1741
Könyvek, könyvek, könyvek...
-
Egy ")" lemaradt... -
Én magyarul olvastam a Szép új világot (nem beszélem olyan szinten az angolt, hogy élvezetes lenne számomra olvasni az eredetiket. De a magyar fordítás is zseniális, nem véletlen, hogy úton-útfélen utalnak rá az emberek (már aki szereti a sci-fit). Johannensont is olvastam már, ha jól emlékszem, bár inkább a tartalom ragad meg bennem, mint a cím.
Kurt Vonnegut mit írt?... Nem ő írta a Síkvilágot (lehet, hogy nem jól emlékszem a címre; ez az, amiben a történet egy kétdimenziós világban játszódik jobbára) -
ha tetszett az 1984, érdemes mellé elolvasni (ha még nem tetted) Aldous Huxley : Szép új világ c. remekművét... egy másik utópia, szintén elgondolkodós mű. (ángilusul Brave new world)
meg további kellemes élmények érhetnek Kurt Vonnegut művei közt, meg Johannesson : A Nagy Számítógép c. könyvében... :) -
Hát igen, ezért van az, hogy komolyabb könyveket lassabban olvas az ember a tömegközlekedési eszközökön. Most fejeztem be Orwell könyvét, az 1984-et. Zseniális könyv, de ha elkalandozik a figyelmed, kimaradnak fontos dolgok. Ráadásul én szeretem beleélni magam a történetbe és az orwelli világ nehezen jön le mondjuk a délutáni csúcsforgalomban, miközben a melletted ülő kiskamasz fején cicceg a walkman fejhallgatója, szembe meg két öregasszony az epekövéről diskurál. -
bkv n alszol??? :D -
Én is ált. akkor tudok olvasni!
Max lefekvés elött.
Most Stephen Hunter-től olvasom a Hajtóvadászatot!
Jó kis sztori a mesterlövészekről...
Ponyva, de BKV-ra jó. -
a Bhagavad Gita a Krsna-tudatúak mondhatni szent könyve, van benne minden ami egy ilyentől 'elvárható', érdekes környezetben. világszemlélet, filozófia, teológia, stb... igen, utazáshoz talán tényleg kicsit nehéz :) de vannak könyebbek is a témában és rengeteg érdekesség van bennük... -
Az nem valami teológiával foglalkozó könyv?
Azt hiszem, "nehéz" lenne a buszos olvasáshoz... :o) -
csak a KenFollett-et ismerem a lentiek közül... nem mertem egyik másikat sem ajánlani :)
nálam még mindig a Bhagavad Gita megy... pár egyéb ilyesmi könyvvel felváltva -
Látom, senki nem segített! Mi van userek? Senki nem szeret olvasni?
Egy jó sztori ezzel kapcsolatban:
Haver telerakta a kocsiját megúnt könyvekkel, aztán eljött hozzánk a XV.ker.-be és itt a ház előtt lerobbant. Mivel úgysem tudott elmenni, itt állt az autója vagy három hétig és a könyveket bennehagytuk (dugig volt vele).
Aztán elhuzatták, de a könyveket felhoztuk. Két hét múlva felugrott valamiért és az anyósülésen hagyott vagy öt CD-t. Míg fent volt kb. negyed órát, felnyomták a kocsiját és elvitték a CD-ket.
Tanulság: a XV.ker.-ben nem szeretnek olvasni, zenét hallgatni viszont annál inkább! :o))) -
No, vége Ken Follett-nek...
Mit olvassak?
1., Ken Follett: Tű a szénakazalban (már olvastam)
2., S.Sontag: Halálkészlet
3., Galgóczy: Vidravas
Ha reggelig jön tipp, akkor abba kezdek bele... :o) -
Illetve ha busszal megyek, akkor Ken Follett: Egy férfi Szentpétervárról
Nem olyan, mint ar Orwelli világ, de leköti az embert. -
1984 (Kicsit jobb, mint a Big Brother) -
Bhagavad Gita -
Kircsó.
Sok láma fasz meg nézi BB-t azt se tudja mi a agy testvér :DDDDDDD -
Semmit sem olvasok. Olvasni száksz. Igazából szégyellném magam, ha olvasnék.
Az alienbe rohadt király, amikor kimászik a csáveszből az alien. Azt egy könyv se adjatha vissza.
Ti minek olvastok? -
Xboxman #173 Én Herry Kokler -
Szokolay Zoltán - Sörmentén Prága ; Útikalauz sörivóknak -
Eü. vizsga tételek... -
R.A.Salvatore ICEWIND DALE trilogia, epp ma fogom befejezni, mar vagy 5x, aztan ha megjonnek postan a konyvek jon a folyt:} -
A Belső Ösvény Kulcsa -
Garfield #168 1984 (megint - egyszerűen nem tudok vele betelni) -
Ja,meg ami most jön:
Digitális és analóg technika II.
...ezt már nem imádom annyira,sőt! :( -
Leslie L. Lawrence: Csöd
Szvsz már nem az igazi,láttunk már hasonlót,de a hangulata még mindig magával ragadó...egyszerűen imádom a könyveit! :)) -
Atkinson: PSZIHOLÓGIA
jó kis olvasmány. -
Miről szól? -
H.P.Lovecraft - Árnyak Innsmouth felett -
Viking #161 Az utóbbi időben hülyébbnél hülyébb olvasmányok...
John Caldwell (Nemes István) - A Káosz Kincse
Jeffrey Stone (Nemes István ő is) - Az Előhalott Balladája
John Caldwell - Nincs Kegyelem
John Caldwell - Vérkáosz (eddigi legjobb könyv amit olvastam!)
John Caldwell - Síró Madzsun
Douglas Rowland - Az idő vasfoga
Daniel P. Campbell - Bölcsődal
Daniel P. Campbell - Siratóének
Nagyon komoly könyv mind mit mondjak...
Worluk Káosz rulezz!
-
Dr. Andics László - Alapfokú és közúti elsősegély
... -
semmit se olvasok :) -
Rabelais: Gargantua (ha vkinek egy nap a kezébe kerül el ne olvassa)
Paulo Coleho: The devil and Miss Prym (ezt viszont bátran ajánlom)
-
Xboxman #157 Playboy -
Ian Stewart: A természet számai -
Wan2 -
én mostanában a fórumot olvasom :-D -
Indul a bakterház -
Xboxman #150 Szent Piterzon esernyője -
Catcher in the rye....harmadszor.... -
Hát nem tudom, nekem most 10.-be voltak ezek kötelezök, az egy dolog, hogy nem olvastam egyiket se, de minek. -
LOTR harmadszor