1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kojiro
    Szerintem egy képregényt vagy könyvet nem lehet 100%-osan adaptálni vászonra. Én most nem arra gondolok, hogy egy képregényt nem lehet megcsinálni képkockáról-képkockára, mert úgy biztos meg lehet, de egy filmnek teljesen más a jellege, teljesen más hatást ad. Egy filmben színészek játszanak és akármennyire is hitelesen játsszák el az adott karaktert, maga az ember kelthet benned egy olyan szimpátiát vagy akár ellenérzést, ami képregényben soha nem is létezett (hangja, beszédstílusa, mimikája...)
    Így én azt mondom, egy filmet az eredeti műtől teljesen elrugaszkodva lehet szemlélni csak. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet előtte elolvasni az eredetit, de NEM feltétlenül KELL.
    Van egy film, az Adaptáció, ami sok más egyéb dolog mellett, többek között erről is szól, mégpedig: ha filmet csinálsz, akkor FILM-et csinálj, ne könyvet (képregényt stb...).