[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Blade Runner 2049
Asszem jó kis film volt, egynek elment
Na jó, kezdjük el: Súlyos élmény volt.
A 2 óra 45 perc, nagyon, nagyon lassan telt. AMINEK ÖRÜLÖK! Te jó ég, végig csak arra tudtam gondolni, hogy de el vagyunk szokva az efféle tempótól. Rendesen meg kellett szoknom, hogy 15 másodpercnél hosszabb egy-egy vágás. Nagyon hiányzott ez a film, mint egy falat kenyér a műfaj kedvelőinek
/* Felnéz az égre Istenhez fohászkodva */ Kérlek, legyen kasszasiker a kínai és ázsiai piacon, várjuk a folytatást. Szerepeljen jól a film a box officeok statisztikáiban, mert erre van szükségünk. A legutolsó ilyen sci-fi amit a moziban láttam az az Alien: Covenant volt. Hát, ehhez képest azt egy óvodás rendezte! (Khmmm... Scott papa... khmmmm...)
Jó volt a tempó, bár nekem aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó volt az a valamiféle csavar(ok) is a filmben, amik mindig tudtak lendíteni a tempón, kéz a kézben húzták egymást.JOI romantikázás már sok volt látni, lehetett volna abból faragni. Értem, szereti őt, lapozzunk
Pozitívum:
-Viszonylag reális jövőkép. Csak foszlányokból tudjuk meg a Föld állapotát, de sok a kérdés, amit a fantáziánkra bíztak. Tetszett, hogy megmutatták: Kvázi "poszt-apokaliptikus" érában élünk. A noir stílus mellett jók voltak ezek a jelenetek is. A város jövőbeli olvasztótégelye pedig a maga undorító, mocskos, neonfényes valójában nagyon jól festett. Most is.
-Ütős zene és látvány. A CGI pompás volt. Fantasztikus élmény, főleg a nagytotálokban látni a "maradványokat".
-Jared Leto, a k*va életbe már, mit művelsz a vásznon, felfordult a gyomrom a játékodtól! Mocskos pszichopata! Te jó ég... elnézegettem volna még a karakterét, de lehet hogy bediliznék tőle
Zseniális a fazon, de tuti hogy nem százas.
-Ford: Jó volt látni, tetszettek a párbeszédei Goslinggal.
-A (sajátos) tempó miatt végre volt idő a SZEREPLŐK megmutatására. Megérteni őket. Együtt létezni velük ebben a világban. Elgondolkodni, hogy mi a jó, mi a rossz? Mi a tudat? Mit jelent szabadnak lenni? Hol ér véget valaki joga uralkodni más felett...?
Negatívum:
-Sokszor nehéz követni hogy hol, merre vagyunk. Főleg amikor térben ugrálunk hirtelen máshol termünk a szereplőkkel, és hogy kerülünk ide? Mi történt azóta? Bár ezek nem plothole-ok, inkább csak kizökkentenek a sztoriból egy kis időre mire mi is elhelyezkedünk az új jelenetben.
Már kétszer megnéztem a moziban. Figyeljetek majd a részletekre! Rengeteg mindent csak a második vetítésen vettem észre, példáulSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Annyi mindent ad ez a film, annyi rétege van amit még meg kell emészteni és át kell hámozni. ZSE-NI-Á-LIS!Ha belegondolsz "Love killed Joy" (Luv and Joi ugyebár)
Mmmmmmmmmmp, ínyencség volt ez a film. Én várom a folytatást. Tessék elmenni megnézni, hogy több ilyet készítsenek!
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2017.10.13. 22:18:46