106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Shep
    Akkor rendben van, kösz.
  • IMYke2.0.0.0
    stargatelost - egyetértek.

Shep: tudtommal nincs - nem vészes, így is érthető az angol szöveg.
  • Shep
    Angol felirat van hozzá?
  • stargatelost
    Meglepően jó lett, bár nyilván nem egy Taken, de voltak benne jó ötletek.
  • extra sensory
    Vagy felkap egy marék töltényt, hozzávágja az ellenfeleihez és mindenki meghal.
  • Prof William
    Az lesz a minimum. :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Kidnap" / (---) - 7/10
    (2017.05.21) (96 perc, amerikai) - Thriller

Anélkül, hogy nagyon a szánkba rágták volna, megtudtuk, hogy Karla (Halle Berry, aki producere is a filmnek) egy elvált asszony -- akinél nevelődik Frankie, a 7 éves, egy szem gyerkőc --, és mindent megtesz a gyermekének mindent megadhasson... ezért keményen dolgozik egy kis étteremben.
    Ahogy történetünk idején is, épp műszakváltás után vagyunk, egy szórakozó parkba szervezett anya-fia közös program közepén, amikor Karla hívást kap... a zajongás miatt kicsit eltávolodik a kisfiútól és nem sokkal később a gyermek hűlt helyéhez tér vissza.
    Ezt követően egy tempós, elkeseredett üldözés veszi kezdetét - autókat törnek, lopnak, gázolnak, ölnek, lőnek estébé.

//Két dolog biztosan megtudható:
    - a Chrysler Town Country majdnem mindent kibír (igen, Flex Fuel (green car) reklám szaga van)
    - ne szórakozz Halle Berry-vel!
    //Néhány snitt kissé hosszúra sikerült...
    //Érdekes: 4 August 2017 (USA)
  • cobol
    Alien: Covenant.Nálam sajnos,nagyon sajnos 5/10!!!
    Nagyon vártam a filmet,mindegyik Alien filmet szeretem,talán a negyedik részt nem annyira,nekem a Prometheus is bejött.
    Pénteken néztem meg a filmet,de ekkora csalódást!Unalmas volt és a sok süket duma ami volt benne.Basszák meg!!

Guardians of the Galaxy Vol. 2. Ezt tegnap néztük meg,viszont ez meg nagyon pozitív csalódás volt,mert nagyon tetszett,jobban mint az első rész!Elég sokat röhögtünk,volt sok poén,az apa-fia rész kicsit unalmas volt,meg nem volt annyi helyszín mint a elsőben,ennyi a negatívum.
    8/10
  • genndy
    Az lesz szép amikor a jó indiai filmes szokások szerint azzal a nagy b@szó fegyverrel majd táncra perdül(nek)
  • Bokafix2
    Miért érzem úgy, hogy olyan lesz mint a Nagy Durranás második része, annyi különbséggel hogy itt minden komolyan lesz véve...?
  • Tyler1
    Nem tudtam, hogy ebből is lesz rimékünk, de ha már Sly megosztotta...

• CSOCSO
    huhhuuuuuuu van mit nezni. Amugy az utolso zene az honnan van? Melyik filmnek a zeneje?

TRON.... ( kozben rajottem)
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.05.22. 00:17:07
  • LasDen #96443
    Tegnap jött ki
  • Prof William
    Ezek szerint már kijött? Azt hittem még ki tudja mikor adják majd ki...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.05.21. 19:43:05
  • LasDen #96441
    Blame! (2017)

Ezt az unalmas fost...

4/10
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.05.21. 19:36:14
  • LasDen #96440
    Split (Széttörve)

Jó volt. Nagyon jó is lehetett volna, csak akkor 15-20 perccel rövidebbnek kellett volna lennie. Persze McAvoy alakítása vitte el a filmet, de a csajnak is sikerült hozzátennie azért. Ahogy a doki nőnél beszélgettek, hogy hogy működik a személyiségek cseréje, az egy Inside Out stílusú filmet is megérne.
    A kapcsolat, amit az epilógus során fedtek fel, egy kicsit erőltetett jelenet volt, de mint film nagyon ígéretes ötlet...

7/10
  • vérpocok
    Úgy vagyok vele, hogy teljesen okénak tartom a 91-es rajzfilmváltozatot, mert a síkban vállalhatóra sikeredett a film összes momentuma. De ez az élőszereplős változat csalódás volt, mert tulajdonképpen nem csináltak semmit, minthogy szolgai módon egy az egybe lemásolták a 91-es mesét. A 2D-t átnyomták 3-ba... és ennyi...

Itt pedig az állandó kornyikálás egy idő után pszichopatává teszi az embert... nem beszélve arról, hogy mindenki úgy viselkedik mintha komplett idióta lenne... nem érezték hogy valódi emberekkel lekoppintani a rajzfilmfigurák viselkedését tök gáznak fog hatni?
    Azonkívül én szörnyet vártam, ha már a címben is ez van, nem pedig egy zömök prolit, aki mintha felvett volna egy farsangi maszkot... számomra jobban feküdt volna ez, ha megtartva az eredeti történetvezetést és a környezetet csinálnak egy darkos thrillert... és persze no éneklés.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Beauty and the Beast" / (Szépség és a szörnyeteg) - 7/10
    (2017.05.20) (129 perc, amerikai) - Family, Fantasy, Musical

Az eredeti animáció 1991-es és döbbenetes, hogy 26 év eltelt azóta, hogy azt moziban láttam az akkori barátnőmmel (aki 17 évesen is majd meghalt az efféle mesékért).

A sztoriról nincs mit mesélni --- hisz klasszikus ---, ellenben el kell mondanom: aki utálja a kornyikálós műveket, az kerülje... a film elejétől (másfél perctől!) kaphatja az ember az áldást.

//A szereplők:
    * Emma Watson kitűnő választás volt a főszerepre --- meg kell mondjam, pesszimista voltam a promó képeket és a szereposztást látván ---, kellemes meglepetésnek bizonyult a már 27 éves Hermione...
    * A mai napon 2 filmben is láttam Dan Stevenst. Az első volt a Redivider (Kill Switch), a másodikban ő volt a szörnyeteg. Az elsőként említett műig azt se tudtam, hogy létezik ez a színész --- s mindjárt kiderült, hogy a 2016-os "Colossal"-ban is szerepel (még nem láttam a filmet).
    A szereposztás jónak mondható volt (Kevin Kline, Luke Evans, Ian McKellen, Emma Thompson, Ewan McGregor, Stanley Tucci)... aki nagyon kilógott számomra: Josh Gad.
    //Annak ellenére, hogy mjúzikel (a műfajnak nem vagyok nagy rajongója), és hogy a történetet ismerem, szórakoztató volt - pár dal, és a tárgy-karakterek is is jók voltak.
    Ha családos lennék, tuti megengedném a kisgyerkőcöknek, hogy ezt a feldolgozást is megnézzék.
    //Nem csoda, hogy akkora premier-sikere lett.
  • ProGabe #96437
    Mindenre +1 :)

Ez teljesen jo volt, a kritikusok meg szarjanak sunt :D
  • BaliBoy
    Arthur király - A kard legendája

Nekem tetszett. Nem mondom, hogy ez a film dolgozta fel legjobban a Pendragon legendát, de nem volt rossz. Egyértelműen rá lehet ismerni Guy Richie kezenyomára. :)
    Megmosolyogtatott, hogy Katie McGrath immáron szerepelt egy sorozatban és egy filmben is ami e köré a monda köré épül. Persze előbbiben jóval nagyobb szerepe volt. :)

A filmzene is sokat hozzá tett az élményhez.

Meglepve tapasztaltam, hogy a moziterem telt házas volt. Már csak azért is mert tegnap este foglaltam le a jegyeket és akkor még szinte üres volt a terem.

7/10 - többször is meg lehet akár nézni
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.05.20. 23:29:34
  • Kandurex
    Alien covenant

Látványra az egyik legjobb, de tényleg....

A többi.....talán a közepéig élveztem a filmet, utána elég meredeken esett az érdeklődésem.

5/10
  • LasDen #96434
    Bad Moms (Rossz anyák)

Fúú bazdmeg azta kurva...

3/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Redivider" / (Kill Switch --- Kanadában és USA-ban) - 6/10
    (2017.05.20) (92 perc, amerikai) - Sci-Fi

A palindrom nevű, holland-angol* Tim Smit (aki a nevét így írja, ahol csak lehet: TimSmiT) saját "What’s In The Box?" (09:56) című kis szösszenetéből írta és rendezte meg ezt a 92 perces sci-fit. Amihez itt a teaser! (0:56) (Timacious profil, a TimSmiT-é) - ez elég jól lefesti, mire is számítson az ember a végeredményt illetően.

A Föld kimerülő energiatartalékainak alternatívájaként egy döbbenetes és minden képzeletet felülmúló ötlettel áll egy tudós csoport. A projekt megvalósítása alatt és után is (ahogy az lenni szokott), ellenforradalmi csoportok szerveződnek, melynek élére álló emberke nem riad vissza a drasztikus megoldásoktól sem.
    Hősünk, aki fizikus és pilóta is egyben, húgának és annak nem beszélő fiának sorsáért vállalt felelősséget, és az ő érdekükben vállalta a Hollandiában megvalósuló döbbenetes projektben való részvételt. Amikor a kisfiú inkább hazautazna, a férfi úgy dönt, hogy a rokonai érdekében inkább hagyja a munkát és visszautaznak Amerikába...
    ...csakhogy a sors tartogat (nemcsak neki) egy kis meglepetést a tarsolyában... elszabadul a pokol...

//Érdekesen kevert külső és First Person kamerás (a filmben: "Computer Brain Interface") megoldással követhetjük a cselekményeket -- melyek dramaturgiája egyszerre tűnik hitelesnek, és folyékonynak, és ugyanakkor kicsit amatőr módon megvalósítottnak (leginkább a nagyon sok elsötétülést, és a "kamera" miatt megkerülhetetlen jelenet megerőszakolásokra gondolok). Bár tény, hogy az egész mégis csak hitelesebb volt így, mintha mindvégig külső szemlélőként láttuk volna a történeteket.
    Sőt, a CBI egyfajta gémer, FPS (first person shooter) fílinget is adott hozzá (ez amúgy a ~10 perces kisfilmben is beköszön). Abszolút pozitív. Az ehhez és az egészhez kapcsolódó szídzsíáj alapvetően kellemes volt, nem tudok belekötni.
    //A megcsavart Half-Life 1-2-like sztori nem volt körömrágóan izgalmas.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.20. 15:52:23
  • Blasta
    Jófajta ALIEN evoluciós ábra
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18527481_10156303378404199_808816778120591837_o.jpg?oh=54c6201211504723dc8189695adb52eb&oe=5976A9D7
  • Totti5
  • balee4
    Alien: Covenant

Nekem nagyon tetszett, jobban mint a Prometheus. Igaz anno azzal sem volt különösebb bajom. Viszont rövidnek éreztem, úgy néztem volna még. :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "The Boss Baby" / (Bébi úr) - 7/10
    (2017.05.19) (98 perc, amerikai) - Animation, Comedy, Family

Az egyke, és minden szeretetet bezsebelő Tim rémálma akkor kezdődik, amikor egy új jövevény --- meglepő módon öltönyben, és aktatáskával ---, egy kisbaba érkezik a családba.
    A féltékenységet felváltja a kíváncsiság, amikor kiderül, hogy a beszélő babának furcsa titka van...

Hangok: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Tobey Maguire

//Kellemes-kedves volt. Az animációk és a kapcsolódó megoldások, ötletek, átmenetek és a lendület különösen jók voltak.
  • Blasta
    Na ez sem rossz magyarázat mondjuk és megmagyarázza azt is, hogy ez a faj miért volt olyan lelkes amikor az engineer urhajó megérkezett, mivel a teremtojuket várták. Nem rossz, igazad lehet.
  • DantszEE
    Nem az Engineereket nyírta ki David. Több vonásban is különböztek a Prometheusban látottaktól.
    Én úgy szűrtem le, hogy ezen civilizáció is csak egy Engineerek által kreált faj volt, mint az emberek.
  • Blasta
    Még Covenant:
    Kozben azért filóztam kicsit a filmen és meg kell mondjam, nagyon tetszik, hogy az egész Xeno faj kialakulásáért végul egy kattant droid a felelos amit Weylandék fejlesztettek ki. Még szebb az egészben, hogy a droid mást sem csinál csak apucit utánozza, istent játszik. Szóval ez a vonala a Covenantnak nekem maximálisan tetszett, továbbá az is bejott, hogy David szimplán elintézte az engineer fajt a saját biofegyverukkel. Ismét csak istent játszva. Ez sztem ugyes tortenetvezetés.
    Viszont egy kérdés felmerult bennem a lezárással kapcsolatosan:
    Adott ugye David aki a Covenant fedélzetén halad afelé az új bolygó felé 2 facehugger embrióval a frigóban. A mérnokok urhajója pedig a saját bolygójukon maradt ugye plusz a teljes faj ki lett írtva(?) szépen David által. A kérdés már csak az, hogy hogyan lehet ezt a két szálat osszehozni, hogy végul egy David által kitenyésztett tojásokkal teli engineer urhajó keruljon az LV-426-ra egy Engineer-rel a pilotaszékben aminek a mellkasa lyukas???? :D
    Esélyes lehet az, hogy ez a bolygó nem a mérnokok egyetlen bolygója volt (vagyis David nem írtotta ki oket teljesen), hanem csak egy kolónia mondjuk, így azok a kovetkezo részben meglátogatják a furcsa mód (10 éve) elnémult telepesbolygójukat ahol nem találnak már semmit csak pár tojást...
  • Blasta
    Ahhh, ezt lehet benéztem, mert láttam vannak 4DX vetitések és azt hittem, hogy az alapból 3D + a hulye vízfrocskolés... :D
  • Csaba007
    Amikor forgatták, még akartak 3D-t konvertálni, lehetséges, hogy úgy vettek fel jeleneteket akkor még, hogy majd jól mutasson. Az,hogy miért nem lett 3D az érdekes...több lett volna a bevétel,a Prometheus 3D-je meg egész jó volt anno.
  • MrAndree
    "Látvány, OK. Prometheus szebb volt azért. 2D-ben néztem, ezért néhol (foleg a végén) zavart a "ez kurvajól fog mutatni háromdében Béláim" beeroszakolt jelenetek."

Pedig az biztos nem amiatt volt ugyanis ebből a részből nincs 3D változat, nem is lesz.
  • Blasta
  • buddabudda
    Egyetértek veled mindenben. Annyival egészíteném ki, hogy:
    Nagyon bénák a párbeszédek, főleg a furulyás rész.
    Valamint az emberek is olyan furán reagálják le a szitut. Mintha a legjobban a Tennessee pilóta félne, pedig ő csak annyit tud, hogy páran meghaltak. Életveszélyes szituban a csaj is elmegy "sminkelni" valami eldugott szobába. wtf?!?!?

Egyébként az idő megszűnt létezni már az AvP filmekben is, mert ott is kb 10 perc alatt kifejlődött az alien. Itt még annyival tetézik, hogy bemondják, hogy 15 perc múlva indulunk és ennyi idő alatt az alien arctámadótól kifejlett formáig jut.

Szerintem a chestbuster azért maradt ki, mert bár teljes alakjában születtek meg a lények, de egyik se volt olyan masszív és erős mint a korábbi filmekben. Ahhoz biztos kellett volna még kis idő ( 10 perc ).

Nekem borzongást csak az alienek látványa hozott, mert annyira cukik .
  • Blasta
    Covenant - 6/10
    ---------------------
    Egynek jó volt, de semmi extra. Kicsit kevés volt az Alien para (vagyis inkább az akció, mert para az nulla volt), rovidek voltak ezek a részek, itt volt egy kis ez, egy kis az meg amaz, de osszességében kevés volt mindenbol. Látszott, hogy nincs tiszta kép arról, hogy mi is akart lenni ez a folytatás. Látszott, hogy az Prometheusban lerakott téglákat a sok fanyalgó kritika miatt gyorsan be is falazták, jujj nehogy megint kérdések maradjanak és szimpla jóskáék húzzák a szájukat mert gondolkodniuk kell esetleg.
    Osszecsapottnak nem mondanám a filmet, mert szépen végigviszi az egész sztorit, csak az osszkép nem túl jó.
    Pl: fél óra elmegy a filmbol mire leszállnak a bolygón. Baszkodnak minden baromsággal, urhajót javítanak meg egyebek, én meg gondolkozom, hogy mire fel ez a sok toltelék jelenet???
    Aztán a bolygón minden kicsit túl hamar torténik, ott már minden el van sietve.
    Pl.
    A kapitányból 10-15 perc alatt kimászik az elso arctámadóval belekerult Xeno... Ráadásul hogy néz ki??? Mint egy kis mini makett Xeno, még a kis kezeit is mozgatja Davidnek... Sehol nem volt az eddigi alien filmekbol megismert csúszómászó "bébi", ami még láthatóan nincs kifejlodve és ido kell neki, még bújkál, fél, hiszen újszulott. További 5-10(?) perc múlva pedig már ember nagyságú fekete szornyként gyilkol... Hát koszi, de ez nettó faszság, már ha figyelembe vesszuk az eddigi filmeket. És miért ne vennénk?

A foszereplo csaj feje szimplán idegesített, viszont a kapitányon, T.-n és a csajon kívul egyiknek sem volt real személyisége, a legénység tobbi tagja toltelék szereplo ismét, arra várnak, hogy lelegyenek gyilkolva.
    Látvány, OK. Prometheus szebb volt azért. 2D-ben néztem, ezért néhol (foleg a végén) zavart a "ez kurvajól fog mutatni háromdében Béláim" beeroszakolt jelenetek.
    Fassbender persze rendben volt, mint mindig. Tetszett David és a vele kapcsolatos dolgok, motivációk (a furulya szakkor az mondjuk pont nem), ez a vonal nekem teljesen bejott. A vége is, bár egyáltalán nem volt meglepo.
    Para faktor: tényleg zéró. Egyszeruen nem volt benne semmi ami kicsit is para lett volna, és most a tojásból hirtelen kirepulo arctámadót illetve hasonló jelenteket nem számítom, mert az nem suspense, csak olcsó ijesztgetés, ráadásul fullra kiszámítható. Egyszeruen a lényeket és jeleneteiket sikerult totál átlagosra csinálni, borzongás, félelem az nuku.
    Szóval osszességében a kozepesnél egy fokkal jobb film, de hiányzott AZ a valami belole.
  • Csaba007
    Alien: Covenant (2017)
    Nehéz véleményt alkotni erről a filmről,röviden korrekt iparosmunka,de ez egy Alien film,amelynek világa szerintem még mindig tele van potenciállal,de mégis újra és újra ugyan azt teszik le elénk. És itt is így van,minden benne van ami az előző részekben benne volt, sőt most több akció is,de megint ugyan úgy a horror filmek szokásos kliséjét követi...csak nézzük,hogy ki hogyan hal meg... A Prometheus "közvetlen" mondhatni folytatása,minden szál el van varrva,minden el van magyarázva,de ezzel el is veszett a Prometheusban felvázolt potenciál, a misztikum teljesen kiveszett, és maradt a szokásos kliséhalmaz. A képi világ, és a fényképezés itt kevésbé gyönyörű,mint elődjénél. A történet ugyan az,csak itt van egy plusz David is. A végén van egy csavar...amit azonnal lehet tudni,Shyamalan tuti az asztalra csapott, és persze Cliffhanger,amelyet megint nehéz lesz folytatni. Egynek elment,de megfáradt ez a franchise,ilyen felesleges töltelék részekkel meg pláne.
    5,5/10
  • LasDen #96418
    The Great Wall (A nagy fal)

"Akkor lássuk az egyik ilyen legendát." - Ki? Ki ír ilyet? Ki volt az a hülye, aki azt hitte, hogy ez egy jó bevezető lesz?

Rosszabbra számítottam, amilyen fika áradat követi a filmet. Semmi extra, csak csihi-puhi bimm-bumm és látványos tűzijáték. Egynek pont jó volt.

Nem tudom ki hogy van vele, de én már kicsit unom, hogy minden extrateresztriális lény, ami a Földre jön, annak kollektív tudata van. Mindig van egy rohadt királynő, főhajó, lófasz, amit ki kell nyírni, hogy aztán mindegyik megmurdeljen. Persze értem én, hogy írói szempontból ez megkönnyíti a dolgát, hisz egyrészt nem kell a follow-uppal foglalkoznia, mert úgyis elszenderedik az összes. Másrészről meg így a történet tetőpontját sem kell előrébb hozni, hogy a follow-upra is maradjon idő. Esküszöm nem volt az elmúlt években inváziós film, amiben ne ez a megoldás lett volna. Pedig egy ilyen verzióban is rengeteg történet volna...

5/10
  • DantszEE
    Alien: Covenant:
    Prometheus jobb volt.
    David megalomániája meglepett. A film végi jelenete viszont kicsit sem.
    Sajnálom, hogy a nagy fehér mumusok ennyire dobva lettek. Ahogy Elizabeth Shawt is.
    Gondolom most megint azért maradtak életben ketten is, hogy a kövi filmre azok is offscreen ki legyenek nyírva....

James Franco vitte a hátán a filmet.:D

Kong: Skull Island:
    Sajnos ez tényleg nagyon, nagyon rossz volt. Pedig látványos szörnyfilmekre tökéletesen ki tudom kapcsolni az agyam. Hát itt nem sikerült. P. Jackson King Kongja marad erősen a mezőny élén.
    Bírtam a teljesen öncélú halálokat. Mint amikor az amúgy tök feleslegesen kihangsúlyozott béndzsa tagot minden előjel nélkül felkapják a repülő hüllők, és letépik a kezét. Többiek bólintanak egyet, hogy neki már mindegy, és snitt.:DD
    Vagy a végig kemény fószernek beállított csávó, aki a végén feláldozza magát. Ennek sem volt semmi előzménye, hogy miért is teszi. Csak a rendező sok feláldozós amcsi filmet látott, és úgy érezte, ez a karakter is pont olyan.
    Szóval naggggyon amatőr volt az egész.

Galaxis őrzői 2:
    Sokkal jobban tetszett, mint az első. Lehet azért, mert az elsőnek hatalmas hype-ja volt, és nagyok voltak az elvárásaim. A 2.-at meg sokan szidták, így alacsonyak voltak az elvárásaim.
    Egyéb iránt itt sokkal jobb volt a hangulat, a pörgés, a karakterek. Mindent sokkal jobbnak éreztem. És nem csak azért, mert kettes fokozatra kapcsoltak. Hanem mintha a rendező és az egész bagázs most találták volna meg a csúcsot.
    Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2017.05.18. 21:09:58
  • ProGabe #96416
    Helikopterekkel repkedtek a majom korul, mire az az osszeset elkapta. Biztos magneses a majom, azert repultek hozza annyira kozel