91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#91145 Az online játékhoz nincs sok közünk, ennyi eladott játék után is alig repkednek online, azzal mi nem sokat tudunk kezdeni. Van pl olyan repülőszázad, akik Wellingtonnal repülnek, és szinte állandóan csak AI ellen, saját szerverükön. ACG-sek is zárt hadjáratot szoktak repülni, nekik vannak angol és német századaik is, megoldják maguk közt. Az online warok, online repülések szervezése a játékosok feladata lenne, nem a mienk. Ettől függetlenül az ATAG szerver állandóan fut, publikus eventeket is szoktunk szervezni, de ez megint nem (csak) TFS feladata lenne, hanem mindenki másé is. Amikor ilyen event van, akkor tele vannak a szerverek, ergo repkednének mások is online, csak a játékszervezés a nehézkes.
Vannak tervek olyan eszközök programozására, amik segítenének online wart szervezni, illetve online missionokat webes felületről managelni (földi csapatokat, hajókat már most is lehet így külsőleg irányítani, csak senki nem csinált még hozzá egy normális online felületet). De jelenleg ez nem prioritás, a VR és grafikai update-en dolgozik mindenki.
A második világháború egyik legfontosabb hadszíntere volt a Normandiai, az lenne furcsa, ha valaki azt teljesen kihagyná. Ami a 6.0-át illeti, szerintünk tudunk bele tenni olyan fícsöröket és gépeket, ami egyetlen másik repszimben sincs benne (és remélem addig nem is fogják betenni :D ), de lesz olyan is ami van máshol (Fw190 pl ilyen -ez már publikus info-, de ez megint olyan, hogy egyszerűen nem hagyhatod ki csak azért mert másnál már van). Ami a BoS Normandiát illeti, ahogy a Bodenplatte is, szerintem az inkább a DCS "ellen" lett elkészítve, a mi időszakunkat nem zavarja.
Szerintem a VR update a TrueSky-al grafikailag nagyon sokat javít a CloD-on, plusz vannak egyéb fejlesztések is amiről még nem mondhatok semmit. A BoS-hoz képest nekünk klikkelhető kabinunk van, ami főleg VR-ban nagyon jó, plusz a BoS engine sok helyen eljutott a lehetőségei határára, ami sok helyen korlátozza őket. Nem akarok ebbe nagyon belemenni, a BoS engine jól néz ki, és amit most tud azt stabilan tudja, de előbb utóbb ott is kelleni fog egy nagyobb átalakítás. Ami a hardcore részt illeti, nem hiszem, hogy a mögöttes FM rosszabb lenne, inkább csak jobban ki van hegyezve a gameplayre a gépek valós teljesítménye helyett. A DCS grafikában a legszebb, a gépek nagyon pontosan le vannak modellezve, de a gameplayban szerintem a leggyengébb. Kevés gép, Mosquito kivételével csak vadászok, ráadásul ww2-esekkel is elkezdték keverni az össze nem illő évjáratokat, és gépeket. Engem az ilyen talán jobban idegesít mint illene, bár még mindig jobb, mint a BoS féle balansz. Gondban lennék, ha CloD helyett kellene másik repszimet választani .
A TF6.0-nál nem fogunk azon változtatni, hogy egy komplett csomagot árulunk olcsóbban, mint máshol egy modul. A TF5.0-nál túllőttünk a célon, abban annyi gép és content volt, ami a 6.0-ban nem fog megismétlődni. Kevesebb gép lesz, de aki megveszi, az ugyanúgy egy teljes csomagot kap, nincs unlockolás, nincsenek évekkel/hadszínterekkel eltérő típusok, nincsenek prémium gépek, nem kell a mission készítőnek variálnia, hogy kinek mi van meg. Ha ez kevés lesz a játékosoknak, akkor nem lesz 7.0. Ennél többet előre nem lehet megmondani. De azért reméljük, hogy nem lesz kevés
Az UI régi téma, belenyúlni nagyon veszélyes, sok programozási hibát okozhat, a gépek konfigurálásától kezdve a missionok kezelésén át a mission builderig minden ahhoz csatlakozik, abból dolgozik, az az alapja az egész játéknak. Pont ezért ritka nagyon, hogy kész játéknak komplett UI-t cseréljenek, ettől függetlenül egy lengyel srác már elkezdett vele foglalkozni 1-2 éve, de nagyon rég nem hallottam felőle, hogy jutott-e valamire (tippem az van). Egyébként, most így magunk közt, én sosem értettem ezt a rugózást az UI-n (BMS-nél sem), ha a játék jó, akkor max annyit vagyok ott, hogy belépek, mission elindít vagy szerverre fellépek és kész. A játékidő töredékét töltöm ott, és ha vannak is hülyeségei, vagy olyan dolgok amit én is szívesen megváltoztatnék, ettől függetlenül a szimulátor rész a fontos, és az az UI-tól nem lesz sem jobb sem rosszabb. Szerintem. -
#91144 A TFS-nél hogy látjátok a helyzetet? Elég nagy lesz a verseny ebben a szegmensben ahogy Repvez is említette 3 külön játéknak is ugyanaz a hadszintere. Bár a DCS csak late war gépekkel A TFS meg csak a korai planesettel dolgozik ugyan, viszont a Great Battles sorozatban mind2 lehetséges. Számotokra azért nem igazán jön jól hogy most adták ki, annak ellenére hogy várható volt. Véleményem szerint a CLOD a fizikát tekintve kb ugyanannyira hardcore szim mint a DCS, viszont a CLOD UI felülete elég elavult ami kicsit nehézkessé, kényelmetlenné teszi játékot. Valamint a hangok is ma már szörnyűnek mondhatóak. Ennek ellenére én szívesebben repülnék vele mint az il2 sorozattal. DE a multi kb halott a CLOD-ban. Másrészt a GB sorozat inkább szépen néz ki viszont nem hardcore. Bár a új map kiadásával a dm-be is belenyúltak és jobb is lett tőle kivételesen a játék, és van is élet a multiban. Nem lesz túl késő a TFS 6.0 kiadása bármikor is legyen az? -
#91143 Ez egy egész jó oldal, dolgoznak egy KG12-esen is, amihez TFS-től kértek segítséget (ismertük őket már korábban, a tulajnak van egy fizetős szimulátora valahol Angliában egy egész szépen kiépített Spit és 109 kabinnal, amin a CloD fut). Elküldtem nekik az új 3D modellt, amit a VR-os CloD kabinok is megkapnak majd, ez alapján készül most a német bot. Plusz trimm és flap kerék, gázkar, ilyenek. Nemtom mikor lesz letölthető, nekik még sok melójuk van vele, 3D nyomtatásra át kell alakítani, kialakítani a kábelezésnek, elektronikának a helyet, satöbbi. De a lényeg, hogy készül az is
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.09.12. 18:09:31 -
#91142 egy kics barkácsolással autentikus kontroller ww2es gépekhez -
#91141 Én is ugy értettem, csak a P47 volt az utolso WW2es gép ami egyszemélyes a moskito már más kategória. Az F4U elvileg készül , de azon kivül más ww2es gépről nem tudok, ami jön az mind sugaras gép.
DE itt nyilatkoznak rola, hogy változtattak a bejelentéseken és minden olyan tipust bejelentenek ami legalább 6 honapra van már a kiadástol vagy látják azt,hogy lesz belöle valami. -
#91140 Nem abszolút értékben nulla, hanem a modern gépekhez hasonlítva nulla. A Bf 109 K-4-esre írták, hogy kb. 100K dollár volt a fejlesztési költség, és gyakorlatilag elkészült néhány hónap alatt. Az F-18-ast mióta csinálják? 2017? Nem egy kategória. Nem tudom, hogy ED-nek most mennyi saját programozója van, mennyien dolgoznak az early access gépek befejezésén (van belőlük pár), és hogy esetleg készül-e bármi még bejelentés előtti állapotban. -
#91139 -
#91138 köszi ismét a részletes tájékoztatót.
Ahhoz képest, hogy nulla fejlesztési költség, mégse nagyon jelennek meg WW2es gépek mostanába. -
#91137 Az Il-2 Cliffs of Dovert (CloD) fejlesztették a régi Il-2 Sturmovik 1946 után Olegék, aki később átadta a stafétát Luthier-nek (RRG Studio). Ezt kiadták 2011-ben, de másfél év múlva elkaszálták annyira bugos volt. Ezt kalapálgatta tovább a TFS eleinte hobbiprojectként, aztán szerződéssel. Ehhez van a Csatorna térkép és a Tobruk map, majd valamikor jön a VR támogatás és a grafikai update, meg majd új tépkép+planeset is (TFS6.0). Ennek hivatalos bejelentése még nincs (1C-n múlik, nem rajtunk).
2013-ban mielőtt a CloD-ot elkaszálták, Luthier odahívta Jason-t (777 Studio), akik anno a saját engine-t használó Rise of Flight-ot (RoF) fejlesztették, hogy segítsen rendbe tenni a CLoD-ot. Ők néhány dolgot kijavítottak, hogy legalább játszható legyen, majd meggyőzték az 1C-t, hogy rúgják ki Luthiert és az ő motorjukkal csinálják újra a ww2 repszimet. Az Il-2 Sturmovik nevet is megkapták, mert az 1C ezt nem akarta megszűntetni. Két évvel később kiadták a Battle of Stalingrad játékot (RoF motorra), innen a BoS rövidítés. Amik "Battle of ..." néven jönnek ki (Great Battles sorozat), azok a BoS utódai, a kiadótól eltekintve semmilyen kapcsolat nincs a két csapat közt, felhasználtak CloD asseteket, de nem kompatibilis a két engine. A Normandia térképhez a TFS-nek semmi köze nincs (...elvileg. De a CloD adatbázisa nekik is megvan, szóval ki tudja).
A BoS-hoz megjelenő Flying Circus kiegészítő a RoF-os gépeket hozza be az azóta már sokkal fejlettebb BoS engine-re, illetve van egy kidolgozott tankszimulátoruk is, ugyanerre az engine-re (BoS-os modulként lehet megvenni).
2012 környékén, amikor még nem volt BoS a láthatáron, és a CloD is elég szarul állt, az Eagle Dynamics (ED) elkezdte csinálni a saját ww2 gépeit, a P-51 Mustang-al kezdve, majd megcsinálták a D-9 Fókát is. Amikor Luthiert kirúgta az 1C, ő átment ED-hez, indított egy DCS WW2 kickstartert, ami kampány szempontjából sikeres lett, de később ED nagyon drágának tartotta, hogy fél modul áráért valaki 2-3 gépet is kapjon (kickstarter támogatók), plusz térképet, ezért rövidesen innen is kirúgták. Nyilván Luthier itt is Normanida térképben gondolkozott, de a DCS engine-nek ez túl nagy térkép, ezért ők csak egy jóval kisebb, észak franciaországi sávot csináltak meg, amit később kiegészítettek Dél-Angliai területekkel is. Luthier távozása után az ED saját maga csinálgatja a repülőgép modulokat, és Wags szerint a legtöbb hasznot ezek hozzák, modern gépekkel összehasonlítva nulla fejlesztési költség, és nagyon jól fogynak. Hogy ezek ismeretében miért kellett Luthiert kitenni, azt passzolom, de ilyen az üzleti élet. Vagy valami.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.09.11. 17:33:32 -
#91136 csak régen volt már bármilyen update vagy DLC bármelyik IL2es gamehez és nem igazán vagyok tisztába, hogy most akkor ki kivel van, az 1C átadta e a stafétabotot a TFS-nek vagy ők is még mindig csinálnak valamit a hozzá, meg mi a helyzet a BOS al.
Mit csinál most a 777 és az 1C hozzájuk.
Egy kicsit most igy egybe mosodott nálam , hogy már van 3 játék ha a DCS-t is idevessük ami a normandy-i térképpel operál. -
VDomino #91135 Köszönöm a pontosítást.
Ezek közül csak a map meg az Ar 234 érdekel,a gépet legfeljebb megveszem collector- ban. Az az igazság, K4 meg Dóra után nem igazán érdekel egy gyengébb planeset. -
#91134 A fejlesztő ugyan az aki eddig is volt, a 777 /1C studios.
Vagy mire gondolsz pontosan? -
#91133 Az me 410és a ju 88 c6 is a normadia részeként került kiadásra. Az aradot valóban limitálják (a finn szerveren ami most a legforgalmasabb) de nem úgy mint a 262est. az Arado-t játékosonként limitálják. 5 dbos limit van ami azt jelenti ha valaki 5x hal meg egy ilyenben akkor abban a küldetésben többet már nem használhatja. Míg a 262esből valóban összesen csak 4 db lehet a levegőben egyidőben. Számomra még így sem éri meg a 80 dolcsit.
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.09.11. 13:43:21 -
#91132 amugy egy kicsit összezavarodtam amugy is , hogy akkor most ki kivel van itt a IL2 seriában. és ki mit is fejleszt hozzá.
vagy ki a fejlesztője az adott szeriának. -
#91131 Elég furcsa a Normandy map, Dover sziklái csak úgy lebegnek a víz fölött, alattuk házak vannak...nem tudom min dolgoztak ezek 3 évig. -
VDomino #91130 Bf 109 G-6 “Late”, Fw 190 A-6 80 $- ért.
Az AR 234 ütőképes, de csak bombázásra , majd indulhatsz Párizsból 100 mérföldről max 2db. egy szerveren.
Utoljára szerkesztette: VDomino, 2022.09.10. 01:15:31 -
#91129 -
#91128 -
#91127 Az a spit egy mázlista... ha egy picit jobban kapja el az orr irányába és nem ment volna haza vele. -
Lysandus #91126 Egy kis hatáselemzés a német mine 20-asról:
-
VDomino #91125 Egyébként ki és mikor és mivel állított volna csapdát 44 nyarán a szövetségeseknek Berlin felett?
A Luftwaffe ki volt vérezve anyagilag, személyesen is ekkorra, a földi légvédelem volt a fő elem, ha megkapják a tervet sem tudnak csapást mérni, sz@r az egész koncepció.
Másrészt a Spit felderítő változata nem lent bohóckodott dogban, hanem minél magasabban, a fegyverek is ki voltak szerelve emiatt.
-
#91124 lyézusom :D
ilyen szar cgi-t is rég láttam. Bármelyik repszimen össze lehetne dobni egy jobbat, remélem nem adtak ki érte túl sok pénzt.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.08.08. 19:02:17 -
#91123 radeon kártyám van és nem valami szépen rajzolja ki a távolabb lévő gépeket. tudja valaki mit lehetne kezdeni vele?
beállítások a játékban maxon vannak ssao kikapcsolva
https://kepkuldes.com/image/UaZFP4
https://kepkuldes.com/image/UaZp30
adrenalin beállítások
https://kepkuldes.com/image/Uab3s2
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2022.08.07. 17:19:48 -
#91122 :D nem -
Klusi86 #91121 Akkor 2x is megnézted? xD -
#91120 3 percet bírtam ki belőle mindössze...
https://www.youtube.com/watch?v=H_glBxypuRk -
#91119 -
#91118 Mostanában elég kevés publikus infót tudtunk kitenni, a Tencent felvásárolta az 1C-t az év elején (ukrán háborúhoz, orosz szankciókhoz ennek nincs köze, még a háború kitörése előtt megvolt a tranzakció), csak a három il-2 franchise maradt 1C tulajdonában, ami nem mellékesen majd nevet is fog váltani. A TFS szerződését ez közvetlenül nem érinti, viszont sok dologban változást hozott és ezért az 1C sem akarta pl bejelenteni a TF6.0-át. Viszont reméljük ez hamarosan rendeződni fog, és újra jöhetnek infók, bejelentések ahogy korábban terveztük.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2022.07.04. 16:00:27 -
#91117 uj info TF teamtől
Épp kezdtem hiányolni, hogy nincs semmi infó már jó ideje tőlük, hol tarthat a dolog
Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.06.19. 17:27:57 -
sgforum #91116 Sziasztok!
Régen volt a cliffs of doverhez egy bizonyos repülőgép kezelési kézikönyv, complex engine management, cem pdf.
Vki nem tudná közkinccsé tenni, mert a neten nem találom, nem elérhető.
Előre is köszönöm! -
#91115 -
#91114 True story :P -
Lysandus #91113 -
acelsolyom #91112 https://www.youtube.com/watch?v=mNRbAO9CUhE -
#91111 -
Lysandus #91110 Ez se rossz kezdeményezés:
-
Lysandus #91109 Egész jó kis animáció. Kár, hogy nincs a 109-esről vagy 190-esről is:
-
Sidewinder #91108 Azokat a rakétákat, amiket alkalmazott a gép a filmben,az oroszok addigra már régóta fejlesztették. Az RSZ-82 típus első légi indítására még 1929-ben került sor, de akkor még igen veszélyes volt az egész,a rakéta nagyon instabilan viselkedett. 1935-től már többször hajtottak végre a sikeres légi indítási kísérleteket I-15-ös vadászokról. Az indítószerkezet és hordozószerkezet megfelelő formájának kialakításával volt a legnehezebb dolga a fejlesztőknek,továbbá a rakéta repülés közbeni stabilizálása. A 82-es szám azt jelöli,hogy a rakáta 82mm-es.
Az RSZ-82 első éles harci alkalmazására Halkin-Gol térségében került sor, ahol japán és szovjet gépek találkoztak össze augusztus 20-án délután. Zvonarjov százados egy 5 gépes vadászkötelék parancsnoka volt ekkor. Az ő parancsára történt a történelem első, légi indítású rakétákkal végrehajtott kettő légigyőzelme: kb 1 km-es távról "zalp"-ot hajtottak végre, vagyis ellőtték mind az 5 gép összes rakétáját,és ezzel a japánok két gépét sikerült lelőniük. A kötelék összesen 14 éles légiharc feladatot hajtott végre, aminek során 13 gépet lőttek le, saját veszteség nélkül.Az RSZ-82 után megjelentek a nagyobb kaliberű RSZ-132-es rakéták is a repülőgépek fegyverzetében. Először a vadászoknál (a MiG-3-asnál is) kezdett terjedni a rakétafegyverzet, de megjelent az IL-2-eseken is. A filmben az volt a hiba,hogy 1941-ben még csak együléses változatai repültek az Il-2-esnek. Amiken nem volt lövész,csak egyedül a pilóta. Ezt azért nem rovom fel hibának, még ha az is, mert ez amiatt történt, mert nem CGI repülőgépet használtak a filmben, hanem egy igazi, repülőképes Il-2-est. Kettő repülőképes IL-2-es van a világon, és mindkettő kétüléses. A forgatások során a gép pilótája Vlagyimir Barszuk, a Szibériai Repüléstudományi Kutatóintézet (SzibNIA) igazgatója volt. A filmben megjelelő MiG-3-as, és a Polikarpovok is mind igaziak voltak. Csak a Messerek voltak CGI gépek. A film szerintem a Pugacsov-Kobra manőver kivételével teljesen vállalható volt, de az a Red Tails óta már szinte kötelező elem minden II Vh-s repülős filmben. Ma láttam ennél durvábbat is,igaz nem a második világháborúval foglalkozó alkotásban: For All Mankind amerikai sorozat,második évad. A főszereplő és a legjobb barátja újra visszatérnek az űrbe, és előtte Floridába kettő T-38-assal repülnek le. Ott a tisztán aerodinamikai kormányzású T-38-asokkal olyan manővereket repülnek, amit még egy TVC-s Szu-35Sz-től se nagyon lehetett látni. Valamiért ez kell, nem tudom miért -
#91107 -
#91106 VR Users, the wait is nearly over!
Hello All,
We will be creating a private, passworded STEAM BETA for VR users to test our Beta VR Implementation in the next few weeks.
There will not be any restrictions on the number of users who may participate. However, there will be a cutoff date for applications... after the cutoff date, we will not take any more applicants.
This thread is an invitation to all those who qualify. Below are the requirements for community members to apply:
- Must own both BLITZ and TOBRUK (Beta will incorporate both games... anyone who doesn't have TOBRUK will not be able to use the Beta)
- Must own an up to date/fully supported VR headset
- A .jpg or other visual record of the player's VR headset, serial number, manufacturer and model will be required to be submitted with an application. We need this to determine if there are any issues with particular types of VR hardware.
- Application received by February 15th 2022 latest
There is no use in those who do not have VR testing this Beta... there will be an opportunity to test the full Visual Update in a public Beta later. In the meantime we ask those community members who do not have VR systems to have a bit more patience.
IMPORTANT:
Do not reply here on FB.
PM me at the il2sturmovik.com site, along with a link to your email.
https://forum.il2sturmovik.com/.../77023-invitation-to.../
If you are a member of a group, I would appreciate it if instead of replying individually, the group representative sends me a single message, along with the names and emails of all those from the group who wish to participate.
----
We will be setting up a special private Beta Forum for participants to post their feedback and comments.
Regards,
Buzzsaw