106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sawyer2
    Nah újra néztem a Téglát. ( a követezők SPOILERT TARTALMAZHATNAK ! )

Addig értem hogy a Téglák egymásról nem tudva vezetik rá egymást a megoldásra. Arra hogy Costello a tégla. De akkor nem értem hogy ő miért küldött beépített embert, mivel ő maga is az. A másik: Damon miért lőtte le a másik Téglát? Meg az volt még furcsa hogy aztán a saját embere lőtte le Costellot ami végülis érthető.

Ehhez várnék vmi féle magyarázatot. KÖSZÖNÖM!
  • Sawyer2
    "De amit már eddig is mondtam, ÍZLÉSEK ÉS POFONOK. Neked nem tetszett mert te Mann-hoz képest viszonyítva mást vártál, nekem meg tetszett mert én félretettem Mann korábbi munkásságát, és pontosan egy ilyen zsarufilmet vártam. Meg is kaptam."

Akkor asszem egyezzünk meg ebben. Ez egy elfogadható kompromisszum.
  • PetruZ
    A véleményedet el tudom fogadni. A 10 pontot nem. :)
  • Sawyer2
    Hát van vmi abban amit mondasz. De ez egy zsarufilm. Egy zsarupárosról szól. Attól zsarufilm hogy róluk szól. Végigkíséri egy akciójukat igen részletesen (vszínű ezért tartottad lassúnak) és még a magánéletükkel is foglalkozik. Zehát ha azt nézzük, hogy ez egy zsarufilm, akkor az egyik legjobbra sikeredett. Évekóta nem volt rendes zsarufilm, ani télleg a zsaruról szól meg arról hogy éli meg az egészet. És valahol erről szólt a sorozat.

De amit már eddig is mondtam, ÍZLÉSEK ÉS POFONOK. Neked nem tetszett mert te Mann-hoz képest viszonyítva mást vártál, nekem meg tetszett mert én félretettem Mann korábbi munkásságát, és pontosan egy ilyen zsarufilmet vártam. Meg is kaptam.
  • CSOCSO
    :D
    dobd at.. teszek bele masik mjuzikot
  • Atyman
    Hi!

Én is marha sok, rossz kritikát olvastam Miami Viceról, de általában addig nem érdekelenek, amíg nem láttam a filmet! Filmhez pozitívan álltam hozzá, mivel Michael Mann az egyik kedvenc rendezőm! DE ez film, hát valami eszméltelen egy sz*r! Most nem azért, de hogy az utolsó 10 perces akció nem volt rossz, meg élethű.... Jah, főleg az rész mikor japán csaj odarohan a Farrellhez, és sírva kérdi tőle, hogy ki vagy te, miközben éppen kőkemény harc folyik! Hát az valami gyönyörű jelenet, majdnem könnyeztem rajta! Szörnyű! De nem baj, mindkinek vannak "félrenyúlásai", én bízok még Michael Mannba, biztos csinál még jó filmeket!
  • Kmarha
    jaj ne is mond.. megvan a Teletabi Dance 56 perces film :D valami hatalmas de most tényleg! :D
  • PetruZ
    Élethű és kidolgozott akciót nagyjából csak az utolsó tíz percben lehet látni, ha a többi az előkészítés, akkor köszönöm, én nem kérek belőle. Az a "fergeteges tempó", meg "lamúros jelenet" egyszerűen nevetséges, nem is értem, hová tettétek a szemeteket, hiszen a filmben semmi sem történik. Ehhez képest egy háromórás film a meztelencsigák párzásáról kifejezetten akciódús és féktelen szexuális töltettel rendelkező blockbuster...
    A rendőrségi akciók előkészítéséről nem akarok két órás filmet nézni, mert nem érdekel. Érdekes, pl. a Heat-ben működött ez a dolog, itt meg nem. Az utolsó tíz perccel tkp. semmi gond, de az már a Heat-ben, meg a Collateral-ban is megvolt (ráadásul jobb minőségben is), és azok mégis feszesebb, pergőbb filmek. Nézd meg a Children of Men-t, abban a végefelé a vágás nélkül felvett többemeletes házostrom jelenetet, és utána lehet beszélni a "fergeteges tempó"-ról, meg a székkarfát morzsoló adrenalinlöketről.
    Crockett a sorozatban egy vagány, kissé hűvös, de karizmatikus fickó volt, aki állandóan napszemüben virított, és úgy általában imádta a kemény, magányos zsrut játszani, aki száguldozik a sportkocsikkal, és inkább ő lép elsőnek, mint kérdez. A Farrell-féle karakter egy unott képű pali, aki csak sodródik az eseményekkel. Totál hiteltelen, Foxx - abban a kevés jelenetben, amikor játszik - legalább próbált valamit erőlködni, de roppant kevés.
    Nem az irreális, "James Bond"-os (hogy ő hogy jön ide, nem tudom) akciót vártam volna el, hanem egy következetesen végigvitt történetet. Igen, ez nem olyan film, mint Mann korábbi munkái. De ilyen szinten akármelyik másodvonalas rendező megcsinálta volna, ez Mann-hoz egyszerűen méltatlan.
  • CSOCSO
    szar volt a film de mar irtam. a japanos reszt meg neznem kulon filmkent.
  • CSOCSO
    LOOOOL nahne!!!!!!!! huszadszor is leirom: a teletabi jobb reggeli musor mint ez a film. jol ujraelesztette??? hangulatilag se volt semmi koze az egeszhez az eredeti sorozathoz
  • Sawyer2
    "Michael Mann korábbi filmjeit eléggé csíptem (amiket láttam: Heat, The Insider, Collateral, Aviator (ez még nem teljesen)), szóval az FD3 okozta sokk után teljesen természetes volt számomra, hogy egy Miami Vice az ő feldolgozásában biztosan nem lehet rossz. Hát... tévedtem...
    Anno a sorozatból elég sok részt láttam (nem, nem voltam függő, csak nézhetőnek találtam és ha elcsíptem vmelyik adón, nem kapcsoltam el róla), úgyhogy volt némi elképzelésem arról, mit is kellene látnom, de totál más kaptam. Ez a film nem egyenlő a sorozat feldolgozásával nagyvászonra, hanem az alapötlet egy átírt, átvariált változata. Én a rendezői változatot láttam, ami nem tudom, mivel bővebb a moziban bemutatotthoz képest, bár nem hiszem, hogy érdemes lenne sok értékelhető különbséget keresni közöttük.
    Akciófilmnek rohadt lassú, vontatott (a Heat-ban látott bankrablásos utcai lövöldözés egyszeri és megismételhetetlen csúcstartó, itt még a töredéke sincs), keménykedős, bűnszövetkezetbe beépülős filmnek ott van a két Bad Boys (ha már Miami-ról van szó), krimi... az nincs, minden cselekmény olyan kiszámíthatóan halad, mint a villanyvasút a körpályán, a drámaiság meg... nem tudok visszaemlékezni rá, volt-e ilyen jelenet benne.
    Ez nem a Miami Vice, ez a film csupán két zsaruról szól, akiket véletlenül pont úgy hívnak, mint a sorozat hőseit, és ennyi. Külön szót kell emelnem Colin Farrell földbedöngölő "színészi" alakítása mellett, egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ezért még valaki pénzt is markoljon fel (nem is keveset, bár ő nem egy "A" kategóriás színész). Jamie Foxx-ról nincs mit mondani, annyira eltűnik, hogy csak időnként kapja fel az ember a fejét arra, ha fel-felbukkan valahol, hogy "jé, ő is játszik ebben a filmben?"
    Aki a sorozat hangulatát várná, az ne nézze meg, mert csak csalódni fog. Ez egy lassan hömpölygő, sötét, és elviselhetetlenül hosszúra nyújtott szenvedős... valami.
    Értékelés: 3/10 (igen, rosszabb, mint az FD3)"

Azt mondja hogy: Én pont ezt mondtam, hogy sokan a korábbi munkásságával hasonlítja össze. De mint mondtam, ez más film mint a többi. (akkor nézd meg Lee Tamahori-t ő a lehető legeltérőbb filmeket készíti, akkor mind filmje szar?) A sorozat egy zsaru film. Ez is egy zsaru film, és én nemrég láttam a sorozatból néhány részt, és a színészek kb hasonló stílusban viselkednek. Ami a hangulatot illeti, 30 évvel ezelőtt még jobb meló volt a rendőri állás. Azért mert az utóbbi évtizedekben rohamosan nőtt a bűnözés és a terrorizmus. Sajnos. (2001 szeptember 9.) "Akciófilmnek rohadt lassú" Hát szerintem ha tudnád hogy meddig tart egy rendőrségi akció előkészítése és végrehajtása akkor nem mondanál ilyet. Ma a nyomozók akik tűzharcokba csöppenek bele, azoknak az életük a legfontosabb és bennük van a félelem. És egy esetleges akció ahol igen messze vannak a felek egymástól, nem biztos hogy James Bond módra lő a levegőbe és naná hogy fejbelövi az illetőt. Ezek a filmben mind megvoltak, tehát szerintem egy élethű és KIDOLGOZOTT akciót kaptunk. Alapötlet átírása: Nekem tetszett ez a megoldás is mert szerintem folytatja a 2 zsaru történetét. Farell nem volt rossz mert visszaadta Sony Crokett figuráját. És pont azért ilyen mert ez egy ZSARUFILM. Szerintem Mann nem is akart mást. Mint mondtam az utóbbi évek egyik legjobb zsrufilmje.

Abban viszont egyetértek hogy egy kicsit lassú volt és voltak fölösleges jelenetek (hajóút, kefélések, zuhanyzások,) de összességében egy korrekt élethű zsarufilmet kaptunk. Szerintem Mann is ezt akarta.

Várom a folytatást....
  • PetruZ
  • Sawyer2
    Ízlések és pofonok!

Nekem tetszett a film vkinek meg nem. Ez van. Én leírtam a véleményem.( sorry ha egy kicsit tartalmasra sikeredett ).

Mondjuk kíváncsi lennék azoknak egy hosszabb értékelésére hogy miért nem tetszett, vagy hogy ő milyen szemmel látta a filmet.
  • SASboy
    lol. erre a mondatra akartam én is írni vmi ilyesmit :D
  • Bucser
    Nekem is tetszett a Miami Vice... Aztán a sok "tapasztalt filmguru" a szokásos toleranciával leugatott:)

Én meg feleslegesen vitázni nem szoktam.
  • hellnight
    Végre másnak is tetszik a film nemcsak nekem
  • PetruZ
    "...egy fergeteges tempójú, látványos mozifilm formájában élesztette újra a 80-as évek talán legsikeresebb TV-sorozatát, a Miami Vice-t..."
    Hogy micsoda?
  • Sawyer2
    Miami Vice

Amikor meghallottam hogy egyik kedvenc sorozatomból mozifilm készül,
    nagyon megörültem. Sok negatív kritikát hallottam róla. Pl azt hogy
    Michael Mann eddigi munkásságához képest nem a legjobb. Én azt mondom
    nem feltétlen ahhoz kell hasonlítani. Más szemmel kell nézni, és így
    lehet jobb/olyan jó mint az eddigi filmek. Inkább a 80-as évek beli
    sorozathoz ( amelynek Mann írója és producere volt) kellene
    hasonlítani. A sorozatban Don Johnson volt a főszereplő. Ennek a
    hangulata kicsit másabb volt, amit a mozinak nem sikerült visszaadni.
    Viszont a szokásos elemek )ezekről majd később) mind ott voltak a
    filmben is sorozatban is egyaránt. Akiknek kedvence a sorozat az nézze
    meg mindenképpen. Mann azt nyilatkozta, hogy a film a sorozat Re-make
    je lesz. Szerintem inkább a folytatása lett, átültetve a 21. századba.
    Gyors kocsik, még gyorsabb motorcsónakok, méregdrága zakók, divatos
    zenék – a napfényes Florida két legmenőbb zsaruja, Sonny Crockett és
    Ricardo Tubbs visszatértek, és jobbak, mint valaha!

A páros ezúttal egy kubai kábítószer-terjesztő hálózat felszámolására
    készül: Tubbs megpróbál beépülni a bandába, kábítószer-csempésznek
    adja ki magát, miközben Crockett a beszállítók bizalmát próbálja
    elnyerni. Az akció során Sonny megismerkedik a szépséges Isabellával,
    de ezzel a gengszterek közé beépült zsaru vékony jégre téved. Igen sok
    lamúros jelenet volt benne. Ami önmagában nem is baj.

A filmben tökéletesek a vágások és maga a felvétel. Minden elismerésem
    az operatőrnek! Így kell ezt csinálni. Mann az aki eddig a legjobban
    vette fel az akció jeleneteket. A storival nincs semmi baj. Egy kicsit
    talán sablonos, de ez nembaj mert nincsenek benne elrugaszkodott
    akciók. Ez egy zsarufilm, aki mást akar az nézzen James Bondot. Az
    utóbbi évek egyik legjobb, legmehhatározóbb zsaru filmje. A zene is
    csodálatos volt. A lehető legjobban megkomponált filmzene, John
    Murphytől. Hangulatos, ütemes és mindig a filmhez illő.

Összegzés: A Szemtől szemben és a Collateral rendezője, Michael Mann
    egy fergeteges tempójú, látványos mozifilm formájában élesztette újra
    a 80-as évek talán legsikeresebb TV-sorozatát, a Miami Vice-t,
    amelynek akkoriban Mann producere és írója is volt!

Értékelés: 10/10
  • Bandew
    Nekem tetszett a film, mert olvastam a könyvet és tisztában voltam a szereplő érzéseivel, de ezek szerint mégsem sikerült jól, hisz neked nem jött le belőle a lényeg. A film végét szerintem nagyon rosszul csinálták meg, de a többivel igencsak elégedett voltam.
    Lehet, hogy a film egy életre elvette a kedved a könyvtől, de én akkor is azt ajánlom, hogy olvasd el. Nem hosszú és igencsak jó kis irodalom.
  • REALista
    Használj BSplayert....
  • Dynamic
    "automatikusan hozzárakja a filmet amint megnyitod a feliratot"

azaz hogy automatikusan hozzárakja a feliratot amint megnyitod a filmet:)
  • Dynamic
    Rakjál fel a egy feliratozó programot, mondjuk a DirectVobSub-ot.
    A felirat neve pontosan ugyanaz legyen, mint a filmé(a kiterjesztés természetesen marad .srt .sub stb.), mert akkor automatikusan hozzárakja a filmet amint megnyitod a feliratot.Mondjuk, ha eltér a file név az sem baj, csak akkor neked kell kézzel betalózni a vobsub-ba a feliratot.
  • Attlen
    Hello, szval bocs, hogy ideirom de nem tom máshovba, hogy lehet egy felirarattott ugye leszedek és van egy 1,4 gigás filmet(DIVX) ami angol hogy tegyembe a feliratott, hogy jó legyen mondjuk: Media Playerbe?
  • Kmarha
    Children of Men

No, ez viszont tetszett. Nincs mit írni róla, meg kell nézni! Nem egy egetrengető alkotás, de itt végigizgulhatjuk, sirhatjuk, szomorkodhatjuk az egész filmet. Mikor jönnek le a lépcsön, ahogy arra a percre megáll még a lázadás, az ellencsapás is.. az a jelenet kegyetlenül jól sikerült. Kár hogy nem tudhatjuk meg, hogy volt e értelme a gyermek születésének.

Sötét egy jövőkép, az már biztos.
  • Kmarha
    tudom mi a káosz elmélet. Én azt mondtam a BE-hez hasonlítani nem szabad. Akkor már az összes filmre rásüthetnénk hogy olyan mint a Butterfly Effect. Pl a Hé haver, hol a kocsim. Mert csak képzeljük el mi van ha a két srác nem megy el inni az este?! Vagy ha már az első csoportnak odaadják a kütyüt, teljesen máshogy alakult volna a jövő. Mi lett volna szegény szexbombázó ufocsajszikkal? Vagy a Földdel. Érted? :) Most azért mert egy elajándékozott puskából a kölykök kilőtek egy golyót, az egy drámai szituáció, balszerencsés történet. Melynek igen is köze van a pillangó effektushoz, de semmi képpen sem lehet egy lapon megemlíteni vele a BE-t :)

Én is látom hogy a főszál miért ez lett a rendezőnél, én csak azt nem értem, hogy köré miért ilyen szar filmet csinált, mikor lehetett volna többet is kihozni a dologból. Sőt, őszintén megvallva, csak többet lehetett volna.
  • Blasta
    "kínázos" = KÍNZÁSOK
    sry
  • Blasta
    Saw3

Ekkora beteg fasságot, már elnézést!
    Marhaság, marhaság hátán, értelmetlen kínázos, extrém halálesetek, egyértelműen hatásvadász szándékkal túlspirázott jelenetek, ok-okozat összefüggések, melyek józan ésszel átgondolva egyáltalán nincsenek ok-okozati viszonyban (már ha abból indulunk ki, hogy Jigsaw elméje nem bomlott meg, mint ahogy azt bizonyítani próbálja).
    Egy marhaság, az első rész NYOMÁBA sem ér.
    A rajongók persze gondolom imádták, de ezt a filmet (a még ratyibb második résszel egyetemben) senkinek sem ajánlanám. Shift+del
  • Dynamic
    már megint szóismétlések
  • Dynamic
    "csávó elmegy kirándulni és ajándékoz egy puskát melyel késöbb kiscsávók lelőnek egy nőt, kinek a gyermekeit a mexikói elviszi buliba."

Ott pontosítanék, hogy azért viszi el a gyerekeket a lakodalomba, mert Brad Pitték a baleset miatt maradni kényszerülnek.

Egyébként a Pillangó-hatásnak, vagy káoszelméletnek pont a fent vázolt dolgok a lényege.Szerintem nézz utána.Pont erről szólt a BE is.
  • Kmarha
    csávó elmegy kirándulni és ajándékoz egy puskát melyel késöbb kiscsávók lelőnek egy nőt, kinek a gyermekeit a mexikói elviszi buliba. No én ez alapján még csak messziről sem hasonlítanám a BE-hez :D A puska eladásából pedig látthajtuk a mexikói nőcike taknyos-nyálas sivalkodását, a japán ajándékozó lányának szexuális kicsapongásait, a két gyermek bünét, meg a csajt vérző vállal és férjének gyötrödését a koszos kis faluba. Pff. Ilyen ok-okozat szálat minden 2. filmbe látthatunk már jobban kidolgozva. Ez szerintem egyeltalán nem plusz pont a Babelhez :)

De mint korábban írtam tényleg volt értékelhető része is a filmnek. :)
  • Dynamic
    Pont, hogy nem laza szálon kapcsólódnak egymáshoz.Akárcsak a Butterfly Effectben láthattuk, a kisujjunk mozdulatával emberek sorsait változtatjuk meg.Szóval ha végig gondolod az "apró események"(ezeket hadd ne kelljen leírom) elég erősen kihatottak a 4 történetben szereplő emberek sorsára.
    Ettől függetlenül én sem dícsértem a filmet.Egyszer megnéztem, de semmi több.
  • Seten

Kicsit furán írtad le a címét! :)

"Taegukgi hwinalrimyeo"

És egyáltalán nem mutatja be mindkét oldalról. Ja és mind a két testvér dél-koreai. (csak később áll át az egyik)

• Blasta
    Nem bizonygattam, csak véletlenül neked válaszoltam :)
  • Kmarha
    nekem nem kell bizonygatni, egy véleményen vagyunk :) (ha a 10/10 zavart meg azt csak poénból irtam oda :D)

Nem egy úgymond szar film volt, hanem 4 egymáshoz hajszállal kapcsolódó különálló történet, mely általában inkább unalmas, vagy éppen csak egymáshoz teljesen nem passzoló volt. Sok értelmét nem láttam annak, hogy a rendező ilyennek csinálta meg a filmet. De lehet beletuszkolni buta fejecskénkben hogy a 4 történet milyen mondanivalóval bír és hogyan fog ez összekapcsolodni a többi szállal.. nekem akkor sem fog tetszeni. :P de már így is túl sokat beszélünk róla :)
  • Blasta
    BÁBEL SPOILEREK KÖVETKEZNEK!!!!!!!!!!

Én komolyan nem tudom, hogy a japán kiscsaj történetén kívül milyen magvas mondanivalót kellett volna felfedeznem a többi kisfilmben?!
    Mert a süket kiscsaj nehéz élete még okés volt, elgondolkodtatott (pláne a diszkós jelenet, überjó zenével, le is töltöttem). A mexikói bevánroló története miről szólt? Egy felelőtlen pótmamáról, aki naívan átment a határon a rábízott amcsi gyerekekkel, aztán csodálkozott, hogy engedély, zöldkártya és egyebek nélkül nem olyan könnyű visszamenni.
    Hogy mi köze van annak a sztorinak a bábeli témakörhöz, nem értem. Meg úgy cuzammen nem túl odabaszós a sztori.

Aztán az afgán (vagy mittoménmár milyen) kissrácok, akik felelőtlenül lövöldöztek egy puskával és eltalátak egy amcsi turistát, majd szomorú véget ért a történet. Bábel??? Semmi köze az egészhez, egy rövid és meglehetősen kiszámítható drámácskát láttunk.

Az amcsi pár sztorija volt a legunalmasabb. A hűtlen Pitt nejét eltaláják és órákat kell várnia kiszolgáltatottan, amíg megérkezik a segítség és megmentik az asszonykát. Közben mi történik? SEMMI. Unalmas párbeszédek. A kisfilm egyetlen TARTALMAS jelenete a helikopternél volt, amikor Pitt az összes pénzét megpróbálta odaadni az egyedüli helybélinek aki segített neki, de annak nem kellett. Na ott elérzékenyültem én is, Pitt tekintete, az elsuttogott "tenkjú" az nagyon beszédes volt, és bele tudtam magam élni. Bábel??? Sehol semmi, ráadásul angolul beszélgettek ebben a jelentben is, Pitt szépen megértette magát a elybéli parasztgyerekkel angolul. Szal nekem "csak" ennyi volt a gondom a filmmel. :)
  • Sawyer2
    Tha Guikhi khauki - The Broterhood of war

A koreai háborút feldolgozó, koreai szemmek és koreai nyelven forgatott háborús dráma, mindkét oldal szemszögéből. 2 testvérről szól az egyik déli a másik északi katona. Ajánlom mindenkinek akinek tetszett a Letters from Iwo-Jima.
    Értékelés 9/10

Nem nagyon van időm a Téglára. Úgyhogy légyszi egykis magyarázat a végéhez. ( Spoiler: amikortól Damon lelövi Nicholsont). Köszi.
  • Kmarha
    ohh, amiért a néma-japán, arab-angol, mexikó-angol nyelvet beszélők (nem beszélők) között játszodik a történet és még Babel is a neve.. sőt felvillanásra mind a 4 történetben van flash arra hogy miért kapcsolodik piszok laza szálon a másikhoz, melyben megint ugyecsak más nyelvet beszélük is részt vesznek mint ők, máris jó film ez: 10/10

Igen, ez szarkazmus volt. Nem fog attól tetszeni egy film, hogy most a nevéhez mennyire "hű" egy film, meg hogy rá lehet csodálkozni két dologra: "ohhh.. tényleg ám". A film ami a lényeges és abból nem kaptunk túl sokat.
  • a.carkey
    A Letters From Ivo Jima nekem pl. bejött.
  • Blasta
    Összefüggés ide v. oda, ha ez a 4 történet egy-egy külön filmet kapott volna, valszeg a világ legunalmasabb filmjei lettek volna.
    4 totálisan gyenge sztori, tán a japán kissztorija volt a legérdekesebb, a többi egyszerűen d ö g u n a l o m.
  • Blasta
    Nézd meg még1x, hátha...