106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Malakai
    Szerintem ami már marvel studios abból is van rosszabb, mint a BP, Thor 2 is so-so, na meg a Hulk film is nagyon gyenge volt.
  • cylonflatus
    "Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg." Ne is mondd. A youtubeon belenéztem egy-kettőbe, iszonyat, hogy mi megy. Egy csaj olyat tolt, hogy arcom kapartam le, és az a döbbenet, hogy a hozzászólások zöme full egyetért az idióta -már bocsánat- vlogger picsával. Így indít, nem szó szerint, de kb ez: "Vannak igazi hősnők, igazi kemény női karakterek, akik hitelesek. Ott van Ripley hadnagy. Ott van Leia hercegnő. (majd halálosan komoly képpel) És akkor jön Brie Larson. (itt hangosan felröhögtem) Azt meri mondani, hogy ő a nemes harcos hős? Ripley egyedül megküzd egy xenomorffal, aztán legyőzi a királynőt is, miközben a kommandósok belehalnak. Ott van Leia hercegnő, szembeszáll a birodalommal, Vaderral, megöli Jabbát. És Brie Larson, aki semmit nem tett le az asztalra (itt már vonyítottam a röhögéstől) azt meri mondani a bla bla bla" Ott kezdődik, hogy totál egybemos egy kitalált, fantázia karaktert egy valós emberrel, egy színésznővel. Sorolja a kitalált karaktereket - és akkor jön Brie Larson... szakadtam. És a slusszpoén, hogy mindezt egy trailer után, bazdmeg. Még nem is látta a filmet, fingja nincs róla, de ő már leírta az egészet, mert a Brie Larson azt mondta a twitteren.... Ilyen idióták nincsenek, hát nem hiszem el - és mégis. És ami félelmetes, hogy döbbenetesen sokan magasztalták a kommentekben ezt az idiótát, hogy jól megmondtad, pont így látom, stb.
  • tigeroo
    jó, hát most a DC-t én nem vettem bele.
  • nordan
    az legalább vicces volt
  • SzinesGeza
    Azért volt egy Zöld Lámpás is!
  • nordan
    "jobb mint a fekete párduc" annál minden jobb....egy ótvarszar PC faszság
  • tigeroo
    Captain Marvel

Szögezzük le: Jobb, és pörgősebb volt, mint a Fekete Párduc, amely indokolatlanul el lett nyújtva, egyszerűen nem érdekelt T'challa. Carol Denvers története gyakorlatilag egy "anti-eredettörténet", mint egy sablonos RPG játék (Gothic), ahol már fullos, tápos karakterek vagyunk, de amnéziával hősködünk. Szépen lassan kibontakozik az, hogy ki is volt a szupererős képességek előtt. A képregényes eredettörténeteit ismertem. Itt mégis sikertül sok-sok csavart beleszőni a filmbe, zseniálisan volt kidolgozva, annyira jól dobtak 1-1 csontot a nézőnek az információdarabkákkal, végig lehetett izgulni, a film elején lévő átváltozó lényektől való félelmet, amely átcsapott... valami másba. meglepően felnőttként kezelve a háború borzalmait. Remek! Igen, voltak benne logikátlanságok (2019-ben felesleges mutatni a "meghekkelt telefonfülkét", bár ez gondolom afféle fricska a '90-es évek felé. akkor ott a titkos katonai bázis, sehol egy szekus csapat, csak a "havannázó lények")
    Gyakorlatilag Marvel kapitány, és Nick Fury eredettörténete, szívszórítóan, már-már vegytiszta pontossággal adagolja a történéseket a nagyobb MCU világába. A film végére egészen kerek módon lett hozzászőve a meglévő anyaghoz a Marvel kapitány. Emelte a tétet, remekül játszott Briie Larson is, szkeptikus voltam, de fú. Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg. Szerethető, emberi karaktert hoz, amikor kell, akkor pedig egy szuperhumán harcost.

Ami külön tetszett:
    +Budapest
    +Ronan
    +Goose (még egyszer meg kell nézni a filmet otthon, amikor minden macskás jelenetnél elordítom magam hogy "CICCAAAAA")
    +A Skrullok története
    +90-es évek nosztalgia, nem tolták az orrunkba pofátlanul, de ütött (extra plusz pont, hogy ez főleg a zenékben jelent meg, pl. Nirvana - Come as You are, NIN, Guns 'n' Roses...).
    +Pár poén volt, de azon szakadt az egész terem.
    +NEM TIPIKUS FŐGONOSZ, AKI TOTÁLISAN A HŐS KLÓNJA, ugyanolyan képességekkel...(Hulk - Red Hulk, Hangya - Yellowjacket, Wolverine - Sabertooth, Black Panther - Killmonger, stb.) sőt, itt nagyon főgonosz sem nagyon volt, csak a háború, és a benne szenvedő felek. Szerintem ez zseniális üzenet a mai (politikai) világban. Egy Disney filmhez képest nem rossz!

8/10

Valahol azt is figyelembe veszem, hogy ezek a filmek folyamatosan "inflálódnak", egy Vasember 1-2-3 ma már nagyon lassú ütemben bontakozik ki, mondjuk egy ilyen pörgős eredettörténethez képest.* MCU mércével:
    Hasonlóan pörgős, mint a Galaxis őrzői 1-2, Thor 3, Bosszúállók 1-2.
    Jobb, mint a Fekete Párduc (*, erre mondtam, hogy lassú, vontatott film a BP, amely ráadásul tavaly nem csigázott fel az Infinity War-hoz, ellenben most ez a film IGEN!), és Thor 2.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.03.10. 11:55:17
  • BenedekFeco
    Ralph Breaks the Internet

Tipikus Disney produkció internetes-videójátékos környezetben, a szokásosnál kevesebb "vernyogással".

6/10
  • Kandurex
    The Possession of Hannah Grace

Klisés, de vállalható horror. Unalmas estére kiváló.

6.5/10
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.11. 10:35:29
  • BenedekFeco
    Ha már mindenki Hunter Killer-t néz, ami nálam 4/10, akkor érdemes megnézni ezt is:

Kursk

Itt az unalomig ismert felállás helyett inkább a drámára és a mentésre koncentrálnak. Aki emlékszik még a történtekre, annak a végkifejlet előre tudható. Az egyetlen dolog, ami zavart, hogy "oroszföldön" is mindenki perfect angolt nyom.

6/10
  • LasDen #101668
    Hunter Killer

Jobb volt, mint vártam...

6.5/10
  • DantesHUN
    Ja. Elég nagy hülyeség. Még jó hogy nem készült...mondjuk egy olyan film, amiben fénysebességgel repkednek űrhajók, van lézerpuska, de azzal pár méterre se tudnak célozni és sokkal jobb a lézerpuskánál a bűvésztrükk meg a fénykard, és pár kicsi plüssmaci, le tud győzni sokkal feljettebb hadi gépeket.

Ez már tényleg túlzás volna.

( fantázia. Az ilyesmihez kell ,hogy legyen egy befogadó fantáziája a nézőnek. Ha neked nincs, hát...ez van)
  • greco
    Valaki megnézte már a Marvel kapitányt a screenx moziban? Lehet tudni h az egész film ki van vetítve oldalra is vagy csak bizonyos jelenetek?
  • Bokafix2
    Én már a Koponya szigetben is bírtam a csajt, erre meg kíváncsi vagyok.
  • Synchronous
    Oké, induljunk ki abból hogy a te állításod igaz, és fontos volt Atlannának érzelmileg, hogy közel maradjon az óceánhoz. Viszont melyik anyának lesznek fontosabbak a saját érzései meg a nosztalgiája, minthogy mindent megtegyen a gyereke biztonságáért? Ha mérlegre teszi a két dolgot magában, és konzekvenciát von, akkor az egyik serpernyőben egy tégla lesz, a másikban meg egy tollpihe.
    Én értem miről beszélsz, de bármekkorák is az arányok, stratégiailag akkor is az a bölcsebb lépés ha olyan helyre megy ahol szinte biztosan nem keresik... ha a vízparton marad az egy potenciális veszélyforrás, és az idő mindenképp ellene dolgozik. És így is történt, mert néhány év alatt rátaláltak.
  • hawkie22
    Captain Marvel

Nálam bejött a film. Nem ismerem a képregényt, így nem is tudtam, hogy mennyire OP a karakter, de a film utolsó harmada eléggé meglepett. Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a Végjátékra. :) A humor jó volt, a látvánnyal nem volt semmi gond, a sztori olyan, mint a többi képregényfilmé, a 90-es évek hangulata nagyon átjött. :)
    A két órát nagyon élveztem, szívesen néztem volna még tovább. De majd a 2. részt. :)

Nálam 8/10
  • Dynamic
    "Nagyon fontos lehetett érzelmileg az óceán amikor elüldözték onnan és a fogságot meg a kivégzést jelentette neki. "
    Ez a te prekoncepciód, de semmikép nem ténykérdés. Mivel nem látunk bele a fejébe akár az én állításom is lehet igaz.

Mindegy is. Feladom. Te tényleg nem akarod megérteni, hogy nem a sebességgel és A-B távolsággal van a gond, hanem az arányokkal. Hogy mennyire tartod reálisnak, hogy ha egy tűt elrejtek egy százemeletes házban akkor azt te megtalálod. Hiába teszed meg k.gyorsan a távolságokat meg hiába mész lifttel két emelet között... Meg hát nyilván minden egyes nap ezzel foglalkoztak, hogy x millió km2-en centiről centire haladva az összes fa mögé meg budiba benéztek.
  • Synchronous
    Elnéztem, a 10 ezer feet/sec csak Aquaman-re vonatkozik... míg a többiek 300 km/óra körül. De ez is változó, mert többféle vízi faj létezik. Vannak akik gyorsabbak 300km/óránál, ergo ha meg kell keresni valakit tuti nem a lassabbakat küldik.
  • CalebJoe
    A pre-crisis képregényben (adventure comics 260) kicsit más, ott is a világító toronynál élnek csak Atlanna nem hagyja el a férjét hanem megbetegszik és meghal, de előtte elmeséli a honnan is jött.

Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.03.07. 23:46:54
  • Synchronous
    Nagyon fontos lehetett érzelmileg az óceán amikor elüldözték onnan és a fogságot meg a kivégzést jelentette neki. A vízbeli kiterjedésnek semmi jelentősége nincs. 10 ezer feet/sec egy atlantiszi sebessége a vízben... azaz nagyjából 300 km/óra. Ergo egy Lisszabon-Jacksonville távolságot ami két parti város Amerikában és Európában és kb. 6500 kilométerre vannak egymástól, azt egy atlantiszi alig 21 óra alatt tenné meg. Ezért nem ér egy szakadt picsanadrágot sem, ha a "kurvanagy távolság" ami elválasztja őt a halemberektől az 99,9%-ban víz...
    Pillanatok alatt át tudják fésülni a partmenti sávokat, főleg ha sokfős csapatok kutattak utána, vagyis a vízparton mindenképpen hamarabb rátalálnak, még ha nem tudják is merre keressék. De a szárazföld belsejébe sosem merészkedtek be, és pont ez a lényeg.
  • Dynamic
    "A királyi család tagjai nem függtek a víztől "
    Úgy értettem, hogy érzelmileg volt fontos az óceán közelsége.
    Másrészt továbbra sem érted mit magyarázok. Az afgán példával a TERÜLETRE utaltam. Hogy ha nem tudod hol van valaki, akkor rohadt nehéz megtalálni, mert ugye BÁRHOL lehet. Mennyire tartanád valószínűnek, hogy teszem azt egy több ezer km-re lévő Nicaraguai koszos kis faluban rejtőzik? Ebben a helyzetben te sem nagyon aggódnál, hogy megtalál az ellenség mert nem reális. Ha még hozzá vesszük a vízhez való érzelmi kötődést, máris nem annyira ördögtől való, hogy miért épp ott telepedett le ahol.
    Az más kérdés, hogy egy filmben nyilván megtalálják - és ilyenkor mondhatjuk, hogy miért nem a sivatagba költözött - de egy szereplő meg nem fog klisékben gondolkodni, mert nem tudja, hogy filmben van.
    Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.03.07. 22:32:12
  • Synchronous
    A királyi család tagjai nem függtek a víztől (Atlanna, Orm, Mera, Arthur, Vulko)... meg tudtak élni nélküle is. De az összes többi atlantiszinak fontos volt a víz, mert gyakorlatilag halemberek voltak. Nem hiába mozogtak a felszínen ilyen vízzel feltöltött szkafanderekben, mivel víz nélkül életben sem maradtak volna a felszínen. Mikor Mera leeresztette a vizet az egyik kommandós ruhájából az egyből lefejelte a wc csészét, hogy vízhes juthasson.
    A tenger közelsége fontos volt, mert biztonságot jelentett nekik... ha baj van csak gyorsan elpucolnak a víz alá és problem solved... viszont a szárazföld belsejében több száz, vagy ezer kilométerekre a tengertől ezt bajosan tudnák megtenni. Kiszolgáltatottak lennének. Ha egy afgán megszökik Kabulból és elrejtőzik Bakonyszentlászlón az érezheti magát ott biztonságban, de ha az üldözői halemberek, akkor nyilván nem a vízparton fogja veretni a mindennapjait, mert instant baromság lenne.
  • Count Adyn
    Aquaman első fele még tetszett is, de aztan nagyon elgurult a gyogyszer:D Egy 6/10 megvan azért ebből kb 3 pont Momoa, nélküle bukott volna csunyan az egész:)
  • Dynamic
    De akkor lehetne magyarázni azzal is, hogy Atlanna sem tudott elszakadni a víztől. Másrészt továbbra sem értem, ha egy afgán Kabulból megszökik és elrejtőzik Bakonyszentlászlón, miért ne gondolhatná, hogy biztonságban van?
  • CSOCSO
    Aquaman azert nezheto volt. Sot; inkabb nezem meg 2 szer egymas utan mint a wonderwoman-t felig.
    Na azt hivnam en nezhetetlennek. DC filmek eddig nagyon gyengen szerepeltek. Nem is vartam sokat.
    Az nagyon meglepett, hogy az eseseket milyen kurva jol megcsinaltak. Nem lett szar cgi-s. Fizika rendben van. Szinte faj. Azt kell mondanom, hogy le a kalappal!
    Ami viszont rohadtul idegesitett
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy a csajszi iranyitotta a vizet jobbra balra, sot meg a borokat is kiszedte az uvegekbol de a sok katonabol nem birta kiszedni a letfentarto vizet?? Mikozben a tarkojukon van egy faszom dugo amit siman ki huzott valamelyik jelenetben

Volt sok hulye jelenet. De kozel sem volt annyira gaz a film szerintem. 1 szer nezheto
    5/10. Szineszek rendben voltak. Jasonnak jol all a szerep. A grafika jo volt. Zene is ok. Talan meg egy 6/10 est is megerdemel. Hogy a picsaba all ez a film meg a WW az Alita korul az IMDB-n, azt nem tudom.
  • Synchronous
    Már hogyne jelentene. Nagyon is sokat jelent. Atlantisz népe a vízben helyzeti előnyt élvezett, az a természetes közegük, az erejük és a sebességük is nagyobb a tengerben. A szárazföld belső területeit meg nem ismerték, mert kvázi sosem jártak ott... az egy természetes akadályt képzett nekik, mert a vízhez vannak idomulva, és abban, vagy ahhoz közel érzik jól magukat. Ha messze elszakadnak a tengertől és mélyen benyomulnak a szárazföldre, az minden tekintetben hátrányt jelent nekik. Nem véletlen, hogy minden harci jelenet vízben, vagy vízparti területen játszódott.
  • extra sensory
    Ja az óceán... amiben közel fénysebességgel közlekednek. xd
  • mrzed001
    Hunter Killer
    Semmi extra, egyszer nézős tényleg ritkaságnak számító tengeralattjárós film (Vadászat a vörös októberre, meg a Tűz a víz alá óta nem nagyon tudnak mit kezdeni a műfajjal).
    +1 pont, amiért a Seal-eknek véééééégre hangtompítós fegyverük volt (mennyi de mennyi helyen rontották el ezt)
    5/10

Fantastic beasts 2
    Rendre hágja át a HP univerzum szabályait. Hopponálás Roxfortban ? Nicolas Flamel mint "múmia" ? DumbleGagyi ? (a DumbleHomon már meg se lepődünk)
    Kár érte. A HP univerzumban az volt a szép, hogy átgondolt, komoly szabályrendszer van (a mágiára is). Na az itt ugrott is ki az ablakon.
    Agyatlan látványorgia. Érdekes, hogy a "gyerekes" HP részek sokkal komolyabbak voltak, mint ezek a felnőtt Salamanderesek. A történetvezetésről meg inkább semmit. Ezt tényleg Rowling írta? Agyvérzése volt, vagy csak sz-rik a közepébe?
    Mondanám, hogy +1 pont a pálca miatt ... de hát ez egyértelmű volt.
    Kaphatna többet is ... denem (azaz Voldemort)
    6/10

Egyszer mindkettő nézős, de egyik se újranézős fajta.
    Idézgetni egyikből se fogunk, és emlékezni se sokra 2 év távlatából belőlük.
  • Dynamic
    Már bocsánat de az, hogy a víz közelében lakott az semmit nem jelent, mert az óceán kurva nagy :) Ráadásul az Atlantisz a legenda szerint valahol Európa közelében lehetett, vagyis az otthona több ezer km-re volt..."valahol". Semmivel nem másabb a szitu, mintha valaki Moszkvából elszökne és elbújna egy spanyol kisvárosban.
  • Blasta
    Into the spider-verse
    ---------------------------
    A képregényadaptáció animációs filmben létezik Pókember képregény továbbá párhuzamos pók-univerzumok amikben az osszes -gyanítom létezo- pókember alteregó él (Noir spider-man meg SPIDER-HAM BAZMEG). Majd ezek egy dimenzióba kerulnek. Istenem...

Kicsivel tobb mint a feléig bírtam. Tipikus példája Hollywood túlzott mértéku kokainfogyasztásának. Ez komolynak vicc, viccnek viszont szar.
  • vérpocok
    Egy képregényfilmnél ilyesmiken én már fenn se akadok... a Karathen meg beszélt. Illetve nyilván csak Aquaman értette amit mondott, valószínűleg nem is emberi beszéd volt, arra csak azért volt szükség hogy mi is értsük a jelenetet, de ettől függetlenül sokat lendített a gagyi-faktoron. Mert ilyen érzést váltott ki.

Ami kiakasztó a filmben, az inkább Atlanna és a férje idiotizmusa volt... menekül az atlantisziak elől, tudja hogy üldözik, a férje is tudja, erre szépen éldegélnek tovább a tenger partján évekig, hadd legyenek minél közelebb a tűzvonalhoz, elvégre miért nehezítenék meg az üldözőik dolgát? Ha egy csepp eszük lett volna, akkor egyből elpucolnak abból a parti világítótoronyból és minél beljebb mennek a kontinens belsejébe, távol minden tengertől és ott telepednek le... a csávó legfeljebb felcsapott volna hamburger árusnak vagy szálloda recepciósnak, a lényeg hogy sokkal több esélyük lett volna benn a szárazföldön az emberek között elvegyülve, mert oda az atlantisziak nem merészkedtek, hiszen az emberek sokáig még a létezésüket is vitatták.

Atlanna és Aquaman pedig kétéltű, szóval nekik nincs szükségük vízre ahhoz hogy a felszínen megéljenek, ez kiderül a filmből is. Szóval én ezen a hülyeségen kattantam el, mert érthetetlen számomra hogy valaki ne tegyen meg minden óvintézkedést, ha egyszer tudja, hogy veszélyben az ő és a családja élete. Már csak a hideg, számító pragmatizmus is ezt követelte volna. Ha a nőnek nem volt ennyi esze, legalább a férjének lehetett volna... de basztak az egészre, utána meg csodálkoznak, hogy rájuk verik a közfalat a reggeli tea közben... haha.
    Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2019.03.06. 20:03:24
  • Tikal #101646
    ja azok is úgy írek, hogy a nevükben... mert max a nagyapjuk vagy a dédijük volt ír és boston-on kívűl még nem jártak sehol :)
  • SzinesGeza
    Nagyon sok nagy nevű, A-listás színész képessége annyiban merül ki, hogy kb ugyanazt a figurát hozzák minden filmjükben.
  • LasDen #101644
    pedig az egy képregény akkurátus jelenet... :D
  • Mentol
    Nekem ezek a LEGO utánzatok valahogy nem érik el a befogadási küszöbértéket nálam, szóval semmit nem mond a filmről számomra.
    Én a MineCraft őrületet sem értem...
  • tigeroo
    Az előrendelhető LEGO készletek ismét elspoilerezik a Végjáték egyes jeleneteit:

TÉNYLEG CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE: Katt
    https://kockashop.hu/lego-hirek/nezzetek-meg-a-bosszuallok-vegjatek-keszleteket
  • dartonite
    Aquaman

40-50? percig birtam, amikor a polip elkezdett dobolni, na akkor mondtam azt hogy ebbol eleg.
    Talan egyszer nekiallok ujra, de az egyetlen ertekelheto dolog AH segge volt.
    Kritikan aluli/10

• Kojiro
    Ő volt az, akinek egyszer konkrétan bocsánatot kellett kérnie Írországtól, mer egy írt játszott és annyira elbaszta az akcentust, hogy sírva jöttek ki az emberek a moziból. Pláne amcsiban is mennyi ír van.
  • CSOCSO
    Egesz kulturalt volt a Hunter Killer. en is olyan 6.5/10 est adnek ra.
    Kicsit fokozhattak volna az izgalmakat. A karakterek ultraidegesitoek voltak. Inkabb rohelyes kisugarzasa volt a rossz fotorzsnek elvtarsnak. Azert az orosz hajorol valo mentes nagy jelenet volt, de jobbra is megcsinalhattak volna.
  • Kongy
    Attól még a színészi képességei nem A-listásak.