106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hapi #65093 Régi magyar filmet keresek pontosan ezt:
Lavina (1967)
Hol lehet ilyesmit megtalálni? -
igaz, de valószínű, hogy a 32-est kb. 1% látta, azok is fanatikusok, és veteránok, szóval az igazi széles körben megismert, és elismert Scarface a de Palma változat volt :) -
készült #65089 -
1 hete gondoltam rá, hogy még jó, hogy eddig nem készült belőle remake. Erre most meg itt a cikk. Érdekes...
Kétlem, hogy jó lesz. -
Real13 #65089 A Pacino-s is remake volt már... Persze kurvajó volt, nemazért mondom, de akkor a mostani már a remake remake-je :) -
Készülőben a Scarface remake
omg
-
ja ez kocsis volt? hát akkor már mindent értek -
IXEMGabeo #65086 ez a kocsis elmehetne forgatókönyv írónak, mert zseniális amúgy, de másfelől egy perverz idegbeteg, debil állat. Mindenesetre szétröhögtem magam, de Kata és a Shadow helyében feljelentettem volna már rég -
Hát ma is érdemes volt feljönni az SG-re xDDDD -
Igen..kár vitázni dolgokon,hisz tényleg mindnekinek más tetszik,vagy nem ugyanúgy jön le. ez olyan mint a lányok,ha mindenkinek egyforma ízlése lenne. Ajjaj! :D
Meg generációk is változnak,ez sem elhanyagolható szempont.
Említetted az Avatart,megnéztem 1x..tényleg szép techdemó volt,de nem sorolnám a világmegváltó klasszikusok közé. Vérző olaj tetszett,ott jó színészek,alakítások,rendben volt. Így voltam aBlack Swan-nal is leültetett,és érdekesnek találtam. Vagy a Gran Torino,nah az viszont a maga kis lassúságával megfogott,és úgy keltem fel,hogy igen ez igen jó volt! És ugye nem egy Bay féle ámokfutás a vásznon. De néha az is kell,és ez így van rendjén.
Most készülök megnézni a Green Lantern-t a nap folyamán. Hmm kiváncsi leszek hogy fog bejönni. :) -
GPx8 #65082 "Drive"-hoz van magyar felirat? -
Real13 #65081 Nézd, én eddig háromszor láttam a NCFOM-t, és minden nézéssel egyre jobban tetszett, mindig felfedeztem benne valamit. A nyitottság pedig nem azt jelenti, hogy mindent szeretni kell, amit a kritikusok, nézők nagy többsége szeret, és elismer: véleményem szerint pl. az Avatar, vagy a Vérző Olaj (Bár ennél él a gyanúm, hogy csak nagyon rosszkor ültem le elé, és újra kellene néznem:) korántsem akkora filmek, mint amilyennek be vannak állítva, de egyik elé sem úgy ültem le, hogy ezt majd lehúzom, mert ' csak'.
És egyébként igen, sokszor nekem is 'fáj' egy-egy értékelés, nem csak itt, hanem családi, baráti körben, netes fórumon, de már megtanultam, hogy ezen nem érdemes felhúzni magát az embernek, vagy vitába szállni. :) -
Nah azért egy NCFOM sosem lesz akkor film,hogy sok év,vagy évtized múlva is elővegyem és leüljek,és rácsodálkozzak,hogy életem derekán ha ezt kihagyom akkor én már nem is érek,értek szart sem.
Mi az ,hogy nyitottabb az Újra,frissre? Én inkább úgy fogalmaznám ezt,hogy álljunk be a túlértékelt aklkotások istenítésébe? Mert ezek a filmek azok,számomra,lehet itt pár embernek sokkal többek,életük részévé vált. Én lehet kicsit maradi vagyok,de jobban bejön Michelangelo szobra,mint egy mai vasból heggesztett absztrakt akármi,ami ugyanúgy művészet,és kifejez valamit.
Nem tisztem akár védeni CSOCSO-t,hisz azt hiszem leírta mit is gondol,vagy hogyan. Páran vannak itt akik szinte személyes sértésnek veszik ha egy film nem tetszik valakinek. Én is szoktam adni haverom szavára,meg persze viszont ha látunk valamit,és figyeld,nézd meg tuti jó film. Persze én teljesen más területek is mozgok,ő sokkal inkább látványfilmes,én meg minden "szart"is megnézek. :D
De kár is vitatkozni,hisz tudjuk sehova sem vezet,illetve úgyis személyeskedéshez.
De ugye ez az SG-és Magyarország! :D -
Real13 #65079 The Tree of Life
[GSF] Picture
Áhh... Kevés vagyok én ennek a filmnek bárminemű elemzéséhez (Majd talán akkor, ha újranézem, elmúlik egy-két évtized, és 'bölcsebb' leszek: nem azt mondom, hogy nem fogtam fel nagyrészt, amit a film közölni kíván, de írni, gondolatokat megfogalmazni róla megint egy más téma...), de az biztos, hogy ilyen szintű remekmű nem sűrűn készül. A képek, a kompozíciók, a világ születése, a filozófia, a színészi játékok, a felépítés, a dialógusok háttérbe szorítása, az egész gondolatiság(évtizedekig lehet majd elemezni ezt a filmet minimum), a zene, az egész alkotói elképzelés, egyszerűen TÖKÉLETES. Legutoljára talán a No Country for Old Men volt ennyire ' új'. ( Ez utóbbi kijelentéssel nem akarom korbácsolni a kedélyeket, egyszerűen így gondolom, szerintem hatalmas, lenyűgöző film a NCFOM)
10/10
Egyébként meg a 'nagy' filmek jó része, amiket manapság kult, vagy klasszikus filmként emlegetnek (és most nem a közönség, illetve mainstream filmekre, Indy Jones-ra meg hasonlókra gondolok), megjárta ugyanazt, mint amit most a NCFOM, TTOL stb. Ezek a filmek egy kicsit meghaladják a korukat, újat mutatnak, valami nagyin egyedit, ezért nehéz besorolni őket,és ez nem jöhet így be mindenkinek, ettől még senki nem lesz hülyébb. Szerintem csak annyi a lényeg, hogy az ember próbáljon meg minél nyitottabb lenni az 'újra', a frissre :) -
A No Country tényleg nem egy nagy durranás főleg mert előtte néztem meg a Vérző Olajat ami meg hatalmas film, pedig mindkét film 8.2 áll jelenleg. -
Nem mondom, hogy a haveromnak mindig igaza van... Sucker Punchot is lefikazta, pedig nekem baromira tetszett. A munkatarsam is latta, o azt mondta jo volt a film, amivel semmi baj. A Baj az ilyen agyhuszarokkal van akik felsobbrendunek erzik magukat mert nekik tetszik egy film. Es ha masnak az nem tetszik akkor azok butak. Ez milyen hozza allas mar? Ne gyertek nekem azzal, hogy az milyen hozza allas, hogy leszolok egy filmet mielott megneztem volna. NEM SZOLTAM LE SEMMIT! azt irtam megnezem de valszeg nem fog tetszeni, dehat nektek valszeg ez is kurvar szemet szur mert azt mertem mondani, hogy valszeg nem fog tetszeni. Mekkora dolog. Nektek tenyleg nincs jobb dolgotok? gecizsenialisnak hiszitek magatokat mert tetszett nektek a NCFOM? -
mar megint itt tartunk. kinek kepzelitek magatokat, hogy lehulyezzetek vkit mert neki nem tetszik egy film????Miert kepzeled, hogy nem ertem a filmet mert nem tetszik? Ha valakinek nem tetszik a Vuk akkor segg hulye hozza?
-
"De azért egy Michael Bay filmre átnedvesedik az usa zászlós alsód, ugye? :D"
mar megint megy a tipikus magyar hozza allas?
Ertem, hogy semmi koze a no country for old manhez.
De ha a legjobb baratom akivel allandoan megnezunk filmeket azt mondja hogy szarabb mint a magnolia akkor tudom mire celoz.
Valszeg nem veletlenul hozza fel a magnoliat es nem egy fast and furioust vagy egy horror filmet hasonlit hozza, erted mire gondolok vagy a te zsenialis 150 es iqdhoz masik megkozelites kell?
-
Egyrészt remélem, hogy annyira elégedett lettél azzal amit itt nekem idehánytál, hogy utána ki is verted rá.
Másodszor ha kicsit visszaolvasnál tudnád, hogy a Nem vénnek való vidékről, a Driveról, a The Tree of Life-ről és hasonló nézőközönséget eléggé szélsőségesen megosztó filmekről ment itt a diszkúrzus mostanában. Azért írtam ezek a filmeket mert, noha ugyan olyan megosztóak voltak mint a The Tree of Life már ami a nézőközönséget illeti nekem azok speciel nem jöttek be egyáltalán ellentétben ezzel a filmmel ami tetszett.
Harmadszor számomra a látványosság volt az ami művészivé tette a filmet. Hol említettem én olyat előző kommentemben, hogy ez egy MŰVÉSZFILM amit a látványelem tett művészi színvonalúvá? Nem! Ez egy FILM amit a látványelem tett művészi színvonalúvá és épp ezért SZÁMOMRA legalábbis művészfilmé. Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni tudod.
Negyedszer pedig hagy adjak már olyan pontot az értékelésemre amilyet én akarok basszameg! Ha nem tetszik még szerencse, hogy tudod forgatni a fejed és nem kell a kommentemet bámulnod, végső esetben pedig még mindig ott van a jobb felső sarokban az X amit a veled egyetértő kolléga olyan szépen kihangsúlyozott a fejlécében... -

egyeseknél fogalomzavar lépett fel, de durván :) -
OMFG
Egyrészt hogy lehet a NCFOM-et és a Drive-ot egy lapon említeni, fingom nincs.
Másrészt az a látványosság amitol muvészi színvonalu lett egy kimondottan muvészfilm, az milyen????
Az értékelés és az adott pont pedig koszonoviszonyban sincsenek egymással, már elnézést. -
The Tree of Life - Az élet fája
Habár nagyon vártam a filmet kicsit tartottam tőle, hogy olyan kaliberű lesz mint a Drive és a Nem vénnek való vidék, de hál istennek nem így lett. 1080p-ben annyira látványosak voltak bizonyos jelenetek és felvételek ami szinte már művészi színvonalú. A történet nem volt egy nagy eresztés, de épp elég volt arra hogy fent tartsa az érdeklődésem. Otthonra tökéletes szórakozás volt idővel lehet hogy újranézem majd.
9/10 -
ZZ88 #65067 Hesher
8/10
Ilyen fura filmet még nem nagyon láttam, de jó volt. Zseniálisan őrült alakítást nyújtott a főszereplő. -
Majd azt fogja írni, hogy én mondtam, hogy hasonlít a No Country for Old Men-hez, holott én egy kurva szóval sem írtam ilyet. Ezt írtam:
[i]A nagyok között kezd. No Country for Old Men, Miami Vice, Heat... Ezek a címek jutnak eszembe, de nem hasonlítható egyikhez sem, talán egy kicsit a Miami Vice-hoz. Viszont egy kaliber ezekkel![i]
De aki olvasni nem tud, attól hogy várhatná az ember, hogy megértsen egy kicsit komplexebb filmet? -
Szerintem megnézem én is.:) -
Drive - egyértelműen kurvajó. A megtekintésig nem is hallottam a filmről. Azt hittem egy igazi felszínes, kemény gyerek 500 lovas verdával szintű hollywood-i szenny lesz. Nagyot csalódtam, pozitívan. Remek zenei aláfestés az egész film alatt, habár kifejezetten utálom az ilyen stílusú zenéket, ma mégis leszedtem az albumot. Aki egy kicsit is fogékony az igényesebb filmekre, és nem rinyál ha 2 perc alatt nincs legalább 3 pörgőrúgás, annak tetszeni fog. Csocsónak meg nem fog tetszeni, mert jós. -
Azért fogyatékos dolog, mert látatlanban ítélsz meg egy filmet. Még csak köze sincs a Nem vénnek való vidék-hez. Egyébként meg amennyire szűklátókörű vagy, lehet hogy tényleg nem tetszene. De azért egy Michael Bay filmre átnedvesedik az usa zászlós alsód, ugye? :D -
Good Neighbours - kerülendő messziről... -
The Grey trailer - Liam Neeson új filmje
öööö...hát ez elbaszottul megvett kilóra! -
Nem az ő hatására néztem meg a filmet tegnap este. -
Pont ezek a szerkezeti elemek hiányoznak, mint bonyodalom, tetőpont, végkifejlet, stb. Egységekből áll össze, ami mellőz mindenféle filmes törvényszerűséget, ezért is nehéz megérteni a mondanivalóját. -
Háak írta, hogy nincs klasszikus cselekmény (pláne nem összefüggő), akkor mégis hogyan lehetne benne igazi bonyodalom?!?!? :D Én ugyan nem láttam, de világos. -
Végignéztem én is tegnap, mert a trailer felkeltette az érdeklődésem, de be kell valljam, nem sok mindent értettem belőlőe. Én több cselekményt és kevesebb természeti képet vártam. Bonyodalom, végkifejlet, valami? -
már ne is haragudj meg a kérdésért, te felfogtad amit leírtál? -
Bizonyára a Sátán gyermeke vagyok, de most jött meg igazán a kedvem!
Végre valami új, végre valami más. Amúgy is szeretem nagyon a két Malick filmet, amit láttam (az Őrület határán a kedvenc háborús filmem, az Új világ pedig egy fantasztikus utazás, mindenféle értelemben), ez pedig engem is lenyűgözött már akkor, amikor még csak ötlet volt! -
Az élet fája /The Tree of Life/
Először is viccnek tartom, hogy egy ilyen kaliberű alkotást itthon képtelenek moziban vetíteni! Sőt gyanítom, hogy ez a büdös életben nem fog megjelenni semmilyen formában nálunk!*
A trailer megtekintése óta, az év legjobban várt filmje volt számomra.
Itt leszögezném, hogy ez az a film, ami a legtöbb embernek nem fog tetszeni, sőt nagyrészük a feléig nem fogja kibírni. Nagyon nehezen emészthető, nehezen érthető darab, egy igazi absztrakt(nincs klasszikus cselekmény, csak egységek, dialógusok elvétve vannak, csak a monológok vezetik végig a filmet).
A történet középpontjában egy fiú felnőtté válása áll, melyet a rendező művészi párhuzamba von az élet létezésével, és annak körforgásával, mindezt gyönyörű képekkel, és hangaláfestéssel tálalva. A színészek kifogástalanok, különösen Brad Pitt és a kis srác, de a többi mellékszereplő is remekül hozza a karakterét.
Nem pontozom mert szvsz lehetetlen, engem lenyűgözött, és csak annak ajánlom, aki nagyjából tudja mit várjon, és nem retten vissza az elvont filmektől, mindenki más(aki már a Drive-nál beragadt), az nagyon messziről kerülje.
* persze miután megnéztem, rájöttem, hogy ezt itthon tényleg felesleges moziban vetíteni, mert a kutya nem nézné meg, aki meg véletlenül beülne rá, az elég hamar kisétálna. Sajnos e téren totális szellemi sivárság a jelenlegi mozitársadalom. -
ne legyel mar okor. a lenyeg, hogy egyutt lattuk a magnoliat es azt mondta annal is szarabb. A buzis erzelmeidet felreteve annyi is eleg lett volna ha elmondod azt, hogy utanna ugrok-e a kutba... -
sandor8206 #65052 Halál érintése (Kiss of Death)
Elég régi film, még nem láttam. Jó kis krimis-maffiás film. Nicolas Cage nagyon jól hozta a bolond maffiavezért, rendesen fostam tőle :-) jó színész ez a Cage, csak nyomi szerepeket kap/vállal.
7/10 -
mindenki azt nez meg amit akar. Kivancsi vagyok a filmre de valszeg nem fog tetszeni. Ez miert fogyatekos hozza allas? Ha a No country for old men stilusu a film, valszeg nem fog tetszeni. Ettol fuggetlenul ha meg akarom nezni ne legyek mar lehulyezve...
szvsz az lenne a fogyatekos hozza allas ha megnezes nelkul lefikaznam. -
Inquisitor #65050 Elég szahar hasonlat.
Én például elolbvasom sokak kritikáját egy egy adott filmről, amiről azt hiszem lehet érdekelni fog.
De.
Nyilván annak a kritikája lesz a számomra fontosabb, akinek hasonló filmek tetszettek illetve nem tetszettek, mint nekem.
Sokaknak nem jött be teszem azt az Inception, na most ha valaki azt szétfikázza, akkor nyilván más hasonló, nekem biztos tetsző filmekről is rossz véleménye lesz, nem? :)