106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
na ez korrekt köszi!
ilyesmire voltam kíváncsi... -
Watchmen
Én javaslom ezt a filmet (de tényleg) minden előreprogramozott agyú liberálisnak (legalább annyira kijózanító lehet részükre, mint egy dupla kávé, vagy egy hidegzuhany) ... már ha megértik és felfogják egyáltalán a lényegének akár csak a felét is (ebben erősen segít az amcsi szokás szerinti szájbarágás).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A legjobb scifik (egyenként bemutatott) legnagyobb morális és etikai kérdéseit itt fogták, összegyúrták, és egyszerre vágják az ember fejéhez:
- a cél szentesíti az eszközt
- a hatalom korrumpál. A végtelen hatalom ...
- mi az a bűn, ami után egy humanoid már nem tekinthető embernek, csak állatnak (és így is kell bánni vele)
- mekkora áldozatra lennél kész az emberiség érdekében? Hol a határ, mit tennél meg érdekében?
- az emberek (nagyrészt) marhák, irányítani és vezetni kell őket?
- Hova vezet a "nagy" amerikai liberális (rém)álom
- mindig kell egy ellenség
- a félelem teremti a legerősebb békét
... és még tudnám egy ideig sorolni
A film erősen lázító jellegű. Mondjuk a vörösök 30 éve egy ilyenért minimum Szibériába küldték volna forgatni a teljes stábot ... életfogytra
Kell az első 20 perc, hogy megszokja az ember a hangulatát, annyira egyedi. Nincs lacafaca...
Gondolom nem véletlen hangzik el benne az Outer Limits (Végtelen Határok ) TELJES felvezetőszövege :) ... az egész film egy igen reális, egy alternatív 20. századba helyezett hősi eposz.
Olyan, mintha az X-men (+Pókember) és az Outer Limits ÖSSZES részét egyszerre nézné meg az ember, és egyszerre zúdulna rá az azokban elrejtett összes tudás, tapasztalat és felvázolt morális/etikai válság. Lehengerlő.
-
ezaz, most jól megmondtad... -
tényleg annyira bonyolult volt a mondat amit írtál, hogy nem bírtam értelmezni. várj, keresek egy fakockát, megkérem értelmezze^^ -
nem érted miről beszélek, mindegy, nem járok vele még egy kört... -
láttad már egyáltalán? ez olyan, mintha megkérdezném, hogy mi a franc mondanivalója van a...mittudomén Schindler listájának
pont azt fejtegeti, hogy ez nem egy látvány/szuperhős film -
"Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerű."
pontosan erre akartam célozni... hadd ne kelljen már sokezer forintért még képregényeket venni, olvasgatni, hogy megértsek valamit, amit annyira "faszán" lenyomtak képregényben, de a filmbe nem sikerült beletenni, vagy valami áltudományos/álművészeti baromság mögött hagyják. a film érdekel és pont, se előtte se utána semmi! -
a kérdésem még mindig áll. sajnos nem sikerült rá válaszolni
te arra válaszoltál (és előtte más is), hogy miért nem akarják elolvasni a képregényt. én ezt megértem. egyszerű, mint a pofon, írtad is. a kérdést kéne először megérteni...
tehát ez: "nem olvasom el, MERT SPOILERES" =/= ezzel: "nem olvasom el, MERT NEM ÉRDEKEL". én sem olvasok el minden egyes könyvet, amit aztán megnézek filmben, pont abból az okból, amit írtál
amit idéztél tőlem nem áll párhuzamban azzal, amit írtál rá. -
" tehát miért érzik azt sokan, hogy ha elolvassák a képregényt, veszít a film az értékéből"
Megpróbálom megoldani a rejtélyt.
Ha egy mozibajáró kíváncsi egy filmre, miért olvasná el előtte a film alapjául szolgáló képregényt??? Hétköznapi mozibajárókról, filmkedvelőkről van szó, hangsúlyozom.
Én pl. kurvára nem vagyok kíváncsi a sztorira képregény formában (pláne nem 3-4x-es áron mint egy mozijegy) mert NEM ÉRDEKELNEK A KÉPREGÉNYEK. Ilyen egyszerű.
Azzal nyilván nem lehetek tisztában, hogy egy képregény alapján készült film mennyire fedi az eredeti sztorit, ergo akár 100%-osan is fedheti, magyarul mi a tökért olvasnám el a képregényt a film előtt, én egy új sztroit akarok, fel akarom fedezni a karaktereket és a sztorit és nem hasonlítgatni a képregényhez.
Tehát összegezve: én a FILMRE vagyok kíváncs, NEM A KÉPREGÉNYRE.
MAXIMUM ha annyira tetszett a film, kifizetek 3x2500 Ft-ot és elolvasom a képregényt is. Maximum. De ez nem valószínű.
További kérdés? :) -
Remélem mindjárt kiderül :D -
most őszintén: mi az akkora über óriási mondanivalója egy ilyen filmnek? -
Watchmen
Ahogy várható volt. Kifelé, meg a liftben is ott átkozódtak a plázapatkányok+cicáik, hogy meeekkora egy szar film volt, 160perc kínszenvedés és életükben nem láttak még ilyen fost. Mi meg csak szánakozva néztük őket, hiszen ha felfognák miről is szól valójában, még megártana a hamvas kis tahó lelküknek. :D
Vállalható film, nem szokványos történetvezetéssel és nem szokványos véggel. Néhány túl hosszúra sikerült "erotikus" jelenetet leszámítva a témában ez is bőven van egy 10/10. Nem hiszem, hogy sokkal jobbra meg tudták volna csinálni, de hogy egyedi és ütős, az tuti. Aki pl. megértette a Hero mondanivalóját, az ezt is meg fogja, persze ez azért kicsit fogósabb bizonyos szempontból, bizonyos szempontból pedig sajnos amcsi módra szájbarágósabb. Minden karakter szerethető/gyűlölhető és elfogadható (emberek, ki hinné, na jó, egyvalakit leszámítva :D), de még az uccsó mellékszereplő is kiváló választás volt, soxor azokat is híres/hírhedt/de legalábbis ismert színészek személyesítik meg. Nem mondám, hogy két fillérjükbe került ezt így összeütni, de megérte. 2009-re EGY über film már meg is volt.
Aki szuperhősösakcijósfilmre vágyik, az NE nézze meg. EZ nem nekik készült. -
Watchmen
csak a látványt szeretném értékelni mivel nem vagyok járatos képregényben:)
10 pontos.
-
Coraline-t látta vki?
én anno a Nightmare Before Christmas-t is nagyon szerettem, gondolom ez se lehet rossz -
Hát ha ezen a szép szombati napon szenvedni szeretnél.. :) -
Ez a Bloody Valentine 3D érdemes megnézni? -
Délután megyek Watchmen-t nézni, de nekem úgyis tetszeni fog (abból ítélve, hogy kiknek nem tetszik). :DDD -
No, volt végre egy kis időm megnézni az új Wonder Woman rajzfilmet HD-ben és igen jól szórakoztam. Van benne egy kicsit uncsi légiharc (na azokon mindig bealszom rendes filmekben is), de amúgy nagyon szépen elkészített kis film. Szórakoztató, tanulságos, még némi csavar is volt benne (Hádész pl. nagy arc). Aki nem csípja az Ultimate Avengers féle képregény rajzfilm-adaptációkat, az nem kell hogy megnézze, aki meg igen, annak kötelező.
-
Defiance 8/10.
Megfogó volt, és felkeltette az érdeklődésem a téma ezen része, utána fogok olvasni valószínűleg. -
Egy filmbe nem is fért volna bele, és kétséges, hogy egyáltalán engedték-e volna eredetiben leforgatni ("lemészárolják Amerika (és más dimenziók) hőseit? mindent a gonoszok titkos társasága irányít? skandallum!"). :)
-
Mit nem lehet rajta érteni? Meg akartam nézni a filmet, ezért nem olvastam el előtte a képregényt. Máshogy mondom: mivel a trailer tetszett meg, ezért nyílván elsősorban magára a filmre voltam kíváncsi. -
Floppsy #45019 Már bocsi hogy beleszólogatok, de szerintem ez az "ideges viselkedése" volt az alapja az egésznek... vagyis hogy szerintem baromi jól megformálta, hogy mennyire vívódik a bűntudatával. Ezt próbálja elnyomni. Persze csak később válik világossá, hogy miért olyan, amilyen. A tárgyaláson is egyfelől úgy érzi, hogy ez volt akkor a feladata és ezt maximálisan teljesítette. Másrészt azért azt is tudja ő, hogy ez az egész hibádzik valahol és eléggé gyötri valami lelkiismeret furdalás-féle (bár ezt szerintem még magának sem vallja be). Furcsa volt, azt meg kell hagyni... de szerintem érdekes film volt. Nem éreztem tipikus "holokauszt-filmnek"
Egyébként David Kross szerintem baromi meggyőző volt ebben a szerepben, én még életemben nem láttam a srácot, de nekem az ő játéka is emlékezetes maradt. -
Wanted mondjuk nagy király lehetett volna, ha hű marad a képregényhez :)
Meg mondjuk kapott volna egy kőkemény R ratinget :D -
Legsarkosabb példa: Wanted. Az eredeti képregénynek kb. fél százalékát tartalmazza, egy nem túl fontos részét dolgozták fel totál más környezetben, így ha ezt nézzük, a film totális bukás, semmi köze az eredetihez. De mivel annyira eltér, hogy már tényleg önálló történetnek tekinthető, önmagában nézve nekem tetszett. :)
-----
Bolt (2008): Kisállat barátoknak bizonyára jobban bejön, szerintem inkább csak egy standard 3D "dizni", pár haloványabb poénnal, egy-két jobb karakterrel (pl. Rhino). 6/10
Madagascar 2 (2008): Az első sem volt túlzottan kedvenc, ez a második még annál is gyengébb, totál jellegtelen és többnyire fárasztóan unalmas. A pingvinek sem voltak csúcsformában, a legjobb jelenetük talán a majmok szakszervezetével történő egyezkedés volt. Mondjuk 5/10.
-
luckyboi #45016 Már bocs, de hadd reagáljak.
Holokauszt film? Nemtudom, én ha az előző szót hallom, valami egészen mást érzek ( voltam már párszor Auschwitz-Birkenau-ban) , mint amit az a film "adott" át .(Inkább elvett az élemtemből 2 órát) .A felolvasóban Winslet morbid kapcsolata a sráccal, meg az állandó ideges viselkedése valami annyira ellenszenves érzést váltott ki belőlem, hogy nem is tudtam a filmre figyelni. Ezért írtam azt és azóta is dühös vagyok, mert egy újabb bőrt húztak le a témáról számomra nagyon gyenge kivitelben. -
Szerintem egy képregényt vagy könyvet nem lehet 100%-osan adaptálni vászonra. Én most nem arra gondolok, hogy egy képregényt nem lehet megcsinálni képkockáról-képkockára, mert úgy biztos meg lehet, de egy filmnek teljesen más a jellege, teljesen más hatást ad. Egy filmben színészek játszanak és akármennyire is hitelesen játsszák el az adott karaktert, maga az ember kelthet benned egy olyan szimpátiát vagy akár ellenérzést, ami képregényben soha nem is létezett (hangja, beszédstílusa, mimikája...)
Így én azt mondom, egy filmet az eredeti műtől teljesen elrugaszkodva lehet szemlélni csak. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet előtte elolvasni az eredetit, de NEM feltétlenül KELL.
Van egy film, az Adaptáció, ami sok más egyéb dolog mellett, többek között erről is szól, mégpedig: ha filmet csinálsz, akkor FILM-et csinálj, ne könyvet (képregényt stb...). -
először is: én a miértre keresem a választ. tehát miért érzik azt sokan, hogy ha elolvassák a képregényt, veszít a film az értékéből. pont fordítva van és ezt szerintem mindenki tudja, aki már találkozott valaha is bármilyen adaptáció eredetijével (van olyan, aki nem?)!
nem írtam, hogy ettől bárki is rossz ember lenne. nem kell egyből "rémeket látni" és végletekben gondolkodni. ha én is így tennék, most megkérdezném, hogy miért nem azt írtad, hogy miért szidom az anyját
"még nem olvasta a képregényt, ergo, nem tudja hogy egyáltalán jobb e mint a film"
hát ez egyértelmű. de lsd. a második és harmadik mondatom -
sztem nem helyezte feljebb a filmet a képregénynél, már csak annál az egyszerű okból kifolyólag sem, hogy még nem olvasta a képregényt, ergo, nem tudja hogy egyáltalán jobb e mint a film
és mivel ez egy feldolgozás, adaptáció, igen, nem akarta lelőni a "poénokat", ettől nem lesz rossz ember szerintem :) -
"Nem olvastam a képregényt mert nem akartam spoiler hegyekbe futni"
ezt nem értem. mintha a képregény a film kivonata lenne, valami, ami csak elvesz az értékéből, mert spoileres
ráadásul csak a W kapcsán találkozok ezzel a látásmóddal. na jó, lehet értem: egy film sokaknak "többet ér", mint ami alapján készül!? vagy rosszul gondolom? valaki világosítson már fel!
csak én és a közvetlen ismerőseim gondoljuk úgy, hogy egy filmadaptáció előtt jobb elolvasni a könyvet, (jelen esetben képregényt), mert az 100x többet ad? a film pusztán egy újabb vadhajtása a sztorinak, de az eredeti közelébe úgysem ér -
Real13 #45011 Mum and Dad
Frontiers -
Watchmen
Nem olvastam a képregényt mert nem akartam spoiler hegyekbe futni. Ezért bár a történet nem olyan bonyolult, (mondjuk tény, hogy kicsit komolyabb hangvételű, mint a szokásos szuperhős mozik) pár dolog még tisztázásra vár, amit a képregény elolvasásával fogok orvosolni :)
Most még egyelőre nem tudok részletesen írni, mert még egy emészteni kell, csak körvonalakban.
Az első 10-20 perc merőben szokatlan volt, de aztán egyre jobban magával ragadott. Egyedi történet, egyedi hangulattal és látványvilággal. Aki Hulk, és Pókember nyomán választotta a filmet, az fix, hogy csalódni fog. Érdekes, hogy amikor hosszú ideig nem volt akció, akkor sem éreztem, hogy unatkoznék. Tetszettek a párbeszédek, még ha olykor nyílvánvalóan hatásvadászak voltak. A karakterek is érdekesek voltak. Valahogy sikerült közöttük egy olyan egészséges egyensúlyt megteremteni, hogy egyik se válljon főszereplővé. Ugyanakkor egy kicsit pont, hogy súlytalannak éreztem őket. Kivéve, talán Rorschach és Blake, aki egyértelműen a 2 legerőteljesebb figura a filmben. (Rorschach hatalmas arc!
)
Egyelőre ennyi...
9.5/10 -
Visszakeresed az értékelésemet, akkor meglátod, hogy nekem is életem egyik legrosszabb filmélménye :DDD Gondoltam, ha én szoptam, szopjon más is :DDDDDD -
:)))))))
Csórikám, beültettek egy eksönfilmre szjúpörhirókkal és végül nem az lett? :DDD -
thx a linket, megoldottam progi nélkül is :D -
gabeszg #45006 Watchmen 1/10 Nem szokásom filmeket fikázni, de ez életem legrosszabb 2.5órája volt.A bemutató nagyon jó volt de ezt a filmet télleg senkinek se kívánom. -
nem, sajnos pont ez nincs fenn a neten
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.speckly.com/s?q=alan+moore+watchmen&f=exact
cdisplay kell hozzá, meg az, hogy azt normálisan beállítsad, hacsak nincs 30"-as monitorod :) -
neten ellehet olvasni vhol??(nem baj ha angol) vagy sajna megkell venni? -
ez még jobban meg fogja osztani az emberek
amúgy meg mindenki olvassa el a képregényt, nem fogja megbánni!
már csak azért is tegyétek meg, mert ez teljesen más kategória, mint a TDK. itt a világ, a sztori, a karakterek, a döntéseik...minden annak az alapja. ott meg ugye "csak" a karakterek -
hát kb TDK szintű kampány volt körülötte:D -
úgy értettem a sötét lovagot, h tavaly az év legjobban várt filmje volt, amitől mindenki elélvezett xD
szal akk most 2009-ben ez a Watchmen lesz? :D