[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Kindred Blades #31399 Hát igen, a Shaun of the Dead valóban remek film, mondhatnám az egyik legjobb, amit láttam. Mert könnyed, remekül figurázza ki még önmagát is és bármikor nézhető, mindig remekül szórakozok rajta. Épp ezért szeretem annyira.
Tegnap előtt viszont mást néztem, méghozzá
The Prestige (A Tökéletes Trükk)
című alkotást. A filmet úgy a legjobb megtekinteni, ha az ember semmit nem tud róla. Se trailer, se fórumkomment. Az olyan megjegyzéseket, amik egy kicsit is sejtetnek, spoiler-be teszem.
A film poénja az, hogy több fronton is átveri az embert - mi mást is várhatnánk egy bűvészekről szóló filmtől? Elejétől fogva sulykolják a nézőbe, hogy itt bizony át lesz verve, minden, amit lát vagy látni vél csak átverés, és hogy a bűvészműsorok nézőit meg kell hagyni kétségek között. Néző bemegy, készül rá, hogy át akarják verni, kijön, örül, hogy milyen okosan ráérzett a film utolsó csattanójára
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, aztán jönnek a kétségek. Hiszen ez egy bűvészekről szóló film. Egyfajta bűvészmutatvány. Mi van, ha minden átverés, amit lát?akár mind a kettőre, ahogy esetemben is, jót mosolyogtam (rengeteg minden utalt rá ugye), de ez persze a film élvezetén nem rontott, sőt javított, amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A magyarázat ugyanis túlmisztifikált a filmhez képest, elüt az egész bűvésztémától, attól, hogy amit látunk, csak átverés, melyeket földhözragadt módszerekkel visznek véghez.
Remekül dolgozik a váltott idősíkokkal, nem találkoztam benne feleslegesnek tűnő, pusztán az időt kitöltő részekkel. A csavarok ellenére könnyed (de nem könnyű). A képi megvalósítás szintén remek, a kosztümök a helyükön vannak, nincs túlspirázva az egész. Színészi játékra -számomra- garancia Christian Bale neve, Michael Caine és Hugh Jackman is hozza a formáját.
Mindenkinek tudom ajánlani, beleértve azokat is, akik nem a téma rajongói (mint ahogy magam sem vagyok az).
9,5/10
Mert megérdemlmi.