106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #94290
    Eddie, a sas

A "Ha kitartóan küzdesz céljaidért, akkor eléred őket"-féle filmek archetípusa volt ez. Ha nem megtörtént lenne, akkor azt mondanám, hogy Eddie karakterét túlságosan erőltetettre írták, és hogy ilyen ember nincs. Főleg az elején, de lehet, hogy csak a szinkron vagy a szövegek miatt olyan érzésem volt, mintha Eddiet valami autistaként kezelnék. Meg a közvetlen jelleme is ezt erősítette a nagyon furcsa dolgaival. Jackman karaktere viszont kellett a filmbe, ő hozott plusz komikumot a dzsekijével. Azért az tetszett, hogy még ha csak egy nagyon apró mondat erejéig, de a jamaikai bobcsapat is benne volt. Én megcsináltam volna, hogy egy John Candy-féle karakterrel feltűnnek valahol a háttérben :D Nem rossz, egynek elmegy...

6/10
  • Jeffjohnson
    Jól néz ki. Csak azt nem értem, hogyha a stop-motiont ennyire keverik a CG-vel, hogy sok jelenetnél az egész teljesen CG-nek tűnik, akkor mi értelme van annak, hogy stop-motiont használnak rengeteg épített díszlettel, (amik egyébként csodálatosak és minden egyes kis makettben rengeteg munkaidő és profizmus van). Kicsit olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy egy régi megbízható vadászgépet felszerelnek a mai kor legkorszerűbb elektronikai rendszereivel, hogy még mindig használható legyen. Érdekes elképzelés, kíváncsian várom a végeredményt.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.21. 10:21:37
  • LasDen #94288
    pedig az lesz, mert amikor játszik rajta, akkor az origamiai mozognak.
  • Count Adyn
    Biztos a basszus-változata:D Már a shamisen szó maga is "3 hur"-t jelent szoval nehéz ügy:D
  • ReszegKoldus
    Ez érdekesnek tűnik...meg kíváncsi vagyok mi a címben a 2 húr, mert a shamisen 3 húros :D
  • LasDen #94285
    remélem hogy ez tényleg kurva jó...:O
  • Tirion
    a 2 picsa idegesítő nagyon
  • Tirion
    BEN HUR is volt.......
  • Katalizátor
    Atyaisten! Lesz Pillangó remake! Csak tudnám minek...
  • hiper KOCKA
    In the Deep 2016

Nehezen akartam rászánni magam, mivel már a film borítóján egy cápa vicsorgott vissza rám, az unalomig megrágott klisék és közhelyek összes bájával... és tekintve hogy mennyit rontottak ennek az állatnak a renoméján az elmúlt években megjelent gagyibbnál gagyibb alkotások, csak erőnek erejével tudtam rávenni a kezem hogy rávigye az egeret a letöltőgombra.

És a végeredmény? Nem is annyira tré, mondhatni kellemes csalódás volt a film. Az ilyen tipikus olcsó horrorok szereplőinek kvalitásai továbbra sem érnek Oscart, viszont valamiért szemet lehet hunyni felette, mert a többit tisztességesen megoldották. A vízen játszódó filmek amúgy is bejönnek, szóval megörültem mikor a főszereplő két libának az az ötlete támadt hogy zárkózzanak be egy cápabiztos acélketrecbe, és pár méterrel a vízfelszín alatt közelről csodálhassák a körülöttük úszkáló pufók és sokfogú lényeket.

Valószínűleg nem látták Spielbergtől a Cápát, mert ez már ott sem volt jó ötlet. Richard Dreyfuss is épphogy csak megmenekült attól hogy a seggéből happy meal menü legyen... meg valószínűleg azt sem tudták merülés előtt, hogy a hivatalos mérések szerint egy Nagy Fehér harapásereje 1,6 tonna/cm2...

Na most egy ilyen állkapoccsal rendelkező állatka úgy morzsolja púderré a cápaketrecet, mint az óvodás a Sticklettit az esti mese nézése közben. Erre kolleganőink is hamar rájönnek, és mivel szerencsétlen mód a tartókötél is elszakad, egy intercity gyorsaságával száguldanak a tenger fenekére vigasztalni DiCapriót. Ráadásul nem is nehézbúvár ruhát viselnek hanem csak van rajtuk egy fürdőruha amire felvették a palackot meg a szemüveget. Ügyes...

Mindazonáltal egész izgalmasan lett megoldva ez a rész, van akció bőven, és nem elég hogy fogy az oxigén, még cápák is köröznek a ronccsá harapdált ketrec körül. Ilyenkor két dolog fontos... lassú lélegzés és jó nedvszívó képességű intimbetét... az előbbi a stressz miatt biztosan tarthatatlan feltétel, hisz úgy meg vannak rémülve, hogy két perc alatt leszívják az oxigénpalackot.

A többi bugyuta cápás filmmel összehasonlítva egész tűrhető lett, és még egy ötletes csavart is bevittek a végére... Mondjuk aki egy ilyen kaland során megmenekül, egy vízzel teli kádban is össze fogja fosni magát egy ideig.

7/10
  • Seten
    Szerintem adaptációként azért nem működik jól és nem ad annyit amennyit a címtől várhatunk, mert egy mozifilmbe egyáltalán nem lehet belesűríteni ezt a sztorit.
    Túl rövid, összecsapott így. Egy minisorozatban nagyon jó lehetne.
  • extra sensory
    Annyira igazán jó sci-fit én sem tudnék mondani a közelmúltból. Na majd az Arrival...állítólag ütni fog... már most dicshimnuszokat zengenek róla.
  • Bokafix2
    Approaching the Unkown (2016)

Még akár jó is lehetett volna. De nem lett. Túl unalmas. Mintha csak a Mentőexpedíció sikerét akarták volna meglovagolni ezzel a filmmel. Ugyanis arra hasonlít. De miért egy ember megy a Marsra tök egyedül? Utánaküldtek még egy csajt a végén, de így akarnak kolonizálni egy bolygót? Mehetett volna legalább egy csapat.
    Valahogy eluntam másfél órán át nézni hogy a csávó virágokat nevel az űrhajóján, meg a berendezést szerelgeti. Pedig egy jó sci-fit szerettem volna délutánra. : /

3/10
  • Kmarha
    Keanu

A Key & Peele -ből ismert humoristák/színészek fogták Keanu legutóbbi nagy sikerű filmjét( John Wick ), vitték magukkal a rövid sketcheikben megszokott fekete-fehér faji sztereotípiákra épülő vicc készletüket, és összeállítottak egy teljesen nézhető, de semmi maradandót nem nyújtó filmjüket (legalábbis az egyikük neve fel van tüntetve az írók között).

Aki rekeszizmokat döngető vígjátékra számít, adjon lejebb az elvárásaiból. Aki a páros megszokott humorát várja 1,5 órába elnyújtva, az készüljön rá, hogy tényleg nagyon nyújtva fogja megkapni. Egynek elment, de inkább ajánlom a youtube keresőjébe beütni az elején említett címet, 5-10 videót végignézve sokkal maradandóbb élményt kap az ember, mint ettől a filmtől.

Angry Birds

Amolyan PR anyag, bár nem néztem utána, az új játékok mechanikáját és újdonságait reklámozza-e, de erős a gyanúm. Ahogy a fentebb említett mű, ez is teljesen nézhető. Inkább gyerekek számára készült, kevés a felnőttes poén benne, de gondolom senki nem számított egy Pixar minőségre. Unalom kitöltésnek tökéletesen elment, bár jövő héten már ebből sem fogok emlékezni semmire.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.08.17. 10:08:54
  • Tyler1
    A szinkronhangokban remek színészeket vonultatott fel a film, és egytől egyig zseniálisak. Aki még nem látta de tervezi, semmiképp se magyar szinkronnal nézze.
  • LasDen #94275
    Sírok között

Úgy veszem észre, hogy Neesonnek elég volt a Taken-ös bohóckodás, így kezd visszatérni a jobb darabokhoz. Jó, ez még azért abban az időszakban készült, de ez is inkább a komolyan vehetőbb filmek közé tartozik. Jó kis nyomozós krimi, morálisan szürke főhőssel. Igazából nem váltja meg a világot, sem a sztori, sem a karakterek, de azért okoz pár kellemes pillanatot mikor a kliséket megfordítja.

6/10

Risen

Joseph Fiennes és a Malfoy gyerek a Mardekárból rómainak áll és mehetnek nyomozni Jézus feltámadása ügyében. Ez sem volt rossz, érdekes aspektus volt a kívülálló római, a nyomozás és ahogy ezeken keresztül nyomták a tanításokat. Egy idei azt hittem megmaradnak a "megtörtént? nem történt?" vonalon, de nem. Tényként kezeli a dolgokat, ami nem baj, csak érdekes. Nem volt rossz ez se, csak a 2. fele elég meh volt...

6/10
  • RatBaG #94274
    cristopher walken hangjával, hangsúlyozásával zseniális volt king louie.
    ahogy mondja az "oo bee doo, i wanne be like you u u" részt, imádom! két napja ezt dúdolom.

• Kongy
    Nekem már-már inkább bizarr volt az a majom, meg a sok alattvaló kismajom.
  • mégvadabbdisznó
    Lajcsit bírtam benne a legjobban. A maga módján vicces volt. Meg azok a motivációk... egy ostoba majom volt, de azért alkudozott hogy hozzák el neki a tüzet... szvsz magára gyújtotta volna az erdőt. :D
  • Tyler1
    The Jungle Book

A képi világot szépen megalkották, a cgi modellezés szerintem néhol borzasztó volt, de nem idegesítően rossz, a kis srác egész jó volt, ahhoz képest, hogy 98% green boxban kellet egymagával szerepet játszania, viszont az érzelmeket nagyon gyengén hozta, jó ötlet volt a régi rajzfilmből átemelni a dalokat, és Scarlett Johansson hangját imádtam.
    Összességében adaptációként jól működik, pont annyit ad, amennyit a címtől várhatunk, se többet se kevesebbet.
  • desigo
    +1
    dettó ugyanez a véleményem.Sokkal joban tetszett mint a Deadpool.
  • Bokafix2
    Marauders (2016)

Teljesen emészthető volt... Willis jól nyomta, és az akciók is ütöttek.

7/10
  • bexinho
    What We Do in the Shadows (2014)

Rossznak egyáltalán nem nevezném, mert a film végéig voltak benne ötletes, jól elsütött poénok. De a film második felében már nem kötött le annyira, mint azt tette az elsőben.

6/10

The People vs. Larry Flynt (1996)

Ez a film még kimaradt a megnézett filmek listámról, így ideje volt pótolni. Woody Harrelson-t kifejzetten kedvelem, így a film nálam 5 pontról indult. De sajnos ahhoz nem tudtam sokkal többet hozzáadni. A főszereplők jól hozták a szerepüket, de a történetvezetés nekem nem tetszett.

6/10

Man on the Moon (1999)

Mindig terveztem a megnézését, de sosem éreztem kellő erőt magamban, hogy meg is tegyem. Ám a hétvégén sikerült letudnom.
    Számomra egy felejthető alkotás volt, aminek voltak érdekes pillanatai. A főszereplő megosztó személyisége viszont remekül átjött. Kifejezetten tetszett a film utolsó harmada. De ennek ellenére se tudok több pontot adni rá.

5/10

Triple 9 (2016)

Nem tudom miért. Talán a hangulata, a környezete miatt, de kifejezetten élveztem. Viszont örültem, hogy hosszú idő után láthattam egy olyan akciófilmet, ami elsősorban nem a látványra helyezte a hangsúlyt.

8/10
  • Kongy
    Suicide Squad

Na, tudom most sokan fel fognak szisszenni, de nekem bejött! Sőt, tetszett a film! Nagyon is. Persze, nem hibátlan nyilván, kicsit talán túl sok benne a dráma, és nincs mindig a helyzet magaslatán a film, de abszolút élvezhető, és az a sok rossz, amit olvastam róla kicsit túlzás. Valaki mondta, hogy jellegtelen a hangulata, nem tudták eldönteni, hogy vicces legyen, vagy komor. Szerintem viszont egész jól játszik ezzel. Néha vicces, van pár jó poén, néha kellően komor, és esküszöm éreztem rajta azt a DC filmes feelinget, amit pl a Batman v Superman-nél is. Körülbelül egyébként egy színvonal nekem a 2 film, és a BvS is tetszett.

Színészekkel sem volt baj, bár Will Smith-t nem bírom, itt azért ő is kitett magáért. Leto Jokere iszonyat beteg, kár, hogy valóban kevés játékidőt kapott, el bírtam volna viselni belőle még néhány percet, bár az se lett volna jó, ha túlzásba viszik, alapvetően maga a karakter "kicsit sok" önmagában, értem a döntést, hogy nem szerepel minden 2. jelenetben. A látvány nagyon ott volt, a 3D is kifejezetten jó volt helyenként, nem is álmodtam volna, hogy ezt fogom mondani. Egyébként lehet az is közrejátszik a véleményemben, hogy abszolút elvárások nélkül ültem be a filmre, miután annyi rosszat olvastam róla.

Ami igazán negatívum volt nekem, az a főgonosz(ok) Akár elmehettek volna a legújabb X-Men filmbe is, semmilyen, jellegtelen világuralomra törő unalom megint... Sajnos nem lépték meg azt, hogy Joker legyen a főgonosz, és Harley mondjuk a fináléban átállt volna hozzá, vagy valami ilyesmi... Nem, jött a szokásos "enyém a világ köcsögök" típusú gonosz, ezredjére....

Lehet mondani, hogy bunkó vagyok, vagy óvodás, vagy nincs ízlésem, de én végig élveztem a filmet, egy percig sem untam, szóval egy erős 7/10 bőven mehet rá. A nagy kritikusok előtt meg értetlenül állok, hogy mit vártak ettől a filmtől.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.08.14. 23:19:59
  • LasDen #94266
    A mai nap a szar filmeké volt vagy a szar választásoké... belenyúltam a tutiba...

Hardcore Henry

Úgy 10 perc után már kezdtem unni. Egyszerűen egy üres film. Nincs benne semmi, amiért érdemes megnézni. Az FPS nézet 10 perc után már nem elég. Egy kalap szar...

3/10

Gallipoli

Én háborús filmért jöttem, nem egy barátságért. És még annak is szar volt.

4/10

Victor Frankenstein

Még ez volt a legtűrhetőbb. Az első 1 óra korrekt volt, aztán egyenes lejtmenet, ami csak az utolsó nagy kísérletre lett újra értékelhető. A klasszikus kinézetű szörnyért jár a piros, és hogy Igor szemén próbálták bemutatni az egészet...

5/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.08.13. 20:23:03
  • LasDen #94265
    Zootropolis – Állati nagy balhé

Jókat hallottam róla, így nem volt meglepetés, hogy tényleg jó volt. Kreatívan felvázolt világ és karakterek, bár fel vet néhány megválaszolatlan kérdést, de élveztem

6/10

Áve, Cézár

Azt nem mondanám, hogy hatalmas Cohen rajongó vagyok, de szeretem a filmjeiket. És ez is nagyon jól indult. A papos, rabbis jeleneten jókat derültem és vártam, hogy ilyen lesz a folytatásban. De sajnos a 2. actre erőteljesen unalomba fullad a film. A történet egyszerűen gyenge és a dialógok sem mentik meg. Pedig a helyszín és egyes karakterek igazán érdekesnek bizonyulnak, de ennyi. Talán majd a következő...

5/10

Agyas és Agyatlan

Tegnap volt még egy másik Cohen is a palettán, de ő a prosztó humor képviselője. Szégyen, nem szégyen, de én ezen a filmen úgy röhögtem, mint rég nem. Annyira beteg faszságokat képes kitalálni ez az ember, hogy hihetetlen. A kevesebb, mint 1,5 órás játékidő igazán jó dolog volt, mert ennél tovább a sztori sem tartott ki. Így a pörgős tempó tökéletes volt, és mindenre pont elég idő jutott. Néha undorítóan túllőtt a célon, de most éppen vevő voltam ezekre a szarokra. Igazából csodálkozom, hogy ezt Mark Strong bevállalta. Azért ő is csinált 1-2 beteg dolgot... :D

7/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.08.13. 11:59:30
  • Tyler1
    Narcos-t most darálom, k. jó!

Dél-amerikai filmgyártásban az Elite Squad 2 óta le vagyok maradva. Valakinek tippje az elmúlt pár évből, amit érdemes lenne megnézni?
  • LasDen #94263
    A mini-sorozatnak van x része és vége. De persze manapság ez is szabadabban van értelmezve. Úgy kommunikálják, hogy mini-sorozatként kezd, aztán ha sikeres folytatják. Igazából tökmindegy minek nevezzük :D Múltkor még confirmed volt a 2. évad o_O A Netflix részéről szinte tuti a folytatás. Szerintem nem volt még olyan sorozatuk, aminek ne rendelték volna be a 2. évadját...
  • bexinho
    Nem tudtam már beszerkeszteni:

"The big difference is that mini-series tend to tell one single encompassing story with a beginning, middle and end. TV shows on the other hand, aren't meant to end; their business model is built on sustaining the show for as long as possible.

That's why network serialized dramas (the longer version of mini-series) have a hard time getting a foothold in America. The network pushes the writers and producers to sustain the show rather than find suitable conclusions for characters and storylines.....which in turn makes audiences turn away from the show.

Interestingly, most British TV shows are only 7 or 8 episodes, which would almost qualify them as mini-series in the United States."
  • bexinho
    Amiket láttam, mint mini sorozatok (imdb kategórizálása szerint):
    Band of Brothers
    The Andromeda Strain
    The Pacific
    Planet Earth
    Spartacus: Gods of the Arena
    Klondike
    11.22.63

Viszont így, hogy HA lesz valóban második évada, akkor már nem mini sorozat. De amikor úgy álltam fel a Stranger Things elől, hogy ez egy remek mini sorozat volt, véletlenül sem jutott eszembe a korábban felsorolt sorozatok egyikéhez sem hasonlítani, mivel ez sokkal inkább egy feldarabolt, nagyon hosszú filmre emlékeztetett, úgy mint pl. a 11.22.63. esetében (9/10).
  • bcrics
    Akkor a 11.22.63 sem mini sorozat?
  • Jim Morrison
    And there were none (3 rész), de ide sorolható még az Elit alakulat, stb.

stranger-things-netflix-season-two-winona-ryder-us
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.08.11. 12:03:32
  • bexinho
    Miért ne lehetne mini-sorozatnak nevezni? Akkor írd már meg légy szíves, mi számít mini sorozatnak, mert az lemaradt... :)
    Véleményem szerint az a mini sorozat, ami klasszikus értelemben véve se nem sorozat, se nem film. Egy történetet mesél el, és ha lenne esetleg további évada, akkor az különálló történetet mutatna be abban a környezetben játszódva.

Továbbá úgy gondolom (ma utánanéztem), hogy ebből nem lesz második évad. Az, hogy 1-2 külföldi cikk úgy hozza le, hogy lesz, az még nem hivatalos. Még a teljesen hivatalosnak sem számító IMDB adatlapon sincs 2. évadra utaló jel.

Az értékelés pedig szubjektív. Én sorozatokhoz hasonlítva értékeltem ennyire. Ami nálam a jobb sorozatok közé soroltak az alábbiak:

Breaking Bad 10/10
    Game of Thrones 10/10
    Narcos 10/10
    True Detective 10/10
    Sopranos 10/10
    Band of Brothers 10/10
    Boardwalk Empire 10/10
    Rome 10/10
    Homeland 10/10
    American Crime Story 10/10

Family Guy 9/10
    Prison Break 9/10
    Dexter 9/10
    Fargo 9/10
    The Wire 9/10
    OZ 9/10
    Spartacus 9/10

Gomorra 8/10
    Walking Dead 8/10
    The Knick 8/10
    Mr Robot 8/10
    Doctor House 8/10

Better Call Saul 7/10
    Luther 7/10

S hogy mi alapján értékelek egy sorozatot?
    1,Világ, amiben játszódik
    2,Történet
    3,Karakterek
    4,Szereplők játéka
    5,Kategóriáján belül mennyire jó összességében (ha film, akkor filmek között, ha sorozat, akkor sorozatok között)

Ezen kívül még rengeteg sorozatot néztem, amik többségét nem fejeztem be, mert teljesen érdektelen lett számomra. Így értelemszerűen nem is értékeltem azokat, mert nem lett volna releváns az érték.
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.08.11. 12:00:32
  • Timur Lenk
    A film nem ad választ a kérdésedre. Csupán elgondolkodtad: bárki lehetett, a gyilkosok ugyanis köztünk járó, teljesen átlagos figurák.

Timur Lenk
  • Synchronous
    Számomra 6/10 a Stranger things, nem egy nagy szám, sokkal nagyobb a füstje mint a lángja. Ezt úgy mondom hogy végignéztem mind a 8 részt.
  • LasDen #94255
    a Stranger Things minden csak nem mini-sorozat. Attól, hogy csak 8 részes, még nem lesz az. Főleg úgy, hogy lesz 2. évad...
    De a 10/10-zel sem értek egyet, bár csak 5 részt láttam eddig. Jól indul, de aztán erősen megzuhan...
  • bexinho
    Jungle Book (2016)

Szép volt, jó volt, de túlzásnak érzem az IMDB-s és a Metascore-os értéket, amit a film kapott. 3D-ben viszont kellemes élmény lehetett. Valószínű azzal együtt egy gyenge 7-est elérhetett volna a Dzsungel Könyve...

6/10

The Finest Hours (2016)

Felejthető film volt, ami a fizikát teljesen vásznon kívül felejtette. Adott volt az idegesítő női karakter, az "én vagyok a főnök, és szar döntést hozok" karakter és a "korábban történt eseményekből fakadóan megkeseredett-mérges" karakter. Mégis valamiért sikerült a filmnek lekötnie közel 2 órán keresztül. Bár 2 hét múlva biztosan nem fogok emlékezni rá.

5/10

The Nice Guys (2016)

Lehet, hogy a nagy elvárás miatt (mindenki dicsérte, ismerősi körömből egyaránt), de nekem nem durrant akkorát ez az alkotás. R. Crowe nagyon jól hozta a szerepét, R. Gosling-nak is jól állt. De a történet nagyon gagyi volt...

6/10

Demolition (2015)

Na egy újabb gyenge filmet sikerült megnéznem, aminél azt hittem, hogy látni fogok jó drámát. Sajnos tévedtem. Semmit nem mozgatott meg bennem. Ellenben a díszlet és a látványvilág kellemes volt, amiben játszódott.

5/10

Stranger Things (2016)

S akkor egy mini-sorozat, ami minden szempontból egy 10/10-es alkotás. Nem érdemes kihagyni! Néhány egykori klasszikus filmet ötvözve olyan hangulatot sikerül átadnia a sorozatnak, amit rég éreztem már.

10/10
  • CSOCSO
    Jungle Book

IMDB-n 7.8

Nem volt rossz de szerintem csalodas az egesz. Vagy esetleg en nem voltam rahangolodva.

legjobb esetben is csak 6/10 et adnek ra
  • UUUU
    Suicide Squad 5/10
    Teljesen kozepes film. Nem valami nagy eresztes.
    Az meg kifejezetten idegesito, hogy elmondjak benne, hogy ok a gonoszok, mikozben a film pont az ellenkezojet akarja erzekeltetni.
  • darkSectorxxx #94251
    Na szerintem is szuper, de gondoltam elmondjátok. :D
    Szóval spoilerbe akkor ki a valódi gyilkos? Mert nagyon nézett a végén a faszi, mintha akkor esett volna le neki valami. :D