1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Tyler1
    Walter Mitty titkos élete

A film egyik legnagyobb baja, hogy ez egy Ben Stiller film. Ben Stiller rendezés, de legfőképp Ben Stiller karakterdráma. Pedig az alapkoncepció nagyon jó, a megvalósítás szintúgy, látványos, ötletesen és néhol gyönyörűen fényképezett film, remek aláfestő dallamokkal. Walter Mitty karaktere kicsit tényleg Forrest Gumpos, hiszen akárki azonosulhatna vele, kicsit talán mindenki talál benne magára is jellemző dolgokat. A probléma ott van, hogy Ben Stiller, mint Walter Mitty ugyanazokkal a tulajdonságokkal van felruházva, mint az ÖSSZES filmjében; elnyomott, minden közösségben alsóbbrendű, kicsit esetlen, jószándékai ellenére is mindent elrontó ember, aki a történet előrehaladásával látszólag mégis kiutat talál ebből a szerepből, ám egy bizonyos ponton jön a kiszámítható törés, ami visszalöki abba a mélységbe ahonnan a film elején indult, azonban jön a megoldás, újra és végérvényesen helyrejönnek a dolgai, és boldog emberként várja a stáblista feltűnését. A Walter Mittyben pontosan ugyanezt az utat járja be, bár szerencsére az elcsépelt poénokkal azért csínján bánt, mégis rengeteg jelenet elront a tipikus együgyű gegelés, vagy szituáció, ami megint csak Stiller védjegyévé vált. Én igazából szeretem a filmjeit, tudok rajtuk nevetni, de ennél nem ezt vártam, komolynak akart látszani komikus elemekkel, de a főszereplő hiteltelenné tette számomra az azonosulást. A kisebb problémák, hogy néhol leül a történet, és van pár felesleges jelenet benne, az üzenetét nagyon szájbarágósan közvetíti, ami a végére szerintem erejét veszíti.
    Ettől függetlenül nem tartom rossz filmnek, sőt biztos vagyok benne, hogy látni fogom még, már csak a vizuális élmények miatt is, de sokkal nagyobb potenciál volt ebben a történetben, annál amit végül kaptunk.