[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A fél társaság már biztosan látta. Én véletlenül botlottam bele..
The Equalizer (A védelmező) 2014 IMDb
Első blikkre nagyon bejött a film. És itt be is fejezhetném, de..
..biztosan csak foglalt volt már a Bosszúálló címfordítás, ezért lett védelmező. Pedig tipikus bosszúállós film.
Ennek a végén is elgondolkoztam, hogy én mit tettem volna hasonló helyzetben?
Általában a "tartsd a pofád ne ugass bele ha nem a te dolgod" elméletet követem, és ez többnyire be is szokott válni. Vagy csak ezt szoktam meg.
Ha beleavatkozunk mások ügyleteibe, akkor személyes üggyé avanzsálódik a tézis.
Tézis: szarrá verik a képét egy ismerősödnek és te teszel valamit. Nem mindig azt, amit egyébként kellene.
Anti tézis: ha én is bele ütöm az orromat az ügybe, abban könnyen mások orra is megsérülhet.
Szintézis: ebből az következik, hogy más személyes ügye, többé már az enyém is..
Robert nem bánt senkit. Minden nap betér a sarki kávézóba, és még a megfáradt utcalányhoz is akad pár kedves szava.
Mindig kedves, sokat olvas és bár magányos kissé, de elvan így is jól. Aztán egy nap, az utcalány ismerőse többé nem jön a kávézóba, mert az intenzív osztályra került, ahol épp hogy csak életben maradt, miután boxzsáknak nézték a fejét..
Robert először szép szóval próbál hatni a gonosz oroszra és spanjaira. Persze sikertelenül.
És mivel Isten épp más dolgokkal van elfoglalva, valamit tenni kell,hogy Pushkin is jobb belátásra térjen.
A film képi világa, cselekménye és értelmezhetősége teljesen rendben van.
Morális szempontból már vannak kétségeim.
Egyelőre még nem tisztázott, hogy az életünket alapjaiban kinek vagy minek köszönhetjük, s így ezáltal az sem, hogy tetteinkért bárkinek vagy bárminek is kell-e felelnünk valaha is.
Ha igen, akkor elég sokan szarban vannak.
Sokunk hoz rossz döntést még manapság is. A hosszú távú következményeket nem ismervén tehát, talán jobb ha a bosszúállós dolgokat inkább hagyjuk.
Vagy ha mégsem, akkor mindenképpen vegyük filmre, esetleg jegyzeteljük le, és akkor az is lehet tanulság még egyszer valakinek..
A film 1 díjat vitt és 6 jelölést is kapott.
Nálam egy erős 9-es de csak amiatt, mert változatosan tette el láb alól az arra rászorulókat..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.11. 07:23:14