1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sawyer2
    "Michael Mann korábbi filmjeit eléggé csíptem (amiket láttam: Heat, The Insider, Collateral, Aviator (ez még nem teljesen)), szóval az FD3 okozta sokk után teljesen természetes volt számomra, hogy egy Miami Vice az ő feldolgozásában biztosan nem lehet rossz. Hát... tévedtem...
    Anno a sorozatból elég sok részt láttam (nem, nem voltam függő, csak nézhetőnek találtam és ha elcsíptem vmelyik adón, nem kapcsoltam el róla), úgyhogy volt némi elképzelésem arról, mit is kellene látnom, de totál más kaptam. Ez a film nem egyenlő a sorozat feldolgozásával nagyvászonra, hanem az alapötlet egy átírt, átvariált változata. Én a rendezői változatot láttam, ami nem tudom, mivel bővebb a moziban bemutatotthoz képest, bár nem hiszem, hogy érdemes lenne sok értékelhető különbséget keresni közöttük.
    Akciófilmnek rohadt lassú, vontatott (a Heat-ban látott bankrablásos utcai lövöldözés egyszeri és megismételhetetlen csúcstartó, itt még a töredéke sincs), keménykedős, bűnszövetkezetbe beépülős filmnek ott van a két Bad Boys (ha már Miami-ról van szó), krimi... az nincs, minden cselekmény olyan kiszámíthatóan halad, mint a villanyvasút a körpályán, a drámaiság meg... nem tudok visszaemlékezni rá, volt-e ilyen jelenet benne.
    Ez nem a Miami Vice, ez a film csupán két zsaruról szól, akiket véletlenül pont úgy hívnak, mint a sorozat hőseit, és ennyi. Külön szót kell emelnem Colin Farrell földbedöngölő "színészi" alakítása mellett, egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ezért még valaki pénzt is markoljon fel (nem is keveset, bár ő nem egy "A" kategóriás színész). Jamie Foxx-ról nincs mit mondani, annyira eltűnik, hogy csak időnként kapja fel az ember a fejét arra, ha fel-felbukkan valahol, hogy "jé, ő is játszik ebben a filmben?"
    Aki a sorozat hangulatát várná, az ne nézze meg, mert csak csalódni fog. Ez egy lassan hömpölygő, sötét, és elviselhetetlenül hosszúra nyújtott szenvedős... valami.
    Értékelés: 3/10 (igen, rosszabb, mint az FD3)"

Azt mondja hogy: Én pont ezt mondtam, hogy sokan a korábbi munkásságával hasonlítja össze. De mint mondtam, ez más film mint a többi. (akkor nézd meg Lee Tamahori-t ő a lehető legeltérőbb filmeket készíti, akkor mind filmje szar?) A sorozat egy zsaru film. Ez is egy zsaru film, és én nemrég láttam a sorozatból néhány részt, és a színészek kb hasonló stílusban viselkednek. Ami a hangulatot illeti, 30 évvel ezelőtt még jobb meló volt a rendőri állás. Azért mert az utóbbi évtizedekben rohamosan nőtt a bűnözés és a terrorizmus. Sajnos. (2001 szeptember 9.) "Akciófilmnek rohadt lassú" Hát szerintem ha tudnád hogy meddig tart egy rendőrségi akció előkészítése és végrehajtása akkor nem mondanál ilyet. Ma a nyomozók akik tűzharcokba csöppenek bele, azoknak az életük a legfontosabb és bennük van a félelem. És egy esetleges akció ahol igen messze vannak a felek egymástól, nem biztos hogy James Bond módra lő a levegőbe és naná hogy fejbelövi az illetőt. Ezek a filmben mind megvoltak, tehát szerintem egy élethű és KIDOLGOZOTT akciót kaptunk. Alapötlet átírása: Nekem tetszett ez a megoldás is mert szerintem folytatja a 2 zsaru történetét. Farell nem volt rossz mert visszaadta Sony Crokett figuráját. És pont azért ilyen mert ez egy ZSARUFILM. Szerintem Mann nem is akart mást. Mint mondtam az utóbbi évek egyik legjobb zsrufilmje.

Abban viszont egyetértek hogy egy kicsit lassú volt és voltak fölösleges jelenetek (hajóút, kefélések, zuhanyzások,) de összességében egy korrekt élethű zsarufilmet kaptunk. Szerintem Mann is ezt akarta.

Várom a folytatást....