[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Watchmen
Nem olvastam a képregényt mert nem akartam spoiler hegyekbe futni. Ezért bár a történet nem olyan bonyolult, (mondjuk tény, hogy kicsit komolyabb hangvételű, mint a szokásos szuperhős mozik) pár dolog még tisztázásra vár, amit a képregény elolvasásával fogok orvosolni :)
Most még egyelőre nem tudok részletesen írni, mert még egy emészteni kell, csak körvonalakban.
Az első 10-20 perc merőben szokatlan volt, de aztán egyre jobban magával ragadott. Egyedi történet, egyedi hangulattal és látványvilággal. Aki Hulk, és Pókember nyomán választotta a filmet, az fix, hogy csalódni fog. Érdekes, hogy amikor hosszú ideig nem volt akció, akkor sem éreztem, hogy unatkoznék. Tetszettek a párbeszédek, még ha olykor nyílvánvalóan hatásvadászak voltak. A karakterek is érdekesek voltak. Valahogy sikerült közöttük egy olyan egészséges egyensúlyt megteremteni, hogy egyik se válljon főszereplővé. Ugyanakkor egy kicsit pont, hogy súlytalannak éreztem őket. Kivéve, talán Rorschach és Blake, aki egyértelműen a 2 legerőteljesebb figura a filmben. (Rorschach hatalmas arc!
)
Egyelőre ennyi...
9.5/10