106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    Nyugi, bele lesz magyarázva, hogy bennük is ott az Erő.
    Vagy még rosszabb: ők maguk az Erő :)
  • Tirion
    de baszki a Falcon pilatófülkéjében? nem gyengén elbagatelizája a jelenetet............

james bondba mondjuk egy kiscica lenne az ölében üldözés közben.....
  • Totti5
    Anélkül is mindig volt benne valami. Sőt minden sok fajos scifiben van valami izé.
  • IMYke2.0.0.0
    Szegény Disney-nek minden egyes garasra szüksége van...
  • Tirion
    na ez kurvára kellett a filmbe.....
  • IMYke2.0.0.0
    Barátkozzatok meg a Star Wars legújabb mütyürkéjével, amiért a lurkóitok rángatni fogják a kezeteket: a Porgokkal.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.10.16. 19:21:06
  • Bokafix2
    First They Killed My Father (2017)

Ez a Jolie jó rendező... nekem legalábbis jobban tetszik a kamera mögött. Amit ezzel a filmmel letett az asztalra is remek. Miután az amerikaiak kivonulnak Vietnámból a hatalmi vákuumot kihasználva a vörös khmerek kerülnek pol(e)-pozícióba (tudom, ízléstelen szóvicc) Kambodzsában, és ezzel kezdetét veszi a történelem egyik legvéresebb genocídiuma, ahol az ország lakosságának a negyedét kiírották. A film egy túlélő szemszögéből mutatja be az eseményeket, aki akkor még fiatal volt.

8/10
  • darkSectorxxx #97811
    Ahogy a címe is. :D
  • Gernor
    The Babysitter (2017) - Haláli gagyi!
  • darkSectorxxx #97809
    Nem tudom. :D
  • IMYke2.0.0.0
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akkor az superior kellett legyen. Tuti nem vitted magaddal a szemüveged :)
  • darkSectorxxx #97807
    Pécsen mentem moziba. :D
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy csak Mohácson van így
  • darkSectorxxx #97805
    Igen a zene stílusos, látványra sincs panasz, bár a vászonra vetített kép moziban nagyon gyenge homályos.

Nekem a vége volt gyenge.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.15. 21:29:36
  • IMYke2.0.0.0
    Én mondjuk megvárok belőle egy BD 1080-at, és nem CAM-es verziót nézek.
    A zenéje eddig nem rossz:

• darkSectorxxx #97803
    Bladerunner 2049 letudva:

2 oldala van, jó mert a történet érdekes és logikus, és rossz mert nem fejezték be rendesen.

• tigeroo
    Akit érdekel még 2049 "pótlék", pár információt megtudhatunk arról, hogy mi is történt a két film között (pl. az áramszünet okáról, miért hiányzott a jobb szeme a női replikánsnak stb.)

BLADE RUNNER 2049 - "Black Out 2022" Anime Short

BLADE RUNNER 2049 - "2036: Nexus Dawn" Short

BLADE RUNNER 2049 - "2048: Nowhere to Run" Short
  • Dynamic
    Mert eredetileg is kötőjeles. Anno - ha minden igaz- azért írták így, hogy vizuálisan elkülönüljön a Supemantól. Szóval "helyesen" inkább egybeírva lenne, de a kötőjeles az eredeti írásmód.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2017.10.15. 16:20:26
  • Tikal #97800
    Spiderman miért lett Spider-Man? A felirat keresést kicsit megnehezítette :D
  • Dynamic
    Valami olyasmi rémlik, hogy volt szó Setét torony előzménysorozatról. Most azt nem tudom, hogy a Susanos előzményre (Varázsló és Üveg) gondoltak-e vagy másra, de valahol olvastam sorozat tervről.
  • BenedekFeco
    The Bad Batch

A félkarú, féllábú, félszemű terrori... óh, várjunk csak! Az egy másik film. Na, még egyszer.
    A félkarú, féllábú, börtön(?)viselt csajszi kalandjai a posztapokaliptikus(?), low budget-Mad Max sivatagban.
    Bizakodva ültem le elé, mert alapból bejönnek az ilyen világú-témájú filmek. Jól sikerült a kezdés is. Az első kb. fél óra kimondottan tetszett. Egy kicsit véresen, néhol elég szépen fényképezve, jó zenékkel megtámogatva indult.
    Azon mondjuk elmerengtem, hogy a Die Antwoord-ra gyúró alfa-hímek a
    nagy szökésnél vajon hová tűntek. Egyedül egy öregasszonyt csapott le, és aztán kigurult a sivatagba :-)

De azután ennyi. A maradékban nem történik szinte semmi, ami igen, az is vontatott és lassú. A jelenetek 75%-ában a szereplők néznek és különböző fejeket vágnak másodperceken keresztül, hogy mi igazán át tudjuk érezni a pillanatok súlyát :-) Párbeszédből szerencsére nincs túl sok, mert ami van, na, az súúúúlyos. A kedvencem:
    -Amikor szarsz, a szarod hová megy?
    -Hát, gondolom a Wc elviszi valahová.
    -Így van. Viszi, ahová viszi. Nekem köszönhetően. A tehenek a saját szarukban állnak. Azért mert tehenek.

A legjobb az egész filmben a soundtrack. Tényleg (szerintem) faszányos muzsikákat találtak és raktak alá.

4/10
  • IMYke2.0.0.0
    Tirion: Igen, nem pontos az anatómiai ismeretük (és épp ezért hoztzam a 80-90-es film analógiát ), de az adta a sava-borsát a cuccnak. :)
    El Gigante: Szemeztem a cuccal, de bizonytalan voltam vele. A megerősítéseddel akkor ránézek arra is. ;-)
  • Zephyr Retiring
    21 Jump Street (A kopasz osztag) 2012 IMDb

Ennek az első 5 perce ismerős volt, tehát belekezdtem már valaha..de most végig is néztem.
    Röviden: ezek elme-roggyantak, de jó értelemben.
    Fogtam a hasam a röhögéstől az első drog bevétele után, amikor a négy fázis szép sorban beüt
    Tetszett, jól szórakoztam.
    10/7,5.
  • El Gigante
    Bírom az ilyen témájú filmeket! Shot Caller-t láttad? Az is hasonló!
  • Tirion
    azért erősen átmentek "sci-FI"-be ,de baszott jó volt! :D
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Brawl in Cell Block 99" / (---) - 9/10
    (2017.10.14) (133 perc, amerikai) - Action, Crime, Thriller

Vince Vaughn, Jennifer Carpenter, Don Johnson

Röviden és mindenek előtt: Az 1 méter 96 centis Vince Vaughn kétségkívül legjobb, és fesztiválokat megjárt filmje.

Egykori bokszolónk, aki számos munka után sem jutott igazából egyről a kettőre, történetünk kezdetén egy igen csak szar napra ébredt - kezdetnek kirúgják a tisztes állásából, az utcájában és a háza előtt szeméthegyek, a korai haza érkezés miatt lebukik az asszony és kiderül, hogy már 3 hónapja mással hetyeg, és még mindig mardossa a lelkét az elvetélt gyermek emléke.
    Hogy jobbra forduljanak a dolgok, elvállal egy nem túlságosan tisztességes munkakört, ami kellőképpen jövedelmező ahhoz, hogy az asszonyt és az eljövendő kis generációt jólétben tartsa - cserébe, rohadt fráterekkel, drogosokkal és maffiózókkal kell egy levegőt szívnia, amit a tisztességtudata alig bír elviselni.
    S nem is kell sokáig, mert egyik balhé után ő maga is komoly választása elé kerül, és a Jó mellett dönt... ami csak a társadalomnak, és nem neki jó.
    A nem várt fordulatot tetőzi egy behajtásra váró 3,2 milliós tartozás, melynek fejében valamit el kellene intéznie... de egy másik, szigorú(bb)an őrzött fegyházban...

//A film BRUTÁLIS. Tény és való, hogy lassan indul be, az is, hogy nem kell kapkodó vágásokra számítani, de amikor eljön az ideje, akkor nincs lacafacázás - és a kellékesek hozták amit kell. Sőt, a 80-90-es években már filmezők számára remek kis kaleidoszkóp lesz az egész, azt garantálom :)
    //Már akkor lehetett sejteni valamit, amikor Vince Vaughn puszta kézzel nekiesik az ártatlan autónak... :) S utána is, amit produkál... le a kalappal.
    //A kilenc pont részben a címnek is szól :), de az élmények is, amit adott. (Szinte biztos, hogy egyedül leszek ezzel a pontszámmal, de vállalom)
    //Mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, a hossza ellenére is.
  • Prof William
    Ha már Game os Thrones... A Dark Towert legjobban egy hasonló több évados sorozatban lehetne megcsinálni. Mondjuk egy könyv egy évad stílusban.
  • Kandurex
    Rövid volt, annyi baj volt csak vele. A Pennywise -os easter egg meg ütött! :)
  • CSOCSO
    Dark Tower
    Erdekes is lehetett volna de sajna keves volt :( Foleg a vege volt csak igazan gyenge.
    en igy is 6/10 re ertekelnem. Nem volt rossz es sok dolog tetszett de kb a Game of Thrones is pont ugyanilyen lenne ha masfel oraba kene belesuriteni.
  • tutituti
    Én sajna elvakult vagyok a Setét Toronnyal.Bármilyen lett volna, biztos nem tetszett volna.
    A másik baj, hogy nagyrészt sci-fi/disztópikus vonalon olvasok és nézek még filmeket és a nagy részét már elolvastam,ami megjelent.
    Értem, hogy mit mondassz, de én pl sorozatban jobban élveztem volna. Pl. a Hármak elhivatása vagy a Puszta Földeknek eleve kell egy rated R, mert az elég erős hangvételű a Lud várossal,vagy az bandaháborúval esetleg a Roland világában játszódó harcokkal.
    És semmi rasszizmus, de nekem Roland akkor is egy Eastwood arcú megöregedett fehér cowboy marad. Ahogy sokszor utaltak rá,pl amikor Susannah mondja nekik hogy fehér fattyúk vagytok a tudathasadása alatt. Tehát ezért nehéz beleélnem magam a filmbe, mert nagyon eltér a könyvtől.Oly mértékben, hogy emiatt ha lenne is folytatás,elemi részek maradnának ki ami a végkifejletben is ott hagyná a nyomát.
  • tigeroo
    Tegnap 15.30-as vetítésre ültünk be. Összesen 4-en voltunk a teremben. Valahol szomorú azért. Remélem, hogy máshol többen nézik
  • Dynamic
    Semmi értelme a könyvhöz hasonlítani a filmet (a Setét toronyról beszélek). A filmet önmagában kell értékelni, mert egy másik műfaj, lényegtelen, hogy olvastad-e a könyvet. Nyilván nincs azzal baj, hogy megemlíted, hogy nem hasonlít, de marhaság EZÉRT lehúzni. Főleg, hogy a nézők többsége nem is olvasta, és így nem is érti mi a baj vele.
    Szerintem rengeteg film van, ami tetszett neked, de nem is olvastál könyvben. Most ha elolvasod, akkor hirtelen megváltozik a film?
  • tutituti
    Évente egyszer megnézem a Blade Runnert. Könyvet is többször olvastam. Mikor tegnap megnéztem a moziban, évek óta most voltam úgy, hogy megérte eljönni és megnézni egy filmet. Mondjuk rajtunk kívül voltak vagy tízen, és egy pár nem is bírta ki a végéig. De nekem nagyon tetszett. Hétfőn megyek újranézem valszeg. 10/10

A Setét Toronyról meg annyit, hogy az eposz megszégyenítése volt a film. Remélem a rendező meg King szégyellik magukat. Egyrészt King hogy bólinthatott erre rá amikor azt hangoztatta évek óta hovy ez a könyvsorozat a gyermeke. Na mindegy. 2/10
  • tigeroo
    Blade Runner 2049

Asszem jó kis film volt, egynek elment

Na jó, kezdjük el: Súlyos élmény volt.
    A 2 óra 45 perc, nagyon, nagyon lassan telt. AMINEK ÖRÜLÖK! Te jó ég, végig csak arra tudtam gondolni, hogy de el vagyunk szokva az efféle tempótól. Rendesen meg kellett szoknom, hogy 15 másodpercnél hosszabb egy-egy vágás. Nagyon hiányzott ez a film, mint egy falat kenyér a műfaj kedvelőinek

/* Felnéz az égre Istenhez fohászkodva */ Kérlek, legyen kasszasiker a kínai és ázsiai piacon, várjuk a folytatást. Szerepeljen jól a film a box officeok statisztikáiban, mert erre van szükségünk. A legutolsó ilyen sci-fi amit a moziban láttam az az Alien: Covenant volt. Hát, ehhez képest azt egy óvodás rendezte! (Khmmm... Scott papa... khmmmm...)

Jó volt a tempó, bár nekem a
    JOI romantikázás már sok volt látni, lehetett volna abból faragni. Értem, szereti őt, lapozzunk
    Jó volt az a valamiféle csavar(ok) is a filmben, amik mindig tudtak lendíteni a tempón, kéz a kézben húzták egymást.

Pozitívum:

-Viszonylag reális jövőkép. Csak foszlányokból tudjuk meg a Föld állapotát, de sok a kérdés, amit a fantáziánkra bíztak. Tetszett, hogy megmutatták: Kvázi "poszt-apokaliptikus" érában élünk. A noir stílus mellett jók voltak ezek a jelenetek is. A város jövőbeli olvasztótégelye pedig a maga undorító, mocskos, neonfényes valójában nagyon jól festett. Most is.
    -Ütős zene és látvány. A CGI pompás volt. Fantasztikus élmény, főleg a nagytotálokban látni a "maradványokat".
    -Jared Leto, a k*va életbe már, mit művelsz a vásznon, felfordult a gyomrom a játékodtól! Mocskos pszichopata! Te jó ég... elnézegettem volna még a karakterét, de lehet hogy bediliznék tőle Zseniális a fazon, de tuti hogy nem százas.
    -Ford: Jó volt látni, tetszettek a párbeszédei Goslinggal.
    -A (sajátos) tempó miatt végre volt idő a SZEREPLŐK megmutatására. Megérteni őket. Együtt létezni velük ebben a világban. Elgondolkodni, hogy mi a jó, mi a rossz? Mi a tudat? Mit jelent szabadnak lenni? Hol ér véget valaki joga uralkodni más felett...?

Negatívum:
    -Sokszor nehéz követni hogy hol, merre vagyunk. Főleg amikor térben ugrálunk hirtelen máshol termünk a szereplőkkel, és hogy kerülünk ide? Mi történt azóta? Bár ezek nem plothole-ok, inkább csak kizökkentenek a sztoriból egy kis időre mire mi is elhelyezkedünk az új jelenetben.

Már kétszer megnéztem a moziban. Figyeljetek majd a részletekre! Rengeteg mindent csak a második vetítésen vettem észre, például
    Ha belegondolsz "Love killed Joy" (Luv and Joi ugyebár)
    . Annyi mindent ad ez a film, annyi rétege van amit még meg kell emészteni és át kell hámozni. ZSE-NI-Á-LIS!

Mmmmmmmmmmp, ínyencség volt ez a film. Én várom a folytatást. Tessék elmenni megnézni, hogy több ilyet készítsenek!

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.10.13. 22:18:46
  • DantszEE
    WAT? Jó, én lemaradtam. Ez horror lesz??
    Mivel gyerekek lettek castingolva főszereplőknek, tökre azt hittem, hogy ez tinisebb (dedósabb) lesz, mint az eddigi X-men filmek.
    Hát WOW.:DD
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "The Dark Tower" / (A Setét Torony) (1. rész?) - 6/10
    (2017.10.12) (95 perc, amerikai) - Action, Adventure, Fantasy

Az első könyvet baromi régen olvastam, talán 20 éve. Annyi rémlik vele kapcsolatban, hogy zavart a tudat, hogy sokat kell várnom a folytatásra. (Lehet, hogy sokat segített volna, ha nemrég olvastam volna az anyagot, vagy az összeset esetleg, de...)
    Most meg az, hogy ez a messiás-csúzenván-kiddo-sztájl felállás már baromira unalmas. Rohadt sokszor leégették már ezt a fáklyát a filmek sötét panteonjában.

//Filmen különösen szarul mutatott, hogy
    anyuci elvesztése
    után alig pár órával már el is felejtve, és továbblépés van.
  • Jim Morrison
    Filmek amiket már várunk! topiknak is kijuthatna a szeretetből :p
  • LasDen #97781
  • Kmarha

Bőven lehetett volna még több belőle :)
  • Kongy
    Blade Runner 2049

Hú, hát nem volt egyszerű film az biztos, de ismerve az elődöt egyáltalán nem lepett meg a film felépítése, stílusa, tempója. Talán moziban végigülni azt a majd' 3 órát kicsit hosszú volt, és kényelmetlenebb jóval, mint itthon a kanapén elnyújtózva, de azt mondom megérte. Remek alakítások, szuper látvány, párját ritkítóan király zene. Körülbelül ezekkel lehet jellemezni a filmet. Egyedül azt sajnáltam, hogy bizonyos lényegtelen dolgokon érthetetlenül sokat képesek voltak elidőzni, ahelyett, hogy az igazán jó dolgokból hoztak volna be még többet. Nagyon hiányoltam Jared Leto karakterét, szinte csak kameózott, pedig amikor a vásznon volt, akkor mindent vitt. Ugyanígy Harrison Ford is. Egyébként Ryan Gosling-ra sem lehet panasz, bár neki alapvetően az ilyen jellegű karakterek állnak jól. Láttuk már jó párszor ehhez hasonló szerepben remekül alakítani (pl Drive). Szóval összességében nekem tetszett, 7.5/10