106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
-
Ha érdekel, érdemes megnézni a "Hogyan készülteket" is, én az elsőnél a bővített változatban lévőket nagyon élveztem. Egyébként összesen kétszer olyan hosszúak, mint maga a film 
Spoilerekre:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Több hét, ha nem pár hónap is eltelik a két rész között. Az első rész végén éppen csak meglátják egy magas szikláról a Hegyet. Valószínűleg a diótörésre csak éppen felnézett, aztán vissza is bújt az aranyba és aludt tovább.
Ez a filmben tényleg furcsa, de azért van, mert ez a rész nem volt benne az eredeti könyvben, utólag rakták hozzá csak a filmhez. Valószínűleg a harmadik részben többet megtudunk erről, biztos hogy Gandalf valahogy kiszabadul, ráadásul lehet hogy úgy, hogy azt hiszi legyőzte/legyengítette Szauront. Ha így marad, akkor hiba, megtörik a kohézió.
A lidérces rész sem világos még, de valószínűleg még gyengék, nem is egyedül szabadultak ki. És még nem tudjuk, jelenlegi formájában Szauron mennyire hatott rájuk, rontotta tovább őket. Itt Szauron még nem tud arról, hogy előkerült a gyűrű, nem is keresi olyan nagy erőkkel. Lehet hogy "meg kell bíznia" a Gyűrűlidérceket, hogy figyeljenek a gyűrű jelére, keressék aktívan, de ez még nem történt meg.
Akkor küldi el először a Lidérceket a Megyébe, amikor elkapják Gollamot, ő mondja el hogy hol van, de ez már bőven a GyU-ban történik. Onnan kezdve figyelnek nagyon és követik a Gyűrűt. -
A hobbit: Smaug pusztasága
Nagyon hosszú és nagyon látványos filmről van szó.
A látványnál nem a csöcsökre, amerikazászlólengetésre és robbanásokra gondolok (lásd: Májkülbéj és társai filmek), hanem a tájakra, a díszletekre, a karakterek öltözékeire. Egyszerűen mestermunka az egész!
Csak azért imádom ezeket a Hobbit filmeket, mert végre nem a harcon van a hangsúly, mint anno a Gyűrűk Ura filmekben, hanem szépen, fokozatosan bemutatják az egész világot.
A film hangzásával sincs baj, a zenei aláfestés pazar és kellően megteremti a hangulatot. A hangeffektek is tökéletesek. Ráadásul az angol DTS hang üt rendesen! Na meg a BD képe is, ilyen gyönyörű képi világot utoljára a 2009-es Avatar-nál láttam (első Hobbit filmet ne vegyük most ide).
A filmbéli karakterek is rendben vannak, a színészek felhozatala pazar és a színjátszás is hiteles (nincs túljátszva és elripacskodva semmi sem), a rendezés is jó (Peter Jackson újra és újra bizonyít), az operatőri munka is pazar és a vágás is rendben van. Azért érezni, hogy már volt néhány referenciamunkája ennek a "stábnak".
Nagyon örültem Legolas felbukkanásának, illetve a Gimlis jelenetnek. Ott azért elmosolyodtam. És a sárkány, eszméletlen jól ki van dolgozva, de amikor megszólalt, majdnem lefordultam a székről basszus... Ilyen ratyi dialógusokat hogy sikerült összehozni?
Elejétől a végéig lekötött a film, nem untatott és üresjárat sem volt. Az első részben annyira nem voltak szimpatikusak a törpök, de ebben a részben nagyon megkedveltem őket.
Ami problémám volt a filmmel az a néhány jelenetnél a CGI gyengesége (arany beolvasztása, Legolas lovának mozgása).
Ettől függetlenül csak ajánlani tudom, mert nagyszerű filmről van szó!
Illetve a filmmel kapcsolatban vannak problémás gondolataim és mivel ez a rész bojlereket tartalmaz, így használom a megfelelő dolgot az elrejtéshez. Nem akarom azok élményét elrontani, akik még nem látták a filmet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az első problémám Smauggal kapcsolatos. Az első rész úgy ért véget, hogy Smaug kinyitotta a szemét és felnézett.
Na most a második részben, mikor Bilbó lemegy a sárkányhoz, a sárkány teljesen be van takarva a törpök aranyával. Egyáltalán nem látszik ki belőle semmi sem és olyan nehezen ébred fel, mint aki vagy 1000 éve aludna.
Vagy az első rész vége és a második rész Bilbóval való találkozás között ilyen sok idő telt el, vagy csak simán betakarta magát úgy, hogy az egész teste teljesen takarva maradt?
Másik problémám az Szauron megjelenése.
Emlékeim szerint az első Gyűrűk Ura filmben mindenki hót boldog és jókedvű egészen addig, amíg elő nem kerül a gyűrű. Ekkor Gandalf elmegy Szarumánhoz és annak varázsgömbjében meglátja Szauron szemét. Ekkor jönnek rá, hogy a gonosz visszatért és, hogy Bilbó gyűrűje ezzel kapcsolatos.
Viszont a második hobbit filmben, mikor Gandalf egyedül kalandozik és csapdába kerül, megjelenik előtte maga Szauron és Szauron szeme is. Ekkor már tudnia kéne a gonosz visszatértéről nem? Vagy csak a Hobbit 3-ban Gandalf amnéziában fog szenvedni, ezáltal elfelejti ezt a Szauronos látomást?
Mert csak ez lehet magyarázat arra, hogy az első Gyűrűk Ura film első felében "semmit sem" tudnak a közelgő gonoszról.
Harmadik problémám a 9 lidérc.
Az első Gyűrűk Ura filmben, mikor Frodó felhúzta az ujjára a gyűrűt, a 9 lidérc megjelent neki és azonnal tudták hol van és el is kezdték üldözni.
Hobbit 2 film:
A 9 lidérc kiszabadult és várakoznak... Várakoznak, de mégis mire? Ők a gyűrűre sóvárognak nem? A csaj is mondta az első részben, hogy ez a 9 fasz bármit megtenne azért a gyűrűért. Akkor most mégis mire várnak? Bilbó vagy 30 percig használja a gyűrűt folyamatosan és többször is, de semmi nem jelenik meg neki és senkit sem zavar? Senki sem üldözi, egy lidérc sem, csak mindenki vár...
Persze majd évekkel később, ha Frodó felhúzza a gyűrűt, azonnal utánamegyünk és elkapjuk. Kicsit ellentmondásnak érzem a dolgot.
-
The Wolverine 5,5/10
Az eredetsztori sokakkal ellentétben nekem tetszett, ez viszont egyáltalán nem. A karakterek Logant leszámítva nagy nullák, a vörös japcsi csaj kibaszott irritáló, de Logan-nek sincs kb 1 értelmes mondata a film alatt. Sok jó a sztoriról se mondható el, kb csak annyi, hogy kurvára érdektelen volt az egész, a vége meg..
Thor: The Dark World 7/10
Az Avengers univerzumból Thor és Loki a kedvencem, szóval várós volt a film, de még csak most volt alkalmam megtekinteni. Nekem már az is 1 rész is tetszett, és sztem ez is hozza annak a színvonalát. Ami negatívum, hogy a poénkodást már kicsit túlzásba vitték néha. Nem mondom hogy ne legyen benne pár poén, mert az elsőben is volt, meg az összes Marvel filmben, de itt úgy éreztem hogy már kicsit sok, voltak még ezen kívül is negatívumok de azt hiszem azt már itt leírtátok korábban. A sztori szokás szerint egyszerű mint a faék, de itt legalább a karakterek jók, és látványban, akcióban nagyon ott van a film. -
Mondá az úr és lőn világosság!!!!!
Üdvözöllek a 4k/8k korszakban.
Filmek amiket néztem most a hétvégén:
Bosszúvágy
Tartalom
Bosszúvágy 2
Tartalom
Bosszúvágy 3
Tartalom
Bosszúvágy 4
Tartalom
Bosszúvágy 5
Tartalom
Csak egy kérdésem lenne, van még felesége Bronson-nak?????????? -
Nem volt az, tuti hogy nem. -
Count Down 2012
Egy érdekes thaiföldi thriller-el állunk szemben. Ami tetszett hogy nem egy szellemcsajos/kísértetes klisémovie lett ez, hanem egy elég kemény rémtörténet ami egyetlen szobában játszódik de mégis feszültségkeltő. Engem onnantól kezdett komolyabban érdekelni mi sül ki ebből, mikor a filmbeli vendég a kutyás sztoriját mesélte a thaiföldi társaságnak.
Végig lekötött, kellően izgalmas volt jóllehet tényleg egyetlen bérlakásban játszódik nagyrészt a sztori.
7/10
A sztori röviden: pár New Yorkban élő thaiföldi drogozni akar egy kicsit és megtalálják egy régi haverjuk dílerének a cetlijét amin egy telószám van... az utolsó szám le lett tépve így nem tudják felhívni, de mivel a hiányzó szám 1 és 10 között lehet valamelyik, így találomra beütik utolsónak a 3-ast és örülnek hogy valaki azon a néven mutatkozik be mint a cetlin lévő név... meghívják magukhoz hogy vigyen drogot és pár óra múlva meg is érkezik a fazon...
Kicsivel később az este folyamán az egyik thaiföldi megtalálja a díler cetlijének hiányzó darabját, csakhogy a papírra 8-as van írva! Itt már sejteni lehetett hogy nagyon nem azt hívták el akit akartak és hogy talán az illető maga az Ördög... ezután kezdetét veszi a hadd-el hadd és jómagam sem tudtam eldönteni a fazonról hogy ember-e, de szerintem nem volt az.
-
Szvsz teljesen felesleges a pontozgatás, ezért is szoktam le róla. -
Többet is szerepelnek, de a fő hogy a Tűzgyűrűben nem a végére zsúfolnak be minden akciót... normálisabb elosztásban zajlanak a harcok... nincs is annyira túlmagyarázva az eredetük. Bár nem akkorák mint a Godzilla de eléggé badass szörnyek, profin tudnak rombolkodni.
-
szóval akkor a Godzilla 166,6%-ot kapna?
-
amennyiben a per jel alatt a kivonást értjük még logikus is
(nem) -
Jobb lesz áttérni a százalékos értékelésre (50%, 60%, 80%) hogy a matekprofesszorokat ne zavarjuk.
-
viizo #82807 az én olvasatomban a 10/7 az pl. TÍZ PONTBÓL HÉT.
nem osztok-szorzok-gyököt vonok, hanem leírom mennyiből mennyit adok.
engem a másik, általatok helyesnek vélt, négyzetre emelem és elosztom mielőtt lederiválom mód zavar, úgyhogy ennyi.
-
sokan úgy érvelnek ebben a témában, hogy pl. a vizsgafeladatok/érettségik is így vannak pontozva
(10/__pont)
amúgy engem is idegesít -
Azt ugye vagod, hogy 10/2 meg 10/6 nem helyes jelolese a pontozasnak?
10/2 az TIZKETTED azaz pontosan 5. 10/6 pedig TIZHATOD, 1,6666.
Nincs gond, mindenki erti, hogy mire gondolsz, csak totalisan helytelen. -
ty -
Virág. -
őőő mozi vagy virágbolt?:) -
3 Days to Kill
7/10
Nekem baromira bejött ez a Taken vonalat meglovagoló, Luc Besson forgatókönyven alapuló Kevin Costneres bérgyilkos történet, főleg a mellékszereplőkkel való szál miatt (Mitat, Guido, Jules). :) Vannak benne ökörségek, a történet is klisés, de melyik amerikai filmben nincsenek?! A legutóbb látott Jack Ryan baromság után ez komolyan tetszett. Mivel Besson, szerintem tuti a folytatás is. -
Egyetértek. -
Hirtelen azt hittem a 2014-es Godzilláról beszélsz.. :D
Ha többet szerepelnek a szörnyek, és a robotok 20 percnél, akkor megnézem, de ha nem, akkor most egy időre elég volt a szörnyes filmekből.. -
[2006] - Huo Yuanjia (Fearless) - 7/10
Huo Yuanjia (1869-1910) élete és sorsa elevenedik meg [nyilván, egy kicsit színesebben], a harcostól, aki elveszít mindent és mindenkit, a harcművészig és az Emberig, aki újrs rátalál mindenre, és még annál is többre.
Kellemes és egyáltalán nem unalmas 2 és fél óra volt.
Persze, láttunk már hasonló felépítésű filmet, talán nem is egyet, de a koreográfia (minden értelemben), a zene, a tájak, és Jet Li együtt remekbe szabott volt. -
Akkor, ezek szerint, te is tévedésben élsz - Godzilla egyáltalán nem az emberiséget akarta védeni [az eredeti japán elő részben semmiképp]... -
Történettől ne várj sokat, de látványos lett azt el kell ismerni. Ha egy filmet meg tudsz nézni csak azért, akkor érdemes. -
viizo #82795 Godzilla (2014)
A film előjelei igazán jók voltak: az a Gareth Edwards kapta meg a rendezést, aki a Monsters c. filmmel már megmutatta, hogy tud élvezhető, (szörny)film alapú drámát kihozni minimál büdzséből is. Volt viszont két dolog, ami azt a filmet naggyá tette, itt viszont nem volt jelen: a forgatókönyv, és a viszonylag ismeretlen, ám jó színészek. Az új Godzillán látszik, hogy igazán nagyot, monumentálisat szerettek volna durrantani vele, és ezt látványban többé-kevésbé hozza is. Minden másban azonban alulmarad. Normálisabb, kevésbé papírmasé karakterekkel (lásd: Monsters), és helyenként átírt forgatókönyvvel az egyik legjobb szörnyfilm születhetett volna meg - így viszont csak 2014 hangos, ám felejthető alkotása lesz csupán. Mert a más filmekben általában nagyot alakító Ken Watanabe itt tényleg ugyanúgy néz, Bryan Cranston tényleg sablontudós, aki mindent előre megjósol, a főhős tényleg amerikai sablonkatona, aki mindig az események középpontjába kerül - 120 percen keresztül. Az események időközönkénti leülésével semmi bajom nem volt, sőt. De az ilyenkor megjelenő, pofátlanul gagyi dialógusokkal már annál több. Hozzáteszem, a szinte élvezhetetlenre sikerült szinkron rengeteget ront a dolgon - a főhős apját játszó, Bryan Cranstont magyarító színész itt is hozza azt zsékategóriás átélést, ami miatt örökre eltiltanám a szinkrontól, de a társai is méltóak hozzá. Eredeti nyelvű filmeket a mozikba!
A látvány viszont tényleg pofás. Már amikor nem füsttel, köddel, sötétséggel szeretnék elrejteni a dolgokat, amit még tovább erősít a 3D szemüvegek fényerő lerontása. Ennek egyetlen előnye van, de azon kívül kevés: jóval realisztikusabbnak néz ki minden, mint a csili-vili-neonfényes Pacific Rim-ben. Szerencsére vannak olyan snittek, amikor konkrétan az állam leesett, mert annyira tetszett (az első MUTO kiszabadulása, Hawaii, hidas részek), ám sajnos ezek vannak kevesebben.
Godzilla igazán giga boss, ennyira talán még sosem volt. Még a tengerben úszkálása, a csak kilátszó háta is maga volt az erődemonstráció. De örültem volna, ha egy róla szóló filmben nem csupán mellékszereplő - mert itt bizony az. Ez a mai trend? Az új Robotzsaruban is szinte a határmezsgyére került a címszereplő, nos szomorúan jelentem, itt is.
Bár a fent leírtak mind igazak, mielőtt adnák neki egy 10/2-t, gyorsan hozzáteszem, hogy mégsem rossz a film. Sok helyen kifejezetten élveztem, és ez az igazán bosszantó: ha nem követik el a fent leírt, bosszantó hibákat, az elmúlt évek legjobb szörnyfilmes drámáját kaphattuk volna - egy XXXL megapakkba csomagolva.
10/6 -
Robocop (2014)
Egynek elment, de rengeteg benne az üresjárat, és a felesleges szál. Sam Jackson jelenetei konkrétan csak a játékidőt vontatják, a történethez semmit nem ad. De a családi szál is borzasztóan unalmas. A főszereplő oké volt, Michael Keaton és Gary Oldman oké volt, a látvány jó lett, a suit-al sem volt gondom, de több akció, kevesebb passzív locsogás a semmiről célravezetőbb lett volna. A régi azért még mindig jobb, de ha annak is képesek voltak olyan katasztrofálisan szutyok folytatásokat legyártani, akkor ez a reboot is elfér manapság. -
Tudom, előzetesét anno láttam moziban, de annyira gagyinak tűnt, hogy inkább nem néztem meg. Lehet pótolni kéne. -
Pedig az is ilyen godzilla szerű lényekről szól, csak ott hasonló méretű ember vezérelte robotokkal inzultálják őket szerte széjjel. -
Nem láttam a Tűzgyűrűt, így nem tudom megmondani.. :) De a harcjelenetek (az a kevés, ami volt) látványosak voltak, jól néztek ki. -
Akkor csak egyet mondj meg: a Godzillában színvonalasabb volt az akció rész mint a Tűzgyűrű szörnyharcai, vagy annál egyszerűbbet képzeljek el? -
De nem érdemes ezen vitatkozni. Nekem nem jött be, ezt inkább elfogadom Godzilla filmnek, de nem voltam elragadtatva. Egyszer nézhető. -
Matthew Broderick jó színész, DE nem akcióhős, romantikus vígjátékokban tudom elképzelni csak ezt a figurát... Jean Reno ott van, de kb semmit sem tesz hozzá a filmhez. Meg nem is szerepel olyan sokat. -
IXEMGabeo #82787 Jó, de te azt még nem is nagyon láthattad viszont nekem az egyik első mozis élményem volt...faterral láttam azóta is szívesen megnézem, ha fut a tv-ben. Matthew Broderick pedig elég jó színész, Jean Reno is ott volt benne, hamár itt tartunk -
szörny fimnek jó volt (bár az ember főszereplőtől ott is falra másztam).
De semmi köze nem volt a Godzillához (értsd az emberiséget védelmező mackós gyíkszörny vs emberiséget elpusztítani igyekező ellenfél (legyen az ufo, robot, vagy más múltból feltámadt szörny) -
Mert az nem Godzilla. Hogy néz már ki az a szerencsétlen. És ott még a főszereplő Matthew Broderick is jobban idegesített, mint az itteni gyerek. -
IXEMGabeo #82784 én nem értem a 98-as filmet miért szidjátok többen is...anno hatalmas élmény volt moziban az is -
Godzilla
Na, végre valahára (?) megnéztem én is. Hát... hol is kezdjem. Először is, aki 2 óra zúzásra számít, azt már most el kell szomorítsam, a zúzás ugyanis nagyrészt a film második felére esik. Aki ekkor még ébren van, annak biztos tetszeni fog. De komolyan, néha még éreztem is, hogy bizonyos jelenetek az alvó közönséget célozzák, amikor hirtelen a képedbe repül valami.
A film kb másfél órájában a szokásos amerikai sztorit láthatjuk, a szokásos amerikai család, a szokásos amerikai családapa... mind, mind unalomig ismert klisék. Aztán egy kis blabla, hogy miért vannak itt a szörnyek, aminek kb a felét se értettem, mert annyira irracionális... na mindegy. Amint ezen túlestünk még jön egy kis vergődés, és végre az utolsó 20-25 perc akció, zúzás. Én azt mondom még így is jobb film lett, mint a '98-as, és volt egy-két dolog, ami kifejezetten tetszett, pl:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Godzilla kinézete, illetve, hogy a klasszikusok előtt tisztelegve még tüzet is okádik, ahogy egy rendes Godzillához illik. ... Ez inkább Godzilla, mint a '98-as. Az csak simán Zilla. :D A vonatos jelenet is kifejezetten jóra sikerült, ahogy az a b.szott nagy dög ott dönget, hihetetlen hatásos volt
Szóval összességében csalódás. Csalódás, mert egy kiváló Godzillás filmre (értsd: maga Godzilla sikerült baromi jól) ráhúztak egy amerikai sablon unalmas történetet, tehetségtelen színészek főszereplésével..... Ami nem lett volna baj, ha nem a film 2/3-a szólnak az emberek vergődéséről. Kicsit több Godzilla kellett volna, mert ez a szörny most brutálisra sikerült.... Kár érte. 5/10 -
Valóban, nagyon jó ez a film.
-
Az osztály (Klass) (2007) - se trailert, se leírást, se hozzászólást ne! Egyenes a sztori és persze lehet tudni, de mégis nyomasztó. Döbbenet volt pár éve, mikor megnéztem. Csak zavarmentes környezetben, nem csajozós film, hacsak nem szociológus vagy lélekbúvár a lányka :) -
Nézd a sorozatot, az kurvja jó.