106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • lerboy
    Te ezek szerint képes lennél még egy chuck norris filmen is moralizálni. A segítségedet meg tartsd meg a családtagjaidnak.
  • Zephyr Retiring
    Azért titkon reménykedem, hogy a T2 ennél azért csak jobb :)
    Az első nálam alapmű, ha csak egy gyenge 4-est érne a folytatása, az sokaknak nagy csalódás lenne..
    Ha megnéztem én is, erre még visszatérünk :)
  • Zephyr Retiring
    Ebben a filmben (is) halállal büntetnek.
    A halálbüntetés pedig morális kérdés.
    Tudok még segíteni valamiben, vagy továbbléphetünk?
  • CSOCSO
    Jo nagy elvarasaid lehettek az Alientol. Szerintem sokkal jobb film volt mint a Life. Az Alien filmben semmi nem idegesitett. A life meg tele volt idegesito baromsagokkal
  • cobol
    T2: Trainspotting. 4/10,de csak mert volt pár jó jelenet.
    Sajnos erőltetett volt a folytatás,a karakterek gyengék voltak,csak Spud volt jó.

Life: 6/10
    Nem volt ez olyan rossz,ebben nem csalódtam mint a tetves Alien: Covenant-ban.
  • Kongy
    Bye Bye Man

Megnéztem már, mert elég ritkán jönnek új horrorfilmek. Egyszer nézhető volt, bár el kell mondani, hogy egyáltalán semmi atmoszférát nem sikerült teremteni, a karakterek érdektelenek voltak, a színészi játék valahol a béka segge alatt, rengeteg klisé stb... Az ijesztő részek kimerültek abban, hogy beletoltak a pofánkba 1-2 olcsó jumpscare-t. Az egész film alatt egyszer ijedtem meg, mert volt egy nagyon aljas, előre nem látható jumpscare. Egy-két látomás elég jól sikerült, de csak ennyit tudok elmondani pozitívumként. Annyira nem rossz, mint amennyire lehúzták, de sokkal nem is jobb. 4/10

Wonder Woman

Ennél a filmnél sem szabad hinni a hype-nak. Mindenki istenítette, hogy végre egy jó DC film... Igazából nekem az eddigi DC filmekkel sem volt semmi bajom, gyenge közepes volt eddig mind, de abszolút a nézhető, még szórakoztató kategória számomra. A Batman V Superman sem volt vészes szerintem, bár tény, hogy kicsit túl hosszúra sikeredett, a Suicide Squad, amit mindenki utált szerintem egy abszolút szórakoztató film volt, annak ellenére, hogy itt-ott eléggé sántított a cselekmény, meg úgy az egész sztori. A Wonder Woman egy fokkal jobb ezeknél, hála a jó castingnak, és a picit jobb történetmesélésnek, de a szokásos, unalmas klisék itt is megvannak. Szóval szerintem semmi kiemelkedő nem volt benne. Korrekt film, abszolút ajánlott megnézni, mert jók a színészek, látványos, és szórakoztató 7/10
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.06.11. 13:43:21
  • Jabar
    Én is mindig olvasom ezt a témát és az értelmesebb hozzászólók ha bármit írnak a film tartalmából azt spoilerbe helyezik (ahogy az nagy piros betűkkel írva van a topic leírásában).
    Szokott érdekelni ki hogy értékel egy filmet, esetleg ajánlásokat is olvasok itt.
    Ha valaki véletlen spoilerezik az előfordul, de akaratból ezt tenni, főleg kérés után elég csúnya dolog. :)
  • lerboy
    Ennek a filmnek semmi köze nincs bármilyen mély morális kérdéshez. Ez egy akciófilm, ahol az ex-cia szétüti az orosz maffiát és happy end. Akciófilmnek amúgy nem rossz. Akkor lehetne legfeljebb morálról beszélni, ha a "bosszúálló" egy hétköznapi ember lenne, nem pedig egy "szuperhős", de ebben az esetben a film történetvezetése sem így alakult volna.
  • kutyakiki81
    És azért horror is akadt benne :) Bár engem nem sokkolt egy jelenet sem, a mellettem ülő hölgyek többször is megijedtek durván.
  • Zephyr Retiring
    A fél társaság már biztosan látta. Én véletlenül botlottam bele..

The Equalizer (A védelmező) 2014 IMDb

Első blikkre nagyon bejött a film. És itt be is fejezhetném, de..

..biztosan csak foglalt volt már a Bosszúálló címfordítás, ezért lett védelmező. Pedig tipikus bosszúállós film.
    Ennek a végén is elgondolkoztam, hogy én mit tettem volna hasonló helyzetben?

Általában a "tartsd a pofád ne ugass bele ha nem a te dolgod" elméletet követem, és ez többnyire be is szokott válni. Vagy csak ezt szoktam meg.
    Ha beleavatkozunk mások ügyleteibe, akkor személyes üggyé avanzsálódik a tézis.

Tézis: szarrá verik a képét egy ismerősödnek és te teszel valamit. Nem mindig azt, amit egyébként kellene.
    Anti tézis: ha én is bele ütöm az orromat az ügybe, abban könnyen mások orra is megsérülhet.
    Szintézis: ebből az következik, hogy más személyes ügye, többé már az enyém is..

Robert nem bánt senkit. Minden nap betér a sarki kávézóba, és még a megfáradt utcalányhoz is akad pár kedves szava.
    Mindig kedves, sokat olvas és bár magányos kissé, de elvan így is jól. Aztán egy nap, az utcalány ismerőse többé nem jön a kávézóba, mert az intenzív osztályra került, ahol épp hogy csak életben maradt, miután boxzsáknak nézték a fejét..

Robert először szép szóval próbál hatni a gonosz oroszra és spanjaira. Persze sikertelenül.
    És mivel Isten épp más dolgokkal van elfoglalva, valamit tenni kell,hogy Pushkin is jobb belátásra térjen.
    A film képi világa, cselekménye és értelmezhetősége teljesen rendben van.
    Morális szempontból már vannak kétségeim.
    Egyelőre még nem tisztázott, hogy az életünket alapjaiban kinek vagy minek köszönhetjük, s így ezáltal az sem, hogy tetteinkért bárkinek vagy bárminek is kell-e felelnünk valaha is.
    Ha igen, akkor elég sokan szarban vannak.
    Sokunk hoz rossz döntést még manapság is. A hosszú távú következményeket nem ismervén tehát, talán jobb ha a bosszúállós dolgokat inkább hagyjuk.
    Vagy ha mégsem, akkor mindenképpen vegyük filmre, esetleg jegyzeteljük le, és akkor az is lehet tanulság még egyszer valakinek..

A film 1 díjat vitt és 6 jelölést is kapott.
    Nálam egy erős 9-es de csak amiatt, mert változatosan tette el láb alól az arra rászorulókat..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.11. 07:23:14
  • extra sensory
    Filmről, és annak részleteiről van szó, nem? Ez meg egy filmes topik. Akkor miért off foglalkozni ezzel?
  • Csaba007
    Majd törli,ha úgy gondolja,ez akkora probléma lenne.Nem kell játszani az önkéntes rendőrt. Meg most akkor kit zavar döntsétek már el...amúgy sem kéne szétoffolni a topicot.
  • hapi
    Engem is zavar!
  • LasDen #96643
    Nem, engem nem zavar. Én tudtam ki, de azt próbálom mondani, hogy a topik moderátora megkért, hogy "Ha lehet azert ne sussuk el a poent." És neked mi az első? Leírod, hogy ki az...
  • Csaba007
    Aki nem tudja milyen filmre megy el moziba,az szerintem nem is jár ide, egy véleményezős oldalra...Eddig csak téged zavar. Személyeskedés miatt meg simán lehetne moderálni...
    Ne hisztizz már könyörgöm...tedd magad túl rajta.
  • LasDen #96641
    Igen, de attól még bunkó húzás. Megkér, hogy ha nem muszáj ne lőjük le a poént azoknak, akik esetleg nem tudják, mert nem nézik a szereposztást, imdb-t, előzeteseket. Erre te csak azért is benyögöd, hogy ki az. Csak hogy csináld a feszkót...
  • Csaba007
    Ne sírjál...ez nem spoiler,az első előzetesben is mondták,ahogy imdb-n is fent van,hivatalos szereposztás...
  • LasDen #96639
    de fasz vagy...
  • Csaba007
    T2: Trainspotting 2

Nehéz egy kultfilmnek folytatást csinálni, mert nehéz elérni,hogy ne keltsen izzadság szagot, és sajnos is itt nyomokban érezhető. Jó látni a régi szereplőket, de a történet önismétlő, és sokszor lassú a történetvezetés,mintha nem lett volna elég történet,amit elmesélhetnek, és itt érződik,hogy akkor minek is csinálták meg? Volt pár vicces momentum, és egy kicsit elgondolkodtató a mögöttes tartalom,ami becsülendő,de sajnos túl van húzva,egy fél órát kivághattak volna belőle. Aki nem látta az első részt,az szerintem előtte nézze meg,mert nagyon épít az első részre,sok jelenetet bevágtak az előzményből. A szinkron elvileg változott,de én nem tartottam rossznak, de moziban eredeti hanggal,az akcentusok,adott egy plusz humort, és stílust neki,szóval nem ajánlom a szinkronos verziót. Nehéz értékelni,mert én elég feleslegesnek érzem ezt a folytatást, és ez a tipikus példája annak,hogy rosszabb szemmel nézünk az előző részre is. A Wc-s jelenet zseniális viszont! :D
    7/10
  • CSOCSO
    "Russell Crowe karaktere ugye tudjuk ki"
    Hat... en nem tudom ki :) benne van a trailerben? Ha lehet azert ne sussuk el a poent.
  • Csaba007
    A múmia (2017)

Tom Cruise egész jó volt benne,hozta a szokásos Ethan Hunt karakterét,fut itt is, a múmiák jól néztek ki, vannak zombik is, meg univerzum építés ezerrel. Russell Crowe karaktere ugye tudjuk ki,nagyon félrement,nevetséges volt az összes jelenete, és a casting is. Igazából nem sok akció van benne,de azok jól néznek ki, és volt egy régimódi kalandfilm hangulata is,amely tetszett...de valamiért még is olyan érdektelen és felesleges volt az egész. Jah, és univerzumépítés,de nincs stáblistás jelenete... :/
    4/10
  • Kmarha
    De jó ötletet adtál. Ezer éve láttam, és csak annyi rémlik, hogy imádtam a hangulatot és a színészek beleélését. Megvan mit nézzek újra.
  • Katalizátor
    Úgy tűnik ezt a filmet nemcsak ők! Jönnek a negatív vélemények ezerrel.
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Colossal" / (-) - 7/10
    (2017.06.08) (105 perc, amerikai) - Action, Comedy, Drama

A címkék ellenére én ezt fantasy-ként jellemezném.
    Meglepően komolyabb lett annál, mint amit a trailer és a környezet alapján feltételeztem - azt hittem, hogy valamiféle sci-fibe oltott love story lesz (lásd a 2016-os Passengerst) - mert manapság ezeknek a beharangozóknak nem nagyon szabad bedőlni.
    A film maga komolyabb és komorabb lett.

Dél-Korea fővárosát egy különös, sok emeletes szörnyeteg vette uralma alá, és úgy tűnik, nem egy hamar távozik onnan. Sőt, adott időpontban jelenik meg, néhány percig "tombol" a városban, és aztán eltűnik. S a viselkedése a sok ezer kilométerrel arrébb élő amerikai nő, Gloria óriási meglepetésére, a saját viselkedését tükrözi...
    Hogy miért, és mi volt a múltban, mi lesz a jelenben a feszültség forrása ill. megoldása, azt érdemes a filmből megtudni.

Szerencsére, nem volt idegesítő karakter, túlzásba vitt nyáladzás vagy más egyéb a filmben - érdekelt a konklúzió, ami végül "egyszerű, de nagyszerű" volt.
  • CSOCSO
    "The Fate of the Furious"
    Az, hogy ne keressen benne az ember logikat es realis fizikat az egy nagyon-nagyon gyenge megfogalmazas.
    Akkora baromsagokkal van tele a film, hogy az mar fajdalmas!
    Ehhez kepest az elozo reszben levo dubai toronybol toronyba valo ugratas full realisnak tunik.
    Voltak benne poenos keszek. Voltak banna eleg jo verekedesek. Jo volt latni mindenkit. Legyen egy nagyon gyenge 6/10

Mielott valaki elkezdene magyarazni, hogy nem szabad komolyan venni. Ja, en azt ertem es sokmindent le is nyelek de azert volt jo par olyan resz ami fejfogosan-hatalmas nagy baromsag volt. Ez Sci-Fi, akcio , vigjatek volt!
  • LasDen #96630
    Már ha hozza a pénzt. Mert a DC alatt is billegett a szék a BvS-sel, de az a 800 millió kisimította a ráncokat a kételkedő stúdió vezetőknél. És ott a Batman-Superman duó sokat nyomott a latba a negatív kritikák ellenére is. Meg nem volt egy Wonder Woman-Cars 3-Transformers 5 szintű konkurenciája a filmnek. 35 milliós nyitást jósolnak neki. Azt egy hétre rá jön a Cars 3, még egyre a TF5. Ennyi nagy film között valamelyiknek el kell buknia. És ez a Múmia lesz szerintem. De a világ bevétel össze kaparhat annyit, hogy megmentse az univerzumot. Kb ugyanott vannak, mint a Dracula Untolddal.
  • Kongy
    Én pont ma este láttam. Egyszer abszolút nézhető, de nem egy nagy eresztés. Mindenképpen kíváncsi leszek a Dark Universe-re, mert a Múmia alapján izgalmasnak ígérkezik. Majd beérik ez az univerzum is, mint a DC, még akkor is, ha kell hozzá pár közepes film.
  • LasDen #96628
    Indexen kb minden filmet utálnak...
  • Katalizátor
    Indexen eléggé ekézik.
  • morcosqtya
    Az új Múmia milyen? (Tom Cruise)
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "The Fate of the Furious" / (Halálos iramban 8) - 8/10
    (2017.06.07) (136 perc, amerikai) - Action, Adventure, Crime

Helyén kell kezelni az egész sztorit, a "menő" szereplőket, a látványvilágot. Logikát és helyes fizikát --- ahogy horrorokban is --- nem szabad keresni az ilyen művekben.
    Az egyetlen trailer, amit annak idején megnéztem, nem kicsit félrevezető volt Hobbs és Deckard kapcsán. A filmből ugye kiderül, hogy miért.

Nekem alapvetően bejött ez a rész is. A New York városbeli akciózás pölö formabontó volt, ahogy a heves jeges is.
    Jöhet a 9., elvileg utolsó rész is.

Két dolog zavart...
    1, Ramsey (Nathalie Emmanuel) karaktere. Előzőben sem csipáztam igazán. (Nem vagyok rajongója a british englishnek. Így Statham is kilóg.)
    2, S Charlize Theron hogy nem szimpi karaktert játszott. Igaz, azt baromi jól. A szőke raszta jól állt a 42 éves gyönyörű dívának.

Nem ajánlott azoknak, akiknek amúgy is megfordult a gyomra korábbi részektől.
    Mindenki másnak, aki szerette a "család" eddigi kalandjait, igen.
  • adam46
    A pankrátor

Másodjára láttam több év eltelte után, de még mindig kiemelkedő film. Sztori nem egy nagy durranás, de ahogy tálalva van, hangulat, színészi játék nagyon magával ránt.

10/10
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2017.06.08. 10:14:31
  • CSOCSO
    Get out (2017)
    Azt a fuzfan futyulo rezangyalat! Ez nagyon ott volt a szeren! 8/10! minimum!Nem vartam tole sokat. Sooot, mar megvan jo ideje, de ugy voltam vele, hogy maaaaajd egyszer meglesem mikor nagyon unatkozom. Hat az ma volt! A bemutatot se nezzetek meg! Nekem nagyon bejott! Reg lattam mar ilyen filmet! Tomoren a lenyeg, hogy van egy feher csaj meg egy feka csavo akik kapcsolatban vannak. A csaj elviszi bemutatni a feka csavot a csaladjanak. Termeszetesen a csalad nem tud rola, hogy a csavo feka. Termeszetesen lesznek erdekes es kellemetlen jelenetek!
    Mindenkeppen megnezos! Ha lehet bemutatot ne nezzeket. Nem tudom, mit lonek le benne.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nagyon zsir volt a fordulat. En azt hittem, hogy azert megy a licitalas, hogy ki olheti meg a sracot. En meg ido elott rajottem, hogy a jol oltozott feka az a Dre volt a film elejerol. De amikor a vak csavo elkezdett magyarazkodni azonnal levagtam, hogy a favago meg a hazvezeto no a nagymama es nagypapa. JO VOLT!

• IMYke2.0.0.0
    Ne légy *****

(kipontoztam, hogy elmerengj)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.06.07. 19:43:30
  • SzinesGeza
    Ne etesd.
  • Sequoyah
    John Wick 2

Akinek az elso tetszett, annak ez is tetszeni fog, kb ugyanaz a stilus, de a tortenet frissessege itt mar hianyzik az elsohoz kepest.
    Pozitivum: Nagyon stilusos helyszinvalasztas miatt az elsonel jobb latvanyvilag.
    Negativum: Az hogy gyakorlatilag New Tork teljes lakossaga a "titkos" szervezet tagja, az hiteltelenne tette a sztorit. Az osszes jarokelo bergyilkos, rendorseg viszont nem letezik, meg kesve sem erkeznek meg egy nyilvanosan torteno lovoldozes egy gyilkossag helyszinere.

6/10
  • ToxiMaxi
    Mondom hipotetikus...
  • IMYke2.0.0.0
    //Továbbra sem volt sem kérdés, sem felszólítás.
    //Tényközlés volt, miszerint a Wonder Woman mennyit tejelt. Nope-Nada-Nista-Semmi egyéb más.
  • ToxiMaxi
    Egy hipotetikus ;) kérdésre válaszoltam...
  • IMYke2.0.0.0
    //Nem is szólított fel rá senki.