91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
LV 426 #91225 Köszi a segítséget. Far static shadows, distant clouds-ot levettem és tökéletesen fut a legmagasabb graf. beállításon. Mostmár csak újra meg kellene tanulni repülni.
Már csak annyi gondom van, hogy néha elállítódik a bot nulla pozíciója. vagyis az van, hogy teljesen közélpen van a bot és mégis kitérést érzékel a csűrő és a magassági kormány tengelyén, talán X és Y. Kihúzom, visszadugom és megint jó egy darabig. Saitek X52. Két példánnyal is próbáltam, mindkettővel csinálja. Ettől függetlenül én a HOTAS-ra vagy a driverre gyanakszom, esetleg valaki találkozott hasonló jelenséggel?
Utoljára szerkesztette: LV 426, 2022.12.01. 08:27:51 -
#91224 Én sem hallottam még ilyenről, de a lényeg, hogy megvan a megoldás
Ettől függetlenül, ha a grafikai beállításokat variálod, amiket írtam (far static shadows, distant clouds, a buildings detail és distance), azokkal csak óvatosan, a GTX960 nem mai csirke már. -
LV 426 #91223 Megtaláltam windowsban a beállítást, megmondtam neki hogy mit használjon alapértelmezetten és így egyből hasít. Soha nem találkoztam még ilyennel, hogy egy játék az integrált VGA-t használná alapból. 2 napom ráment.... -
LV 426 #91222 B@kker, az integrált GPU-t használja a Blitz....Megnéztem MSI Afterburnerrel és GPU1 usage nulla, GPU2 usage 100%.
Még jó hogy 16 fpst iki bírt csikarni magából :)
A sima CLOD a GPU1-et használja és 40% a kihasználtsága. -
#91221 A stabil 60 az sokkal reálisabbnak tűnik.
Ha új verziót indítasz, akkor töröld ki a teljes dokumentumok mappából az 1C SoftClub-ot is. Első indításnál minden szükséges file-t felépít majd újra. Fontos, hogy ne másolj át semmilyen conf.ini-t (nem kompatibilisek!), és nézd meg "üresen" mennyi fps-t tud a Blitz. -
LV 426 #91220 60, de v-sync bekapcsolva és 60 Hz és a monitor. Meg se röccen -
#91219 Reinstall sosem árt de ha reinstallt csinálsz, akkor a fontos dolgokat mentsd át másik mappába, és ne csak a játék mappáját, ahnem ezt az egész dokumentumok alatti 1C Softclub-ot is kitörölheted. Dashboard picture, ha van, missionok, ha vannak, skinek, ha vannak. Az biztos, hogy a legújabb már másik ini fileokat is használ a setuphoz, lehet, hogy az a gond, hogy abba nem tudja beleírni rendesen a beállításokat. -
#91218 Mennyi fps-ed van a 4.3-ban? -
LV 426 #91217 kitöröltem a chace mappából a cuccokat, minden wery low-on és 18 fps el döcög, de azt legalább stabilan :) valami nem ok.... Megpróbáljam törölni és újratelepíteni? -
LV 426 #91216 Köszi, nekem is gyanús volt, kipróbálom -
#91215 Ott valami gond lesz akkor, a számok alapján annak a gépnek simán vinnie kellene, annyira mindenképp amennyire a 4.3-ast viszi. A helyedben én megpróbálnám megint a Blitz-et, de a grafikai beállításokban ne csak simán lekapcsold "low"-ra, hanem "show advanced"-re klikkelve egyenként lehet beállítani a setupot. Itt már több mindent enged is változtatni, mint a régebbiekben.
Ami sok erőforrást eszik, az a far static shadows, distant clouds, a buildings detail és distance, illetve az SSAO. Az Anti aliasingnak FXAA legyen kiválasztva. A bal oldali oszlopból a land shading és land details talán amivel teljesítményt lehet spórolni, a Forest -et is le lehet húzni, a textúra méretek viszont inkább a videokártya ramot eszik, de 4GB-nál nem tudom, hogy az mennyire gond. A textúra méret csökkentés szerintem a leglátványosabb, nagyon ronda lesz alacsony értéken és annyira sokat nem is segít. Én azt fent hagynám magasan - de végül te látod, hogy kell-e.
Arra viszont figyelni kell, hogy nagyobb verzió váltásnál a shaderek okozhatnak hibákat, a dokumentumok alatti 1C SoftClub mappából a cache mappát mindenestül ki kell üríteni. Az okozhat grafikai gondot ha évtizedes shadereket töltöget cache-ból. Én nem csak minden új peccsnél kukázom, hanem ha különböző verziók közt ugrálok (mint pl openbeta / public, vagy régi clod / újabb clod), mivel a játék tud futni különböző feltelepített mappákból is, különböző verziószámokkal is, de mindegyik ezt az 1CSoftClub mappát használja.
Illetve még valami, ha a full screen bármi miatt rossz lenne, akkor a "Pseudo" módot válaszd ki (nekem is ebben megy).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.11.21. 21:06:58 -
LV 426 #91214 Jaaa, de a Te képed a Bltz-ből van, én pedig a sima CLOD-val próbálkozom. A Blitz 16 fpst produkál low beállításon az aláírásomban lévő gépen.....
Utoljára szerkesztette: LV 426, 2022.11.21. 20:35:18 -
LV 426 #91213 Steam-es a játék, TEAM FUSION V4.312 verziószámú
Utoljára szerkesztette: LV 426, 2022.11.21. 20:29:02 -
#91212 ööö... Mi nálad a játék verziószáma? Steamről van?
Ma már ez a menüpont teljesen másképp néz ki:
-
LV 426 #91211 A piros nyillal jelölt -
LV 426 #91210
Utoljára szerkesztette: LV 426, 2022.11.21. 19:37:22 -
LV 426 #91209 Képernyőképet itt nem tudok küldeni? Lehet hogy az a küldetés nem is "gyári" mert olyan fura a címe -
LV 426 #91208 Képernyőképet itt nem tudok küldeni? -
#91207 Melyik térkép, melyik mission? Megnézném én is. -
LV 426 #91206 Offline próbálok "újra megtanulni járni" 3 év szünet után. Szinte teljesen előlről kell kezdenem. De közben megtaláltam mi a megoldás. A single mission legelső küldetésénél nem működik csak. A többi ok -
#91205 Ez hol/hogy történt?
Nem tudok róla, fórumon sincs semmi jele, hogy ez általános bug lenne, most próbálgattam offline, nálam oké a 109 E és F is.
Online szokott olyan lenni, hogy ha szkriptelt a küldi és kifogy a készlet valamelyik gépből, akkor abból nem enged többet felszállni, és az viselkedhet így is.
Vagy persze lehet bug is, de akkor kicsit többet kellene írnod, hogy megismételhető lehessen a dolog. -
LV 426 #91204 Valamiért mégsem indul. Ha megnyomom az I-t, akkor azt írja ki hogy "engine stopped" és nem csinál semmit. Magnetos M1+2, Fuel cock nyitva. Régen nekem nem rémlik hogy lett volna ezzel problémám. -
#91203 Hello.
Igen. -
LV 426 #91202 Sziasztok, CLOD-ban a hajtómű indítás az a "Toggle selected engine" a hozzárendelt billentyűvel (alapértelmezett "I" asszem)? -
bunny #91201 Itt elemzik mi történt, a linken kezdődik az a rész ahol a gépek mozgása látszik térképen, de persze előről érdemes nézni. Nem volt magasság elkülönítés, azonos sebesség, olyan módon előzés ami tilos. Kb ennyi.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.11.16. 11:03:20 -
#91200 ahogy megnéztem pár elemzést itt sem a gépekkel volt a gond, hanem , hogy már eleve a szervezésnél, nem különitették el a vadász és a bonbázo gépeket sem magasságbeli sem t máshogy . igy a gyorsabb vadászok beérték és meg is elözték a gépeket ugyan azon a magaságon .
Ráadásul a vadászok egymást követték és a bombázok nem voltak annak a köteléknek a része igy történt az, hogy a p63as probálta utolérni a 2 musztángot akiről leszakadt és rájuk figyelt, de mivel ha kijebb engedi a fordulot akkor meg tulszalad a határon amit meghuztak biztonsági zonának, hogy a nézők felé nem mehet,mert különben bukja a licencét.
Szóval ahogy lenni szokott sok kicsi összeadodott. nem csak egyvalaki hibázott és nem is csak abban a pillanatban. Legalább is az eddigi infok alapján. -
#91199 én sem azt mondtam hogy ne repüljenek egyáltalán. csak azt hogy változtatni kell a szabályozáson. azt nem tudom hogy mennyire szerelték fel ezeket a repülőket a mai modern technológiákkal, melyek a repülés biztonság növelése érdekében használatosak. mint pl a tcas. annak is vannak kis gépes változatai is. -
#91198 Igen, az is replika. Én csak arra írtam ezt, hogy ezeket a gépeket a levegőben jó látni, akár repnapon, akár youtube-on, én rohadtul hiányolnám ha a ww2 gépek már csak múzeumban állhatnának. -
#91197 Viszont a Me 262 az új építésű nem? Én is láttam Berlinben repülni egyet 2016-ban, és azt mondták az usa-ban gyártják kis sorozatban a replikát, modern belsővel. Szal ilyen szempontból az nem oldtimer.
-
#91196 Ezzel én is egyet értek, nem az a megoldás , hogy mindent egyből megszűntetünk leállítunk ami balesetet vagy halált okoz, mindig lesz valami ami ezt elöidézi, akár modern akár WW2es kép. ettől nem lesz kevesebb a baleset az ilyen hozzáállástól csak keesebb olyan ember aki élöben láthat ilyen régi gépeket.
A legtöbb meghibásodás, pont abbol van ha nincs használva a technika.
PErsze lehetne jobban szabályozni a dolgokat, ami itt EU-ban sztem sokkal sigorubb is mint az USA- ban. Elég csak egy RENO race-re gondolni, hogy milyen átalakitásokkal mennek ott is a gépek.
Valami olyasmi megoldást kellene találni, hogy ami eredeti az vagy soloban repülhet vagy sima köteléket egyenes vonalon, a replikákkal már lehetne hasonlot mint most.
Zeltwegbe lehet összefutottunk, csak épp nem ismertuk meg egymást. A Gripen standnál is időztem egy ideig . -
LV 426 #91195 Ok, köszi. Kipróbálom. -
LV 426 #91194 Értem én, repkedtem CLOD - al, csak meg akartam spórolni az erre fordítandó időt, ami egyébként nem túl sok. -
#91193 Valamit biztos másképp kell csinálni, hogy ez ne ismétlődhessen meg, ki kell deríteni, hogy itt mi vezetett a balesethez, és megoldást találni rá. De a teljes leállás szerintem nem megoldás, ezek nagy része az USA-ban amúgy is magán vagy alapítványi tulajdonban vannak, nem múzeumba kerülnének, hanem egy hangár mélyére. Én sajnálnám, ha már nem lehetne ezeket a levegőben látni, idén voltam Zeltwegben, a Me 262-es is qrva jól nézett ki odafönt. Kár, hogy alig pár perces bemutatót repült csak. -
#91192 ezeknél a játékoknál már részletesebb repülőgépenként is a kiosztás mint a 1946ban volt. szóval nem érdemes kész profillal bajlódni, jobb ha magad állítod be azokat a gombokat amikre úgy érzed szükséged van. egy adott típuson
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.11.14. 17:29:59 -
#91191 Értem az álláspontot, csak ugyebár pont a kevés repképes állomány miatt félő hogy a sok baleset miatt nem marad repképes darab. Mivel ezeket a gépeket pótolni nem, vagy csak iszonyatosan drágán lehet. így felmerül a kérdés hogy kell e jobban szabályozni az ilyen bemutatókat a jelenleginél. -
#91190 Nem vagy otthon az Il2 / ww2 szimekben?
A Bell fejlesztette ki a P-39 majd később ebből a P-63 vadászgépeket. Motor középen, orrfutó, 37mm-es ágyú az orrban.
Nem volt jó vadászgép mert az Allison motor egy fos volt nagyobb magasságban, az amcsik nem tudtak a háborúban jó soros motorokat gyártani (a Mustang is csak a Merlinnel lett jó). Földi támogató gépnek viszont bevált az oroszoknál (kaptak belőlük a kölcsönbérleti szerződésben), mert náluk külön légierő nem létezett, minden gépet a földi csapatok támogatására osztottak be, ezért nekik tökéletesen megfelelt. Pokriskin az egyik legeredményesebb orosz ász is főként a P-39-est repülte.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.11.14. 12:01:21 -
bunny #91189 Érdekes jószág, sose láttam még ilyen motor elhelyezést. Meg ez az orrfutós dolog is érdekes, miközben az egész gép hátrafele dől. -
#91188 Ez a P-63 zuhant le:
-
#91187 Balesetek mindig vannak, de az oldtimer repkedést én nem tiltanám be. Ez sem azért történt mert a gépek régiek lennének, és ez az USA-ban amúgy is reménytelen lenne, ahol sokkal szabadabban csinálhatsz azt a pénzeddel amit akarsz. Múzeumi gépekből amúgy sokkal több van, mint repképes példányból, plusz ugye több replika is készül mindenféle gépekről. Egy repnapra sem a statikus sor miatt megy ki az ember, hanem hogy a levegőben lássa ezeket. Ennek a balesetnek is meg kell keresni az okát, és utána ötletelni azon, hogy mit lehetne másképp csinálni, de a teljes tiltás szerintem erős lenne. -
militavia #91186 Én emiatt vagyok az oldtimer repkedés ellen.
Szép szép, hány oltdtimer gép csapta oda magát az utóbbi években?
Ezek után kb. a szólórepülést engedélyezném. Legfeljebb.
De, hogy az irányítás odalent mit csinált az is homályos egy kicsit számomra.