106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    MEGA SHARK VS. GIANT OCPOTUS

OHMAJGADDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!!!! SyFy ( Sci Fi) csatornan csapattak ( HD ban) EZ A FILM BUUUN ROSSZ!!!!!!!!!!!!!!
    az effektek borzasztoak, a szineszek siralmasak, a jelenetek pedig viccesek.
    Barmit mondtak, vagy csinaltak a szereplok mar csovaltam a fejem. nagyon GAAAAZ!
    Kezdve ott, hogy ha valami renges keletkezett ( mert nekiment a capa a tengeralattjaronak) akkor az volt az uber effekt, hogy rangattak a kamerat es a szereplok kozben electric boogieztak mintha teasereztek volna oket. erre valt a kamera es mutatnak vkit aki olvas valami adatot vhonnan es az meg se moccan erre mutatjak a tobbieket azok meg rangatoznak mint az istenpicsa.....Masik kedvenc a villamlas. ami nem oldottak meg egy 100 wattos ego fel le kapcsolgatasaval.. NEEEEEEEM szimplan feltekertek csutkara a brightnesst egy 0.20 masodperce amitol kivilagosodott minden lampa addig amig az egesz kepernyo nem valt feherre majd vissza. OMG :( a masik mikor halal sotet van es a fegyveres or egy ki!#@$ott napszemuvegben all a fegyverrel a kezeben :D:D:D:D WHATTAFAAACK :D:D:D:
    mondtam mar hogy egy szimpla mondattol is sirogorcsot kaptam? rosszabb volt mint a baratok kozt!
  • fifi
    Sherlock Holmes

leszarom a történelmi hűséget, meg az eredeti karaktert, ez egy nagyon fasza film volt első percétől az utolsóig.
    Mindemellett a látvány, a környezet /pl hajóelszabadulás, meg bunyó a híd acélszerkezetén/ az valami fenomenális.

A Spíler után azt hittem, GR-nek ennyi volt, de nem, ezzel ismét egy nagyot dobott...

9/1
  • Taki29
    A 7,3 nem annyira jó , de arra akartam utalni , hogy nem ultra gagyi szar mer az 2,8 alatt kezdődik .
  • Kojiro
    Az időutazó felesége - The time traveler's wife

Kicsit Premonition meg Frequency utánérzés, de mindkettőnél jobb.
    Nagyon bejött az érzelmi vonala, meg az egész story.
    Asszonnyal is meg kell nézetnem.

9/10
  • Sir Quno Jedi
    Spartacus Blood and Sand (TV sorozat)

Ajánlom 300 fanoknak is, de amúgyis. Jópofa, jó színészekkel, kicsit gagyi "vér"engzéssel, meg túl sok szexszel. Szórakoztató és érdekes, Raimi cucc ez is term.
  • Tikal #53002
    7.3 már nem annyira jó :)
    amugy tényleg nem egy nagy szám film... kb a felétől már uncsi, és a vége nem tetszett...
  • Taki29
    Én megértek mindent de amit te szar gagyinak nevezel az 20000 ember véleménye alapján nem annyira szar . Én elhiszem , hogy apróbb hibák vannak a filmben , de azt mondani egy ilyen film után , hogy Hollywood csak gagyikat csinál .....

Egyébként köszönjük a saját véleményed amit nem akarsz másokra erőltetni . :)
  • kaposi1
    "Spirit - A sikító város 4/10
    Nem. Egyszerűen nem sikerült végignézni."
    Nekem sikerült ,de csak Eva Mendes miatt.
  • Montanosz
    Fausto 5.0

Faust katalán módra)))
    Kritikák lehúzták, nekem bejött.
    10/7
  • Csak77
    Town Creek

Joel Schumacher 70 éves korára megbuggyant. Ilyen vackot összehozni még Uwe Boll-nak is nehéz lenne. Külön figyelemfelkeltő Dominic Purcell eszményi színészi játéka, különösen, hogy a filmben kizárólag futva ordibál. Kalap szar a film.
  • Willenbrock
    Fritt Vilt 5/10 Norvég horror-thriller,pár hangsúlyozottan északi karakterű fiatal elmegy snowboard-ozni a hegyekbe,de nem mindenki ér haza,miután tesznek egy kis kiruccanást egy közeli lepukkant szállodába.Szerintem kevés az izgalom a filmben,semmi meglepetés,fordulat nincs,egyszer meg lehet nézni.
  • I.C.ram
    Perfect Getaway:

Nem volt rossz film, rosszabbra számítottam. Viszont a csattanót már lehetett sejteni azért a közepe felé már, de csak úgy, hogy ebből még akármi kisülhet, szóval nem tette unalmassá a filmet. Milla Jovovich meg egyáltalán nem játszott rosszul, sőt. Tud ő, ha akar. A másik csajszi is jó volt, illett a szerepébe.

Szóval nem volt rossz összességében, bár voltak benne kisebb-nagyobb botlások:

6/10
  • autoszimulator
    Spirit - A sikító város 4/10

Nem. Egyszerűen nem sikerült végignézni. Próbáltam mindenféle pózban feküdni, próbáltam szünetet tartani, próbáltam inni alatta, de sehogy sem ment, 50 perc után kinyomtam. Szerintem szar, erőltetett. Az egész hangulatvilág, a fekete dominancia, meg néha azok a rajz effektek kicsit a látványt feldobják, de amúgy...

Push - Energia 6/10

Aki látta, szereti a Heroest, annak nem lesz idegen ez a világ, aki még nem, talán megszereti. Bár megszeretni inkább a sorozat való, ez a film se rossz, de kicsit hosszú, vontatott. Egyszer azért nézhető.

Pandorum 9/10

Ez a film viszont valóban tetszett, hosszú volt, de meg sem fordult a fejemben, hogy mászkáljak alatta, lekötötte a figyelmem. Utólag belegondolva nem volt benne semmi extra, mégis fenntartotta a figyelmet, kíváncsi volt az ember, hogy mi lesz a következő dolog, ami kiderül, mi történik még. Fordulatos volt.
  • motyodlee
    30 nap sötétség
    vámpíros agymenés Amerika legészakibb pontján... nem győzött meg 4/10

The Men from Earth
    filózás másfél órán keresztül kényes témákat érintve mint vallás és az emberek eredete. 8/10

The Phone booth
    jó kis thriller, öntörvényű igazságosztó telefonon keresztül 7/10

1408
    Stephen King regényadaptáció, megvan a sajátos "varázsa" egynek elmegy 6/10
  • kovi04
    Case 39 10/5

Egy újabb rókabőr lehúzva a "kislányba szállt a démon" témáról. Ki ilyed meg az ilyen horroroktól? Inkább néztem volna újra az Ördögűzőt, vagy a Kört, azok még tudtak feszültséget kelteni.
  • PJack
    Fantastic Mr. Fox

én nagyon szeretem a Pixar munkáit, de már nagyon kellett egy ilyen film is, amit nem ők csinálnak és amit nem a legkorszerűbb és leggyönyörűségesebb vizuális grafika miatt emelnek úgy ki, mivel ugye ez stop-motion-nel készült, ami kifejezetten jó, mivelhogy láthatunk ilyet is végre, ebből úgy is kevés van. a szinkronszínészek remekelnek, főleg Clooney, egyszerűen jól áll neki ez a róka szerep, nagyon el lett találva. az egésznek van egy kurvajó hangulata, amihez a zene tesz hozzá a legtöbbet. többször röhögtem fel hangosan a film alatt, olyan dialógusok vannak benne hogy beszarás, helyzetkomikum is akad bőven. az ember tudja hogy az egész komolytalan a legeslegelejétől már, de mégis valahogy komolyan veszi, mert tudja hogy csak mese, éshogy itt lehet ezt csinálni. és ez adja azt a különleges fílingjét az egésznek.
    engem lebilincselt. végre egy egyedi alkotás az animációs filmipar terén

9/10
  • jamamura
    LA HORDE kritika. újabb brutálhorror franciaországból, ezúttal zombikkal.
  • SötétBarom
    Ezt nem ismertem, de a trailer és az értékelés felkeltette az érdeklődésemet :]
  • Riddick21
    Harry Brown
    This is England. Kurva világ van odaát, az egyszer biztos, félig-meddig tapasztaltam is, tudom, miről beszél a film. A sztorit elmondja a trailer, viszont amit elfelejt közölni: kösd be magad, készíts be egy kis nevetőgázt, mert különben garantált a depresszív összezuhanás.
    Magyarul: Harry Brown történetét nézve senki nem fog megszakadni a röhögéstől, ugyanakkor a mondanivaló ezúttal - nagyon helyesen - elmarad. Nincs olcsó moralizálás, se fennkölt parasztvakítás. Van helyette mérhetetlen erőszak, 100% coolfaktor, és mindent szétbüntető Michael Caine.
    Igen, ez egy kimért film, nem üvölt alatta heavy-metal, nincsenek villámgyors vágások és főhős is vagy 100 éves. De amit bosszúfilmben megtehet valaki, azt Harry Brown megteszi. Ez a műfaj csúcsa, az anti Gran Torino. Erősen liberális beállítottságú nézők inkább üljenek be még egyszer az Avatarra.
    10|10
    Azt azért hozzáfűzném, hogy ez egy szívügyként kezelt film, tudnék miért pontot levonni, ha nagyon akarnék, de egyszerűen képtelen vagyok. Tulajdonképpen az egyetlen apróság, ami szúrta a szememet, az itt-ott gagyin megjelenített CGI vér volt, de teljesen érthető, hogy miért nem a WETA-t kérték fel.
  • Tetsuo
    Szerintem is felesleges ilyeneken vitazni..
    Az esztetikahoz visszaterve, hogy egy festo, szinesz v szobrasz tehetsegtelen, azt egy muerto meg tudja allapitani objektiven. Nem magamra ertem.
    Az emlitett peldam evidens, a linkelt video az egyik, Szintiboj a masik vegletre pelda.. vagy szerinted ez utobbi bolondnak a tehetsege is csak nezopont kerdese es teljesen szubjektiv megitelni? Nem.
    Hasonloan evidens, Vajna exqrvaja (most nem jut eszembe hogyishijjak) pl. nem tehetseges, mig mondjuk Gryllus Dorka igen, obenne van vmi.. voltak jobb es rosszabb szerepei, de hogy vkinek tetszik v nem, az mar egyeni izles.

A lenyeg, hogy a muertest (nem, nem magamrol beszelek mielott ezen lovagolsz) tanulni lehet, elmelyedni mufajokban, stb mint a zeneben..
    A nepszeru radiokban a slagerek egyszeruek, konnyen dudolhatok, nem hosszuak, stb.. esztetikai elmenyuk ures lufi (ritka kivetel persze van), aki kicsit foglalkozik zenevel, altalaban mar bantja a fulet a Danubius/Slager es hasonlok.
    Viszont egy Slagerradio es Viva -fan nem fogja ertekelni, nem tudja megerteni elsore a komplexebb, joval melyebb zenei megoldasokat, pl egy Wagner operat vagy egy John Cage darabot.
    Ha kikapcsolja a Vivat es korulnez, rajon, h sokkal tobb zenei stilus van, aminek utanajarhat, elmelyedhet benne, stb..
    Kesobb, esetleg nem fog neki tetszeni (ez szubjetiv, igen) egy minimalista zene, de tudja ertekelni, tisztaban van vele, hogy "magasabb szintu" mint pl a pop.
    Mielott belekotnel, ritka kivetelek mindig vannak, regebben tobb is volt..

• Tetsuo
    LOL ki mondta hogy Bollywood a merce?
    Hollywoodban van a legtobb penz ez igaz, pont ezert szarnak ra a muveszetre, hiszen megtobb penzt csinalnak. A lenyeg a profit, semmi mas.
    Az, hogy ez miert van igy, az egy masik (kicsit hosszabb) tema lenne, a lenyeg, ha komolyabb filmet keresek, akkor a regebbi "hollywoodi" filmek kozott, esetleg fuggetlen NY-i v kanadai, tavolkeleti de leginkabb europai filmek kozott keresem.
    Te mashol keresed, ok. No problem.
  • precision
    amúgy felesleges azon vitázni, hogy az usa vagy az eu csinál jobb filmeket (esetleg a távolkelet), mert ezt nem igazán lehet általánosítani

Tetsuo -val azon vitáztunk, hogy nem kéne a saját ízlését és igazát követendő példának és etalonnak tekintenie

Jön itt azzal, hogy egy bizonyos szintig v. színvonalig bizony lehet objektíven rámondani vmire hogy igénytelen vagy szar... node, most jön a költői kérdés, amire azért én válaszolni fogok... ki dönti el, hogy hol van ez a szint? Ez vmi matematikailag mérhető dolog, hogy igen, "500 egység" (LOL) "színvonal" ponttal rendelkező filmek, színészek, alkotások...stb., már tekinthető jónak, azalatt nyugodt szívvel lehet szabadon és természetesen mindenféle személyes ízlést mellőzve tényként közölni azt, hogy bizony ez egy fos

Tetsuo, nyílván te is érzed, hogy ez egy baromság... ha létezik is ez a dolog, amit írsz (mármint, hogy bizonyos színvonal alatt eltűnik a szubjektivitás) az sem általános dolog, hanem az adott egyén SAJÁT véleménye... esetleg ez egybeesik több ember véleményével... neadjisten egybeesik az emberek többségének a véleményével... osztakkor mivan? :D mint már mondtam, nem te, és nem más fogja eldönteni, hogy vki mit tart ígényesnek, színvonalasnak és jónak

ha te ezt nem tudod elfogadni, akkor nagyon tudlak sajnálni.
  • precision
  • tigeroo
    ajánlom figyelmetekbe

http://www.imdb.com/title/tt0479997/
  • desigo
    my fav nem amerikai múvi

-Bin-jip
    -Berlin Calling
    -Das Experiment
    -Das Leben der Anderen
    -Der Untergang
    -Slumdog Millionaire
    -Yip Man
    -Das Boot
    -Stalingrad
  • edios
    Ezt könnyű megcáfolni. Az indiai ultragagyi, félelmetesen bárgyú, mindenhol táncolós szutykokhoz képest Hollywood az igényes filmek Vatikánja.. :)

Gondolatmenet 1.0:

Az egy dolog, hogy futószalagon jönnek a szennyfilmek (többek között), de a filmtechnológia pl. nagyrészt Hollywood-nak köszönhetően fejlődik, hiszen annyi ott a tőkés befektető, hogy összegyűlnek az ehhez értő szakemberek. (szokásos usa-ra jellemző agyelszívás-jelenség más országokból)

Ahhoz, hogy ma ott tart a filmkészítés, hogy csak a fantázia szab határt a képen megjelenő, és hallható dolgoknak kellettek olyan lépcsőfokok (teljesség igénye nélkül), mint pl King-Kong (1933), SW, Jurassic Park, The Matrix, Lord of the Rings, Avatar. Nézzük vajon kik csinálták, rendre: amcsik, amcsik, amcsik, amcsik, amcsik és amcsik.

Persze nyilván nem csak ezek a külsőségek számítanak egy filmnél még mielőtt valami okos belekötne, de a legkevésbé sem elhanyagolhatóak.

Gondolatmenet 2.0:

Nézzük a topik tetejét. The Matrix - amcsi, Alien - amcsi, Lotr - amcsi, Batman - amcsi, Dirty Harry (?) - amcsi, Indy - amcsi, Terminator - amcsi, vmi Brad Pittes dolog ha jól látom - amcsi, SW - amcsi, Godfather - amcsi. Biztos véletlen, hogy ezek a legtöbbünk polcán megtalálható, szinte minden ember által ismert, és klasszikusként számon tartott filmek mind amcsik nem?:)
  • motyodlee
    mondok én:

-Az élet szép (La vita é bella)
    -Berlin fölött az ég (Il cielo sopra Berlino)
    -A burzsoázia diszkrét bája (Le Charme Discret de la Bourgeoisie)
    -A faun labirintusa (El laberinto del fauno)

és itt nem azon van a hangsúly, hogy nem angol a címe, hanem azon, hogy az amcsik keze nem igen nyúlt bele... az utolsóban mondjuk nem vagyok teljesen biztos.

• Rundstedt17
    Kiváncsian várom akkor az értékes filcímeket tőled amik nem Hollywoodból származnak...
  • Tetsuo
    Osszefoglaltam a lenyeget..
    Valoszinuleg nem ertek vele egyet abban (most figyelj): hogy a joizles az teljesen szubjetiv es abban h Buttler jo szinesz, de meg abban sem hogy Hollywood nem a gagyi agymosasrol es az ertekek rombolasarol szol..
  • Kicsikiraly
    ha vitázol valakivel, és a vitapartnered felhoz egy többmondatos érvet, azzal, hogy te egyetlen egy dologba belekötsz, nem érveltél, a többiről nem mondtad hogy nem értesz egyet vele.
  • Tetsuo
    Hollywoodot emlegeted? Az pont a gagyi mekkája már. Ott nem nagyon van filmmuveszet, a legtobb film futószalagtermék.. de ebbe ne menjunk bele.

• Csak77
    New York I Love You

Én ilyen hülye filmet még nem láttam. Tele van hírességekkel, és akkora baromságokkal, hogy az elképesztő. :) Jó film, csak olyan hangulat is kell hozzá. 7/10
  • precision
    hogy miért reagálok, azt nem tudom :) csak röviden...

Buttler szerinted rossz színész, vannak akik máshogy gondolják, nyílván egy Hollywoodi rendező sem adna neki szerepet, ha szar színész lenne. Tény? Az. De mivel _NEKED_ nem tetszik mint színész, ezért szar. Az idejárók között is akad bőven aki szerint jó színész. De nyílván mi vagyunk a tudatlan igénytelenek, te pedig a hatalmas kritikus, akinek a véleménye az irányadó :)

Megállapítható egy színészről a tehetsége, de nem a te feladatod hálistennek, hogy ezt általánosságban tedd meg. Ezt régen úgy hívták hogy diktatúra meg kommunizmus, mikor egy személy mondta meg a többieknek, hogy mit kell jónak és szarnak tekinteni :P

Egy embert pedig egy répához hasonlítani elég meredek :)
  • desigo
    Black Sheep

gyilkos bárányok wtf?
    súlyos nagyon,egyedül a táj volt benne szép ahol játszódott
    párszor felröhögtem de szánalmas

3/10
  • Tetsuo
    Semmi bajom veled, nehogy felreerts.. Az esztetikanak tagadhatatlan az objektiv resze, miszerint meg tudjuk kulonboztetni Szintiboy es a kislany jatekat minosegileg, ugyanugy megallapithato egy szineszrol a tehetsege ill a darabrol, h van-e muveszi erteke. Szubjektivitas nuansznyi elteresekben es egy bizonyos szint felett van..

Ha a levesbe szant repa peneszes, az objektiven rossz es nem szubjektiven. ;)
  • Montanosz

Ja.
    amúgy én két blogot szoktam figyelemmel követni, ízlésemnek megfelelő filmeket vesznek nagyító alá.
    FILMTETT
    FILMFELKELTÉS
  • kaposi1
    Köszi szépen!
    No nem is a Zoey Deschanel képeket pedig őt is kedvelem ,hanem ezt az oldalt ahonnan a képek vannak.
    Egész korrekt írások vannak benne ahogy beleolvasgattam.
  • edios
    Red Planet

Carrie-Anne Moss jó nő. (..volt?)
    Meg a tudomány mellett fontos a hit is.
    Amúgy meg light-os eksön sci-fi.

6/10
  • kaposi1
    "mások szerint jó" +1
  • Tyler1

ma is új ismereteket szerezhettünk mi szerint igenis van közös kapcsolat egy film és egy tányér leves között
    köszönjük meg Tetsuonak ezt a fantasztikus és mindenesetben kivétel nélkül helytálló megállapítást!