1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • Vialis
    Bár látom, hogy itt inkább Fantasy tábor gyűlt össze, azért ajánlanék egy könyvet, amit nagyon érdemes elolvasni: Richard Bach - Illúziók
    (továbbá majdnem az összes többi könyve)
  • Coine, The A&O
    Tegnap sikerült befejezni :)
    Januárban jöhet a II :)
  • Dzsini
    Isaac Asimov Teljes Alapítvány Birodalom Robot Univerzuma 3.
  • Totya000
    J.D.Salinger - Zabhegyezó
  • magus
    Most kezdtem el olvasni, még csak az első fejezetnél tartok, de állítólag, és szerintem is nagyon jó.
  • Bunyós Pityu
    Azt meg akartam venni, milyen?
  • magus
    Kárpáti Andor - Kurvajó
  • Punker
    Star Wars: Ep. VIII. Sötét Erők Ébredése
  • Factor_007
    Sir Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
  • [Walaki]D`Lair
    Háború és béke. Talán tavaszra végzek vele :DDDDDD
  • Totya000
    Douglas Adams - A kétség lazaca
  • Coine, The A&O
    Ma, pedig igeeennn, nekikezdek a sorozatnak :

J. R. R. Tolkien - A Gyűrűk Ura (The Lord Of The Rings)
    Első könyv, A Gyűrű Szövetsége.
  • a.carkey
    Olvassátok el:
    George W. Bush: Utam a Fehér Házba

Tök normális benne az ürge ...
  • RelakSfromhome
    Trutykó: Utolsó Pokoli Történetek

Thomas Vosseberg: Hacker Kézikönyv
  • G@b0r
    Ken Follett - A katedrális
  • Coine, The A&O
    J. R. R. Tolkien - A Babó (The Hobbit)
    végreee megszereztem :)
  • magus
    forumot
  • Dzsini
    Bhagavad Gita

Lodzsong: Meditációk

meg egyéb ilyesmik
  • VinylToy #212
    RIDEG SÁNDOR

INDUL A BAKTERHÁZ

Most találtam a neten és nekiálltam :))
  • Lazarus
    Én csak az egri csillagokat olvastam el azt is határidőn kívül
  • JHetfield
    nem vagyok buszkera ... de egy kotelezo olvasmany nem olvastam el mert nem izgattak, de meg 1x -se tudtak megszivatni beloluk:] sott mar nem is fognak Jeeeee...
  • Lazarus
    :) Egyet értek
  • magus
    es raadasul olyan tanarunk van aki ugy tud kerdezni hogy hiaba lattad szinhazban hiaba lattad filmen, hiaba olvasod roviditve ugy kerdez hogy csak akkor tudod hogyha elolvastad. és ha nem emlexel akkor eleve bukta. bazz
  • magus
    rohadt Shakespearet. ekkkora szarokat mert kötelező. rohadtul nem érdekel megézem szinházban. bazz tok gaz.
  • MuERTe
    Pedig alapmű. Az első fantasy(?)könyv élményem volt.
  • MARS3696
    Elkattintottam... :o))

Poe-t ismerem. A "Korbácsot" nem....
    Az alattad lévőre akartam válaszolni.
  • MARS3696
    :o)

Ez kicsit hasonlított a "Galaxis utikalauz stopposoknak" című könyv poénjára: mi az élet értelme? 42! :o)))
  • MuERTe
    A legjobb a vége :D
    Az üzenet: Sziasztok :DD
  • Lazarus
    Ragyogást
  • MuERTe
    Őőőőő, mi van? :))
    Valamit félreolvashattál, a Korbács nem Poe könyv :) Máskülönben egyet értek veled :)
  • MARS3696
    Mondtam ,hogy rossz a névmemóriám; inkább a témákra emlékszem. :)

Titán Szirénjeiben derül ki, hogy a nagy, monumentális emberi építkezések csupán egy idegen értelem üzeneteinek földi materializálódásai?... Tetszett.

Bár ha idegenekről van szó, nálam az életem első (s lehet, hogy naív) sci-fi meséje, a "Sehollakók" és Hal Clamens (CLement, Clament,...?) könyve az "Elveszett rakéta" viszi a pálmát. Ez utóbbi, a hihetetlenül aprólékos, igényesen kidolgozott, földitől merőben különböző világ és annak lakóinak leírásával, az első pedig gyermeki figyelmem felkeltésével a fantasztikum iránt.
  • MARS3696
    Edgar Allan Poe világa annyira klasszikus a műfajában, hogy jelzős szerkezetként elterjedt a "poe-i világ", mint olyan.
  • MuERTe
    A Korbács a legjobb könyv a műfajában.
  • Dzsini
    Lovecraft eléggé... más. ne várd azt a stílust amit a modern horror-íróktól :)
    ha viszont tetszik, utána olvass Edgar Allan Poe-t is...

a Korbács naggyon nagy könyv :)
  • Factor_007
    olvastam:
    - Stephen King - Borzalmak városa(ez tetszett a legjobban)
    Stephen King - Cujo (Ez is jo volt)
    Stephen King - Ragyogás
    Stephen King - Halálos Árnyék
    J.R.R. Tolkien - Gyűrük Ura (unalmas volt, de azért jo volt)
    most olvasok:
    Clive Barker - Korbács (jo könyv, eddig)
    olvasni akkarok majd:
    H.P.Lovercraft-ot kiváncsi vagyok rá
  • Dzsini
    Síkföldet Edwin A. Abbott írta, a NagySzámítógéppel egy könyvben jelent meg :)
    Kurt Vonnegut írta pl a Titán Szirénjeit ami egy igencsak nemrossz, stílusba illő utópia, de neki is minden könyve gyakorlatilag a fanyar, csípős, elég kemény kategória... ha visszaolvasgatsz ebben a topicban már volt róla 1 beszélgetés.
  • MARS3696
    Egy ")" lemaradt...
  • MARS3696
    Én magyarul olvastam a Szép új világot (nem beszélem olyan szinten az angolt, hogy élvezetes lenne számomra olvasni az eredetiket. De a magyar fordítás is zseniális, nem véletlen, hogy úton-útfélen utalnak rá az emberek (már aki szereti a sci-fit). Johannensont is olvastam már, ha jól emlékszem, bár inkább a tartalom ragad meg bennem, mint a cím.

Kurt Vonnegut mit írt?... Nem ő írta a Síkvilágot (lehet, hogy nem jól emlékszem a címre; ez az, amiben a történet egy kétdimenziós világban játszódik jobbára)
  • Dzsini
    ha tetszett az 1984, érdemes mellé elolvasni (ha még nem tetted) Aldous Huxley : Szép új világ c. remekművét... egy másik utópia, szintén elgondolkodós mű. (ángilusul Brave new world)
    meg további kellemes élmények érhetnek Kurt Vonnegut művei közt, meg Johannesson : A Nagy Számítógép c. könyvében... :)
  • MARS3696
    Hát igen, ezért van az, hogy komolyabb könyveket lassabban olvas az ember a tömegközlekedési eszközökön. Most fejeztem be Orwell könyvét, az 1984-et. Zseniális könyv, de ha elkalandozik a figyelmed, kimaradnak fontos dolgok. Ráadásul én szeretem beleélni magam a történetbe és az orwelli világ nehezen jön le mondjuk a délutáni csúcsforgalomban, miközben a melletted ülő kiskamasz fején cicceg a walkman fejhallgatója, szembe meg két öregasszony az epekövéről diskurál.