106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    OMG szuper effektek!
  • CSOCSO
    Devils double a film cime. A bemutatobol lehet azt hiszed, hogy a dublor majd olyan lesz mint a gore. Kozben semmi ilyesmi. De azert jo kis film.
  • morcosqtya
    The Abandoned (elhagyatva) (2006)

Spanyol/angol/bulgár cop., Bulgáriában forgatva, ennek ellenére a forgatókönyv szerint a történet Oroszországban játszódik... ("apró" filmes baki a reptérrel az elején.) Horror a balkánon.
    Nagyon egyedi látásmódú és hangulatú film. Egyszerűen brutálisan nyomasztó, fülledt, vizes, tömött, elkeseredett, reménytelen.
    Magát a filmet és a megvalósítást felpontoznám, de a forgatókönyv lyukas, zavaros, (+1-2 képi baki a korabeli tárgyakkal és berendezéssel kapcsolatosan) ennek ellenére a hangulati összkép teljesen egyedülálló.
    Egynél többször nem nézhető, azt az alkalmat előrelátóan kell megtervezni. 7/10
  • morcosqtya
    The Children (2008)

Egy szóval: idegesítő.
    Irritáló egy film.
    Nem pontozom, mert nem tudnék objektív maradni. Van benne érték, jók a színészek, a közepéig nem indul be, onnan van feszültség, de rém idegesítő az egész. Nem ajánlom senkinek.
  • Brolly
    Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi annak a filmnek a címe, ami arról szól, hogy van egy arab sejk, fiatal herceg, trónörökös vagy ehhez hasonló csávóka, és szereznek egy hasonmást - gondolom biztonsági okokból - a putriból neki. Betanítják, és egy idő után kezd olyanná válni mint a góré... Sajnos csak ennyit vágok belőle, ami megmaradt az a közel-kelet, hatalom, vagyon, hasonmás.
  • Real13
    Ha jól tudom, az is, mert hiába építették meg mindezt , a stúdió végül ragaszkodott a CGI-hez.
  • morcosqtya
    Sorority Row (2009)

Gyakorlatilag a "Tudom mit tettél tavaly nyáron.." igényesebb kivitelben, kis ráncfelvarrással.
    Atom főiskolás lányok rövidnadrágban / bugyiban, + kis csavar a végére, + Leia hercegnő (Carrie Fisher) idősen és kövéren (SW fanoknak nosztalgikus ahogyan csillognak a szemei, komolyan! :-) )
    Pro: Operatőri munka, lányok, hangulat, egyes gyilkosságok ötletessége
    Kontra: egyes gyilkosságok ötlettelensége, némely szereplő sablonos, színészi játék átlagos, és az egész úgy "vótmá".
    nézhető, kellemes, 6/10
  • Szabi84
    én is azt hittem animáció
  • pauly
    Köszi!Tényleg nem semmi!
    Amúgy érdekes hogy ennyi mindent megépítettek,nem gondoltam volna...
  • zzeN
    Nem semmi:

• PetruZ
    Erősen szubjektív, de számomra csak a 2. rész az egyetlen valamirevaló, tökös rész az egész franchise-ban, a többi az szerintem nagyon vacak, vagy unalmas (a 4. részt már nem is láttam). :) Pedig ha már a koroknál járunk, én már benne voltam még a kultikus első rész megjelenésében is (persze nem ötévesen láttam, hanem később, tizenéves fejjel), de az elejét kivéve nem jött be. Modern sci-fi horror témában pl. a Pandorum jobban tetszett nála.
  • MrSpock
    Nem tudom én gyerekként is majdhogynem ugyanúgy tudtam értékelni mint most. Nem azt mondom hogy a vissza ajövőbe nem klasszikus,illetve ugye azzá vált,csak ha most nézem már nem ugyanaz a hatása. Régi filmekből is nagyon sok jó van,de ugye mint tudjuk azért évek múltán megszépülnek adolgok. Néha hajlamosak vagyunk nem ténylegesen helyén kezelni,és esetleges élményekhez kötni egyes alkotásokat.
    Én nem vitatom,hogy neked ma még jobban tetszik,hisz egyéni dolog. De ha én csak most látom nem mondom rá hogy annyira atomfilm,nem váltott ki nálam akkora érzést,(de azért a jófilmek kategóriába lehet sorolni, ellentétben mondjuk egy Star Wars-szal,vagy az Indy Jones. Még régebbi amit nálam nemnagyon überel szinte semmi az a Ben Hur. Amiben megegyezhetünk,régen jobb filmek voltak ez tény! Amiket évek múlva is előlehet venni,és szórakozni rajta.
  • tigeroo
    első reakció: takarodj már :DDDDDDDDD
    második: not bad :[
  • ZZ88
  • 5m0k3sh0w
    ez kurva jónak tűniik
  • Tyler1
    beszarok, hát Babszem Jankó film

mondjuk kurva látványos az tény.
  • CalebJoe
    Éppen hogy felnőtt fejjel jobban értékelem a régi filmeket mint annó, kis takonyként felét nem is értettem.
    A Vissza a Jövőbe meg igenis nagy durranás még ma is
  • viizo
    Cowboys and Aliens / Cowboyok és Űrlények

Vártam a filmet, gondoltam végre egy belevaló mixtúra. De sajnos ahogy lendült előre a történet fonala, egyre érdektelenebb lett, a forgatókönyvet több ponton elszúrták. Egyrészt nem értettem, hogy a nálunk jóval intelligensebb lényeknek miért kell csótányhoz hasonló külsőt adni, attól nem lesznek félelmetesebbek - ráadásul a civilizációt levetve egy szál semmiben rohangálnak, ütnek, harapnak. Pff. :D

Daniel Craig és Olivia Wilde sablonfigurák, egyedül Harrison Ford karaktere visz színt a szereplők közé, nagyjából mindenkit lejátszik a vásznon.

Kihagyott ziccer, egyszer nézős szórakozás.

10/5
  • Reg5
    Pedig az időtlen klasszikus. Arra 50 év múlva is emlékezni fognak, maiakra meg fél év múlva is csak nehezen...
  • pauly
    " Erősen mosolygom már rajta hogy mai szemmel nézve azért nem akkora durranás."
    Nekem meg felnőtt fejjel még jobban tetszik mint gyerekként :)Mondjuk én úgy vagyok vele hogy szvsz pont manapság nem csinálnak igazán jó filmeket.Ezeket a mostani filmeket nem fogom újra elővenni 20-30 év múlva mint most a régieket.
  • MrSpock
    Hogy pontozzak is valamit,megnéztem a Warriort,mert mindenhol szuperfilmként van belőve. Jó kis film volt az tény,de azért messze nem tökéletes. Nem volt túlbonyolítva,a színészek jók,harcok is életszerűek. Drámaiság is megvolt benne,de nem tudom nekem valami mégis hiányzott belőle. De így így símán 8/10
    Másik alkotás,bár kezdetleges feliratnak ami angol,mivel úgy nem is lenne gond nagyjából értettem: The Sorcerer,and the White Snake
    Érdekes kis alkotás,minden volt benne,kis humor,dráma,szerelem,néha picit ijesztőbb jelenetsorok. Jet Li hozza a tőle megszokottat,lányok is helyesek.CGI-sek is nagy munkát végeztek,persze néha elkell vonatkoztatni a megvalósítástól,mert mégiscsak egy kínai"mese". De voltak tényleg jelentsorok amik nagyon jól mutattak. Azt bírom ezekben a kínai alkotásokban is,hogy igazából nem beszélem a nyelvet,de ha megnézem szinte értem mit mondanak :D
    Az egészet nem kell komolyan venni,meg kritikusan nézni,a képivilág néha elragadja az embert. Realitásokat abszolúte nélkülözi,de ezzel itt nincs gond.
    Végülis nekem tetszett: 7/10 (kategóriáján belül)
  • MrSpock
    Csocso: Azért ne irigyeld a sok gyerkőcöt,hogy mennyi filmet megnézhetnek. Mert nem időrendben,és az akkori kornak(viszonylag)megfelelően nézhetik. Én felnőtt fejjel ha megnézek egy 80as évekbeli filmet amit akkoriban kultusznak tartottam pl. Vissza a jövőbe. Erősen mosolygom már rajta hogy mai szemmel nézve azért nem akkora durranás. Nem azért mert mennyi hiperszuperhightechdemófilm van. Egyszerűen tizenéveskén az akkori időben ez jónak hatott. Hogy örültem már mikor beülhettem a szomszédék nagy Polskijába 8 évesen. Ma már mindenenapos hogy gyereket X5ös BMW-vel viszik suliba.
    Persze a jó film még mindig az,és marad az idők végezetéig,és ez szubjektív egyénreszabott kinek mi az alap. Csak mai gyereknek lehet nem tetszenének azok amiken én is felnőttem. Hetente többször mozi,minden film megnézés amit adtak,van hogy többször is. 8-12ft-os mozijegy nem volt drága :D kaptam 30 ft zsebpénzt hetente,szóval kifutotta belőle:) akkoriban még nem volt VHS-sem ,Tv-ben max néztem az Alfa holdbázist amin paráztam néha,meg az Orion űrhajót:D
    Az említett Végső viszsaszámlálást is régen láttam,de neekm akkor sem tűnt olyan hűdejónak,pont azért mert végülis semmi nem történt bene. az alapkoncepció jó lett volna. Kellett volna egy utólagos ábrázolás mi változott meg pl,hogy megmentik japóktól Pearl-t:) Egyfajta utópisztikus sci-fi ziccerét kihagyták. De nézhető volt,semmi több számomra.
    Alien az para volt de nagyon gyerekként,mai napig az egyik legnyomasztóbb idegenes film. Űr,zárt tér,nincs hova menekülni a lény elől.
  • Nyiri
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem nem azért nincs összecsapás, mert nem tudták volna megoldani. A SW is 1979-s és mekkora patent lett effektekben. A történet így kerek. Felnőtt és felelős döntés volt a kapitány által, hogy nem avatkozott be a történelembe. Ha megvan a megelőző csapás akkor nem támadják meg Pearl Harbour-t. Amerika nem száll be a VH-ba vagy csak később és ezzel lehet hogy később van vége akár 10 évvel és nem 100 milliók halálával végződik a VH hanem lehet hogy többel. Akár még a tengelyhatalom győzelmével is.
  • CSOCSO
    Végső visszaszámlálás ( The Final Countdown)

AJAJAJJJJ! Meglepo de a filmrol csak egyszer esett eddig szo ebben a topikban.
    Irigylem azokat akik meg csak 5-10 evesek es ott van nekik 100 es 100 film amit majd megnezhetnek mert meg soha nem lattak. Kezdve az Aliennel a vissza a jovoben keresztul a Mint a villamig. Nem is beszelve mondjuk a Matrix rol vagy a Se7en rol de legyen akar szo a Home alonerol. Be jo nekik :(

Visszaterve a filmhez:
    Az alaptotlet hatborzongatoan jo! Alig vartam, hogy megnezhessem.
    A film tuti hihetetlen volt akkoriban. Meg mai szemmel is ugy vagyok vele, hogy nagyon utos szinte az egesz film. Egeszen a helikopter robbanasig :D

(Az egyetlen hsz-t 2004-bol kitoroltem mert leszpojlerezi az egesz filmet.)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az arcom majdnem leteptem ugy vartam mar, hogy seggbekurjak a japokat!!! Erre semmi:( Hatalmas sztori de baromi nagy kar, hogy nem tortent meg a megelozo csapas. Egyetlen gagyi resz a helikopteres/jelzopisztolyos jelenet. Megoldhattak volna ugy is, hogy siman elkezd forogni a gep mert a pilota arcaba lottek es lezuhannak a homokba es bumm. Legvegen mikor a kutya elkezd ugatni a kocsi fele nagyon levagos volt, hogy miert teszi. Szvsz sokkal komolyabban utott volna, ha a csako csak siman odamegy a kocsihoz es benez.Technologia valszeg nem volt meg ahhoz, hogy bemutassak az osszecsapast:(

Nagyon feldolgozos a tema!!!! Es persze kene a masik ending.
  • CSOCSO
    Fertőzés (Contagion)

Teljesen korrekt virusos film volt. Nem volt tele zagyvasagokkal, eltulzott baromsagokkal. Teljesen komolyan veheto volt minden. Elmult idok talan egyik legjobb virusos filmje volt. Sajna sok nem is nagyon volt. Crazies nel meg Happening nel szerintem jobb volt.

7.5/10

Minden klappolt csak egy kis extra "OMG" faktor hianyzott.
  • morcosqtya
    Általános iskolásként oda voltam érte. Akkoriban ment mozikban / TV-ben.
  • CSOCSO
    azert meglesem... majd csutortokon tartok egy retro filmnezest. Addigra beszerzem az eredeti Thinget
  • Sir Quno Jedi
    Nekem régen nagy kedvenc volt. Abban az időben lenyűgöző nagyszabású sf volt. Mai szemmel nyilván nem nagy durranás, de akkor igen jónak számított.
  • CSOCSO
    ;)

Ebbol kene feldolgozas!
  • Sir Quno Jedi
    The Final Countdown (1980)
  • CSOCSO
    google a baratom

"time travel to pearl harbour" :D
  • Sir Quno Jedi
    Végső visszaszámlálás szvsz.
  • CSOCSO
    Valaki tudja annak a filmnek a cimet amiben egy modernkori csatahajo valamilyen modon (veletlen?) visszamegy ( az idoben) pearl harbourhoz es mindenki azon tanakodik, hogy jo lenne-e belekontarkodni a multba azzal, ha megallitjak a japokat.

Fonokom meselt errol. Eleg jonak hangzik. Igaz a film tobb mint 20 eves is lehet.
  • CSOCSO
    Szubjektiv. Szamomra 1-4ig 10/10
  • Guren
    melyik részhez hasonlítsuk? mert a 3. és 4 egy fos.
  • Police88
    thx a válaszokat
  • CSOCSO
    Sok horrort nem nezek, mert vagy idegesitoek, vagy csak szimplan ilyesztgetnek de semmi durva/gusztustalan nincs benne. Mondj 5-10 horror filmet az elmult ket evtizedbol ami szerinted Alien kategoria.
  • ZZ88
    Nem sokat ér akkor ez az uszkár díj, méltatlanul sok értékes filmet kiszórnak a kukába.
  • ZZ88
    Hát ezt sajnálom, nálam megkapta az Oscart ez a film, ennyi nekem elég is.
  • Tyler1
    "Golden Globe-ba sem fért be"

nehéz lenne így akármiben is nyernie.