[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Michael Clayton - hát azért tud ez a Clooney. Nagyon is. De Tilda Swinton, Tom Wilkinson, és Sydney Pollack is remekül végzik a dolgukat. A monológ az elején...hát az beszarás, így már a felütésnél elcsöppentem. Ráadásul a sok sok közeli, a kis mélységélességgel nagyon jól tolja bele a feszültséget a filmbe. Külön élvezet, hogy mostanában mintha az operatőrök rendesen odafigyelnének a fény-árnyék viszonyokra, a színek tónusaira.
A film: ahogy megyünk előre, szépen bontakozik ki a cselekmény, de kb a film felénél már sejtettem, mi lesz a vége. Aztán az is lett. Nem volt csattanó. A téma nagyon jó, a színészi játék hasonlóan jó, de újdonságot nem nagyon hozott, a katartikus élmény is elmaradt. Kicsit csalódottan jöttem ki a teremből, mert bár kaptam egy szuper produkciót kár, hogy szinte minden részletét láttam már máshol, vagyis több hasonló filmből kaptam ismerős részeket.