IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Azon kívül amiket már leírtam? :) Hát, van ami tetszik, van ami nem. A gépek vezetése és a sérülésmodell tetszett, de a grafika még mindig nem. A gépek kívülről szépek, de a tájnak túlságosan rajzolt kinézete van, és egyszerű. A kabinbelső műszerek nélkül csak egy doboz pár géppuskával meg botkormánnyal. A textúrák néhol elnagyoltak, néhol szépek, szal vegyes a kép. Az FM pontosságát nem tudom eldönteni, a CEM gyakorlatilag nem volt, levegőből indulva minden be volt kapcsolva, hűtő nyitva, az az egy szem magassági gázkar, amihez néha hozzá kellett nyúlni, az nem túl sok. A műszerezettség hiánya viszont kifejezetten bosszantó volt, sebességmérő nélkül nem lehet egy repülőgépet normálisan vezetni, végsebességhez, emelkedési sebesség tartásához, konstans fordulózáshoz vagy manőverek megkezdéséhez egyszerűen muszáj lenne tudnod, hogy mennyi az annyi. A csúszásjelző golyó (vagy amit anno használtak az a folyadékkal töltött izé) szintén nagyon hiányzott. Főleg Fokker Dr I-el offline, ott nagyon durván csúszott, hiába tudom, hogy balra fordulva sokkal több láb kell, ezt egyszerűen nem lehet érzésre kitapasztalni (na, persze az kérdés, hogy a csúszásmentes forduló az FM-nél előnyt jelent-e). Az, hogy gyakran elakad a fegyver nemtom mennyire reális, de ez érdekes adalék volt a dogfighthoz, a nagyon hosszú "locsolás" amúgy sem volt az én stílusom. Az online játékmenet meg olyan amilyen, a clodos ATAG is csak egy dogszerver, csak a térkép nagyobb. A rofban viszont nincs is más, ez szerintem a grafika után a másik nagy hiányossága. 1v1-et nem próbáltam, de műszerek nélkül, a gépek pontos paramétereinek ismerete nélkül fölösleges is lenne.

Összességében nem mondanám, hogy rossz, a clodot bitos nem váltja le nálam, de ez eleve a korszak miatt is esélytelen. A BoS-al kapcsolatban nem lettem bizakodóbb, ami hiányosságokat eddig tudtunk, azokon nem változtatott ez a kis online repkedés sem.