106874

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ManoNegra #96827 Nekem is tetszett. -
[2017] - (imdb) - "Going in Style" / (Vén rókák) - 6/10
(2017.07.11) (97 perc, amerikai) - Comedy, Crime
Pazar szereposztás - Michael Caine, Morgan Freeman, Alan Arkin, Christoper Lloyd, John Ortiz, Matt Dillon
Több évtizede munkahelyükön dolgozó, ugyanannyi ideje barátságban élő 3 idős férfi hirtelen az anyagi csőd szélén találja magát, miután a cégük megszűnik amerikai dolgozókkal működni (helyette Vietnamba szervezi ki a munkát),
és egyúttal a nyugdíjuk is elúszik, Mikor egyikük háza is sorra kerül, betelik a pohár, és végül úgy döntenek, hogy visszaszerzik a jogos jussukat a banktól, ami megfosztotta őket mindenüktől: ehhez nem kell mást tenniük, mint kirabolni azt, és a pennyre kiszámolt nyugdíjukat "kivételezni" onnan.
A tervhez pedig szükségük lesz minden furfangjukra, erejükre, gyorsaságukra, és ismeretségükre --- igaz, ezekből meglehetősen szűkösen vannak...
//Részben jutalomjáték, részben önparódia, részben pedig szomorú bazári komédia volt az egész a színészek múltjának fényében... -
hapi #96825 ghost in the shell
8/10
jól szórakoztam, nem olvastam el miért is divat éppen fikázni, nekem bejött! -
"[2015] - (imdb) - "The Second Best Exotic Marigold Hotel" - 8/10
(2015.07.13)
"There's no present like the time."
Bájos, szentimentális, érzelem dús, az első percektől humoros (!) és elgondolkodtató utazás elmúlt és hátralévő életekről, időskori és fiatalkori szerelemről, barátságról. Női tollból, férfi rendezésében.
Az elmúláshoz közeli idős karaktereink mellett --- (színészeink - bámulatos könnyedséggel hozták amit kell) --- a fiatalok jó partnerek voltak. Az indiai akcentus (tamilish?), mellé az amerikai-brit angol és szófordulatok, az indiai zene és tánc, az egyszerű-de-nagyszerű történet --- (fiatal főszereplőnk idősek számára tervez hotelláncot kiépíteni, közben még az esküvőjére is készül, közben az ő és idős barátainak sorsa fordulatosan alakul) --- együtt szórakoztató elegyet eredményezett.
Könnyed kikapcsolódásnak tudom ajánlani. Én imádtam." -
The Best Exotic Marigold Hotel (Keleti nyugalom - Marigold Hotel) 2011 IMDb
Szóval (legalábbis nálam ez a helyzet) vannak filmek, amiken az első pillanattól az utolsóig kellemesen szórakozunk.
Ez most pont egy olyan film volt. Szokták mondani, ahány ember, annyi szokás. Ez igaz a film szereplőire is és ránk mint nézőkre is.
Előre szólok, aki a pörgős akciókat és izgalmas gyors kameraváltásokat kedveli, az el se kezdje ezt a filmet..
A Keleti nyugalom pontosan az a film, amire a címe alapján is számíthatunk: egy lazulós, nyugodt, humoros enyhén filozofálgatós film hét öregről, akik életük utolsó éveit egy csábító reklám miatt, Indiában a Marigold Hotel békés falai közt szeretnék leélni.
A lényeget ezzel gyakorlatilag fel is vázoltam, nincs se gyilkosság se megdöbbentő fordulat, minden már szinte előre kiszámítható, ennek ellenére valahogy mégis kellemes szórakozást nyújt.
Hétvégén felkutatom a folytatást is, amiben végre megtörténik majd az első részből hiányolt esküvő is a fiataloknak..
Aki töltött már pár hetet (vagy hónapot) idegen környezetben egy számára idegen kultúrában,
az szerintem díjazni fogja mindkét részt.
Ezt onnan sejtem előre (hisz még nem is láttam a folytatást) hogy úgy látom ugyanaz a csapat munkája mindkét film.
-
Death Note: Light Up the New World (2016)
10 év telt el az előző rész történései után, a sztori bonyolódik, megsokasodnak a halállisták... új pofákkal is találkozhatunk a halálistenek közül, de régi arcok is feltűnnek. Nem tartom sem jobbnak, sem rosszabbnak, mint az előző epizódokat, nagyjából hozta ugyanazt a színvonalat.
6/10 -
Én sem mondtam ,hogy kell, de szerintem kellemes film volt. -
[2013] - (imdb) - "Security" / (-) - 5/10
(2017.07.10) (87 perc, bolgár-amerikai) - Action
Biztos hasra kellett volna esni attól, amit Banderas karaktere az elején közölt a munkaerő közvetítő hölgyike katonai múltat firtató kérdéseire, de lövésem volt és nincs, hogy mennyire számít elitnek az az egység... ebből a szempontból, előélet nagyon vékony a történet.
A kis szemtanút szállító 3 autós konvoj mi a halál fütyijét keresett azon az elhagyatott útszakaszon?
A lényeg végül is az volt, hogy a lányka belerohanjon Banderas karjaiba, és azt követően a kerettörténetbe illő módon elhulljon pár mellékes szereplő.
Bandi bácsi valóban mutatott pár dolgot - de Wick bácsinak nem kell szögre akasztania a bakancsát a nagyon minimális költségvetésű bolgár-amcsi film miatt. -
Prof William #96819 Igen a megjelenés után hirtelen elég nagy csend lett körülötte. Sokan mondták hogy TELJESEN más a film, mint amit a trailer sugall. -
Inkább hallgattam volna rád..
Elég illúzióromboló volt, másrészről viszont újra minden a helyére került: újra nem kedvelem a szörfös filmeket
Viszont..
Fifty Shades Darker (A sötét ötven árnyalata) 2017 IMDb
Előre jelzem, az asszony rágta a fülemet, hogy ezt meg akarja nézni
Hol is kezdjem? Ami nem tetszett, az az, hogy..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..ha már egyszer a csaj az első rész végén "örökre" dobja a pasit, akkor mi a lótrabukkos fityfenéért megy bele mégis újra a viszonyba?
Meg a másik égbekiáltó baromság amit nem értek..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy a faszba csak a második részben vette észre a szadista pöcsfej sebeit a mellén? Ezer éve megvan már neki bazzeg!
Ami tetszett, az a cicik meg a női formás popsi.
Most mi van? Én sem vagyok cukorból
Amúgy a film mondanivalóját fullra be tudták volna sűríteni az első rész utolsó negyed órájába nem?
És a végén meg mi volt az a..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..cigivel való fényképkiégetés? Akkor lesz egy fekete ötven árnyalata is, amiben a bosszúszomjas kirúgott pszichopata exfőnök is szadista bosszút áll majd? A slusszpoén meg az lenne, ha a csajszi mazochistává válna egy akkorát élvezne zárásként, hogy még én is leesett állal lesnék csak
Na jó. Inkább nem ajánlom senkinek aki még nem látta, vagy ha mégis muszáj megnéznie, legalább egy nő társaságában tegye.
Ugye nem kell részleteznem miért is
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.11. 09:23:40 -
kutyakiki81 #96817 It comes at night (2017)
"IT COMES AT NIGHT ELŐZETES: ÜDVÖZÖLJÉTEK AZ ÉV LEGJOBBJÁNAK ÍGÉRKEZŐ HORRORJÁT!" olvastam az IGN-en. Szerencsére mindenféle trailer-t elkerülve tudtam beülni a moziba.
De a csalódás hatalmas volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A film nem horror. Az a két ijesztőbb jelenet is csak álom. A sztori érdekelt az elején, de hamar unalmas lesz. Egy olyan óra után várod már, hogy végre bekeményítsenek, de az utolsó félóra sem hozz semmit! SEMMIT! És már jön is a stáblista...
És a lényeg!!! Kurvára semmi és senki nem jön este. Tényleg semmi!
A film után megnéztem az előzeteset. Remekül van vágva, igazán jól sikerült marketinges átverés
3/10 -
Ez nekem is megvolt már.
Akkora csalódás volt, hogy bánatomra semmi értelmeset nem tudtam írni róla :( -
Denial (2016)
Megtörtént-e a holokauszt? Avagy nem? Erről szól ez a feszült kamaradráma egy bírósági tárgyalás keretében, ahol egy ismert holokauszttagadó történész beperel egy másik történészt, aki máshogy látja a dolgokat. Megtörtént események alapján.
7/10 -
Security
Banderas majdnem egyedül bedarál egy egész zsoldos sereget. Nagyon jó kis akciófilm, a műfaj kedvelőinek ajánlom, azoknak akik fennakadnak az akciófilmes hülyeségeken, viszont nem, bár alapvetően itt nincs túl sok belőlük. Ha eltekintünk attól, hogy mennyire életszerű az egész szituáció egészen hihető az ami történik, az akciók meg különösen jók, némelyiket még John Wick is megirigyelné. :)
8/10 -
[2013] - (imdb) - "The Family" / (Vérmesék - alternatív cím: A Család) - 6/10
(2017.07.08-09) (112 perc, francia-amerikai) - Comedy, Crime, Thriller
Luc Besson írta-rendezte (Tonino Benacquista "Malavita" c. könyve alapján), Martin Scorsese producelte, és a főszerepekben Robert De Niro és Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones.
A gengszter család Amerikából menekül - a szemtanú védelmi program keretében - Európába, francia földre, hogy nyugodtabb életet élhessen. Persze, az FBI nem hagyja őrizetlenül a családot, és milyen jól teszi!
A család körül mindig történik valami vicces, durva dolog. A fiú akár az apja, miniben (az iskola keresztapája); a lány a szerelembe igyekszik menekülni (ráhajt az első jóképűre), az anya Istenre támaszkodna (gyónás), az apa meg memoárt kezd el írni (kicsit őszintén, kicsit mosakodva).
Csak idő kérdése, hogy valami történjen a kis városkával, a benne élőkkel és a családdal... mert a börtönben jogosan, de idilli környezetben csücsülő bossz kezébe egy fontos infó kerül...
//Akadtak valóban (amolyan franciás) mosolyogtató jelenetei az erőszakos családnak.
//Az eredeti történet címadója, a kutyus gyönyörű német juhász.
//A francia akcentustól kirázott a hideg :) -
Épp hogy a fanoknak nem ajánlott, az 1995-ös anime ehhez képest egy mesterműnek számít, meg amúgy is kiemelkedő alkotás cyberpunk műfajban.
Én egy erős 6 pontot adok rá de többet nem ér nálam.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2017.07.10. 01:49:09 -
Ez a PÁNCÉLBA ZÁRT SZELLEM film erős jóindulattal nekem 4/10 mert van benne 2 csöcs.
Én max a fanoknak tudom ajánlani. -
Spider Man Homecoming
Agyon volt hypeolva a film, meg sejteni lehetett, hogy jó lesz, és tényleg az volt. Szórakoztató, Tom Holland az eddigi legjobb Pókember szerintem, illetve Vulture is király főgonosz volt. Kicsit ironikus, hogy pont Michael Keaton alias Birdman játszotta :D Féltem kicsit, hogy Tony Stark-kal próbálják eladni majd a filmet, és hogy túl lesz tolva, de erről szerencsére szó sincs. Mindenképp ajánlott 8/10 -
Rony94 #96809 "Jól látom, hogy a Pókembert sem adják sehol eredeti nyelven? Ugye ez csak egy rossz vicc? Vagy ugye csak én néztem be valamit? Ha tényleg így van, ez lesz két év után az első Marvel film, amit nem nézek meg moziban. Elég volt végigszenvedni a szar komikus hangoktól és félrefordításoktól hemzsegő WW-t."
Ez azért van, mert az InterCom forgalmazza. Ők forgalmazták a Logan-t is, az se kapott feliratos verziót. Úgyhogy ha a közeljövőben jön egy film amit ők forgalmaznak, az nagy eséllyel nem lesz feliratos. Ha valakire haragudni kell, azok ők. -
Alig várom hogy megnézhessem. Előzetes alapján is jó volt. -
Tényleg jó film az első rész, de a másodikkal azért csak óvatosan, egy only DVD-s folytatás, ami inkább csak pár pankrátort reklámoz... -
Surf's Up (2007) IMDb
Csak lehuppantam az asszony mellé, aki ezt kezdte el nézni...
Másfél óra múlva meg azon kapom magam, hogy már látni is akarom a folytatást.
Azért ez tőlem nem semmi, főleg ha figyelembe vesszük, hogy nekem eddig egy szörfös film sem jött még be.
Ez ugyan nem igazi film, inkább csak animáció, de annak első osztályú volt
Röviden: Cody rocker és szörfös is lélekben. Tetszett a dokumentalista jellegű sztori, ami Cody első komoly szörfversenyére való rögös (néha röhögős) útját mutatja be..
Hogy nyer vagy sem az legyen meglepi annak aki nem látta még.
Holnap nézem a folytatást is. Ergo: nekem bejött
-
[2017] - (imdb) - "Ghost in the Shell" / (Páncélba zárt szellem) - 5/10
(2017.07.06-07) (108 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama
Ezek tuti be voltak szívva, amikor a forgatókönyvhöz anyagokat gyűjtöttek a filmek és a sorozatok megnézésekor, vagy a manga olvasásakor.
Az egész olyan volt, mintha flasheltek volna pár "tényleg megtörtént" dolgot az elérhető referenciákból, és hozzá hallucináltak volna egy kis popcorn hatást a nem-GITS-eseknek.
Még mindig vészjóslóan morog a gyomrom a Kuzés dologtól.
A származás történettel alapvetően nem lenne gond... ha nem erre ment volna ki az egész film... ugyanis, egyetlen GITS alapanyagban sem törődtek vele, hiszen, az adott settingben sokad rangú volt.
Scarlettel nem volt semmi gond - whitewashing ide vagy oda. Hozta azt, amit egy Major-megszemélyesítőtől egy GITS-ismerő ember elvárhatott. Kár, hogy jó pár dolgot "elvettek" Motokotól az amcsik...
Igyekeztek az 1995-ös eredeti, a 2.0-s és a 2008-as nagy filmek, a SAC és az Arise Borderek között egyensúlyozni és azokat egyúttal egy filmbe összemosni: lásd az öblös alámerülést --- eredetiben az Őrnagy nem használ békalábat, sőt ruhát se nagyon ---, vagy a kutyás témát, és a netre menekülést (ami azért sántít, mert előtte meg az illető a techno ellen lázadt) stb.
Én szeret(t)em az eredeti, a SAC és az Arise Border-féle Motokót is.
Batou karaktere --- szkeptikus voltam a film előtt --- is jól volt megszemélyesítve. Sajnos, a többi S9-esre nem jutott annyi idő, mint az eredeti filmekben vagy más orgánumokban (Togusa, Saito, Paz, Borma, Ishikawa) és nem volt Tachikoma sem, ami amúgy nagy mínusz pont (hatalmas ziccer lehetett volna CGI és humor téren).
Mindaz, ami izgalmassá tehette volna a GITS-et (harcok és üldözések, meg nyomozások) hiányoztak a filmből. Amit kaptunk, az annyira fátyol vékony volt, hogy felfoghatatlan. Az egész olyan volt, mint egy filmsorozat legrosszabb kitöltő része - a szereplőket ismered, ahogy a köztük lévő kapcsolatokat is, a setting is tetszik, és akkor jön egy hülye háttér-származás-sztori, ami semmit sem visz előre, de legalább kitölti a játékidőt.
Direkt nem kutakodtam, így nem tudom, hogy ezt is mozis sorozattá akarják-e alakítani a jenkik, vagy sem... de ha igen, akkor nagyon remélem, hogy ennél csakis jobbat tudnak majd összelopkodni és kokózni a forgatókönyvírók a következőkben.
Nekem kisebb csalódás - akartam szeretni a cuccot, de nem sikerült nagyon. -
kutyakiki81 #96804 Spiderman : Homecoming
Ez nagyon bejött! Vicces, látványos, izgalmas, de semmi nincs túltolva. Peter végre igazi diák, annak minden problémájàval.
Észre sem vettem milyen gyorsan eltelt ez a több mint 2 óra.
8/10 -
Woodstock (1970) IMDb
A szívem erőteljesebben kezdett dobogni, amikor a kezembe tette a kolléga a lemezt. Ami több szempontból is kíváncsivá tett..
Egyrészt ez a verzió amit kaptam, 3 óra 35 perc két részbe sűrítve (gondolom, hogy a rendezői változatból összevágva).
Másrészt, utólagosan (afféle hangalámondással) hangstúdióban szinkronizálták a zenei részek közti átkötő részeket (el kell ismernem, egészen jól
)
És harmadrészt, mert bár természetesen hallottam a nevezetes fesztiválról, de látni még sohasem láttam eddig egyben az egész dokufilmet.
Szóval először csak a készülődésnek vagyunk a fül és szemtanúi. Látjuk a fesztivál szervezőit, sőt magát az ötletgazdát is, látjuk a környékbeli lakosokat amint ámulva szemlélik a közelgő óriási tömeget...
Nem lehettem ott, mert még nem is éltem akkor, de ha ma lenne, ki nem hagynám semmi pénzért.
Óriási élmény volt még így archív felvételről is, 48 évvel az esemény után
-
Semmiképpen sem mondanám jónak az oldaluk, de a minimumot teljesíti.
A másik oldalon a cinemapink.hu még mindig 404-et dob és helyette facebook-os oldalukra próbálják integrálni a jegyfoglalást. -
ha már online jelenlét, CC is nemrég újult meg, de továbbra is szar a weblapjuk. Elég szomorú -
Budapesten Aréna, és főleg amióta MOM már nincs CC-nél Allee-ben adnak eredeti nyelven. Sajnos egyre gyakoribb, hogy csak 3D-set és felirat nélkül.
De érdemes lehet ránézni később újra, nem első alkalom lenne, hogy a második héttől van feliratosan is (ugyanezen helyeken).
ui.: CinemaPink-el addig nem vagyok hajlandó foglalkozni, amíg online jelenlétük csak facebook-os és képeken pakolják ki a heti műsort, amiből pl a mai még nincs kint. :P
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.06. 10:46:47 -
Prof William #96799 Ezt én sem értem. Pedig a Marvel filmeknél már szinte szokás volt, hogy legalább az első héten felirattal adták. Remélem ezzel, most nem szakad meg ez a trend. :( -
MrAndree #96798 Ha jól látom Aréna Plázában van eredeti nyelv, felirat nélkül, holnap és jövő kedden, este 9kor. -
gebali #96797 Azzal még kibékülnék, bár fogalmam sincs, mi értelme. Főleg, hogy most már nem csak moziban tudom megnézni a WW-t eredeti nyelven.. -
Lehet csak kesobb? Ahogy elnezem Allee-ban megy WW is eredeti nyelven, mondjuk a Gru3 is. -
gebali #96795 Jól látom, hogy a Pókembert sem adják sehol eredeti nyelven? Ugye ez csak egy rossz vicc? Vagy ugye csak én néztem be valamit? Ha tényleg így van, ez lesz két év után az első Marvel film, amit nem nézek meg moziban. Elég volt végigszenvedni a szar komikus hangoktól és félrefordításoktól hemzsegő WW-t. -
Lights Out (2016) 6.5/10
Igényesebbek közül való horror. Rég néztem ilyesmit így most rávettem magam. Bár ezeket régen éjjel néztem amikor asszony hazautazott hétvégére, már nem vagyok akkora "jampi"
Beteg cucc, de a befejezés borítékolható kb fél óra után ezért csak 6.5/10, semmi csavar semmi lélegzetállító dolog(amit azért egy modern horrortól várnék), viszont egy jobbfajta horror ennek ellenére.
A műfajban még mindig a Silent Hill a kedvencem.
-
Nem is láttam ilyet itt. -
Nem érted a poént. -
Ezzel az állítással csak egy baj van: baromság.
Minden nyelv tud hangos és kevésbé az lenni. -
Mentol #96790 Pont ugyanezt mondta dr.Mogács is anno... :-D -
A Mátrix filmmel annyi a bibi, hogy Neo csak a film végére vált istenné, Diana meg kvázi kezdettől fogva az volt... épp ezért nála nem lehetett megcsinálni azt amit a Mátrixban Neoval, hogy elintéz egy ügynököt és ennyi. Diana amúgy sem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ölt "azonnal" istent,
hiszen mire a konkrét cselekmény kezdetét veszi ő már "nagykorú", alsó hangon is több ezer éves. Arról meg érthető okokból nem akartak egy külön filmet csinálni hogy a sokezer éves semmittevést, vagy a harci felkészítést filmre vegyék. -
Jó ez a japán nyelv csak nagyon hangos... :D