91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
    Hm..egy kicsit félreértettél aszt hiszem. Nem azt mondom ,hogy nem kell műszer a gépbe, hanem azt , hogy nincsen! Ha veszel egy field modot, akkor sok esetben nem kapsz mást, fülke égőt(világítás), a sebesség mérő pl d8-nál a szárnyra kirakva, és központi' irányzékot. Ja, és egy alig használható műhorizont szerűséget. Ennyi. Úgyhogy ugyanúgy hallgatod a szelet mint a kisangyal.
    Persze van iszonyat jól ellátott gép alapból, pl a SPAD ilyen. De a nagy átlag iszonyat puritán.
  • VO101Tom
    Göring lehet, hogy az első vh-ban még így repült, azonban azóta történt egy két dolog, legfontosabbak ugye amit pl Frederick Lindemann kezdett 1917-ben a repülőgépek és a repülés tudományos vizsgálata, aerodinamika törvényeinek megállapításai, de ugyanilyen fontos a repülőgép minél nagyobb teljesítményének eléréséhez szükséges műszerek tervezése, beszerelése. A különböző repülőgép irányítási megoldások, trimm, fékszárny, satöbbik. Elhiheted, hogy nem azért aggatták teli annyi műszerrel a gépeket, csak mert nem volt jobb dolguk. :) Csak egy rövid példa: az, hogy fordulózásban a géped ne csússzon, vagyis a gépen eredő légerők vektora pontosan a függőleges tengelyen hasson azért nagyon fontos, mert a csúszó gépen a megfújás nem a tervezett irányból éri a szárnyat, ezért a levegő által körüljárt szárnyprofil alakja másmilyen (elnyújtott) lesz, ráadásul a szél felőli oldalon turbulenciát okozhat, a túloldalon pedig leárnyékolja a szárnytőnél (ott örvénylés is lehet, az még durvább). Ezzel alapból teljesítményt (felhajtóerőt) vesztesz. A befelé csúszó fordulónál csak túlgyorsulsz, de kifelé csúszónál (amikor nagyon sok a láb) a belső szárny átesési sebesség alá eshet, és hopp, már dugózik is. Első vh-ban Lindemann pl pont a dugóhúzó elméleti alapjait kutatta, mert annyira veszélyes volt. Ezek után inkább ne firtassuk, hogy Göringnek elég volt, ha csak fütyült a szél, az akkori pilóták tudatlanságát ne várják el tőlünk, amikor ezeket a törvényszerűségeket ma már mindenki ismeri (és aki megveszi a field modot, az ki is használja). Na, ezért kell nekem sebességmérő megy csúszásjelző

A Fokkereken a sebességmérő egyébként nem a kabinban volt ;)
  • VO101Tom
    Ezt nagyrészt ugye az il2-clod taktikák alapján mondom, de gondolom ez a rofban sincs nagyon másképp:
    Csak néhány helyzet van, amikor légi harcban leveszem a gázt: Ollózásnál pl, ha a másik velem egy sebességen van. Palástorsónál ritkán (ott is inkább csak akkor, amikor nem is kifejezetten palástorsózás megy, hanem tükörben spirálozva, erősen süllyedve próbálunk kevesebbet veszteni, mint a másik. Ha neki fogy el előbb a magasság, ő veszi ki előbb, akkor meghalt :). Esetleg még akkor ha aaaannnnyira magasrol BnZ-zek, hogy széthajtanám a gépet, és végül ha kevés a lőszerem BnZ-hez, és mögé kell valakinek lassítanom (veszélyes, és alapvetően hülyeség, hiszen esélyt adsz neki fordulós légiharcra, de ha spórolni kell a lőszerrel, akkor kénytelen vagy ezt csinálni). Máskor nem.

Ha fordulózás van, egyértelmű, hogy a legnagyobb fordulatszámon (teljesítményen) tudod a corner speedhez húzni a legnagyobb G-t (vagyis a legnagyobb szögsebességet). Ha függőleges manőverekről van szó, a loopingot másképp meg sem csinálod, mint full gázon. Ha enemy contactot látok, és mág távol van, ezért emelkedünk, ott is a max teljesítmény játszik csak. Ha a hat órámban van, és láthatóan nagyobb sebességgel jön (mondjuk ő zuhant rám) akkor sem kapom le a gázt, hanem próbálok pár nagy sebességű, húzott fordulóval ollózni, hogy ha túlfut rajtam azonnal irányba kiszedve mögé tudjam emelni (úgyis gyorsabb, minek lekapni a gázt? Csak az előnye lesz még nagyobb). Palástorsóban is, ha látom (hallom), hogy a másik lekapja gázt, akkor csinálok még 1-2 kört, de akkor már rá sem húzom, csak úgy csinálok mintha, aztán kiemelkedek. Nincs az a gép, ami onnan követni tudna, és akkor már csak a magassági fölényt kell megtartani. Ha mögöttem van, és harangba emelem fel, folyamatosan orsózva, ott is csak a full gáz játszik, hiszen aki előbb esik vissza, az vesztett.
    Én pl a fékszárnyat (ívelőt) sem használom, pedig sokan esküsznek rá, hogy jobban fordul. Egy negyed körig biztosan. Aztán esik maga alá mint a balta nyél nyélkül
  • Sanyo
    "Kevés sebesség halálos, elég sebesség hatásos!" :)
  • sakkay
    2vh alapszabály Messzerhez..
  • Papa01 #60697
    Gratula a szerzeményekhez! :) Holnap nézek neked leírást a dr1-hez! :)
    Góbé: Igen, igaz, de ez asszem' 2x is feladat volt.
    "de én légi harcnál nagyon ritkán veszem le a gázt": Komolyan? Miért?
  • artivizsla #60696
    Fent van az oldaladon a "Repülés.zip".
  • sakkay
    Tényleg ez az egyik legfontosabb visszajelzés: a hang!(és a motoré is) Ezzel húzta Göring is Gallandék agyát"amikor a szél sípolt a.." de ettől ez még így van itt. Nézzél korabeli kabin képeket ez volt nem több.
  • VO101Tom
    "Emlékszem, amikor Góbéztam, ott is volt letakart műszerfal feladat."
    Akkor arra is emlékszel biztosan, hogy azt mondták, ha a magasságmérő vagy a sebességmérő tönkremegy az vészhelyzet, és azonnal le kell szállni! ;)

A blip switch előnyét nem látom még, azt tudom, hogy mire jó, de én légi harcnál nagyon ritkán veszem le a gázt. De nem is problémázok rajta sokat, a D VII-ben nincs forgó motor :)

A Dr.I-nél ha nem léptem majdnem tökig a bal fordulóban, akkor amikor húztam a botot, az orra kitört felfelé, és már dugózott is. Van arról video, vagy leírás, hogy aki jó vele, az hogy repüli pedál nélkül?

Nagyon régen én már repültem a roffal, a báta teszter csapatban is benne voltunk vagy két hétig, de akkor nem tetszett meg (érdekes, az "állandóan fejlődő" rofban azóta nem csinálták meg, hogy a vonat füstje ne tűnjön el, amikor nem rá nézel :D ). Amikor ingyenes lett az alapcucc, akkor is tettem egy próbát, de valamiért akkor sem maradt fent, most a BoS kapcsán harmadszorra installáltam, de most az il2 fórumon osztogattak csomó ingyengépet is (Egy komplett ICE, egy Alba D.III, Brandenburg W12, Fokker DVIIF, DVIII-at szereztem be), most már csak azért sem törölhetem le, ha már azokra rátettem a koszos mancsom :D
  • Papa01 #60693
    Köszi a választ! :)
    Alapvetően, a host beállításoknál sok mindent be lehet állítani, akár még a motor melegítés idejét is. Emiatt említettem, hogy neked a Syndicate tetszene, mert az full real és történelmileg hű is.
    A keverékkel érdemes játszani, mert azzal is plusz teljesítményt nyerhetsz ha jól van beállítva. A hűtőnek nagyobb magasságon van jelentősége, alacsonyan csak annyi, hogy ne hagyd zárva. :)
    A sebességmérő: Akkoriban nem volt alapfelszereltség, a szél hangja fontos visszajelző, vagy a bot remegése. :)(Emlékszem, amikor Góbéztam, ott is volt letakart műszerfal feladat. :) ) Ami még hasznos lehet a légiharcban és leszálláskor a blip switch, már amelyik gépen van.

A dr1 vezetése külön művészet, nagyon sok idő kell hogy jól menjen. (Én tök béna vagyok vele.) Aki jó benne nem is használ a bal fordulóban túl sok lábat.

Korábban írtam, hogy de van, bombázó, felderítő, stb küldetések is, és szerintem ezek is a korhoz mérten nagyon jól meg lettek csinálva. (Pl, bombacélzó) Nagyon sok kétüléses és nehézbombázó gép van. Ezeknek a feladatkörük is adott.

De annak nagyon örülök, hogy nekiültél és kipróbáltad, remélem összejön a közös repülés! :)
  • VO101Tom
    Azon kívül amiket már leírtam? :) Hát, van ami tetszik, van ami nem. A gépek vezetése és a sérülésmodell tetszett, de a grafika még mindig nem. A gépek kívülről szépek, de a tájnak túlságosan rajzolt kinézete van, és egyszerű. A kabinbelső műszerek nélkül csak egy doboz pár géppuskával meg botkormánnyal. A textúrák néhol elnagyoltak, néhol szépek, szal vegyes a kép. Az FM pontosságát nem tudom eldönteni, a CEM gyakorlatilag nem volt, levegőből indulva minden be volt kapcsolva, hűtő nyitva, az az egy szem magassági gázkar, amihez néha hozzá kellett nyúlni, az nem túl sok. A műszerezettség hiánya viszont kifejezetten bosszantó volt, sebességmérő nélkül nem lehet egy repülőgépet normálisan vezetni, végsebességhez, emelkedési sebesség tartásához, konstans fordulózáshoz vagy manőverek megkezdéséhez egyszerűen muszáj lenne tudnod, hogy mennyi az annyi. A csúszásjelző golyó (vagy amit anno használtak az a folyadékkal töltött izé) szintén nagyon hiányzott. Főleg Fokker Dr I-el offline, ott nagyon durván csúszott, hiába tudom, hogy balra fordulva sokkal több láb kell, ezt egyszerűen nem lehet érzésre kitapasztalni (na, persze az kérdés, hogy a csúszásmentes forduló az FM-nél előnyt jelent-e). Az, hogy gyakran elakad a fegyver nemtom mennyire reális, de ez érdekes adalék volt a dogfighthoz, a nagyon hosszú "locsolás" amúgy sem volt az én stílusom. Az online játékmenet meg olyan amilyen, a clodos ATAG is csak egy dogszerver, csak a térkép nagyobb. A rofban viszont nincs is más, ez szerintem a grafika után a másik nagy hiányossága. 1v1-et nem próbáltam, de műszerek nélkül, a gépek pontos paramétereinek ismerete nélkül fölösleges is lenne.

Összességében nem mondanám, hogy rossz, a clodot bitos nem váltja le nálam, de ez eleve a korszak miatt is esélytelen. A BoS-al kapcsolatban nem lettem bizakodóbb, ami hiányosságokat eddig tudtunk, azokon nem változtatott ez a kis online repkedés sem.
  • Papa01 #60691
    Oki, egyébként, hogy tetszik, mi a véleményed?
  • VO101Tom
    Oké, két ünnep közt valamelyik este jó lenne.
  • Papa01 #60689
    Valamikor repülhetnénk közösen is, ha van kedved! :)
  • artivizsla #60688
    Tolom fel az én mappámat oda. Nálad melyik fájl tartalmazza a letölthető képeket?
  • Nohab
    Adtam felhasználót és jelszót a 4shared honlaphoz. Aki akarja az letölti úgy.
    Vegyes a képek minősége és mérete, de van néhány nagyon eltalált is.

• sakkay
    Amúgy azért mert olyan szerón repültél mint a repka, a rof-nál is van olyan mint az atag. Ott néha vannak 70.
  • sakkay
    JAjaja bocs, elhagytam egy 0'...szép is lenne mert amúgy az egyik kedvenc gépem!
  • VO101Tom
    Na várj, az előbb 200-at mondtál :) 2000 fölé nem is mentünk egész este, illetve csak én, de onnan már szépen BnZ-tam mindenkit :P
    Köszi, holnap átnyálazom ezeket.
  • artivizsla #60683
    240 MB, elkezdtem óriásfájlként feltölteni.
  • sakkay
    Ja és itt megvan minden oktató vid is.
  • sakkay
    Mint mondtam 2000-től veri a Spad ultra' változatát is, 3000-től mindent a d7f. Az más kérdés, hogy technikai okokból nagyon nehéz onnan lecsapni, és nem is nagyon repülnek a legtöbben 2000 fölé...de nem teljesen elhanyagolandó adat!
  • sakkay
    EZ meg a honlap, a gépekre kattintva, megjelenik a sebesség (ahol van ilyen adat((a legtöbbnél van)) 1000 méterenként lebontva.
  • sakkay
    Ez itt a bombázásról képzés.
  • VO101Tom
    Mennyivel gyorsabb? Van erről valahol összehasonlító grafikon, vagy adatlap, vagy valami?
  • sakkay
    A rofban a kor szintjéhez képest mindent beraktak a bombázással kapcsolatban..szóval szerintem itt is megteszik, hiába bonyolultabb. Alapvetően is sokat foglalkoznak a bombázókkal.
    Múltkor megfigyeltem , hogy bizonyos szögben, az egyik bombázó acél burkolatáról gyakran lepattannak a lövedékek. De csak ferde szögben, tök jól lemodellezték. Mivel kevés a fém a repülőkön, ez nem túl gyakori, úgyhogy tök jó.
  • sakkay
    2000 m már maxra teheted, de 0' méteren is lehet maxon kb 30-40 sec-ig.
    Elmondok egy érdekességet, 200 m fölött gyorsabb mindennél, a spad-nál is.
  • VO101Tom
    Nem Laca, szerencsére ilyet még nem mondtak. Szimulátort akarnak, "de úgy, hogy a pilóta csak a kritikus rendszereket kezeli". Valszeg a repülés 90%-ban ugyanígy nézne ki mint clodban, légiharc közben most is csak a gázt, a PP-t, és max az ívelőt kezeled. Amit nem tudunk, hogy mi nekik a kritikus rendszer. A hűtő biztos az, az van rofban is, mixture is van, de a robotpilóta például az-e? Bombázókban a bombacélzó mennyire lesz "automata", lehet-e variálni a bombaszórási képet mint clodban? Ugyanez /B meszában hogy néz majd ki? Lehet-e variálni a bombák időzítését vagy a fegyverek hevederezését? Indítani hogy kell majd a gépet, lesz-e szükség repülés közben az üzemanyagtankok között váltani, illetve a csillagmotoros gépeken a hőmérőt váltani a hengerek között? Kikapcsolhatod-e a revi világítását, és úgy eleve az elektromos rendszerek mennyire lesznek benne? Ha engem kérdeznek, nekem minden kritikus, próbálj meg úgy repülni a valóságban, hogy egyik vagy másikat leszarod :) Ami kicsit gáz, hogy a clod sem volt 100%-ig lemodellezve, oxigénnel pl nem kellett foglalkozni, a hajtóműindítás még mindig rohadt egyszerű volt valósághoz képest, az oldalsó kapcsolópanelen csak a pitotfűtés működött (az is rossz helyen), üzemanyagpumpát a futó vésznyitóba kötötték bele, szal a clod sem 100-as, és ennél biztos kevesebb lesz a bos. Nemtom. Szkeptikus vagyok, de sok függ attól, hogy amiket viszont megcsinálnak, azok mennyire lesznek jók. A DM-hez pl sok reményt fűzök, ha itt is megcsinálják, hogy a lövéseknek, ütközéseknek olyan látható hatása legyen mint rofban, az szerintem fasza lenne.

Amit még nem tudunk, hogy pl a CEM mennyi dolgot fog kezelni, erről sem volt szó. Hány sérülési pont lesz a gépen, és mennyi a hajtóművön? Vagy egy blokként kezeli, azt' ha eltalálják valahol, akkor köhög kicsit majd meghal? Mit fog csinálni ha elmegy az olaj vagy a hűtővíz?

Sok még a bizonytalan dolog, ami elsülhet jól is, rosszul is. Mint mondtam, a 2014-es végeredmény lesz nálam a márvadó...
  • VO101Tom
    Asszem repültem az F-el is, fel is tűnt, hogy pattog, akkor visszavettem a magassági gázból, hogy ez elmúljon. De hogy milyen magasságon mennyi az optimális, azt nemtom. A Spadokat egyikkel sem értem utol, az biztos.
  • VO101Tom
    A textúra az textúra. Hogy mennyire cizellált vagy részletgazdag a textúra, az abszolút semmit nem befolyásol - ha egyébként a csempék mérete ugyanakkora.
  • Nohab
    e-mail cím: [email protected]
    jelszó: bugmenot
  • artivizsla #60671
    OK. Akkor csak annyit, mivel másképp nem megy, hogy a tömörített fájl, 740 db II. vh-s háttérképet tartalmaz (színes képek, rajzok, poszterek)a harcoló felek legtöbb gépéről.

Akit érdekel, akkor egy gyors regisztráció után hozzáférhet a megadott linken. (4Shared) Egy fél év alatt gyűjtöttem össze őket, nekem is ezek futnak véletlenszerűen a gépen.
  • Sanyo
    Ts-re ne tölts fel ha kérhetem.
  • artivizsla #60669
    Sanyó. "Elégtelen ügyfélazonosító" hibával nem enged feltölteni. Fent vagyok vizsla névvel, meg kell még adni valamit ?
  • sakkay
    Csináljanak egy jó! fejleszthető motort, aztán határ a csillagos ég. A motor lesz a lényeg azt ne basszák el. Nézd, ők is tudják, pénz csak akkor lesz ha sok éven keresztül el lehet adni a progit és a fejlesztéseket. Ha nem jó az alap ez nem fog menni. Ha a kiadás pillanatába minden stabil, és működik a fizika az már jó. Van rá aztán több évük , hogy menjen a klikkelhető kabin, meg a cserélhető előlap:)
  • Her Laca
    Hiába, ha nem akarnak vér szimet. Inkább a kiegyensúlyozottságot helyezik előtérbe ahogy kivettem a szavaikból.
    Az a baj,hogy Luthier ék meg akartak alkotni (több ,kevesebb sikerrel) egy csoda szimet,amit hajlandóak is voltak módosítgatni a beérkező adatok alapján is amit az emberek észrevételeztek. Mondhatni valóban egy előre mutató ,sőt erejüket meghaladó dolgot csináltak,és ebből a szempontból értem én a 777 hozzáállását ,hogy nem akarnának ebbe a csapdába esni ,de sajnos ez lesz az amihez mérni fogják őket. Most még az elején próbálják tudatosítani ,és elfogadtatni a dolgokat ,csak amikor majd jönnek az első hírek ,és képek ,akkor (ebben biztos vagyok)
    majd lelkes emberek oda teszik mellé a már kész Clod képeit ,gépeit és bosszantó kérdéseket fognak feltenni. Nem irigylem én őket sem:)
    Lesz sok bezár topik majd meglássátok:)
  • sakkay
    Abszolút ezt gondolom én is. Itt van előnye a 2vh témának, sokkal több az adat.
  • Papa01 #60665
    Mondjuk szerintem az alap DVII picit alul van modellezve. :)
  • sakkay
    Szerintem, a motor csak a rof motorjára épül, de már nem ugyanaz lesz.
  • Papa01 #60663
    Jaja, az jó lenne! :) Egyébként ezzel az új map-el sokkal szebb és gazdagabb lett a táj. Én azt hiszem, ez jó alap lehet az il-2-es szimulátornak. (Persze, nem a Csatorna map.)

Én is gratulálok a repülésedhez, sok féle, fajta szeró van, neked szerintem a Syndicate tetszene leginkább, illetve a hagyományos Duel-ek. :)