106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Z
    Jelöltek, és győztesek: 80th Academy Awards
  • Blasta
    "ki a FŐGONOSZ és ki nem annyira FŐgonosz" - má bocs Marci, de egy 14 éves embertől ez a hozzáállás még oké, de tőled kissé...

No offence, csak megjegyeztem :)

A miénk az éjszakát én csak most fogom megnézni, túl sok jót nem hallottam róla, de érdekel.
  • I.C.ram
    American Gangster - Amerikai gengszter

Ahogy már említettem, a napokban néztem meg a Miénk az éjszakát is. A két film nagyon hasonló, inkább csak a szemszög más. Kicsit féltem, amikor megláttam, hogy Russel Crowe az egyik főszereplő, mert annyira nem szeretem, de ebben a filmben tetszett. Aki viszont lejátszott mindenkit szinte, az Denzel Washington. Elképesztő milyen profin játszotta a szerepet. Kedvencem volt, mikor ideges volt, és beadta azokat a kattogásokat a fejével. A Puerto Ricoi csaj szerintem totál alkalmatlan volt a szerepre. Mintha ott se lett volna a filmben, annyira jellentétktelen volt, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem volt szép annyira, ahogy azt a film "előadta". A film maga néhol kicsit vontatott volt, és nem igazán történt semmi, néhol meg átugrott részeket (vágatlant néztem amúgy). Film első fele elég lassú volt, aztán a második felére kezdett jó lenni. Ami viszont kicsit furcsa volt, hogy Frank Lucas abszolút szerethetőnek, és szimpatikusnak állította be a film, sokkal inkább érezhette úgy az ember, hogy Tropa a "főgonosz" nem pedig Lucas. Szóval ez kicsit fura volt. Nem volt rossz film, a fent említett hibákkal együtt sem.

7/10, ha a "Miénk az éjszaka" 6.5, akkor ez 7.5/10
  • Sil3nt
    John Rambo

Meg mindig qu*va kemeny Rambo. Rendben volt a film, tortenet mint a tobbi Rambonal nulla, nem is az a lenyeg. Hozta a szinvonalat, jo hent volt, es ennyi idosen is kemeny:D Egy baj volt [tortenetet nem nezve], hogy iszonyat rovid. kb. 80perc jatekido nagyon keves. Tetszett osszesitesben

7/10
  • Kmarha
    mert sokan ismerik a regényt, és nem tetszik amit csináltak belőle..
  • Bulykin
    a Next szerintem jól sikerült... nemtom miért írják le sokan
  • ForzaInter
    nt1-nek felét láttam nem teccet, next simán nézhető persze... de csak egyszer, az sem lett vmi nagy durranás... ghostrider pedig vmi iszonyat gyenge...
  • SASboy
    NT1 nagyon tetszett. 2-t még nem láttam, de nagyon kiváncsi vagyok rá. Next meg egyszer simán nézhető.
  • ForzaInter
    Cage-nek msotanában angyon gyenge filmjei vannak... NT 1,2,Next...
  • ForzaInter
    Vörös Sárkány
    jó volt 7/10
  • zaki
    Ghost Rider

Hát ez borzalmas volt. Eddig messze ez a legsz@rabb Nic Cage film, amit láttam (Wicker Man-t még nem láttam... :P). 3/10

Miss Daisy sofőrje.

89-es Oscar győztes film, Morgan Freemannel, nagyon jó színészi alakításokkal. 7.5/10

A Faun labirintusa

Szomorú fantasy nagyon jó látványvilággal a spanyol polgárháború után. Ütött rendesen, 9/10.
  • SASboy
    The Brave One

Nagyon jó bosszúállós krimi Jodie Fosterrel a fsz.-ben. Ami nagyon tetszett benne, hogy a végén SPOILER ON a rendőr megengedi, hogy kinyírja a támadóját és nem a törvény ítélkezik majd felette. SPOILER OFF Zene is nagyon passzolt egyes részekhez.
    9/10
  • desigo
    Cloverfield 7/10

a hangulata magával ragadt és gyorsan eltelt a 85 min

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A csaj akit a betonvas átszúrt nem sokkal később már javában szaladozott.Aha persze.Írtátok,hogy idegesítő volt a kamera rángatása.Hát extrém körülmények között megnézném ki milyen felvételt produkálna...
  • jefferson83
    John Rambo

10/10 Talán egyetlen negatívum, hogy rövid! Ebből több kellett volna. Várjuk a HD-t!!!!!!
  • Z
    Michael Clayton - hát azért tud ez a Clooney. Nagyon is. De Tilda Swinton, Tom Wilkinson, és Sydney Pollack is remekül végzik a dolgukat. A monológ az elején...hát az beszarás, így már a felütésnél elcsöppentem. Ráadásul a sok sok közeli, a kis mélységélességgel nagyon jól tolja bele a feszültséget a filmbe. Külön élvezet, hogy mostanában mintha az operatőrök rendesen odafigyelnének a fény-árnyék viszonyokra, a színek tónusaira.

A film: ahogy megyünk előre, szépen bontakozik ki a cselekmény, de kb a film felénél már sejtettem, mi lesz a vége. Aztán az is lett. Nem volt csattanó. A téma nagyon jó, a színészi játék hasonlóan jó, de újdonságot nem nagyon hozott, a katartikus élmény is elmaradt. Kicsit csalódottan jöttem ki a teremből, mert bár kaptam egy szuper produkciót kár, hogy szinte minden részletét láttam már máshol, vagyis több hasonló filmből kaptam ismerős részeket.
  • SötétBarom
    Sztem egy hetest simán ér (márcsak az esős-autós jelent miatt is :) )
  • I.C.ram
    We Own the Nights - Miénk az éjszaka:

Nem volt rossz, bár különösebben nem is volt túl érdekes. A sztori sem hoz semmi újat. Sok, mostanában divatos rendőrös/gengszteres filmből vett klisé összevan gyúrmázva, de talán a giccses dolgok kimaradtak belőle (pl a végére gondolok). Szereplők nem voltak rosszak, de valahogy hiányoztak belőle az igazi karakterek. Eva Mendes jól nézett ki benne :). Túl nagy izgalom nem volt a filmben. Ami viszont nagyon tetszett, azaz autós üldözős rész. Látszott a jeleneteken, hogy baromi izgalmasra akarták csinálni, de annyira nem lett az, viszont a technikai megvalósítása a jeleneteknek elsőosztályú! Vége sem az a tipikus giccses happyend, amit gondolnánk egy ilyen filmnek.

Nagyából ennyi jut most eszembe a filmről, amit érdemes leírni.
    6/10, esetleg, jóindulattal 6.5/10
  • jefferson83
    Ha azt mondom, hogy kb. 10 perc az akciók összidőtartama, akkor valószínűleg nem hazudok sokat. Nem valami pörgős :)
  • Shep
    Akció annyi van benne mint amit a trailerben mutatnak?
  • jefferson83
    Benne van a pakliban, én közben tettem-vettem, kaját csináltam így ment végig :)
  • REALista
    Én 10 percig bírtam...:D
  • [Jakuza]
    Lions for Lambs
    8.5/10
    Meg sem lepodom azon, hogy az ilyen film nem szerepel az Oscar egy jelolesen sem, ami lerantja a leplet az Amerikai politikai demagogiakrol.
    Egy nagyszeru film Robert Redfordtol, ami sokkal realisabb helyzetkepet fest a jelen katonai es politikai helyzetrol, mint barmilyen mas ilyen tipusu katonas film es mondanivalojaval felhivja a figyelmet arra, hogy felesleges emberi aldozatokat hoznak,csak onzo politikai szandekbol.
    Mindenkeppen erdemes megnezni.
  • Davidus
    John Rambo 6/10

több olyan jelenet kellett volna mint a kalózos... így ez csak agyaggalamb lövészet
    kihagyott ziccer
  • jefferson83
    Helyesírási hibáktól tessék eltekinteni, köszönjük (pl.tanulság). [most olvasta át mégegyszer]
  • jefferson83
    Gabriel

Két szóval kellene illetni, akkor asszem ez lenne: hosszú és unalmas. Az is lehet, hogy azért hosszú a film, mert unalmas, ugyanis nem néztem meg a konkrét játékidőt. Még ezt is elfogadná az ember, ha lenne benne tanúlság,de ez sincs. A film alapkövetelménye volt a sötét hangulat és képi világ, de ezt valahogy máshogy kellett volna megoldani szvsz, nekem nem jött be. Mintha láttam volna jobb megoldásokat is ezelőtt (pl.Holló), pedig az idő ennek a filmnek dolgozott. Mintha a gagyi egy kicsit keveredett volna az A kategóriás elemekkel. Kétség kívül voltak benne bíztató jelenetek is(végére még egy csavarra is futotta, bevallom annyira elaltatott a történetvezetés, hogy ezt ki sem néztem belőle, pedig kínálta magát), de ebből volt kevesebb. Sokkal, de sokkal több akciót kívánt meg maga a történet(pl. Underworld). Egyszer meg lehet nézni, de nem valószínű, hogy mégegyszer elővesszük.

5/10

UI: Gabrielt mintha az Infernal c. játék főszereplőjéről mintázták volna, abból is mekkora akció- és látványorgia filmet lehetne csinálni.
  • Shep
    Volt már az idén valami említésre méltó akciófilm a Dzson Dszéj Rémbót kivéve?
  • ForzaInter
    Disturbia

nem volt rossz film, egyszer simán nézhető, azért többre számítottam...
    7/10
  • Kmarha
    Mitől ment el az áram? Erőmű egyik dolgozójának meghal az édesanyja. Megkapja a hivást, az erőmü szar állapotban, gyerek sokkot kapva, csökek lezuhannak, épület felrobban, és mindenki meglepetten figyeli, ahogy a város sötétségbe borul. Akkor ez mi volt?

valszeg én értettem félre, szóval tényleg érdekel :)

Petruz első részt láttam, hidd már el :D nem zagyva volt, hanem hiányos. nekem legalábbis ez igy kevés.
  • Riddick21
    PcDome-on, de már nem vágom, hogy melyik topikba... Úgy 3-4 hónapja már, csak azóta is emlegetjük
  • fifi
    ez jó...
    hol volt ez pontosan?
  • Riddick21
    Erről az összevisszanézésről jut eszembe, az egyik fórumon volt egy csávó, aki váltig állította, hogy a Bourne-trilógia egy szedett-vedett baromság, semmi értelme az egésznek, mindössze annyi volt a gond, hogy -mint utóbb kiderült- visszafelé nézte a részeket...
  • PetruZ
    Volt-e benne
    - testcsere a főhős ficak, meg egy nő között?
    - ház falán száguldozó piros sportkocsi?

Ha igen, akkor te rögtön a második részt láttad. :) Már az első sem könnyű darab, de ha rögtön ezzel kezdted, akkor tényleg zavaros, értelmetlen az egész. :)
  • SötétBarom
    Abban meg ha jól emlékszem semmiféle felrobbant erőmű nem volt :S
  • Kmarha
    akkor ez a night watch volt :D
  • sweech
    a day watch a második rész
  • Kmarha
    nem fogod kimagyarázni magad.. ezek itt széjjel fognak tépni! :D

na de most én jövök

Day Watch (asszem ez az első)

Hát nem hozta meg a kedvem a második részhez. Tudom, régóta nagyot alkotni nem tudó orosz filmipar kellt életre csodás számítógépes grafikával, sötét hangulattal és nem éppen sablonos befejezéssel.. de ez nekem valahogy.. túl alternativ volt.

Ráadásul olyan se füle se farka. Most nem arra célzom, hogy az
    átok elmúltjával visszatér a fény a városba, pedig ugye az a felrobbant erőmű miatt szállt el
    , az időt átfogó csuda program és társai stb stb, hanem ez az átkozott szüz(ek) mibenléte, a két sereg mibenléte, az egész nagy kóceráj mibenlétének magyarázata hiányzott nekem. Volt valamicske, de nem kielégítő. Igy csak amolyan mese habbal az egész.

És a szuper szoftver meg a nitró teherautó kifejezetten idegesített.
  • ForzaInter
    én nem is mondtam hogy rossz, nagyon jó film, de mai szemmel a sztori már elég sablonos, de tényleg régebben nagyobbat ütött:d
  • zaki
    Akárhányadszorra nézem a filmet, mindig borzongok tőle. Olyan sötét hangulata van a filmnek, hogy besz@rás. A fényképezés, a rendezés, a zene... Örök kedvencem... És rohadt jó a szinkronja is. Szegény Selmeczi Roland, nyugodjon békében...
  • Seth
    mert már 10 x lemásolták
  • Kandurex
    régebben nagyobbat ütött, ma már azért,...na :/