[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
I AM LEGEND - kifejezetten tetszett a film. Kutyás vagyok, úgyhogy nem tudok teljesen objektíven véleményt alkotni! :)
SPOILER is van benne: A mártír jelenetekkel nekem gondjaim vannak, emiatt anno az Armageddon nálam megkapta a pfejjb@zdmeg titulust. Ide viszont a címe miatt is kellett...sajnos. De ki látott már olyan kézigránátot, ami olyat csinál, mint egy napalm? Akkor ha a kisfiú, és a nő megmenekültek, akkor ő miért nem tartott velük? Velük mehetett volna, lett volna még egy jó kis Aliens-es alagútos üldözős. Ott jobban oldották meg a gránátos mártír jelenetet.
A sok-sok CGI-vel sem volt igazán problémám, annak ellenére, hogy a szörnyek kifejezetten bénák. A hangulata, ahogy bemutatják a mindennapjait egy egyedül maradt embernek, ahogy bemutatják a véget nem érő küzdelmét a vírus ellen a laborban, ahogy lassan már beleőrül az egészbe, de még mindig megszállottan kutatja a gyógymódot, ahogy elveszti a kutyáját (ennél a résznél el is érzékenyültem, pedig a hatásvadász ríkató jeleneteket általában rühellem). Még óriási volt, ahogy csípőből lőtte a Shreket! Külön élmény volt volt a Shelby hangja...fél orgazmus.
Mindemellett véleményem szerint a film nagyon olyan lett, hogy akár könyvben, akár számítógépes játékként nagyot durranthatna. Ahogy a nő meséli az hadnagy történetét, az kicsit olyan Sarah Connor-os volt (eszem ágában sincs a T2-vel egy szinten emlegetni a filmet, mielőtt valaki ezért a torkomnak ugrana!).
Kíváncsi lennék pl az amerikai egyházak véleményére is...mivel eléggé kemény dolgokat mondott az hadnagy Istenről. Aztán persze megvilágosult...ám a magasröptű gondolatokat nem szerencsés szerintem akciójelenetek közepébe sűríteni.
A legjobb az volt, ahogy a nőnek magyarázta: This is ground zero, this is my site, I'm not gonna let this happen...I can still fix this...3 év után.
Blasta írta: "Nekem kicsit kevés volt. Akcióból/parából mindenképpen többet vártam, csakúgy mint a keretsztori bemutatásától, azaz a "mese" résztől." --- Igen, nem ártott volna, ha még jobban bemutatják a világot, de arra már nem biztos, hogy lett volna idő. A para része akkor volt jó, mikor bement Sam után az épületbe, ahol a rakat papírpénzen taposva (az is jó jelenet volt, hogy egy ilyen világban semmit sem ér a pénz, mert ez nyilvánvaló, de így bemutatva még mulatságos is) meglátta a rakás fertőzöttet...
A csapdás részhez: szvsz nem ő állította a csapdát. Ti. a fickó, aki amolyan "főgonosz" féle volt, eresztette rájuk a saját kutyáit a homályból. Az első "randijuk" után, Will azt mondja fel a videora, hogy "an infected male exposed himself to sunlight...it was possible decreased brain function or growing hunger is making them ignore their basic survival instints". (lehet, hogy nem pont így mondta) Szóval szerintem itt félreértette a helyzetet, és valami borzasztó gyűlölet lehetett az oka annak, hogy kicsit napozott az ürge.
Meg az, hogy követték őket a sötétben, mikor a nő hazavitte. Ezen jelek szerint intelligensebbek a ferzőtöttek, mint egy zöldszemes ostoros. :D
Általában nem szoktam Wikit linkelni, de egész jó infok vannak itt.