106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • precision
    #28634 <- itt az indok, sztem elég egyértelmű
    tény, hogy én sem értek vele egyet, én sem adnék 10et a superman returns -re, de ettől függetlenül elfogadom, hogy neki ez egy 10es film.

node ténlyeg fejezzük be :)
  • Istencsászár
    Én abból indulok ki, és abból fogok a jövőben is hogy az adott film mit ad. Szórakoztató? igen, Látványos? igen, Megállja a helyét, netán egy régebbi kultuszfilm folytatása? igen... a többi rizsa nekem nemkell, meg fogom még nézni párszor, ahogy a Batman Kezdeteket is megnéztem egymás után 2szer, azóta még párszor, és kegyetlen jó filmnek tartom. Nemvagyok az a kimondott meserajongó. Inkább nézem a Horrort, Thrillert, de semmi elől nem zárkózok el, és ha valamit nem kúrnak el akkor pontozza le más, de én nemfogom amiatt már valakinek enm tetszik... nekem meg lehet az nem tetszik amit te pontozol...

Szvsz, sehol a fejlécben nincs leírva h te hogy pontozzál, ez mindeki lelkiismeretére van bízva, ha nem akkor nyugodtan csinálj táblázatot, és akkor mindenki egységes pontot fog adni minden filmnek. De tudod benne mi fogalmazódott meg? Superman, Batman hogy lehet 10 pontos? hisz csak egy Superman... hát nem 1 film, ahogy a többi is egy film, legyen egy dráma, vagy akármilyen elgondolkodtató film... a lényege mind1iknek az hogy szórakozz, ha megvan akkor nincs gond.
  • Blasta
    Jaés vita lezárva, superman returns 10/10, hurrá, move on.
  • Blasta
    Nemnem, nem azt mondtam, hogy oszkár díjas film érdemel csak 10-et.
    Én azt mondtam, hogy én olyan filmre adok 10est ami MINIMUM megérdemelné ezt a díjat, bár túl sokat nem jelent ez sem.

És a véleményét se változtassa meg senki, EZT SEM MONDTAM, csak INDOKOLJA MEG ha úgy pontoz egy filmet, ahogy.
  • Bandew
    Én ugyanúgy megkérdőjelezem azt, hogy a Született Gyilkosok 10/10-es. Ebből is látszik, hogy ez egy teljesen meddő vita. Szegény Blasta állandóan ilyen vitákba keveredik.
    Amúgy szerintem is nagyon fontosak az úgymond "semmit mondó" filmek, bár ez nem jó kifejezés rá, mert ezek ugyebár a szórakoztató filmek. Akkor van baj, ha egy film se nem elgondolkodtató, se nem szórakoztató, de még csak vizuálisan se szép. A Passiónak azért ez az utolsó megvolt.
  • precision
    Nem feltétlen kell oscardíjas filmnek lennie egy filmnek ahhoz hogy valaki 10est adjon rá. Ha valakinek nagy élményt nyújt, mindegy hogy milyet, amit kedvel, amire szívesen emlékszik...stb, akkor igenis adjon rá 10et. Kapott már olyan film több oscart is amire én a 10ből max 3at adnék. Ez teljesen szubjektív, és sztem értelmetlen belekötni. Max elmondhatod, hogy te arra nem adnál 10et, de emiatt "lenézni" bárkit is...sztem enyhén szólva ostobaság. Ez a világszinten megbukott dolog is hülyeség, ugyanugy mint az imdb. Persze, valamilyen szinten mérvadó, de van jópár olyan kedvenc 9-10 -es filmem amire pl az imdb 6-7 -nél nem ad többet. Most emiatt inkább változtassam meg a véleményem és az ízlésem, mert mások szerint nem olyan jó a film mint amilyennek én láttam? :)
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem túlzásba sem szabad vinni a filmekben való értelemkeresést. Én beszarásig rajongok az érdekes és tanulságos filmekért, de van ami csak szórakoztatni akar és azokat sem vetem meg olykor. Egy jó öreg Kincs, ami Nincs sem szól semmiről tulajdonképpen, mégis meg lehet nézni akárhányszor, mert hihetetlenül szórakoztató.
  • Blasta
    Hmm.
    Legalább van egy vélemény ami mozis élményen alapul.
    Kiváncsi vagyok mostmár, tényleg mennyire gáz vagy nemgáz az a film.

Bááááár:
    "Viszont: aki szereti az izgalmas kalandfilmeket, ami tulajdonképpen nem szól semmiről, de odaköti az embert a székéhez, az nézze meg."

Értelme semmi filmekre nem szeretek beülni, pláne pénzt kidobni.
  • Blasta
    Igen, az ízlés mindenkinek más.
    Megértem, ha vkinek a született gyilkosok 10 pontos, és azt is, ha a Superman returns 10 pontos, csak az utóbbihoz jóval nagyobb fenntartásokkal állok hozzá, hiszen világszinten egy megbukott filmől beszélünk, ami ráadásul finoman szólva kurvára tucatfilm, évente 20 hasonló készül (és még a szuperhősös filmek között is van rengeteg ami összességében klasszisokkal jobb a supermannél).
    Szal ha 10 pont az a szerencsétlen superman, akkor tényleg legyen áradozás róla, tiszta lelkiismerettel ömlengve itt mindenkinek, hogy aki ezt a filmet kihagyja, az a világbarma, oszkárdíjat neki de vagy huszat, etc...
  • I.C.ram
    ja és ha megnézed az IMDB-t sokan osztják a véleményed. Szóval nem biztos, hogy te határozod meg, hogy mi a frankó :P

Monjuk én a született gyilkosokat, és a batman beginset se szeretem annyira...
  • I.C.ram
    Ezzel most hülyeséget írtál :P Ahogy neked a Született gyilkosok a 10 pontos, úgy miért ne lehetne másnak más a 10 pontos. Mit állítasz már itt direktívákat? :D
  • Calver
    "A film nagyon jó, mindent sikerült eltalálni akár csak a Batman Kezdetek-nél."
    paff. nem vagyok vhogy meglepve h 10/10 nálad a film. a Batman Begins-t egyszer kénytelen voltam egy társulattal végignézni, életem legrosszabb filmes élménye volt.

segítek egy kicsit pontozásban:
    10/10 az kb a Született Gyilkosok és még talán A Ravasz, az Agy, és a Két Füstölgő Puskacső - legalábbis számomra. ahol csorog a nyálad elnézve a stáb és a színészek munkáját, a film zenei és jelenetei heteken-hónapokon keresztül újra eszedbejutnak, újra és újra megnézel bizonyos részeket - vagy akár az egész filmet -, és kb a film alatt azt várod h mikor lóg bele a kezed a bilibe és ébredsz fel. na ez egy 10/10-es film.
  • Dynamic
    Open Season

Mondjuk a szokásos klisék a barátságról, meg minden, de az ilyen animációs filmeket sosem a történet miatt nézem, hanem a humorért.Volt ugyan benne egy-két hangosan röhögős, emlékezetes poén(a "szerencsétlen" nyulak, harc a vadászokkal ), de amúgy közép szinten lavírozott. Összeségében aranyos volt, de azért kissé csalódtam, mert jobbat vártam a trailer után(amiben már a legtöbb poént ellőtték).
    6/10
  • a.carkey
    Nos, megnéztem az Apocalyptot, és javaslom nyugodtan felejtsük el az index kritikáját: az ugyanis tipikusan szar és lehúzó - mint mindig -, + meg merem kockáztatni, hogy az íróban már előre összeállt a cikk, mielőtt látta volna, ha egyáltalán látta és nemcsak olvasott róla vagy letöltötte ...

Meg merem kockáztatni, hogy a Táncoló talpak fókás üldözése sokkal félelmetesebb volt, mint a legtöbb kocka ami Gibson új filmjében um. félelmetesnek vagy durvának lett leírva. Több szar ömlik felénk egy RTL Klubos filmből, a Taxidermiából, vagy egy Balázs Showból, mint ami az Apocalyptoban volt ...

Az biztos, hogy érdekes film. Megpróbál bemutatni egy olyan civilizációt, melyről alig van ismeretünk. Gibson viszont tálal elénk egy sztorit, ami semmivel sem rosszabb, mint bármely akciófilm v. kalandfilm története, sőt (jó a csavar és bár kiszámítható, hogy mi fog történni, mégis, láttunk már gonoszt győzedelmeskedni akár Gibson filmjeiben is ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy biztos: nincs benne ikerterhes anya élve boncolása. Aki csak ezért jönne, csalódni fog. És kb. annyi totálban felvett erőszakos jelenet van az egész filmben, mint a Passio egyetlen másodpercében volt. Kőkéssel ugyan tényleg gyilkolnak, de brutálisabb jelenetek vannak egy Ryan közlegény első tizenöt percében, mint az a bizonyos "torokátvágás". Az összes többi gyilkosságot, erőszakot már az is ismerheti, aki valaha átkapcsolt a Cartoon Networkre, vagy látott már olyan filmet, amiben valakit erőszakos úton megölnek (pl. Derrick vagy a Columbo). A Yamato utolsó húsz percében ezerszer véresebb jelenetek vannak, mint amit ebbe a filmbe összesen belesűritettek ...

A hülye cikkíró gyerekkínzás dömpinget említ ...

Az "Ez a fiúk sorsa" című Robert De Niro filmben több gyermekkínzás van, mint az Apocalyptoban. A cikkíró szerinti "amikor egy kisgyereket a bokájánál fogva meglóbálnak és fához csapnak, az most megkapja a magáét" jelenet is inkább a cikkíró fantáziájának szülöttje. Teljesen másról van szó - legalábbis ha visszaemlékszem a filmre - mint az idézetről ...

Jaguármarcang?

Kb. annyira durva, mint az első Indyben a nácik megégése vagy egy Ryanben egy fejlövés. Vagyis semennyire. Mint jelenet tényleg benne van a filmben, de mint horror - ahogy a cikkíró is említi -, hát, nekem arról más elképzeléseim vannak ...

Szív és agy-trancs?

A szívkiszedés valóban benne van a filmben, de kb. annyira durva, mint a második Indyben a főpap szívbemutatása. Agytrancs is van benne, de abszolut nem annyira durva, mint ami a cikkíróban megmaradt. De kb. tényleg ilyen lehet, ha valakinek kőbaltával szétcseszik a fél fejét. Mindez a filmben - szerintem - az egyszerű jelenetek közé sorolható. Semmi extra. Mondom, a Táncoló talpak fókaüldözése vagy egy régi magyar film újrája sokkal borzasztóbb, mint ez a jelenet ...

A film, az index kritikájával szemben, vagyis:

"Az Apocalypto ezzel együtt nem szól másról, mint hogy Mel Gibson igazi perverz öreg tata, egy kínzástól és sebektől elélvező zavart fejű, nagycsaládos apuka, egy budoárnáci, aki végre megrendezhette álmai filmjét."

inkább arról szól, hogy

egy fiatal indiánt elrabolnak, terhes asszonya csapdába esik a gyermekükkel, és az indián egész fogságban töltött ideje során másra sem tud gondolni, csak, hogy ne essen az eső míg megmenti a szeretteit, és egyáltalán meg tudja őket menteni. Persze szintén elrabolt társai hullanak mint a legyek, de mégsem ez a "hullás" a lényeg.

Ahogy a Passio sem arról szólt, hogy mi volt Jézus gyermekkorában, így itt is lényegtelen, hogy miként épült is ki a maja birodalom bármennyire rossz pont is ez az index kritikusának szemében. Én speckó egyáltalán nem történelmi leckére számítottam. Olyan ez, mint ha azt kérnénk, hogy a Barátok közt onnan induljon, hogy Berényi Töhötöm, Berényi Miklós őse átvándorol a Kárpát-medencébe ...

Viszont: aki szereti az izgalmas kalandfilmeket, ami tulajdonképpen nem szól semmiről, de odaköti az embert a székéhez, az nézze meg. Aki szereti az indiánokat, az őserdőt, netán védelmébe veszi őket az is nézze meg, hátha elgondolkodik azon, hogy vajon a spanyolok vagy pl. a maják voltak-e nagyobb mészárosok. Aki nem szereti a vért és az erőszak brutális valóságban való ábrázolását, az is belenézhet a filmbe, ha valaha is bele bírt nézni egy jobbfajta akció vagy háborús filmbe (bármelyik John Woo film, ill. a Ryan k.m., az Elit alakulat, a Yamato, vagy a Flag of Our Fathers). Ez sem durvább!

Maga a film ugyan nem boncolgat világmegváltó témákat, de amire készült - vagyis, hogy szórakoztasson - azt bőven megteszi.
  • Bandew
    Én abszolútde bírom az erőszakot. Nem erről van szó. Egyszerűen semmi értelme nem volt. És itt szó szerint gondolom az "értelmet".
  • Gladiator
    Holiday

Rögtön az elején egy kérdés. Ezt a filmet mikor kezdték el forgatni? Mert én szerintem már vagy 2 éve láttam a bemutatóját.

A film. Elég magasak voltak az elvárásaim, mert mindenki azt mondta milyen jó. És nem csalódtam. Nagyon kellemes film. Jobban belegondolva, nincs negatívuma. Forgatókönyv nagyon jó, színészi játék minden szereplőnél dícséretes, főleg a két lánynál. Amanda (Cameron Diaz) a legjobb szerintem. Végre nem vmi idiótát játszik, mint a Charlie Angyalaiban, látszik, hogy tud ám ő színészkedni. Ez akkor tűnt fel leginkább, mikor sírni próbált és vagy 5 féle "sírásmódot" tudott csinálni. Viszont látszik, hogy Cameron és Winslet felett már kezd elszállni az idő. Már a szemüknél nagyon ráncosak. Ami még dícséretes a filmben az a smink. Na senki se számítson olyan sminkre, mint a Gyűrűk Urában az orkoké, egyszerűen csak a sima alapozó meg festékek használata, ami főleg Cameronon látszik. Az elején nagyon jól megnyúzták az arcát, mintha tényleg vmi rohadt stresszes élete lenne, akkor nem is tetszett, ám a film végére szép lassan kivirul és egész bályos lesz. Winsletet is hasonlóan jól megcsinálták.
    Szinkronnal semmi bajom nem volt. Még Stohl Buci is illett a londoni pasihoz.
    Külön plusz pont, hogy a szereplők egy része a hoolywoodi filmiparban dolgozik, ahová én is vágyok, és jó volt látni hogy is élnek, dolgoznak (bár biztos nem pont így, de tetszett).
    Kicsit a Winsletes szálat rövidnek találtam, de annál jobb volt a másik.

Minden összevetve nagyon jó film egy kis barátnőzésre. Én is csajjal néztam, de sajna mivel kapcsolatunk "titkos" nem nagyon lehetett összebújni a moziban.

9/10 a minusz egy azért, mert a vége kicsit hálivúdisra sikeredett (igaz, hogy hálivúdi film, de nem szeretem az elcsépelt dolgokat). A végén Amanda futása nem kellett volna. Kocsival gyorsabb...
  • Blasta
    Nem, nekem az nem tetszik, hogy nem tudod mit jelent TÍZ pontos filmnek lenni.

Ez volt életed egyik legjobb filmje tán???
    Műfaján belül és még azon kívül is olyat nyújtott amit eddig más film nem volt képes teljesíteni???
    Örömmel fogsz rá emlékezni, minden részét meséled a barátaidnak, évente többször megfogod nézni ezután???

Ha fentiekre IGEN a válaszod, akkor, de csak akkor jogos a 10 pont.

Ha nem, akkor gondolt át újra az értékelésed.
    Nem az a baj, hogy Neked tetszett a film, azt simán elfogadom, egyszerűen utálom mikor ilyen nonszensz pontozással él vki.
    A TÍZ pontos film, az überalles, ami odaszögez a székhez és nem kimondottan a CGI látványvilág miatt. A tíz pontos film egyedi, megnézése után azt érzed, hogy ilyet többet nem lehet csinálni, ez a sztori, ezek a szereplők, ez a rendezés, ez a zene EGYEDÜLÁLLÓ és megismételhetetlen.
    Na ezt nyújtja egy 10/10-es film.
  • Istencsászár
    Először nézd meg, addig ne írd le...
  • Jano
    Bázel, akkor galamblelkűek ne erőltessék Gibson műfaját, mert annak kb. annyi értelme van, mint számukra az ő erőszakos ábrázolásmódjának. :D

Nem olvastam el az indexes kritikát, semmi poént nem akarok lelövetni a filmből - főleg indexes "kritikával" - simán megnézem (hiszen ismersz ), és van egy olyan sejtésem, hogy még rohadtul tetszeni is fog. :D

Gibson roolz, nem bánthatjátok!

• Istencsászár
    Nem mind1, hamár ellenzed akkor indokold... ez nem ízlés kérdése. Semmi kivetni való nincs benne amitől kevesebb lenne mint az elődök. Ez egy tipikus Superman film, modern köntösben. Ha valakinek maga a Sumperman léte nemtetszik akkor ok, neki biztos nemjön be, ahogy az elődök sem.
  • Blasta
    A Passióban sztem okés volt. Biztos sokaknak számított, hogy lássa mit élt át Jézus. Ilyet még nem láthattunk, hát egyszer elment. VOlt értelme a naturalizmusnak, legalábbis abban a sztoriban, abban a köntösben számomra ez oké volt (de nem szeretném újra megnézni).
    NADE MÁSODJÁRA???
    Én úgy vártam ezt a filmet, végre egy színvonalas szotorit láthatunk a majákról, civilizációjuk eltűnéséről, életükről. Erre pont erről nem szól.
    Spec én kurvára nem lennék kiváncsi azokra a jelenetekre amiket a cikkben említenek. Nem kétlem, hogy vannak olyanok akik kiváncsiak ezekre az okádás dolgokra. De könyörgöm, nekik nem kell ezeket ilyen köntösbe csomagolni!!! Te tudod pontosan, milyen filmekben megy el ez a naturalizmus, milyen témájú filmekben merik ezt felvállalni, hol van erre szükség.
    De egy ilyen kategóriájú filmben mint az Apocalipto, sztem kurvára nincs erre szükség. Élje ki magát vmi szaros "Z" horrorban. Senki nem fog rá haragudni, én viszont marhára nem vágom a pacáknak mi a célja.
    Én csalódtam, megnéztem volna moziban, de ezért pénzt tuti nem adok ki, majd letöltöm eccer és itthon okádom ki a belem. :)))
  • Blasta
    Mindegy, hagyjuk, 10 pontos film neked, tökjó, remek ízlésed van, hajrá!
  • Jano
    Nem bírjátok az erőszakot, amit ő ábrázol, következésképpen ő egy agybeteg öregember?
    Költői kérdés.
  • fifi
    jó film lesz, már érzem előre... :D
  • Bandew
    Ha én meg merem mutatni a filmemben, amint egy s*gglyukból ömlik ki a sz@r , attól még nem lesz jó a filmem.
  • Istencsászár
    Passio elfogadható film, meg merte mutatni amit mások nem. Kapott is kritikát, de lényegében ez történt.
  • Bandew
    Ja az tuti, hogy a fickó nem százas. Bírom Mel Gibsont munkásságát, de a Passiónál éreztem, hogy elért egy bizonyos kort, amikor már nem egészen önmaga. A Rettenthetetlen se volt egy esti mese, de azért ott sok jelenet inkább csak sejtetett, ami szvsz néha ütősebb, mint ha tényleg mutatnák az erőszakot.
  • Tikal #28648
    mi van ezzel az emberrel? passioban bejott neki nagyon a vér meg trancsir ugy látom.... sokat iszik szegénykém...
  • Istencsászár
    Ő is "ember" mindene megvan hozzá h legyen. A szerelemnek meg gyermek a gyümölcse mint köztudott...
  • jefferson83
    A film szempontjából semmi baj nincs vele. Én csak azt vallom, hogy supermannek ne legyen gyereke és kész :P Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a kerettörténetet és nem olvastam a képregényeket.
  • jefferson83
    Bocsánat a keresőbe szerettem volna :) Na, utánnanézve én csak egy ötöst adtam neki: #28194
  • Istencsászár
    Sok vizet nem kavar a gyerek, a folytatásról is kell gondoskodni, muszáj volt beleszőni, de ennek semmi rossz oldalát nem látom...
  • jefferson83
    Superman
  • jefferson83
    Nekem speciel a gyereksztori nem jött be. Valamikor már megírtam a véleményemet róla.
  • Istencsászár
    Nézzük

Superman harcolt a végsőkig ( mint álltalában minden szuperhős ), minden erejét felhasználta, majd mindeki odáig volt hogy most milesz meg hal e. Egy szuperhős nem hal meg, tehát evidens, h ujra talpra áll, és a vége heppy end.
  • CSOCSO
    pl a vege szar...
  • Istencsászár
    Akkor nyögjétek mi nem jó benne, -...
  • REALista
    Ez a 10 pont még viccnek is rossz...
  • Istencsászár
    Miért? semmivel sem roszabb mint az előző részek, nem rontották el... jogos a 10.
  • SASboy
    Taxidermia

Ez egy értelmetlen bozalom. 0/10 senkinek nem ajánlom