[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #65079 The Tree of Life
[GSF] Picture
Áhh... Kevés vagyok én ennek a filmnek bárminemű elemzéséhez (Majd talán akkor, ha újranézem, elmúlik egy-két évtized, és 'bölcsebb' leszek: nem azt mondom, hogy nem fogtam fel nagyrészt, amit a film közölni kíván, de írni, gondolatokat megfogalmazni róla megint egy más téma...), de az biztos, hogy ilyen szintű remekmű nem sűrűn készül. A képek, a kompozíciók, a világ születése, a filozófia, a színészi játékok, a felépítés, a dialógusok háttérbe szorítása, az egész gondolatiság(évtizedekig lehet majd elemezni ezt a filmet minimum), a zene, az egész alkotói elképzelés, egyszerűen TÖKÉLETES. Legutoljára talán a No Country for Old Men volt ennyire ' új'. ( Ez utóbbi kijelentéssel nem akarom korbácsolni a kedélyeket, egyszerűen így gondolom, szerintem hatalmas, lenyűgöző film a NCFOM)
10/10
Egyébként meg a 'nagy' filmek jó része, amiket manapság kult, vagy klasszikus filmként emlegetnek (és most nem a közönség, illetve mainstream filmekre, Indy Jones-ra meg hasonlókra gondolok), megjárta ugyanazt, mint amit most a NCFOM, TTOL stb. Ezek a filmek egy kicsit meghaladják a korukat, újat mutatnak, valami nagyin egyedit, ezért nehéz besorolni őket,és ez nem jöhet így be mindenkinek, ettől még senki nem lesz hülyébb. Szerintem csak annyi a lényeg, hogy az ember próbáljon meg minél nyitottabb lenni az 'újra', a frissre :)