[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Megérzés
Igen, ez az a film, Sandra Bullock főszereplésével, melyről mindenhol eddig csak jókat lehetett hallani. Én legalábbis igy voltam. De van vele egy baj. Tudom, a filmek többségét csak úgy szabad megnézni, hogy nem gondokodsz közben. De egy olyan filmnél, mely arra épül, hogy elgondolkoztassa az embert, ott csúnya hibának számít a logikátlanság. Még akkor is, ha olyan dolgokról van benne szó, mely természetfeletti, és ezálltal nehéz lenne bármit is biztosat állítani az ilyesmikről.
Sőt, még az is lehet, hogy én figyeltem rosszul.
Akkor jöjjön a spoileres véleményezés:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyebár az egész film arról szólt, hogy a nőcike különböző napokon ébred, de úgy, hogy az elötte lévő események megváltoztathatatlanul megtörténtek. Pl a férje halott, járt már a dilidokinál, a kislánya arca összevagdosva, a döglött madár a levelek alatt. Az egész filmben én azt láttam megfogalmazodni, hogy a jövő már kőbevésett, változtatni nem lehet. Lehet láttni, de azokat a fontos lépéseket, mely a végkifejlet felé visznek, rejte maradnak a látnok szeme elött. Ez akkor a legcikibb, mikor ő maga a felelős azért, ami történi fog/megtörtént. Szép és jó is lenne, csak valahogy az első jelenetnél a hősnőnek nem tünik fel, hogy nem emlékszik az elmúlt 2 napra, mikor is férjével egyre elhidegülnek, és a lánya átesik az üvegajtón. Pedig ez a férje halálának napja elött történt. És nem csoda hogy nem emlékszik, hiszen itt az elején, a kislányon még semmi sebhely nincsen. Ez számomra teljesen ellentmond a történet logikájának. Az meg még inkább, hogy egy napot úgye soha nem irhatott újra. Valahogy meg kellett volna oldania, hogy azelött a hét elött éli vidáman az életét, aztán úgy ébred, hogy a hét közepén, szerdán tér csak magához (innen kezdődik az össze-vissza ugrálás). Szájbarágósabban, azt hiszem szerdán kezdödött a film. Aztán csak késöbb került átt keddre, meg valamikor hétfőre. De ez akkor történhetet volna meg, ha a kezdő szerdai napra úgy ébred, hogy kiesik a fejéből a hétfő, kedd. Kedd, mikor a kislány arca a film 10%-át kivéve, megsérül. Egy a lényeg, csúnya logikai hibákat véltem felfedezni.
De még ha ezzel nem is törödök, nem foglalkozom vele (vagy csak rájövök hogy én voltam a hülye, nem a forgatókönyv író), a film akkor is marad jórészt unalmas és főleg sablonos. A végéről nem is beszélve, mellyel bizony valami nagyot akartak súlytani a nézőre. Hogy lényegében ezért történt az egész. Szerintem meg lol :)
(azon már meg sem lepödök, hogy a pap kivülről fújja a nő esetéhez hasonló történeteket, és valamilyen csoda folytán még egy hatalmas könyve is van az egészről. Klissé)
Probálkozásnak nem volt rossz, de tényleg nincs igazán mi jót elmondanom erről. Maradok annyiban, hogy ezt a filmet nem fogom ajánlani senkinek sem. Aki nagyon akarja, az igyis-úgyis meg fogja nézni. Azért túl sokat nem vesz el az ember életéből, láttam már rosszabbat is.
5/10