106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kaplan
    Smokin' Aces

Minden infót meg lehet találni a filmről az imdb-n, de aki nem akar sokat mászkálni annak elmondom, hogy olyan színészek játszanak benne mint Ray Liotta, Andy Garcia, Ben Affleck. Tulajdonképp egy egyszerű akció film, de annak milyen jó. Komolyan mondom rég szórakoztam ilyen jól egy akció filmen!

9/10
  • PetruZ
    Egyelőre pont ilyen van: dvd + kínai dumcsi + kínai ráégetett felirat (apró, egyáltalán nem zavaró), plusz ebből készült külön angol felirat. Ez utóbbi egy-két helyen még hiányos, ill. néhol vszleg értelmezési és történelemismereti nehézségek miatt zavaros. De egyébként tökéletesen nézhető, csak pár apróság nem volt teljesen világos, és nem kamerás/mozis szörnyűség.
  • Seten

És gondolj bele ha egy nézhető, nem kamerás verzióban láttad volna! :)

• Sir Quno Jedi
    Jaja, ezt én is nagyon vártam. De kell egy kínai dumcsi+precíz angol felirat kombó és akkor megnézem majd.
  • precision
    Ha ennyire intoleráns és antiszociális vagy akkor miért nem -fav -olod a topikot? Loál.
  • Riddick21
    igénytelen hulladék vagy
  • Blasta
    Nem kedvelem Burton munkásságát, mondhatni nagyon nem, a Big Fish és az Álmosvölgy volt tán csak tőle amit kedveltem. Ezt csak úgy megjegyeztem, az információ terjedése végett :)
  • Bucser
    Kihagytad a Charlie and the chocolate factory-t. ott is meglévő sztorit rendezett. Ugyanúgy mint a Sweeney Toddban és újabban nem idegen Burtontől az éneklés, hisz a Charlie és a csokigyárban mind a Corpse bride-ban rengeteget énekelnek.
  • Calver
    utóbbi pár nap termése...

Grindhouse: Death Proof (Grindhouse: Halálbiztos) - 3/10
    hátööö... kérem vissza a 2 órámat? ezután erősen filozok h a Planet Terror megnézése megéri-e a belefektetett időt...

Shoot 'em Up (Golyózápor) - 7/10
    szórakoztató, laza, mást nem is vártam tőle. nem fogja megváltani a világot, de kellemes kis akciófilm. (vagy inkább darálás?)

The Last Boy Scout (Az utolsó cserkész) - 7/10
    megint, szórakoztató, az ember azt kapja amire várt. valamint Halle Berry-t kinyirják az első negyed órában, ez is óriási pluszt jelent

Harold & Kumar Go to White Castle (Kalandférgek) 8.5/10
    kötelező film, és bár csöppet primitív, én rommá röhögtem rajta magam.
    remélem a második rész is legalább ennyire elmebeteg lesz
  • Sheltem
    Persze, hogy döntetlenre miért mit vártál? Máskülönben, hogy lenne 3.-4. rész? Hogy húznának ki több pénzt belőle?
  • sz4bolcs
    The man from earth:

Jefferson a szívemből szólt. Az életidegen reakciók majdhogynem tönkrevágták a filmet. Tulajdonképpen egy Hegylakó film akció nélkül, ami azért jó, mert van idő nyugodtan elgondolkodni a dolgokon.

Megfogó volt benne, hogy a főszereplő már-már fájóan racionálisan letépte Buddháról, és Jézusról a misztikumot. Szinte a levegőben lógott a srác lincselése, ami bizonyította volna, hogy semmit nem értenek abból amire akarta őket tanítani.

Vatikánban, meg keresztény körökben nem lesz kultfilm. :) Ha ezt meglátják, tuti hadjáratot fognak indítani ellene.
  • sorrow

A Seven kult film ...minden ami (műfajában!) utána! jött az ő köpönyege alól bújt ki.
    Ha nagyon! sarkosítsuk persze az előtt a Silence of the Lambs még előtte meg talán a Psycho volt a "mester kópia" amit azóta is sikeresen-sikertelenül másolnak.
  • Z
    Jól hangzik a sztori. Mint egy klasszikus irodalmi mű. Alig várom!
  • Szabi84
    Seven: Azért mert későn pótoltad:D
  • Sil3nt
    The Ten

messzirol keruljetek el... meg szodaval sem volt jo
    0/10

Sev7n [Hetedik]

Potoltam amit kellett. Bar mindenki a magassagokba emelte igy sokat vartam tole es nem kaptam annyit, ezert csalodas volt. Nekem kiszamithato volt nehol meg unalmas is, de nem mondanam atlag filmnek, attol jobb volt.

7/10 [csak a 7 miatt:)]

• LasDen #35083
    Alien vs Predator 2
    SPOILERes talán egy kicsit.... :D

Felemás élménnyel vagyok így utána......a végéig egész jó volt és volt akció rendesen....Predator nagyon kemény volt és nem pazarolta az időt egyből neki ugrott a vadászásnak.....de a vége viszont nagyon nem tetszett.....most mé jó az, hogy nincs egyértelmű győztese a 2 faj verekedésének.....döntetlenre hozták ki és ez nem tetszett.....
    talán nem kellett volna a robbanás utáni rész, hogy a lezuhant helikopter meg mutogatja a fegyvert vmi luvnyának.....a robbannásnál vége lehetett volna.......
    összességébe egy 10/7....
  • PetruZ
    Warlords (2007)
    Jet Li újabb történelmi filmje a War után és a Mummy 3 előtt készült, még tavaly, de csak most tudtam megnézni.
    A sztori valamikor a 18-19. században zajlik, amikor a Ching dinasztia uralma már kezdett rogyadozni, és egyre-másra jelentek meg a független hadurak, hogy a trónra (de legalábbis a császár által szentesített országos uralomra) törekedjenek. Akkoriban éhínség is dúlt az ország nagy részén, sok volt a bandita és rabló is.
    A film tkp. három férfiról szól, akiket a véletlen terel egymás mellé, hogy vérszövetséget fogadva egészen Pekingig jussanak. Pang (Jet Li) tábornok volt, de egy csatában elárulták és minden embere odaveszett, csak ő élte túl valahogy a mészárlást. ErHu (Andy Lau) egy hegyi bányászfalucska vezetője, aki mindent megtesz az embereiért, még a katonai oszlopokat is megtámadja, hogy élelemhez jusson. WuYang (Takeshi Kaneshiro) szintén a faluban él, ő ErHu egyik leghűségesebb embere, a kés mestere. Ők hárman az események alakulása folytán vértestvérekké válnak és embereikkel beállnak a császári seregbe, hogy megszabadítsák az országot a hadurak uralmától. A csaták és az ostromok eleinte egyszerűnek tűnnek, de a pekingi politika és az intrika már egészen más játszótér. Emellett ErHu felesége is bekavar, amikor Pang és ErHu között őrlődve kikezdi a testvériség szilárd egységét, amelyre Pang egyre erősödő hatalomvágya is rájátszik még...
    Klasszikus történelmi nagyfilm véres csatákkal és kegyetlen ostromokkal, drámai jelenetekkel megfűszerezve, minden kínai meseelem nélkül, azaz ez a film nem wuxia, nem olyan, mint pl. a Hero. A színészi játék nagyon komoly (a három említett színészt nem hiszem, hogy be kell mutatni), küzdelmek piszok jól meg vannak csinálva, és a drámai részek is nagyon erősek.
    Mivel még nincs belőle normális angol változat, csak egy kínai dvd-ről feliratosból fordított, kicsit zavaros még pár dolog a politikai háttérjátszmákkal kapcsolatban, de gondolom, idén megkezdődik a nemzetközi forgalmazása is és lesz belőle normális változat.
    Addig is erős 8/10-et adnék rá.
  • vegicsek
    Spoiler!

Nekem az a kutyás rész kicsit erőltetett volt már.Tehát amikor volt 5 centi napfénycsík, zombikutya ide vagy oda, simán átrohanhattak volna.
  • fifi

szívemből szóltál...
  • Real13
    SWEENEY TODD

Tim Burton kétségkivül több,mint egy egyszerű rendező.Egyedüli látásmóddal rendelkező művész,elborult elméje pedig már rengeteg zseniális filmmel ajándékozta meg a nagyérdeműt.Gondoljuk csak át ,milyen remekművek készültek el az irányításával:Batman,Ollókezű Edward,Nagy hal,Az álmosvölgy legendája,A halott menyasszony,Ed Wood,Beetlejuice,nem is beszélve a kevésbé jelentősekről,mint a Batman visszatér,Támad a Mars!(ez szerintem az egyik legjobb paródia),pár rövidfilmje,vagy a nem az ő rendezésével,de az ő neve alatt készült Karácsonyi lidércnyomás.Egyetlen szégyenfolt található csak filmográfiájában,a Majmok bolygója remake,de ahogy én tudom,annak elkészítésébe csak a stúdió erős nyomására vágott bele.

Legújabb alkotása egy színdarab és musical formájában már többször bemutatott történet,amely egy 19.századi borbélyról szól.Hősünkkel az élet kegyetlenül elbánt,és 15 évnyi kényszerű száműzetés után már csak a bosszú élteti.Megölni azt az embert,aki megfosztotta szabadságától,családjától,és céljainek elérése érdekében szövetkezik Mrs.Lovettel,a helyi pitesütővel,gyümölcsöző kapcsolatuk eredménye pedig nem egy 'bizonyára nagyon finom,de emberhúsból készült" pite lesz.Ez utóbbi mondat kissé meghökkentő lehet annak,aki még nem hallott a Sweeney Todd-ról,de biztosíthatok mindenkit,ez nem egy agyatlan horror,sokkal inkább egy kissé véres,ám annál gyönyörűbb,drámai történet.

Ami még sok(k) lehet egyeseknek,hogy ez bizony egy musical,de ez ne zavarjon meg senkit abban,hogy megnézze a filmet.Hatalmas élményről maradna le az,aki emiatt hagyná ki Burton legújabb remekművét.A filmben elhangzó zenéket egyébként Stetphen Sondheim szerezte,a forgatókönyvet John Logan írta.Minden szereplő a saját énekhangján 'szólal meg",ezalól kivétel Sacha Baron Cohen,másnéven Borat,vagy Ali G.Legalábbis,én ezt olvastam.A dalok egyébként nagyon jól sikerültek,kellően hátborzongatóak,és nem mellesleg szépek is.

Burton egyedi vizuális világa itt is megjelenik,persze kicsit meg volt kötve a keze,hiszen ezúttal(igaz,nem először) egy már kész művet adoptált,így nem volt igazán alkalma minden rá jellemző dolgot belesűríteni a ST-ba,de ez egyértelműen nem baj,ugyanis amit kapunk,az több mint észvesztően jó.A város lehangolt ábrázolása szerintem Todd lelkivilágát (is) mutatja be,erre utal,hogy abban a pár visszaemlékezős jelenetben,amikor még boldog volt,minden színes,virágokkal teli, a mostani világ szürke,szinte már-már éjfekete,akárcsak az ő lelke.Ez a depresszív ,ámde igencsak erőteljes hangulat jellemző az egész történetre,a képi hatásokra is.A kosztümök ugyancsak kiválóak,és egy pillanat erejéig még visszatérnék a soundtrackre:ha az nem lenne elég,amit a képernyőn,vásznon látunk,a dalok és zenék még jobban ráerősítenek a sötétségre.Némi fekete humor is el van szórva a történetben,érdemes ezekre is figyelni.

Tim Burton-re jellemző még az is,hogy szeret a már bevált színészekkel újra és újra együtt dolgozni,de legalábbis Johnny Deppel biztosan.Ez pedig nekünk csak jó jelenthet,ha napjaink két ilyen nagy filmes alakja ismét együtt bizonyít.Depp egyébként saját bevallása szerint sem tud énekelni,de erre most felségesen rácáfolt.Ő természetesen Sweeney Todd megformálója.Alakításában ismét nem lehet hibát felfedezni.Burtonné,azaz Helena Bonham Carter látható Mrs.Lovett-ként,és őbenne sem kell csalódnunk.Nagyon jól állnak neki ez a félig,vagy egészen boszorkányos(Harry Potter Bellatrix-e) szerepek.Alan Rickman a tőle megszokott rutinnal hozza a velejéig gonosz Turpin bírót,Sacha Baron Cohen-t pedig élvezet látni a sok marháskodása után egy ilyen komolyabb filmben is,és a meglepő az egészben az,hogy nem lóg ki a három nagy név mellől.

Bár a magyar mozibemutató csak február végén lesz,azért én arra biztatnék mindenkit,hogy várja meg ezt az időpontot,és ott nézze meg ezt a zenés thrillert(én mindenképp megyek:).Jelen sorok írója is csak azért látta már a filmet,mert nem bírt tovább várni,és meg kellett tekintenie,így is már túl sokáig kellett várnia.Amerikában méltó lezárása a 2007-es évnek,nálunk meg 2008 első igazán nagy durranása lesz,ha nem is bevételi,de kritikai szempontból.Egyébként,ha 2007 legjobb filmjére most kellene szavaznom,vagy a Sweeney Todd-ra,vagy a Grindhouse-ra tenném le a voksomat,ami ismerve magamat,nagyobb elismerés nem is lehetne Tim Burton rendezőnek és csapatának.
  • Z
    I AM LEGEND - kifejezetten tetszett a film. Kutyás vagyok, úgyhogy nem tudok teljesen objektíven véleményt alkotni! :)

SPOILER is van benne: A mártír jelenetekkel nekem gondjaim vannak, emiatt anno az Armageddon nálam megkapta a pfejjb@zdmeg titulust. Ide viszont a címe miatt is kellett...sajnos. De ki látott már olyan kézigránátot, ami olyat csinál, mint egy napalm? Akkor ha a kisfiú, és a nő megmenekültek, akkor ő miért nem tartott velük? Velük mehetett volna, lett volna még egy jó kis Aliens-es alagútos üldözős. Ott jobban oldották meg a gránátos mártír jelenetet.

A sok-sok CGI-vel sem volt igazán problémám, annak ellenére, hogy a szörnyek kifejezetten bénák. A hangulata, ahogy bemutatják a mindennapjait egy egyedül maradt embernek, ahogy bemutatják a véget nem érő küzdelmét a vírus ellen a laborban, ahogy lassan már beleőrül az egészbe, de még mindig megszállottan kutatja a gyógymódot, ahogy elveszti a kutyáját (ennél a résznél el is érzékenyültem, pedig a hatásvadász ríkató jeleneteket általában rühellem). Még óriási volt, ahogy csípőből lőtte a Shreket! Külön élmény volt volt a Shelby hangja...fél orgazmus.

Mindemellett véleményem szerint a film nagyon olyan lett, hogy akár könyvben, akár számítógépes játékként nagyot durranthatna. Ahogy a nő meséli az hadnagy történetét, az kicsit olyan Sarah Connor-os volt (eszem ágában sincs a T2-vel egy szinten emlegetni a filmet, mielőtt valaki ezért a torkomnak ugrana!).

Kíváncsi lennék pl az amerikai egyházak véleményére is...mivel eléggé kemény dolgokat mondott az hadnagy Istenről. Aztán persze megvilágosult...ám a magasröptű gondolatokat nem szerencsés szerintem akciójelenetek közepébe sűríteni.

A legjobb az volt, ahogy a nőnek magyarázta: This is ground zero, this is my site, I'm not gonna let this happen...I can still fix this...3 év után.

Blasta írta: "Nekem kicsit kevés volt. Akcióból/parából mindenképpen többet vártam, csakúgy mint a keretsztori bemutatásától, azaz a "mese" résztől." --- Igen, nem ártott volna, ha még jobban bemutatják a világot, de arra már nem biztos, hogy lett volna idő. A para része akkor volt jó, mikor bement Sam után az épületbe, ahol a rakat papírpénzen taposva (az is jó jelenet volt, hogy egy ilyen világban semmit sem ér a pénz, mert ez nyilvánvaló, de így bemutatva még mulatságos is) meglátta a rakás fertőzöttet...

A csapdás részhez: szvsz nem ő állította a csapdát. Ti. a fickó, aki amolyan "főgonosz" féle volt, eresztette rájuk a saját kutyáit a homályból. Az első "randijuk" után, Will azt mondja fel a videora, hogy "an infected male exposed himself to sunlight...it was possible decreased brain function or growing hunger is making them ignore their basic survival instints". (lehet, hogy nem pont így mondta) Szóval szerintem itt félreértette a helyzetet, és valami borzasztó gyűlölet lehetett az oka annak, hogy kicsit napozott az ürge.

Meg az, hogy követték őket a sötétben, mikor a nő hazavitte. Ezen jelek szerint intelligensebbek a ferzőtöttek, mint egy zöldszemes ostoros. :D

Általában nem szoktam Wikit linkelni, de egész jó infok vannak itt.
  • Sheltem
    Skeleton key

Előrebocsátom, hogy egy thriller/horrort nagyon könnyű elb*szni. Elég 1-2 nem odaillő dolog, rossz színészválasztás, nem megfelelő környezet, akármi apróság amitől az egész gagyi hatást kelt. Ez a film 2005 ös már láttam egyszer, de emlékeztem mennyire tetszett így újramegnéztem. Az egész film rohadtul sejtelmes már az elejétől fogva, van 1-2 rész benne ahol az ember tényleg majd berosál, a film vége sem sz*ros hollywoodi happyend, hanem meglepő végkifejlet, ilyennek kell lennie egy thrillernek szerintem. 10/10
  • Blasta
    Hát, ez is egy nézőpont ;)
  • PetruZ
    Pillanat, szerintem szó sincs arról, hogy a SeU próbálna kifigurázni bármit is és ezt hallatlan poénokkal tenné (az a Hot Fuzz, a Shaun..., meg a Stephen Chow filmek egy része, amiket én is nagyon szeretek). A SeU-nak van valamiféle... "cool"-faktora, ami a Crank-ban, és még anno a Blade-ben is észrevehető volt: pózer, hatásvadász és szándékoltan eltúlzott, de még valahol az elviselhetőség határán belül (nem egy át pl. röpködős wuxiába, logikátlan B-baromságba, vagy idióta infantilis maskarás-szuperhősös hülyeségbe) (*). A film története és megvalósítása önmaga világában logikusan működik, nem lóg ki az a bizonyos négylábú állat-testrész. Ha már kifigurázás, akkor a film önmagát figurázza ki, nem a stílust, vagy más filmeket.

Szerintem. Én ezt láttam benne, ti nem. És itt abba is hagyhatjuk, az életben nem fogjuk meggyőzni egymást. :)

(*): Én szeretem a jó wuxiákat, agyatlan B-filmeket és az infantilis szuperhősös filmeket. Nagyobbrészt. :)
  • precision
    Fracture

8/10. Igazából nem mondanék róla semmit, a megtekintését mindenkinek ajánlom.
  • precision
    Én egyetértek Blasta -val. Én is "levágtam" már az elején, hogy ez egy agyatlan akciófilm (a shoot em upról beszélek ofkorsz) így nem is figyeltem oda az irreális dolgokra. Na mondom akkor ez egy poénos film lesz, hajrá, szeretjük az olyanokat. Egyetlen egy olyan poén sem volt benen ami mozgásra késztette volna a számat. Ez egy tipikus hatásvadász film... látványfilmnek kevés, akciófilmnek túlzás, vígjátéknak gyenge. Igen, a filmnek az a lényege hogy szórakoztasson. A shoot em up (engem) semmilyen formában nem kötött le, nem szórakoztatott. Nem azt mondom, hogy ez valakinek nem tetszik. Nem is ugatom le a másikat azért mert neki más a véleménye (nem akarok újjal mutogatni, tudja az illető hogy róla beszélek), meg nem szánalmasozom le miatta. Tehát vulgárisan fogalmaza a shoot em up egy szar film, de ha valakinek bejön, hát örülök neki.
  • Blasta
    Perszehogy.
    A lényeg nálam ott van, hogy amig vannak olyan filmek (emlitettem 2-őt is) amik szintén nem veszik komolyan magukat, mitöbb kifigurázzák rendesen az adott stilust, és teszik ezt totál nyilvánvalóan, remek (értsd: minőségi) poénokkal ÚGY, hogy én az elejétől a végéig masszivan szórakozom rajta, addig a Crank vagy a Shoot em up izzadtságszagú "poénjai" és túlkoreografált akciórészei, mitöbb értelme semmi történetei kinyirják az egész filmet, nem működik a fricska, legalábbis nálam nem.
  • Blasta
    Az állításoddal semmi baj nincs.
    Csakhogy a szóban forgó Shoot 'em up egy agyatlan akciófilm, ami mögött hallatlan poénokat és a műfaj kifigurázását kellene látnom.
  • sz4bolcs
    Azért, mert az a film kb. semmiről nem szól. Úgy akartak valami magasztosat alkotni, hogy a látványon kívül nincsen benne semmi érdemleges. Nekem egyszerűen unalmas volt. Látvényos romantikus sztori, kicsit kevés történettel.
  • Kmarha
    ugye :D akkor nem csak én derültem rajta, megnyugodtam :D

A legjobban a Szelid motorosok fricska tetszett (eldobják a mobilt hogy jellezék, ők mostan a szabadság vándorai.. a végén meg a motoros csóka megjegyzi, hogy elöször a karórát dobják el.. whááá :D Már csak a nyikk-nyikk-nyikk kellett volna)
  • Seten

Ha ismernél motoros klubokat vagy egyáltalán ezt a milliőt, lehet jobban szórakoztál volna. Nagyon jó kifigurázás. :)

• sz4bolcs
    Shop stop 2-ben hogy leosztja a srác a gyűrűk urát :D:D:D::D
    Kedvencem, mikor eljátssza a három részt 10 másodpercben.
  • hellnight
    Szted pl a The Fountain miert bukott meg anyagilg? Mert a tomeg egyszeruen nem tudta felfogni, hogy a film mirol szol.

De ugy tudom, hogy Burton Sweeny Todd-ja sem remekel a kasszaknal. Nah vajon miert?

Jo ok, az emlitett ket film nem eppen konnyen emesztheto,bar meg a ST-ot nem lattam.
    De, hogy az amcsiknak meg a Grindhouse sem tetszett? Nah ezt mar nekem sem veszi be a gyomrom. A Gridhouse-on eg cseppet nem kellett godolkodni sot komolynak sem kellett venni erre megis bukott.
    De pl, mikor idehaza tobben mentek el a Taxi 4. reszere mint mondjuk a Faun Labirintusara akkor mirol is beszelunk?

Ugy hiszem,ha egy filmre nem mennekel sokan az nem a filmhibaj, hanem azon tomege akik nem kepesek befogadni a kicsi komolyabb, muveszibb filmeket...

Kivancsi leszek idehaza mennyien fogjak megnezni a Sweeny Todd-ot...
  • Bandew
    Én még nem néztem meg a Shoot'em Up-ot, de annyit vitatkoztok róla, hogy felkeltette a kíváncsiságomat.
  • a.carkey
    A Crank ezerszer gázabb volt ehhez a Clive Owen filmhez képest. Ha ebben is Jason Statham játszotta volna tökugyanazt a figurát amit mindig, akkor a SEU is tucatfilm, de pont nélküle volt jó, ahogy a Hitman is pont JS nélkül volt szar.

Az Ultraviolet meg más kategória, mint az előzőek, ne keverjük ide.
  • Sir Quno Jedi
    And how can this be? For he IS the Kwisatz Haderach!

Dune HD áááááááááááááááááááááááááááááááá kinyúltam, pedig megvan gyári DVD-n is.

Épp azon filóztam, hogy MEKKORA hihetetlen durva fimet lehetne blőle csinálni a mai technikával, eredeti zenével és színészekkel, de sajna elkúrnák...

Pedig él még:
    Jürgen Prochnow (ő volt a Duke, még most is elmenne)
    Virginia Madsen (Princess Irulan öreg már ehhez, de csak van lánya)
    Kyle MacLachlan (Paul kicsit öreg mán ehhez talán, de megnézném úgy is)
    Patrick Stewart (Gurney Halleck ő időtlen és szupersztár)
    Linda Hunt (Mapes, ő már 1984-ben is töpörödött öragasszony volt és ma is pont úgy néz ki, kurva jó színész)
    Sting (még él a genya Feyd-et jól tolta a buta fejével)

Még sorolhatnám. Durva hány nagy színész kezdte (vagy folytatta) benne.

És David Lynch is él, ha jól emléxem :D és ő a rendező!!! Szal. munkára fel!!!!
  • desigo
    The Pianist - A zongorista 9/10

Elmaradás pótolva.Megrendítő film lett.Schindler Listája szerintem egy fokkal jobb.
  • PetruZ
    Fenéket, Riddick21 pont arra kívánt utalni a maga karcos stílusában, hogy értelmet keresel az értelmetlenségben, és a nézettséget hozod fel érvként. Egy filmnek szerintem nem kell értelmesnek lennie ahhoz, hogy az egyik legfontosabb (de nem az egyetlen) funkcióját betöltse: szórakoztasson. Ha ezt hozza, akkor legyek igénytelen, de nekem elég. :)
    Megint túlliheged a dolgot, neked nem jött be, ennyi. Szerintem jó pár filmet tudnál te is mondani, ami nem jött be a közönségnek, mégsem lett sz*r. :)

(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért nálam ritka az olyan film, ahol ennyivel megelégszem. De az már többnyire elég, ha bevallottan nem akar többnek látszani, mint ami. A Shoot'em Up-ban és a Crank-ban 10 másodperc alatt eldől ez a kérdés és innentől kezdve már kifejezetten b*szná a csőröm, ha megpróbálnának "méj és komoj" témákkal foglalkozni. Na, pl. az Ultraviolet ezért volt számomra iszonyat nagy bukta.)
  • Blasta
    The Proposition
    -------------------------

Az a baj, hogy képtelen vagyok pontozni ezt a filmet. Mert sok része nagyon bejött, sok részét pedig utáltam. De ettől is jó egy film, hogy nem UNALMAT, vagy közönt vált ki, hanem igazi érzelmeket.
    A "megbízás" egy western-nek nevezhető film, legalábbis a műfaj jópár stílusjegyét magán hordja, ámbár nem a vadnyugaton játszódik és nincsenek benne pisztoly/puskapárbajok sem.

Van benne viszont vér dögivel, bosszú, fejvadász, koszos, erkölcstelen emberek, stb... Ja és ausztrália sivatagában játszódik.

Nem tudom, tényleg voltak olyan részei amiket magasztalnám, és voltak olyanok amiket útáltam, így inkábbb nem pontozom, legyen elég annyi, hogy a rajongók magasztalták a filmet.

Szereplők: Guy Pierce, Ray Winstone (übercsászár alakítás, mellesleg Beowulf "megformálója"), John Hurt.
    imdb
  • Blasta
    Ohhh bazz, emelem kalapom, még a végén be kéne szopjam, hogy a Shoot em up és Crank féle agyatlan szarok az "igazi" filmek, amiket ÉRTENI kell, és ha nem élvezed akkor parasztvagy, ÉÉÉÉÉÉS ha egy filmre nem tódulnak a tömegek, akkor az nem a film/készítők/gyártó hibája, hanem a TÖMEGEK a korcsok...

Na nekem ilyen fasságot nem tolsz bele az arcomba, előre is sorry.