106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Megérzés

Igen, ez az a film, Sandra Bullock főszereplésével, melyről mindenhol eddig csak jókat lehetett hallani. Én legalábbis igy voltam. De van vele egy baj. Tudom, a filmek többségét csak úgy szabad megnézni, hogy nem gondokodsz közben. De egy olyan filmnél, mely arra épül, hogy elgondolkoztassa az embert, ott csúnya hibának számít a logikátlanság. Még akkor is, ha olyan dolgokról van benne szó, mely természetfeletti, és ezálltal nehéz lenne bármit is biztosat állítani az ilyesmikről.

Sőt, még az is lehet, hogy én figyeltem rosszul.

Akkor jöjjön a spoileres véleményezés:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ugyebár az egész film arról szólt, hogy a nőcike különböző napokon ébred, de úgy, hogy az elötte lévő események megváltoztathatatlanul megtörténtek. Pl a férje halott, járt már a dilidokinál, a kislánya arca összevagdosva, a döglött madár a levelek alatt. Az egész filmben én azt láttam megfogalmazodni, hogy a jövő már kőbevésett, változtatni nem lehet. Lehet láttni, de azokat a fontos lépéseket, mely a végkifejlet felé visznek, rejte maradnak a látnok szeme elött. Ez akkor a legcikibb, mikor ő maga a felelős azért, ami történi fog/megtörtént. Szép és jó is lenne, csak valahogy az első jelenetnél a hősnőnek nem tünik fel, hogy nem emlékszik az elmúlt 2 napra, mikor is férjével egyre elhidegülnek, és a lánya átesik az üvegajtón. Pedig ez a férje halálának napja elött történt. És nem csoda hogy nem emlékszik, hiszen itt az elején, a kislányon még semmi sebhely nincsen. Ez számomra teljesen ellentmond a történet logikájának. Az meg még inkább, hogy egy napot úgye soha nem irhatott újra. Valahogy meg kellett volna oldania, hogy azelött a hét elött éli vidáman az életét, aztán úgy ébred, hogy a hét közepén, szerdán tér csak magához (innen kezdődik az össze-vissza ugrálás). Szájbarágósabban, azt hiszem szerdán kezdödött a film. Aztán csak késöbb került átt keddre, meg valamikor hétfőre. De ez akkor történhetet volna meg, ha a kezdő szerdai napra úgy ébred, hogy kiesik a fejéből a hétfő, kedd. Kedd, mikor a kislány arca a film 10%-át kivéve, megsérül. Egy a lényeg, csúnya logikai hibákat véltem felfedezni.

De még ha ezzel nem is törödök, nem foglalkozom vele (vagy csak rájövök hogy én voltam a hülye, nem a forgatókönyv író), a film akkor is marad jórészt unalmas és főleg sablonos. A végéről nem is beszélve, mellyel bizony valami nagyot akartak súlytani a nézőre. Hogy lényegében ezért történt az egész. Szerintem meg lol :)

(azon már meg sem lepödök, hogy a pap kivülről fújja a nő esetéhez hasonló történeteket, és valamilyen csoda folytán még egy hatalmas könyve is van az egészről. Klissé)

Probálkozásnak nem volt rossz, de tényleg nincs igazán mi jót elmondanom erről. Maradok annyiban, hogy ezt a filmet nem fogom ajánlani senkinek sem. Aki nagyon akarja, az igyis-úgyis meg fogja nézni. Azért túl sokat nem vesz el az ember életéből, láttam már rosszabbat is.

5/10
  • luckyboi
    Pursuit of Happiness/ A Boldogság Nyomában

Hm.. Elég hihetetlenül szerencsétlen élete lehetett ennek a muksónak, kiváncsi vagyok, mennyi ebből az író/forgatókönyvíró agyszüleménye. Néha már annyira erőltetett volt a bénasága, hogy röhögnöm kellett. De azért akadtak jó pillanatai Kovács Vilinek és a hitelesség felé vitte a filmet. A végére vártam vmi megragadóbb befejezést.

Egy erős 6os.
  • barnie1990
    The Quiet

Hallottatok ti már erről?Mert én most néztem meg,leginkább azért,mert a nőideálom,Elisha Cuthbert játszik benne.
    Ami lényeg,hogy nagyon sötét hangulata van a filmnek,nyomasztó tud lenni,jó karakterekkel.Nem lett tőle több értelme az életemnek,de aki szereti a sötét filmeket,annak ajánlott.

6/10
  • DoctorJohnson
    Running scared - 7/10

Ha vki azt mondja, hogy nesze, itt egy film, tökjó akció és Halálos hajsza a címe, biztos elhajtom anyukájába :))))
    Szerencsére engedtem a kiváncsiságomnak és nem bántam meg.
    Bár akciófilmnek nem igazán lehet nevezni, hiszen nem repkednek az autók, robbannak fel kerületek és lövöldöznek csípőből duplacsövű gatlingből benne. A film inkább a lelki feszültségteremtésre apellál és elég jól teszi azt.
    A sztori nagy vonalakban: egy leszámolás során megölnek pár rendőrt egy pisztollyal, amit emberünk (Paul "Halálos iramban" Walker - a nyakamat rá, hogy az Ő főszereplése miatt találták ki ezt a "ZS" kategóriás címet a "tisztelt" magyar fordítók - követanyakukbaésafolyóbavelük) ahelyett, hogy a folyóba dobna, elrejt magánál, ami ezután szépen eltűnik és emberünk lényegében az egész film alatt ezt a fegyvert (és aki elvitte) hajkurássza.
    Izgalom ettől eltekintve van, nem is kevés, talán amiatt éreztem kicsit kényelmetlenül magam, hogy a fegyvert eltulajdonító kissrác "enyhén" sokat keveredik bajba. Ha megnézitek megtudjátok, nem lövök le semmit, de tényleg, ez már kicsit sok volt nekem, ami azzal a sráccal történt egyetlen éjszaka alatt :D

Tehát okos film, izgalmas film, badarság kihagyni.
  • Kindred Blades
    Voltak azért, akiknek nagyon nem jött be, de szerintem, meg ahogy néztem, a többség szerint, megéri a pénzét.
    Már csak hogy ne az én lelkemen száradjon, ha kidobott pénznek bizonyul *gonoszan mosolyog*
  • Bandew
    Death Proof

Nagyon király! Szórakoztatás a köbön! Órákig lehet erről a filmről beszélni a haverokkal. Nem is nagyon tudok erről mit írni, mert ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Nagyon-nagyon apró negatívum számomra, hogy voltak benne Kill Bill utalások. Meg talán ha teljesen B-film style lett volna, az sem lett volna rossz, mert gyakran átmegy tarantinosba (megtörve picit a teljességet), de persze ez ellen sincs kifogásom, hisz Tarantino eleve B-katban szeret utazni.

Ja és még valami! Ez tényleg csak nagy filmzabálóknak és ínyenceknek fog bejönni! Vagy az igénytelen kőagyúaknak. :)

9/10
  • jefferson83
    Christian Bale játszik benne? Akkor muszáj megnéznem :) Pedig a bűvészes filmek nem nagyon vonzanak.
  • Kindred Blades
    Hát igen, a Shaun of the Dead valóban remek film, mondhatnám az egyik legjobb, amit láttam. Mert könnyed, remekül figurázza ki még önmagát is és bármikor nézhető, mindig remekül szórakozok rajta. Épp ezért szeretem annyira.
    Tegnap előtt viszont mást néztem, méghozzá

The Prestige (A Tökéletes Trükk)

című alkotást. A filmet úgy a legjobb megtekinteni, ha az ember semmit nem tud róla. Se trailer, se fórumkomment. Az olyan megjegyzéseket, amik egy kicsit is sejtetnek, spoiler-be teszem.

A film poénja az, hogy több fronton is átveri az embert - mi mást is várhatnánk egy bűvészekről szóló filmtől? Elejétől fogva sulykolják a nézőbe, hogy itt bizony át lesz verve, minden, amit lát vagy látni vél csak átverés, és hogy a bűvészműsorok nézőit meg kell hagyni kétségek között. Néző bemegy, készül rá, hogy át akarják verni, kijön, örül, hogy milyen okosan ráérzett a film utolsó csattanójára
    akár mind a kettőre, ahogy esetemben is, jót mosolyogtam (rengeteg minden utalt rá ugye), de ez persze a film élvezetén nem rontott, sőt javított, amikor
    , aztán jönnek a kétségek. Hiszen ez egy bűvészekről szóló film. Egyfajta bűvészmutatvány. Mi van, ha minden átverés, amit lát?
    A magyarázat ugyanis túlmisztifikált a filmhez képest, elüt az egész bűvésztémától, attól, hogy amit látunk, csak átverés, melyeket földhözragadt módszerekkel visznek véghez.

Remekül dolgozik a váltott idősíkokkal, nem találkoztam benne feleslegesnek tűnő, pusztán az időt kitöltő részekkel. A csavarok ellenére könnyed (de nem könnyű). A képi megvalósítás szintén remek, a kosztümök a helyükön vannak, nincs túlspirázva az egész. Színészi játékra -számomra- garancia Christian Bale neve, Michael Caine és Hugh Jackman is hozza a formáját.
    Mindenkinek tudom ajánlani, beleértve azokat is, akik nem a téma rajongói (mint ahogy magam sem vagyok az).

9,5/10
    Mert megérdemlmi.
  • Tikal #31398
    10/10
  • Tikal #31397
    the prestige
    kurvajo :)
  • technopeter
    Sziklák szeme 2

10/7 Az egy az 10/10 de a kettő már nem volt annyira durva sztem mint az egy.

A jóslat

10/2 Abszólute sztem semmi értelme az egész filmnek. Nagyon hülye történet, nem nagy durranás az egész. 2 pont a buxa miatt az tetszett ahogy lovagolt az elején:D
  • jefferson83
    Mr. Bean nyaral (vagy mifene)

Sok negatív kritikát olvastam felőle ezért úgy ültem le, hogy üsse kavics lesz ami lesz. Nem váltotta meg a világot és a vontatott percek mellett azért akadt egy-két jó poén. 6/10

Nekem kimondottan tetszett, hogy nem beszélt egyáltalán Bean, ez visszadta valamelyest a sorozat hangulatát.

• jefferson83
    Szerintem a kameraváltásokkal marha jól megoldották, nekem bejött --> az igazi boxhoz nem sok köze volt tudom, de nálam nem ez volt a mérvadó :)
  • gaben4
    Sziklák szeme II 7/10 nekem az első rész sokkkal jobban tetszett de nem csalódtam nagyot mert nem számítottam nagy durranásra mikor megnéztem az első komolyabb trailer-t róla.ezekkel akatonákkal szerintem egy kicsit elszúrták de a végére szerintem már egészjó kis múvi lett belőle. azért nem bántam meg hogy megnéztem.mindenképp megakartam az első rész után.nem volt rossz.azért ajánlom mindenkinek.
  • Kmarha
    Hát én majdnem felállva üvöltöttem: "legyen már vége" és röhögtem.

Ennyire béna ökölharc jelenetet én még egy akárhány kategóriás filmben sem láttam.

De a film maga nekem is tetszett, még ha semmiről sem szólt lényegében :)
  • jefferson83
    *felállva
  • jefferson83
    Rocky Balboa 9/10

Nem vagyok nagy fan és éppen csak emlékszem egy-két jelenetre az előzményekből, de a vége az teljesen magával ragadott --> már már székből felálva ordítottam, hogy ÜSD KI :D A végének köszönheti a magas pontszámot.

Sziklák szeme II. 9/10 SZVSZ

Az ilyen filmet úgy ül le nézni az ember, hogy legalább üsse meg az első rész színvonalát. Ez jelentem sikerült. Én pont azt kaptam amit vártam ---> VÉÉÉRT :)
  • PetruZ
    Én mondtam, hogy csak akciófilm-őrülteknek fog tetszeni. Mint pl. nekem. :)
    (Bár szerintem is sokkal gyengébb, mint a Shaun.)
  • Real13
    Hot Fuzz
    Az év csalódása, a zseniális Shaun of Dead után nagyon erőltetettnek éreztem
    5/10
  • Sephi
    Zaki , mond hulye vagy? Ha nem erted a poent akkor mit anyazol? Erdekes , mas megertette.
  • Kmarha
    te meg olvasd el rendesen hogy mit értett félre, illetve hogy mit olvasott.

Elöször én is úgy olvastam, és nem a röhögö görcs kerülgetett, hanem a guta ütés.

A film meg tényleg jó, utánaolvasva rájöttem hogy én már láttam korábban
  • zaki
    Sztem közöd sincs a filmről, amiről írtam, előbb nézz talán utána, aztán lolozzál, meg :DDDD-zél, csumi...
  • fifi
    na azért csak lehet értelmes mainstream filmeket is csinálni!Ez a Blood diamond maximálisan az volt! Plusszba az utóbbi idők egyik legjobb,legmeghatóbb,legkomolyabb befejezésével... Olyan érzésem van, mint a Children of men után,amúgy laza 9/10

• Sephi
    Jah bocsanat , lehet tul magas szintu a beszolasom :D
  • jefferson83
    1. Egy ló aki mindenről lemondott --> pl: ez lehet egy vicces mese

2. Egy ló akiről mindenki lemondott.
  • zaki
    Mi ebben a vicces?
  • Sawyer2
    Megnéztem a Karib-tenger kalózai 3at.

Be kell vallanom csalódtam. Nekem nem az igazi. nem hozza az első 2 rész színvonalát és sok az üresjárat. NEm mondom azt hogy rossz, de igazából nem jó. És a végét is eléggé elkúrták. Na nem azt vártam hogy majd nagy happyend meg minden, de ez dúrva volt.

A fekete gyöngy átka: 9/10
    A holtak kincse: 9.5/10
    A világ végén: 6/10
  • DoctorJohnson
    köszönöm!!
  • joshy24
    Sziasztok, ha látta valaki a Karib Tenger Kalózainak a 3.részét az jöjjön szavazni ide : karibb tenger szavazás,

Köszönet a fanok nevében!
  • Sephi
    Varjal...

Azt olvastam hogy :

"Nagyon szép (igaz) történet egy lóról, aki már mindenról lemondott, aztán legenda lett belőle."

Ugy 5 percet konnyekkel rohogtem es keszultem irnia frappans valaszt.

Aztan ujra elolvastam amit irtal es lenyugodtam.

:DDDDD

• ProGabe #31376
    EZ
    MEG EZ
  • Nyiri
    Tenyleg szep film.
  • zaki
    Vágta

Nagyon szép (igaz) történet egy lóról, akiről már mindenki lemondott, aztán legenda lett belőle.

8/10
  • DoctorJohnson
    Tudtok mondani egy olyan oldalt, ahol korrektül frissítik az aktuális divx/xvid/stb. rippelt filmek megjelenését?
    úgy vettem észre, hogy az nforce-ot lényegében magárahagyták, alig frissül, mást pedig én nem ismerek?!
  • DoctorJohnson
    Blood diamond - 7/10
    nem volt ez egy rossz film, mint azt páran állítják (Sephi, előre szólók, nem reagálok hülye kérdésekre a filmmel kapcs), izgalmas volt, fordulatos már kevésbé, szépen hömpölygött a kaland/dráma/akció medrében a film, néha kicsit ilyen, néha kicsit olyan volt. Caprio teljesen rendben volt, egyáltalán nem "rambo"-t játszott, viszont az ex-zsoldost korrektül. nekem tetszett, ráadásul még tanultam is belőle, mert erről a gyémántbizniszről eddig halovány fogalmam se volt
    (korrekt beszólás a filmben, mikor az öreg feka beszélget a fiatallal: "jajj, csak olajat nehogy találjanak, akkor nekünk annyi") :D
  • djtrial
    DéJá Vu
    10/8
    Jól alakított Denzel Washington.
  • CSOCSO
    tartottam ma egy kis HD filmnezest...

az elso film egy termeszetfilm volt.. BBC-n bemutatott PLanet Earth 8. resze ami a dzsungelekrol szolt...

aki teheti HD ban nezze meg.. szvsz fontos.. latvanyilag neha odabaszott.. olyan szep felvetelek voltak a filmben hogy alig hittem el.. nagyon kivancsi vagyok hogy hany napig ( hetig?) vettek fel egy egy jelenetet.... egyszeruen elkepeszto mikor a hangyabol kino a gomba, meg ilyenek... mindenkinek kotelezo!!! lenyugozo a latvany HD ben!!!

hozzatennem hogy a hegyekrol szolo film ( kettes szamu) annyira nem volt valami nagy cucc.. eddig ezt a kettot lattam de szvsz meg ma este meglesek egy masikat..

a masik film a Matrix volt.. a film meg mindig cool, es ahhoz kepest hogy milyen regi, HD nak is gyonyoru volt ( pl a braveheart, ami persze jooooval regebbi.. de HD ban nem volt olyan huuuu de szep...)
    A lenyeg hogy beszarasul nezett ki a film.. olyan dolgokra figyeltem amikre eddig meg soha.. ( pl hogy milyen dolgok voltak a monitoron... hany gep volt neo asztala alatt... stb stb stb... es hogy mennyire gusztustalan morpheus arcan a bor:D

HD RULEZ!!!!
  • mark oh
    megnéztem az eragont,egy nagy 0 film,meg a föszereplö csávo,tiszta nyálaság.ez harcos?. az ember gyermeke viszont nem volt rossz fil,kicsit nyomaszto,de gondolom ez volt a cél.
  • Prof William
    Már ég kersek egy filmet mainek a címe Murder 101 (101 -es gyilkosság)de sehol sem találtam! DVD-n se...

Nem tudjátok honnan szerezhetném/töltheném le jó DVD verzióban?
  • DoctorJohnson
    pedig az régi, de szar
    nagyonszar
    de tényleg