1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • mulli1986
    Star Wars VII 7/10
    Inkább Spoilerbe rakom, mert így hányhatok mindent egybe, meg nem kell gondolkozni, hogy kinek mi a spoiler
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Hát megmondom őszintén én úgy jöttem ki a moziből mint amikor John Travolta nem tudja, hogy mivan. Nem tudtam eldöntetni, hogy most jó volt vagy sem.
    Tény nosztalgia, ahogy mindenki írja megvolt. Nekem az nem tetszett ebben, hogy gy az egyben remake.
    Ami jó volt hogy helyenként nem kiszámítható mégse a sztori. Szereplők nálam az elmegy kategória, nem kedveltem meg kifejezetten egyiket se. Szerencsétlen néger srác a tipikus vicces néger figurát alakítja, nem nagy karakter.
    Rey, hát az elején amennyire semleges figura volt, kb annyira szerettem meg a film végére.
    Kylo meg.... Hát hogy is mondjam. Egyébként se egy tipikusan utálható fő gonosz. Mondjuk Darth Vadert is csíptem, de a színész gyerekek... Hát anno mikor a Sithek bosszújában Anakin átállt a sötét oldalra, hát na ő el tudta játszani, hogy gonosz lett, a nézés, az effektek. Lehet én vagyok fő gonosz esetén ahhoz hozzászokva, hogy legalább félelmet kéne sugároznia a karakternek. Maszkírozzák el vagy valami. Nem. Ez egy hülye gyerek kinézetét és vonásait hordozza magán. Komolyan, látom magam előtt, ahogy Kylo Ren-es rózsaszín pólóban fognak a kiscsajok szív kéztartással a színész háza előtt ugrálni. Nagyon szar szerintem.
    Aztán Remake. Értem én hogy térjünk vissza a gyökerekhez, de ennek az a megoldása, hogy kb egy az egyben lekoppintom a 4. részt??? Hát nem tudom. Nekem elég nosztalgia faktor lett volna, ha a régi stílust hordozza magán. Meg hogy megjelennek a régi színészek. De hát ha ez kell a népnek...
    Az is negatívum, hogy ez nem olyan mint a régi 4. Hogy egy estés filmnek készült, hanem tele van üres dolgokkal. Nagyon erősen érződik hogy előzményfilm vagy első rész vagy hogy mondjam.
    Na igen olvastam itt, hogy értjük, Hitler és valóban. KB akkor lenne ez feltűnőbb, ha a homlokukra lenne írva, hogy Heil Hitler. Vicces. JJ Zsidaj??
    Meg nekem mindig is kicsit fura volt a régi részekben is ez a Jedi gyorstalpaló, amit Luke is kapott, meg most Rey. Ja hogy ő most nem kapott semmit, mégis helyenként már úgy használta az erejét, mintha bármit is tudna róla. Ez engem zavart. Meg én pont szerettem, hogy a Jedik használják az Erőt fénykard használata közben is. Ergó gyorsak, kemények, akrobatikusak voltak. Én így képzelek el egy Jedit. Régen nem tudták megoldani, de nem lehetett volna ezt megtartani? Most megint olyan volt, mintha én meg haver kaptunk volna egy fénykardot és bohóckodnánk.
    Ami pozitív, hogy nagyon átjárja az egész filmet a Star Wars feeling, a légkör, a karakterek, zene, világ. Számomra ez menti meg a filmet.
    Egyébként most olvasom itt a KOTOROS HSZ-t. Valóban a játékoknak kb 5-ször jobb sztorija van. Nem tudom, miért nem tudnak a filmkészítők is olyan csavarokat beleírni a filmekbe, amitől lemegyek hídba....
    És egyébként vérbeli SW rajongó vagyok, az első treilernél, mikor a végén Solo mondja, hogy Chewie we are home, majdnem elsírtam magam. Szóval nem kívülállóként ez a véleményem. Egyébként én a fejlődés híve vagyok egy kis nosztalgikus betekintéssel, szóval számomra ez a film kicsit túllőtt a nosztalgián és nagyon első részes lyukakat hagyott a sztoriban. Az ilyet nem szeretem.