Mitty karaktere kicsit tényleg Forrest Gumpos, hiszen akárki azonosulhatna vele, kicsit talán mindenki talál benne magára is jellemző dolgokat. A probléma ott van, hogy Ben Stiller, mint Walter Mitty ugyanazokkal a tulajdonságokkal van felruházva, mint az ÖSSZES filmjében; elnyomott, minden közösségben alsóbbrendű, kicsit esetlen, jószándékai ellenére is mindent elrontó ember, aki a történet előrehaladásával látszólag mégis kiutat talál ebből a szerepből, ám egy bizonyos ponton jön a kiszámítható törés, ami visszalöki abba a mélységbe ahonnan a film elején indult, azonban jön a megoldás, újra és végérvényesen helyrejönnek a dolgai, és boldog emberként várja a stáblista feltűnését. A Walter Mittyben pontosan ugyanezt az utat járja be, bár szerencsére az elcsépelt poénokkal azért csínján bánt, mégis rengeteg jelenet elront a tipikus együgyű gegelés, vagy szituáció, ami megint csak Stiller védjegyévé vált. Én igazából szeretem a filmjeit, tudok rajtuk nevetni, de ennél nem ezt vártam, komolynak akart látszani komikus elemekkel, de a főszereplő hiteltelenné tette számomra az azonosulást. A kisebb problémák, hogy néhol leül a történet, és van pár felesleges jelenet benne, az üzenetét nagyon szájbarágósan közvetíti, ami a végére szerintem erejét veszíti.
    Ettől függetlenül nem tartom rossz filmnek, sőt biztos vagyok benne, hogy látni fogom még, már csak a vizuális élmények miatt is, de sokkal nagyobb potenciál volt ebben a történetben, annál amit végül kaptunk.
  • Synchronous
    Blood glacier (2013)

A rendező le sem tagadhatná hogy megfogta J. Carpenter 82-es "The Thing"-je, mivel erőteljes hasonlóságok figyelhetők meg a két film között, annyi eltéréssel hogy itt a történet az Alpokban játszódik. A helyválasztás remek, szépek a tájak, a szereplők is nagyjából rendben vannak, és persze a fő attrakció a borzadályos biológiai parazita amely bármilyen DNS-ből képes fosatós állatkákat kotyvasztani.
    Kár, hogy semmi nem emeli ki a filmet a középszerűségből, és bár hozta azt a színvonalat amit tőle vártam, elég vontatottan indul be, de később azért felpörögnek az események.

A kreatúrák elég változatosak, bár egy-egy résznél fogtam a fejem hogy milyen blődségek sikeredtek ki a veszélyes találkozásokból. És persze jó Thing koppintáshoz hűen ebben is van kutya, meg helikopter, sőt egy résznél még egy Nyolcadik utas-os kikacsintás is belefért.

Ha össze kéne hasonlítanom a Thing-el, szerintem nem lett olyan jó mint az, de ahhoz viszonyítva hogy osztrák filmről van szó, kitettek magukért a készítők. Viszont még egyszer már nem nézném meg.

6/10
  • Sir Quno Jedi
    Jégvarázs (Disney)

Na ez nagyon szép iparos munka, de valahogy nem fogott meg, sőt a daloktól kirázott a "hideg" (lehet ez volt a cél). Pediglen én disney rfilmeket csipázom nagyon (egy időben gyűjtöttem is őket és a soundtrackeket gyáriban, angolul és magyarul is). Valahogy a sztori is olyan nyögvenyelős, pláne az "óriási" fordulattal. A szereplők motivációja érthető is, meg nem is, de pl. a hóembertől magam alá rosáltam, az MINEK (nagyon gáz, pláne a beachdalos rész)?! Az egészben nincsenek erős jellemek, különleges karakterek. Rengeteg potenciál van/volt benne, de kb. semmit sem használnak ki. Se füle, se farka, se semmi. Semmilyen az egész, pedig majdnem jól kezdődik. Nagyon durva dárkos kis rajzfilmet lehetett volna ebből összerittyenteni. DE ehelyett borzasztó lekvár lett. Még a szereplők szenvedését sem lehet értékelni, mert sablonos és egy dimenziós. Nem tudsz velük azonosulni, Már majdnem, deee nem, mégsem... Pedig majdnem, mindig ott az a fránya majdnem, de nem jön össze.

Az animáció tűrhető, karakterek olyan semmilyenek, a technika lenyűgözően szépen működik, ahogy annak lennie is kell 2014-ben. De a 3d-s srácok sem mentik meg ezt a valamit.
  • DaemoonHunter
    Valóban vannak túlzások, amik esetleg lehetnek irritálóak valakiknek, meg kaotikus dolgok a filmben(méghozzá direkt, az egész film mozgatórugója), de hogy ne legyen benne tanulság és ne adjon semmit azért az már nem a film hibája. És még csak azt se lehet mondani rá hogy elvont. Pofon egyszerű sztori, erős zárással és tartalommal, kicsit szokatlan, nyersnek tűnő tálalásban.
  • Blasta
    Grudge Match - 5/10
    ------------------------

Ez sem ér tobbet 5 pontnál, de ez legalább nem is próbál tobb lenni mint ami, itt az 5 pont alulról nézve teljesen jól mutat. Felfoghatjuk egy ujabb Rocky résznek, persze Stallone karaktere kicsit más, de tobbnyire itt is azt a butácska tahó boxolót hozza. De Nironak is volt már jobb szerepe nyilván, de legalább itt nem égeti le magát a sárga foldig mint egyéb vigjátékokban (lásd: Last Vegas). A lényeg, hogy a film nem kínos, nem ostobán poénos és nem is túl nyálas (lásd: Last Vegas). 1x simán nézheto és szórakoztató is tud lenni.
  • Kongy
    Valljuk be, az a montázs jó volt :D A többi rész háát....
  • extra sensory
    ja... 2 percben lehet road movie-nak tűnik
  • tomsolo
    Nézd meg az 1947-est - szimpla, de szórakoztató vígjáték - majd csodálkozz el, miért kell hálivúdnak kiforgatni minden régi filmet...
  • viizo
    The Secret Life Of Walter Mitty / Walter Mitty Titkos Élete

A zseniális trailerek után nagyon vártam, de csúnya pofáraesés lett a vége. A vicces, pörgős road movie elmaradt, ellenben hosszú, helyenként igen unalmas, kiszámítható film volt. Csak a főhős frappáns és jópofa álmodozásai miatt nem húzom le teljesen, de ezeket leszámítva sajnos teljes az érdektelenség.

10/5
  • tomsolo
    Az egész Snowpiercing andrenalin jeleneteit megeszi, az alábbi klip:

Értelme ugyanúgy nincsen sok, de legalább bele lehet képzelni valamit és elviselhető a zene.

A film kapcsán az a legszomorúbb, hogy a kondicionálás szót valamint a zárt ökoszisztéma kifejezést nem ismerik.
  • Blasta
    Ugy-ugy, 1et ertek.
  • Blasta
    Ha nincs mas amit megnezz akkor azert beprobalhatod, nem kapott rossz ertekeleseket es nem is mondanam unalmasnak, csak nekem valahogy nem jott be, minden rejtett mondanivalojaval es szimbolizmusaval egyutt.
    Egy biztos, az akciojelenetek miatt nem kell megnezni, mert nem egy tul latvanyos film, van benne sok kozelharc, van 1-2 erdekes jelenet es ugye a total nonszensz alaptezis. De rossznak nem mondom, 5 pontot siman meger nalam, talan neked jobban befog jonni.
  • Dynamic
    Állítólag a regényben sok minden megvan magyarázva. Bár ez sosem mentesít egy filmet, mert a filmnek önmagában kell működni, nem pedig utánaolvasással kiegészítve.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem az agyam leginkább attól dobta el a szíjat, hogy egy alapvetően a hőmérséklet miatt élhetetlen világban, nem figyelik a hőmérsékletet! Mert ugye csak a szerencsétlenségnek köszönhetően derül ki, hogy már nincs is olyan hideg. Mielőtt azzal jönne valaki, hogy biztos Ed Harris valami mini diktátor akart lenni, hát az sem igaz, mert ugyebár keresett egy következő vezért Chris Evans személyében.
    Meg a folyamatos kajához honnan szedték a több tonnányi bogarat? De ez az egész kajakérdés is egy hatalmas kérdőjel. Az nem magyarázat, hogy volt egy agronómia kocsi. A folyamatos és változatos kaja ellátás majd' 20 évig azért jóval összetettebb és komplexebb folyamat.
    A gazdagoknak miért kellett szélsőségesen luxus körülményeket biztosítani? Egyáltalán mitől gazdag valaki egy olyan világban, ahol már semmi jövedelme nincsen? Lehet, hogy fizetett a felszállás előtt x milliót? És? Minek? Mit csinálnak a pénzzel egy elpusztult világban?
    Áh, inkább nem is folytatom, mert mindig eszembe jut valami...

Másrészt, meg mindenki sírt a gyönyörűségtől, hogy mekkora adrenalinbomba a film... háát, kb. a maszkos, fejszés kocsi volt látványos meg izgalmas, a többi max. érdekes. Értem én, hogy sokan benyalják a hatásvadász csattanókat, és úgy egyáltalán az ázsiai rendezést(előbbi halovány, utóbbi mondjuk tényleg stílusos volt), de a logikátlan, ezer sebből vérző sztori miatt csalódás a film.
  • Tikal #81595
    ne fárasszál már ilyen hülyeséggel...te minden filmet megnézel még akkor is ha a többség szerint szar? Bocs, de nincs ennyi időm... Blasta általában nem ír hülyeséget, és a leírtak alapján idegesítően szar film lehet, már az alapsztoritól falra mászok....de ha meggyőzől, hogy ez eddig az év filmje akkor talán megnézem
  • Bachstein
    Nehogy véletlenül a saját értékrendszered alapján ítélj meg egy filmet.
  • Tikal #81593
    épp most akartam megnézni... már törlöm is le.
  • Blasta
    Snowpiercer – 5/10
    ----------------------------------

Hat nem is tudom. Alapbol egy baromsagrol van szo.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az armageddon utan a tulelok egy soha meg nem allo vonaton elnek tul. Kint a felszin befagyott. Adott tehat egy vonat ami megallas nelkul ezerrel tep korbe a foldon es ehhez (plusz az utasok eletenek fenntartasahoz) elegendo energiat termel. Pompas, tehat van valamifele eromuvuk, ami vegtelen energiat termel. De minek ehhez folyton uton lenni???? Miert nem allnak meg valahol ahol a legmelegebb a homerseklet es hasznaljak a vonat reaktorjat az eletfenntartasra? Rejtely.

A szineszgarda miatt kaptam fel a fejem, Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris, olyan rossz csak nem lehet. Rossznak tenyleg nem rossz, csak full felejtheto, tele irrealis jelenetekkel es nevetseges sztorival. 1x nezheto eppenseggel, de semmi tobb.
  • Zsoti90
    Stalingrad (2013)

Vártam a filmet, kíváncsi voltam, hogy az oroszok mit dobnak össze, nem azt mondom, hogy bődületesen király volt, de egy esti mozinak tökéletes főleg azoknak akiknek már hiányzik egy kis háborús film, tele volt bakival és logikátlansággal és a cgi se volt mindig toppon, de hát ez nálam nem akkora bűn, a drámai a részeket néhol nagyon eltalálták és nem baj hogy nem tettek bele annyi csatajelenet, de ami volt az legalább látványosan lett elkészítve, erős orosz heroizmussal, aki kedveli az ilyen filmeket, egy estét nyugodtan rászánhat 6,5-7/10

Flammen & Citronnen

Több ilyen európai II. világháborús ellenállós filmet szívesen megnéznék, a történet jó volt, a csavar a végén, ami kiszámítható, de valahogy mégis meglepi az embert, plusz a két fő karakter nagyon jól játszott, de még a német tiszt se azt tipikusan gonosz karakter szerepét játszotta, ezt mindenképp megnézem még egyszer 8/10

Grand Budapest Hotel

Ezt moziban néztem, ezelőtt Wes Anderson neve teljesen ismeretlen volt számomra, ezért nem is tudtam mire számítsak a filmel kapcsolatban, de nagyon meglepett, hogy iszonyat jó kamerakezeléssel, vágásokkal van tele, a humor pedig, hát én szarrá röhögtem magam végig, nem volt megállás és amennyi sztárszínész volt benne még ha egy-egy pillanatra is, nagyon feldobta az egészet, nyugodt szívvel 9/10 :)

Moonrise Kingdome-Holdfény Királyság

A Grand Budapest Hotelen felbuzdulva gondoltam megnézem Wes egy-két korábbi filmjét is, utána olvastam sokan unalmasnak tartották ezt a filmet, amikor először elolvastam nagyívben a tartalmát, rögtön én se jöttem izgalomba, de gondoltam ilyen jó értékelések meg oscar jelölés meg akármi mellett, ami persze még nem jelent semmit, meglesem és szerintem elég jó volt, érdekes karakterek olyan kesernyésen aranyos történet, ha lehet ilyet mondani és itt is kisebb sztárparádé, tetszett 8/10

Heat-Szemtől szemben (1995)

Régen láttam, már nem is nagyon emlékeztem rá, de csak annyit mondok Al Pacino és Robert De Niro még fénykorukban egy bankrablással fűszerezve, még mindig üt 9/10

• tomsolo
    :D ennyi
  • tigeroo
    thor - sötét világ

mi a picsa volt ez, nagyon gyenge produkció
  • IMYke2.0.0.0
    A 2007-es, azonos című koreai film nekem izgalmasabbnak tűnik. Én azt fogom megnézni a napokban.
  • kaposi1
    Priviben leírnád hol találom? Köszi.
  • Tyler1
    Akkor nem állna rottenen 34%-on, imdb-n 5 ponton.
  • IMYke2.0.0.0
    Tényleg nem kötekszem, csak: mi van ha mindössze 1 néző nem jön rá mit látott?... a többi csillió meg igen.
  • Tyler1
    Leginkább a kaotikus, sehová nem tartó történetétől, mikor a néző a film végén sem jön rá, hogy mit látott.
  • Bokafix2
    7 nap (2010)

Az utóbbi időben látott legkeményebb thriller... Röviden: mire képes az az apa aki sebész-szakorvos és elkapja azt az embert aki megerőszakolta és megölte a 8 éves lányát?

Ebből a filmből kiderül... mindenesetre egy rendes átlagember olyan mértékű jellemváltozásának bemutatása a film, amit csak egy ilyen tragédia tud kihozni belőle. Gyenge idegzetűek kerüljék.

7/10
  • DaemoonHunter
    Mitől rossz a jogász?
  • Tyler1
    Nem, abban is szerepel Pitt most nézem, bocsánat :)