[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A hobbit: Smaug pusztasága
Nagyon hosszú és nagyon látványos filmről van szó.
A látványnál nem a csöcsökre, amerikazászlólengetésre és robbanásokra gondolok (lásd: Májkülbéj és társai filmek), hanem a tájakra, a díszletekre, a karakterek öltözékeire. Egyszerűen mestermunka az egész!
Csak azért imádom ezeket a Hobbit filmeket, mert végre nem a harcon van a hangsúly, mint anno a Gyűrűk Ura filmekben, hanem szépen, fokozatosan bemutatják az egész világot.
A film hangzásával sincs baj, a zenei aláfestés pazar és kellően megteremti a hangulatot. A hangeffektek is tökéletesek. Ráadásul az angol DTS hang üt rendesen! Na meg a BD képe is, ilyen gyönyörű képi világot utoljára a 2009-es Avatar-nál láttam (első Hobbit filmet ne vegyük most ide).
A filmbéli karakterek is rendben vannak, a színészek felhozatala pazar és a színjátszás is hiteles (nincs túljátszva és elripacskodva semmi sem), a rendezés is jó (Peter Jackson újra és újra bizonyít), az operatőri munka is pazar és a vágás is rendben van. Azért érezni, hogy már volt néhány referenciamunkája ennek a "stábnak".
Nagyon örültem Legolas felbukkanásának, illetve a Gimlis jelenetnek. Ott azért elmosolyodtam. És a sárkány, eszméletlen jól ki van dolgozva, de amikor megszólalt, majdnem lefordultam a székről basszus... Ilyen ratyi dialógusokat hogy sikerült összehozni?
Elejétől a végéig lekötött a film, nem untatott és üresjárat sem volt. Az első részben annyira nem voltak szimpatikusak a törpök, de ebben a részben nagyon megkedveltem őket.
Ami problémám volt a filmmel az a néhány jelenetnél a CGI gyengesége (arany beolvasztása, Legolas lovának mozgása).
Ettől függetlenül csak ajánlani tudom, mert nagyszerű filmről van szó!
Illetve a filmmel kapcsolatban vannak problémás gondolataim és mivel ez a rész bojlereket tartalmaz, így használom a megfelelő dolgot az elrejtéshez. Nem akarom azok élményét elrontani, akik még nem látták a filmet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Az első problémám Smauggal kapcsolatos. Az első rész úgy ért véget, hogy Smaug kinyitotta a szemét és felnézett.
Na most a második részben, mikor Bilbó lemegy a sárkányhoz, a sárkány teljesen be van takarva a törpök aranyával. Egyáltalán nem látszik ki belőle semmi sem és olyan nehezen ébred fel, mint aki vagy 1000 éve aludna.
Vagy az első rész vége és a második rész Bilbóval való találkozás között ilyen sok idő telt el, vagy csak simán betakarta magát úgy, hogy az egész teste teljesen takarva maradt?
Másik problémám az Szauron megjelenése.
Emlékeim szerint az első Gyűrűk Ura filmben mindenki hót boldog és jókedvű egészen addig, amíg elő nem kerül a gyűrű. Ekkor Gandalf elmegy Szarumánhoz és annak varázsgömbjében meglátja Szauron szemét. Ekkor jönnek rá, hogy a gonosz visszatért és, hogy Bilbó gyűrűje ezzel kapcsolatos.
Viszont a második hobbit filmben, mikor Gandalf egyedül kalandozik és csapdába kerül, megjelenik előtte maga Szauron és Szauron szeme is. Ekkor már tudnia kéne a gonosz visszatértéről nem? Vagy csak a Hobbit 3-ban Gandalf amnéziában fog szenvedni, ezáltal elfelejti ezt a Szauronos látomást?
Mert csak ez lehet magyarázat arra, hogy az első Gyűrűk Ura film első felében "semmit sem" tudnak a közelgő gonoszról.
Harmadik problémám a 9 lidérc.
Az első Gyűrűk Ura filmben, mikor Frodó felhúzta az ujjára a gyűrűt, a 9 lidérc megjelent neki és azonnal tudták hol van és el is kezdték üldözni.
Hobbit 2 film:
A 9 lidérc kiszabadult és várakoznak... Várakoznak, de mégis mire? Ők a gyűrűre sóvárognak nem? A csaj is mondta az első részben, hogy ez a 9 fasz bármit megtenne azért a gyűrűért. Akkor most mégis mire várnak? Bilbó vagy 30 percig használja a gyűrűt folyamatosan és többször is, de semmi nem jelenik meg neki és senkit sem zavar? Senki sem üldözi, egy lidérc sem, csak mindenki vár...
Persze majd évekkel később, ha Frodó felhúzza a gyűrűt, azonnal utánamegyünk és elkapjuk. Kicsit ellentmondásnak érzem a dolgot.