106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Lucas leginkább a Star Trek Original nyomdokain haladt.
  • Katalizátor
    Eléggé tudott volt mindig is, hogy Lucas a nácikról mintázta a Birodalmat.
  • Calver
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az eredeti trilógiánál "subtle" volt, az egyenruhák, a viselkedés... itt... itt... 5 perce gondolkozom azon, hogy mivel lehetett volna még egyértelműbbé tenni az analógiát, de szerintem maximumra sikerült pörgetni. ha karlendítéssel üdvözölték volna egymást a karakterek? ha a TIE fightereket átnevezik tigrisnek? eh. talán ha a stáb lerohanja lengyelországot.
  • SzinesGeza
    Most komolyan, ez a náci analógia csak most ugrott be egyeseknek? A legelső trilógiánál nem? :)
  • mulli1986
    Star Wars VII 7/10
    Inkább Spoilerbe rakom, mert így hányhatok mindent egybe, meg nem kell gondolkozni, hogy kinek mi a spoiler

Hát megmondom őszintén én úgy jöttem ki a moziből mint amikor John Travolta nem tudja, hogy mivan. Nem tudtam eldöntetni, hogy most jó volt vagy sem.
    Tény nosztalgia, ahogy mindenki írja megvolt. Nekem az nem tetszett ebben, hogy gy az egyben remake.
    Ami jó volt hogy helyenként nem kiszámítható mégse a sztori. Szereplők nálam az elmegy kategória, nem kedveltem meg kifejezetten egyiket se. Szerencsétlen néger srác a tipikus vicces néger figurát alakítja, nem nagy karakter.
    Rey, hát az elején amennyire semleges figura volt, kb annyira szerettem meg a film végére.
    Kylo meg.... Hát hogy is mondjam. Egyébként se egy tipikusan utálható fő gonosz. Mondjuk Darth Vadert is csíptem, de a színész gyerekek... Hát anno mikor a Sithek bosszújában Anakin átállt a sötét oldalra, hát na ő el tudta játszani, hogy gonosz lett, a nézés, az effektek. Lehet én vagyok fő gonosz esetén ahhoz hozzászokva, hogy legalább félelmet kéne sugároznia a karakternek. Maszkírozzák el vagy valami. Nem. Ez egy hülye gyerek kinézetét és vonásait hordozza magán. Komolyan, látom magam előtt, ahogy Kylo Ren-es rózsaszín pólóban fognak a kiscsajok szív kéztartással a színész háza előtt ugrálni. Nagyon szar szerintem.
    Aztán Remake. Értem én hogy térjünk vissza a gyökerekhez, de ennek az a megoldása, hogy kb egy az egyben lekoppintom a 4. részt??? Hát nem tudom. Nekem elég nosztalgia faktor lett volna, ha a régi stílust hordozza magán. Meg hogy megjelennek a régi színészek. De hát ha ez kell a népnek...
    Az is negatívum, hogy ez nem olyan mint a régi 4. Hogy egy estés filmnek készült, hanem tele van üres dolgokkal. Nagyon erősen érződik hogy előzményfilm vagy első rész vagy hogy mondjam.
    Na igen olvastam itt, hogy értjük, Hitler és valóban. KB akkor lenne ez feltűnőbb, ha a homlokukra lenne írva, hogy Heil Hitler. Vicces. JJ Zsidaj??
    Meg nekem mindig is kicsit fura volt a régi részekben is ez a Jedi gyorstalpaló, amit Luke is kapott, meg most Rey. Ja hogy ő most nem kapott semmit, mégis helyenként már úgy használta az erejét, mintha bármit is tudna róla. Ez engem zavart. Meg én pont szerettem, hogy a Jedik használják az Erőt fénykard használata közben is. Ergó gyorsak, kemények, akrobatikusak voltak. Én így képzelek el egy Jedit. Régen nem tudták megoldani, de nem lehetett volna ezt megtartani? Most megint olyan volt, mintha én meg haver kaptunk volna egy fénykardot és bohóckodnánk.
    Ami pozitív, hogy nagyon átjárja az egész filmet a Star Wars feeling, a légkör, a karakterek, zene, világ. Számomra ez menti meg a filmet.
    Egyébként most olvasom itt a KOTOROS HSZ-t. Valóban a játékoknak kb 5-ször jobb sztorija van. Nem tudom, miért nem tudnak a filmkészítők is olyan csavarokat beleírni a filmekbe, amitől lemegyek hídba....
    És egyébként vérbeli SW rajongó vagyok, az első treilernél, mikor a végén Solo mondja, hogy Chewie we are home, majdnem elsírtam magam. Szóval nem kívülállóként ez a véleményem. Egyébként én a fejlődés híve vagyok egy kis nosztalgikus betekintéssel, szóval számomra ez a film kicsit túllőtt a nosztalgián és nagyon első részes lyukakat hagyott a sztoriban. Az ilyet nem szeretem.
  • Nyiri
    Jó de azért megegyezhetünk hogy történetileg mindegyik rész eléggé 3-as alá :) A KOTOR-nak ami a mai napig szerintem a legjobb SW játék, ezerszer jobb sztorija van mint a moziban lévőknek.
    Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.12.19. 11:33:49
  • LasDen #91519
    nem ez lesz az első s nem is utolsó....
  • IMYke2.0.0.0
    Milliárdnyi a rajongótárbor. Számukra bármi, ami új Star Wars azonnal 11/11 - s én nem is hibáztatom őket ezért.
  • Rhonin7
    IMDB 8.9 kicsit túl erős
  • tjoe
    Szinte ugyan ezek a gondolatok jutottak eszembe a legősibb mesterség emlegetését kihagyva. Egy New Hope remake. A történet szinte semmi újat nem hozott. Kylo figurája addig volt félelmetes míg le nem vette a maszkot. Mint egy jóllakott óvodás akinek elvették a kedvenc játékát. Hol pityereg, hol meg a többieket csépeli.
    A látványvilág és a kivitelezés 10, történet 3.
  • AnuluWork #91515
    Han halála gyönyörű volt, bár tudtam, hogy ez lesz ahogy felment oda ahonnan nagyot lehet esni, de én úgy nyírtam volna ki inkább Leiat, mint a sicc. Érdekes lesz nélküle. Bár tényleg megöregedett, de Han vitte a hátán a 7. részt, persze a két új főszereplő mellett, Leia pedig kb. semmit sem tett hozzá, sőt, még azt is gyengén. Csak nehogy az legyen, mint a Dallasban ...
  • LasDen #91514
    Úgy látszik, csak így lehet rekordot dönteni. Avatart is már mindenki utálja....:D

(mondjuk én éppenséggel nem utálom. Az elmúlt évekbben megnéztem 1-2x)
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.12.18. 23:23:01
  • Rhonin7
    sőt nekem is 100%-ban ugyanez jött le a filmmel kapcsolatban!

kicsit csalódás nekem a film....és majd 2-3 hét múlva szerintem jobban lefogják húzni az emberek............
  • Nyiri
    Szóról szóra leírtad azt amit gondolok így pár órával a film megnézése után. Teljesen egyet értek. Köszi, hogy nem kell leírnom, mert már megtetted :D
  • mégvadabbdisznó
    Han-on nem kell csodálkozni, majdnem mindegyik SW filmben kiiktatnak egy vagy akár több fő karaktert... a Jedi visszatérben pl. Yoda, Vader és Palpatine is meghalt, vagy a 4-dik részben Obi Wan.
  • Blasta
    Star Wars VII - 7/10

Jo volt. Semmi kiemelkedo, de jópár hiányossággal és egyebekkel azér tett róla, hogy ne 2 méterrel a levegoben szálljak ki a moziból.

Igen, engem is zavart a tortenet szolgai remake-je. Tényleg nem lehetett egy KICSIVEL más sztorit írni, hogy mondjuk egészen apró módon eltérjen a 4. résztol??? Igen, én is forgattam a szemem az ujabb bolygópusztito szupertámaszpont miatt, ami most már legalább 10x (tehát TÍZSZER!!!) nagyobb a halálcsillagnál. És akkor mi a tokom van??? Zavart, hogy nem volt tisztázva a galaxis mostani politikai sztorija, miért lázadók még mindig Leia és a sleppje????? Miért kizárólag x-wingjeik vannak? Miért azokkal indulnak bombázó bevetésre??? Érthetetlen, hogy a promó anyagokban és posztereken elokelo helyen szereplo Captain Phasma-nak egy szál akciójelenete nem volt, gyakorlatilag egy darab senki volt a filmben. Kínosan feszengtem azon a tipikus JJ Abrams-es nagyszájú, guruló, sok foggal és csáppal bíró ostoba golyószornyes jelenten. Húztam a szám amikor Finn fénykardot ragadott és harcolt vele. Na azt nem, azt csak eroérzékenyek használhatják, de ha kicsit tudnak is vele mondjuk védekezni, az fix, hogy nem partnerek percekig egy sith lovag (tanonc? mindegy is) ellen vívott harcban. Adam Driver nekem nem jott be mint fogonosz karakter. És a mesterét miért kell 5 emelet magas hologramon kivetiteni? Ugyanakkor a tobbi szereplo nekem bejott, bejottek a poénok, a filmen érezni az anyaghasználatot és a visszafogott CGI-t, na és persze Han halála. Gyonyoru volt. Tudtam már elore, megéreztem hetekkel a premier elott, hogy ennek kell torténnie, és nagyon reménykedtem, hogy megmerik lépni. Nagy pacsi érte. Várom a kovetkezo részt, egész jól alakul ez, de hatast messze nem dobtam tole.
  • Calver
  • vérpocok
    Te még a saját pontozásodról sem tudsz valós képet alkotni.
  • IMYke2.0.0.0
    "ah, köszönöm, kaptam egy igazi imike pampogást. hallottál már olyanról, hogy valaki valós képet akar alkotni egy filmről, főleg ha az 2015 leghypeoltabb cucca? na, itt most pont ez történt."

Jézusom...
  • Calver
    ah, köszönöm, kaptam egy igazi imike pampogást. hallottál már olyanról, hogy valaki valós képet akar alkotni egy filmről, főleg ha az 2015 leghypeoltabb cucca? na, itt most pont ez történt.
  • kutyakiki81
    Hehe
  • IMYke2.0.0.0
    Talán a szerkesztőknek is ez a véleménye, mert egy címlapon hősünk képe mellett ott virít véletlenül egy vastagon kiemelt "nagy":

//Emellett, kiváló ferengi szereplő lehetne egy újabb Star Trek sorozatban is.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.12.18. 13:18:49
  • kutyakiki81
    Nekem Adam Driver orra szúrta majdnem ki a szemem! Arra firnyákja van, hogy szerintem össze sem tudja zárni az útlevelét.
  • LasDen #91502
    Star Wars

Mikor felhangzott a főcím és gördült a szöveg, teljesen szürreálisnak éreztem, hogy végre nézem :D Moziba volt újongás meg taps, durva volt :DD Én a pozitív élménnyel távozók sorát erösítem.
    Nagy a nosztalgia faktor? Nagy. Csúnyán lenyúlja a IV. részt? Igen. De úgy hiszem nem csak ettől szeretik az emberek. A film önmaga jogán is megállja a helyét.
    Az új karakterek egytől egyig jól lettek fel- és bevezetve. Finn-nek a végére egy kicsit kevés tenni valója akad, eléggé csak olyan ott legyen alapon van ott. Rey viszont nagyon jó volt. Főleg a kémia közte és Finn között volt nagyon jó. Kylo Ren szerintem az, akinek Anakinnak lennie kellett volna. Tökéletesen testesítette meg azt a figurát, aki a két oldal között évődik. Ha a következő részben visszatér, mint aki 100%-ig a sötét oldalon áll, akkor nagyszerű gonosz lehet. Snookból kevés volt így elsőre és őt nem nagyon sikerült felvezetni, mint nagy arc. Az jó, hogy nem volt róla valami eröltetett expoziciós dialóg. Inkább ne, mint igen. BB-8 is jó volt. Kedves, aranyos kis gép volt. És nem olyan pöcs, mint R2. Alig, hogy visszajön, az az első, hogy lebuzizza 3PO-t :D

Összességében nagy élmény volt. És a mai napot látva jó döntés volt megnézni. Spoiler hegyek minden felé :D Kicsit sajnálom, hogy nem JJ rendezi a köv részt. Meglátjuk ez a Rian mit alkot majd. A nagyon jó alap megvan hozzá....
  • repvez
    Költöi tulzás volt, de a lényege ez. egy csatában legyen az bármilyen nagy is ilyen közel nem mennek egymáshoz gépek ráadásul ilyen sok.

A transformersznél is a toronyházak között is 3-4 gép kisérte egymást és azok nem robotok voltak, a godzillánál is a helikopterek és a vadászok és még sorolhatnám
  • Kongy
    Star Wars

Nekem kifejezetten tetszett, az én elvárásaimat teljesítette, és előjött a régi trilógia hangulata rendesen helyenként, de azért sikerült jó újításokat is belevinni a filmbe. Pl tök jól érzékeltették a technológia fejlődését, meg azt, hogy azért eltelt egy pár évtized a Jedi visszatér óta.

A főgonosz nagyon kis geci. Darth Vadert igazán sosem utáltam, de ez egy kis elkényeztetett, dühproblémás kölök, aki ráadásul megöli Han Solo-t... úgyhogy rühellem. Az a jelenet nagyon a szívembe mart..

3D helyenként brutál látványos volt, kijöttek bizonyos elemek, illetve baromi jól lehetett érezni a terek mélységét is helyenként. Voltak jelenetek, amik csak erre építettek szerintem. :D Nagyon látványos volt, nagyon akciódús, és engem a sztori folytatása is érdekel, szóval várom nagyon a következő részt. Szerintem egy Star Wars rajongó sem fog csalódni. 8/10
  • LasDen #91499
    ezt így látod, hogy egymásba ér a szárnyuk? nem vagy semmi. Amúgy azért, mert az átlag nézőt ezek nem érdeklik. De még engem se érdekelt, mert végtelenül fun volt....
  • repvez
    Még igy látatlanban a trailerek alapján nekem eddig egyvalami nem tetszik, ahogy régebben is irtam már a CGI tulzott használata, mármint az , hogy tulzsúfolják a vásznat repkedő objektumokkal, úgy,hogy egymásba ér a szárnyuk és mellette meg hihetetlen gyorsan manővereznek.
    Mindezt emberi irányitás mellett.A mellette lévő társ felrobbanaása nem okoz sérülést a közelében lévőnek.
    Ezek anynira illuzióromboló dolgok, hogy nem értem miért használják minden filmnél ami mostanában megjelenik?
  • IMYke2.0.0.0
    De miért ijedsz meg egy csapatnyi idegentől, ha a véleményedről van szó?
  • Calver
    legyen inkább egy szép kerek 7/10 ahelyett a 6.5/10 helyett - túlzottan arra fókuszáltam a kisregényemben, hogy mit gondoltam a film kielemzése közben, szemben azzal, ami a fejemben járt és az élményre amit a konkrét nézése okozott.
    Utoljára szerkesztette: Calver, 2015.12.18. 07:01:19
  • Calver
    Star Wars: The Force Awakens - 6.5/10 (avagy kisregény amiért kurvára meg leszünk kövezve)

kövek számának csökkentése érdekében minden spoiler tag mögé megy - nem lövök el semmit, viszont megváltoztathatja amit írok azt, ahogy a kétlábú nézi a filmet. ami tényleges spoiler, az kap egy még egy spoiler-t maga köré.

ami tetszett:
    - pörög. kegyetlenül.
    - gyönyörű, rengeteg helyszínnel
    - fasza atmoszféra, lásd lejjebb részletesen
    - jók az új karakterek, szintúgy spoiler mögött részletesen

ami nem:
    - remake
    - remake
    - remake
    - de tényleg. közel minden jelenet ismerős lesz... valahonnan.
    - kurvára semmit nem tudunk meg a világról
    - egy nagyon fontos jelenet a picsába el van nyújtva, feleslegesen
    - igen, JJ, értjük, nácik.

és akkor az érzékenyebb dolgok:
    [spoiler]az új karakterek és az őket játszó színészek tényleg jók. Daisy Ridley elképesztően jól átadja Rey "keménységét", kitartását, csöppnyi zavartságát és reményvesztettségét, Adam Driver olyan Kylo Ren-ként mint egy 16 éves pattanásos tinédzser, aki siránkozó verseket ír miután a barátnője elhagyta, ami szerintem zseniálisan illik a figurához, Finn meg... megfelel. nincs semmi mélysége a karakterének, nem lehet nagyon mit írni róla. mindenki faszán játszik, ez a lényeg, régi arcok is elfogadhatóak. plusz baromi jó, amikor három érezhetően még ilyen téren inkompetens karakter próbálja egymást lekaszabolni fényfütyikkel. egyszerűen egy zseniális jelenet, nincs meg az új trilógiában megszokott, túlpörgetett és túlmisztifikált fénykasza harc.
    ami baromira csípte viszont a szememet, az az új világ, amiről pontosan semmit nem tudunk meg. mi az a First Order? (kis saját szemlelét jön előző filmekkel kapcsolatban) milyen köztársaság? ugyanaz az ostoba, minden hatékonyságtól mentes és idiótákkal átitatott vicc, ami valaha az egyetlen pozitív karakter nagy munkával megbuktatott? és milyen ellenállás? minek állnak ellen? nem hogy a terroristák 30 éve elpusztították a birodalmat (és az endor bolygót, whupsz), káoszba döntve és marakodó hadurak kezébe adva ezzel az immáron mindenféle rendfenntartó erőt nélkülöző galaxist? akkor mégis újraszerveződött valamiféle nevetséges képmása a birodalomnak, nácikkal és idiótákkal a vezetőségben? (jó, Darth Vader is fogyatékos volt, de Palpatine tudta mit csinál. nagyon.) lehet hogy ezek a későbbi részekben kiderülnek majd, de... milyen kibaszott ellenállás?
    a végső nagy harcot nevetségesen elnyújtották, és konkrétan ásítoztam közben. oké, értem, dimm dumm csitt csatt megy, nézzed paraszt. nagyon nem jött össze, egyszerűen érdektelenné vált.
    és akkor a remake rész... nem fogok minden jelenetet felsorolni, de valami elképesztően sok másolata a régi részek nagy eseményeinek. Han Solo halála? keverjük egy kicsit Obi-Wan elpusztulását és a Birodalom Visszavágból Luke barátnőjének elvesztését (a jobb keze. a jobb kezére gondolok.). Rey kb egész története? Luke jobb attitűddel. juttassuk el a droidot az ellenállásnak. van egy fekete maszkos idióta, aki valakinek a nagyon fontos rokona... jó, ezt spec so-so jól adták elő. Halálcsillag harmadik felvonás? miért ne. ja bocsi, most egy egész bolygó neve halál, és 5 perc helyett fél óráig szarakszunk vele.

...a pofozkodás a hóban viszont valami elképesztően jó. sőt, az atmoszférát nagyon sok helyen telibe találták, amitől az ember rengeteg faszság felett átnéz. Rey csillagrombolós fosztogatását kiemelném, zseniális.

szóval, röviden és tömören: már láttuk ezt a filmet. ha nem lenne előtte 6 másik, talán meglenne az áll-leesés, de így... szinte semmi újdonságot nem hozott. nagyon biztosra akartak játszani, meglátjuk ez a népnek mennyire jön be - nekem annyira nem jött. 6.5 az még bőven pozitív, és egy percig sem bántam, hogy beültem a premierre, de...
    mennyivel jobb lett egy olyan SW film, ami teljesen elszakad a régi részek karaktereitől, és ehelyett teljesen új figurák próbálnak rendet és biztonságot teremteni abban a káoszban, amit a lázadok terroristák hagytak maguk után a hatodik rész végén? ha nem hősként állítjuk be a régi karaktereket, hanem beleviszünk egy kis üdítően szürke moralitást - hogy talán, tán tán talán elbaszták, és nem oly' fényes az új galaxis a birodalom nélkül? egy kis kétértelműséget, ahogy a lázadok terroristák is próbálnak jófiúk lenni a baklövéseik után? nem, semmi?[/spoiler]

szóval... többet vártam. kenném a hype train-re, de kb traileren kívül mindent direkt leszartam, szóval nem ez lesz a nagy probléma. egyszerűen... kevés és fantáziátlan.

csak viszonyításképpen, mert tényleg szigorúak vagyunk - nálam a legelső Star Wars (nem, nem nevezzük új reménynek.) is "csak" 7.5/10. a Birodalom Visszavág 9/10, de hát hogy a faszba ne lenne 9/10.
  • LasDen #91494
    Star Wars

Fuuuh. Többi majd holnap....:D
  • ProGabe #91493
    Star Wars

Koszonom, hogy ujra gyerek lehettem. Koszonom, koszonom, koszonom!!!
  • LasDen #91492
    pár hónapja az előzetesnél egész jónak tűnt. Apatowtól többet vártam. Meg Schumerről is jókat hallottam, így ütős kombónak tűnt....
  • k0trapali #91491
    Számomra voltak benne látványos 3D-s részek!
    Angliában néztem amúgy. :)
    pl mikor a Rey guberál a birodalmi hajó roncsában, ott nagyon jól átjött a mélység a nagy üresség és a hajó roncs nagysága. Volt, kb kiszurta a szemem a birodalmi hajó orra úgy kiállt a vászonból!

Utoljára szerkesztette: k0trapali, 2015.12.17. 21:47:13
  • Kongy
    Jobb filmmel is elüthetted volna az időt... :D Én is nemrég láttam, és végülis csak 1 órával hosszabb, mint amilyen hosszúnak lennie kellett volna.. untam.
  • LasDen #91489
    valamivel el kell ütni az időt a nagy pillanatig...:D

Kész katasztrófa

Ez a film maga volt a katasztrófa. Proszto fasság. Voltak vicces részek benne, de összességében kiábrándító volt. Schumer jó nő, de itt egy McCarthy lightra emlékeztetett a szarságaival. Viszont Cena és LeBron jók voltak. LeBron jelenetei vitték az egészet....

4/10
  • Kongy
    Én éjfélre megyek Star Wars-t nézni, már izgatott vagyok, mint az állat :D Bár akkora fanja vagyok a szériának, hogy szerintem egyszerűen nem csalódhatok. Ami Star Wars azt már szeretem :D
  • Nyiri
    Nem fejlődött
  • repvez
    én is 21én nézem meg.Akik már látták azok a föld tulsó oldalán sikerült? Azt mondjuk sajnálom, hogy azt irtátok, hogy a 3d nem lett nagyon jó, bár igazság szerint eddig csak az avatart és a prométeuszt néztem 3dben és azoknál sem volt olyan mint amire számitottam.
    De gondoltam, hogy azóta csak fejlődött a rendszer valamit.