1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Ghost in the Shell" / (Páncélba zárt szellem) - 5/10
    (2017.07.06-07) (108 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama

Ezek tuti be voltak szívva, amikor a forgatókönyvhöz anyagokat gyűjtöttek a filmek és a sorozatok megnézésekor, vagy a manga olvasásakor.
    Az egész olyan volt, mintha flasheltek volna pár "tényleg megtörtént" dolgot az elérhető referenciákból, és hozzá hallucináltak volna egy kis popcorn hatást a nem-GITS-eseknek.
    Még mindig vészjóslóan morog a gyomrom a Kuzés dologtól.
    A származás történettel alapvetően nem lenne gond... ha nem erre ment volna ki az egész film... ugyanis, egyetlen GITS alapanyagban sem törődtek vele, hiszen, az adott settingben sokad rangú volt.

Scarlettel nem volt semmi gond - whitewashing ide vagy oda. Hozta azt, amit egy Major-megszemélyesítőtől egy GITS-ismerő ember elvárhatott. Kár, hogy jó pár dolgot "elvettek" Motokotól az amcsik...
    Igyekeztek az 1995-ös eredeti, a 2.0-s és a 2008-as nagy filmek, a SAC és az Arise Borderek között egyensúlyozni és azokat egyúttal egy filmbe összemosni: lásd az öblös alámerülést --- eredetiben az Őrnagy nem használ békalábat, sőt ruhát se nagyon ---, vagy a kutyás témát, és a netre menekülést (ami azért sántít, mert előtte meg az illető a techno ellen lázadt) stb.
    Én szeret(t)em az eredeti, a SAC és az Arise Border-féle Motokót is.

Batou karaktere --- szkeptikus voltam a film előtt --- is jól volt megszemélyesítve. Sajnos, a többi S9-esre nem jutott annyi idő, mint az eredeti filmekben vagy más orgánumokban (Togusa, Saito, Paz, Borma, Ishikawa) és nem volt Tachikoma sem, ami amúgy nagy mínusz pont (hatalmas ziccer lehetett volna CGI és humor téren).

Mindaz, ami izgalmassá tehette volna a GITS-et (harcok és üldözések, meg nyomozások) hiányoztak a filmből. Amit kaptunk, az annyira fátyol vékony volt, hogy felfoghatatlan. Az egész olyan volt, mint egy filmsorozat legrosszabb kitöltő része - a szereplőket ismered, ahogy a köztük lévő kapcsolatokat is, a setting is tetszik, és akkor jön egy hülye háttér-származás-sztori, ami semmit sem visz előre, de legalább kitölti a játékidőt.
    Direkt nem kutakodtam, így nem tudom, hogy ezt is mozis sorozattá akarják-e alakítani a jenkik, vagy sem... de ha igen, akkor nagyon remélem, hogy ennél csakis jobbat tudnak majd összelopkodni és kokózni a forgatókönyvírók a következőkben.

Nekem kisebb csalódás - akartam szeretni a cuccot, de nem sikerült nagyon.