1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    Captain Marvel

Szögezzük le: Jobb, és pörgősebb volt, mint a Fekete Párduc, amely indokolatlanul el lett nyújtva, egyszerűen nem érdekelt T'challa. Carol Denvers története gyakorlatilag egy "anti-eredettörténet", mint egy sablonos RPG játék (Gothic), ahol már fullos, tápos karakterek vagyunk, de amnéziával hősködünk. Szépen lassan kibontakozik az, hogy ki is volt a szupererős képességek előtt. A képregényes eredettörténeteit ismertem. Itt mégis sikertül sok-sok csavart beleszőni a filmbe, zseniálisan volt kidolgozva, annyira jól dobtak 1-1 csontot a nézőnek az információdarabkákkal, végig lehetett izgulni, a film elején lévő átváltozó lényektől való félelmet, amely átcsapott... valami másba. meglepően felnőttként kezelve a háború borzalmait. Remek! Igen, voltak benne logikátlanságok (2019-ben felesleges mutatni a "meghekkelt telefonfülkét", bár ez gondolom afféle fricska a '90-es évek felé. akkor ott a titkos katonai bázis, sehol egy szekus csapat, csak a "havannázó lények")
    Gyakorlatilag Marvel kapitány, és Nick Fury eredettörténete, szívszórítóan, már-már vegytiszta pontossággal adagolja a történéseket a nagyobb MCU világába. A film végére egészen kerek módon lett hozzászőve a meglévő anyaghoz a Marvel kapitány. Emelte a tétet, remekül játszott Briie Larson is, szkeptikus voltam, de fú. Amiket kap a nő a trailerek megjelenése óta, azt egyáltalán nem érdemli meg. Szerethető, emberi karaktert hoz, amikor kell, akkor pedig egy szuperhumán harcost.

Ami külön tetszett:
    +Budapest
    +Ronan
    +Goose (még egyszer meg kell nézni a filmet otthon, amikor minden macskás jelenetnél elordítom magam hogy "CICCAAAAA")
    +A Skrullok története
    +90-es évek nosztalgia, nem tolták az orrunkba pofátlanul, de ütött (extra plusz pont, hogy ez főleg a zenékben jelent meg, pl. Nirvana - Come as You are, NIN, Guns 'n' Roses...).
    +Pár poén volt, de azon szakadt az egész terem.
    +NEM TIPIKUS FŐGONOSZ, AKI TOTÁLISAN A HŐS KLÓNJA, ugyanolyan képességekkel...(Hulk - Red Hulk, Hangya - Yellowjacket, Wolverine - Sabertooth, Black Panther - Killmonger, stb.) sőt, itt nagyon főgonosz sem nagyon volt, csak a háború, és a benne szenvedő felek. Szerintem ez zseniális üzenet a mai (politikai) világban. Egy Disney filmhez képest nem rossz!

8/10

Valahol azt is figyelembe veszem, hogy ezek a filmek folyamatosan "inflálódnak", egy Vasember 1-2-3 ma már nagyon lassú ütemben bontakozik ki, mondjuk egy ilyen pörgős eredettörténethez képest.* MCU mércével:
    Hasonlóan pörgős, mint a Galaxis őrzői 1-2, Thor 3, Bosszúállók 1-2.
    Jobb, mint a Fekete Párduc (*, erre mondtam, hogy lassú, vontatott film a BP, amely ráadásul tavaly nem csigázott fel az Infinity War-hoz, ellenben most ez a film IGEN!), és Thor 2.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.03.10. 11:55:17