91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Az első pár percet kiemelném ugyi:) Félelmetes. -
De elvársz! Nem tudja csak külső programmal ráerőltetve ,tehát hivatalosan nem megy neki. Így már csak ráhekkelt szart kapsz. És innen bármi előfordúlhat.
Ezt értsd meg. Ne baxtasd ,hagyj mindent normálisan tedd a legmagasabb beállításra és nem lesz vele bajod. -
Solt #61179 Laca, nem az élsimítással van a bajom... ott írom, hogy megoldható buherálással! :) Összességében lett elegem belőle a felsoroltak miatt! :)
Te is leszedted már egy párszor, aztán csak visszaraktad... nálam is ez lesz, de most betelt a pohár! :D -
Solt #61178 Tom! :) Az, hogy eltér a véleményünk valamiben és nem egyforma végkövetkeztetésre jutunk, az nem jelenti azt, hogy hülye vagyok! :) Azért ezt tartsd szem előtt kérlek! ;) -
Ja, és mi van az nvidia össeesküvéssel? Hogy azok fizetnek le minden játékgyártót, hogy programozzanak szart az amd-re?
"1.: A gyártó a szar.
2.: A programozó valamit elcseszett, hiszen a programját nem készítette fel kellőképpen.
Az első verzióra akkor gondol az ember, ha rendszeresen találkozik ezzel a gonddal, és a programok jó részében ezt tapasztalja. A második verzióra pedig akkor gondol, amikor elvétve találkozik ezzel, és többségében azt tapasztalja, hogy gyártó specifikus hibák nélkül, vagy minimális és rövid ideig fennálló hibával jelennek meg programok...
Én személy szerint ennyi és ilyen hosszan fennálló gyártóspecifikus hibával kizárólag a CloD-ban találkoztam,..."
"Ez már az NV-n is túlmutat, mivel még az NV logós játékok esetében sincs ennyi nyűgöm... mindegyikkel van valami gond, de ezek pár perc alatt orvosolhatóak, ha az ember képben van, a java részük pedig az NV logó ellenére NV-n is jelentkezik, tehát még az az érzés sem merül fel az emberben, hogy az AMD-s kártyája okán van megszívatva..."
"nem vagyok fanatikus AMD hívő, szó nélkül cserélnék NV-re, ha azt tapasztalnám, hogy máshol is rendszeresen szívatva vagyok csak azért, mert AMD kártyám van... ezt viszont csak itt tapasztalom, és ez zavar a legjobban. "
Nocsak. Akkor most van nvidia összeesküvés, vagy nincs? -
De hát van benne élsimítás. Mégpedig teljesen jó.
Én rohadjak meg nem fogok itt fényképeket csinálni már ,de hidd el nekem ha felteszem akár már 4X esre is a játékban szinte nincs is rece. 8X ososn meg mint a penge minden.
Te mit tapasztalsz? Mert lehet akkor a hiba megint csak a te készülékedben van ha neked mást mutat. Azt nem tudom,hogy teljesítményből mit vesz le mert nem érzékelek lassulást ,én meg fps-t már nem méregetek mert minek:) -
Solt #61175 Nem Laca, és leírtam, hogy miért nem merül fel bennem az AMD ludassága. :)
Nem a rece tart vissza, ezt is leírtam... ha átnevezem, akkor működik, tehát még recés sem lenne... kis variálás után működik az FXAA, tehát nem várok el olyat amit nem tud a hardver! :)
Összességében van jelenleg elegem belőle... miután megírtam a hszt-t, megint visszamentem tesztelni, mondom jó lesz nekem az a high beállítás is... erre most meg azt vettem észre szintén London felett, hogy pár másodpercenként laggol egy nagyot! :D
Ez volt most a végső kegyelem döfés... most én vagyok úgy mint te voltál párszor, hogy elegem van belőle, ami remélem majd elmúlik! :)
Ha kifogást keresnék, és amúgy sem játszanék vele, akkor nem szenvedtem volna ennyit vele... az a helyzet, hogy van más ami valóban örömet okoz, és nem csak bosszant! :)
Tudomásul veszem, hogy ez az NV-t jobban szereti, de ezt nem tekintem az AMD hibájának. Ez a fejlesztők bakija a véleményem szerint, amit én nem vagyok hajlandó a vételáron felül még azzal is tolerálni, hogy 30000.- forinttal drágábban vegyem meg a gyengébb hardvert! :)
Ha olyan szinten ez lenne a kedvencem mint nektek, akkor még nagy duzzogva és a szám szélét harapdálva talán zsebbe nyúlnék, de mivel nekem ez nem életforma úgy mint nektek, így csak emiatt a játék miatt nem vagyok hajlandó zsebbe nyúlni! :) -
Az a bizonyos fps esés, amit most találtál, ez a ráhekkelt, hivatalosan nem támogatott FXAA ráerőltetésével egy időben jelentkezett? Ugye nem? Mond, hogy nem, mert sírva fakadok
-
Fel nem merül benned,hogy a hardverben ,vagy a driverben van a buktató?
Azon lovagolunk itt már jó ideje,hogy nem tudsz FXAA-t rátenni ,de mint kiderült a játék maga nem támogatja, az AMD sem támogatja (hiszen van saját fejlesztése) ,(ellenben az NV driverból megoldja) ,neked külső program használata kell ami nem hivatalos ,plusz exe átnevezés.
A végén kilyukadunk oda,hogy az amúgy sem játszott játékot ,mellőzni fogod azért mert szerinted nem megfelelő az élsimítás. Lássuk be ,(minden tiszteletem mellett) hogy neked tök mind1 milyen a cucc ,úgysem játszanál vele,valami kifogás mindig lenne. Ez nem baj mindenkinek saját dolga mivel szórakozik,de ha szeretnéd a játékot a szimulátort akkor nem hiszem,hogy pár rece tartana vissza.
Mindamellett a tény megint csak tény marad,a ratyion valamiért nem a kedvence ezen szimeknek,hogy miért azt nem tudom de nem is érdekel ,de az összegyűjtött adatok szerint az ,hogy nem tud megfelelő élsimítást produkálni számomra nem a fejlesztők hanyagságát jelzi. Az ,hogy olyat akarsz csináltatni egy hardverrel amit elvileg nem is tud ,az számomra mást jelent. Na meg ,hogy leesik az fps 35 ha fullra teszed?:) És? N Nem lehet ez is a hardver vagy a driver számlájára írható dolog? Tudom én ,hogy fejlett meg előre mutató,meg occo ,de akkor is csak 35 az az fps:)
Nekem 50 az alja. Pedig szarabb mint tudjuk:)
És mán megint igazam volt:) Na béke és már megint megoldottunk valamit. -
artivizsla #61172 Lenne egy kérdésem. Felraktam megint az XFire-t, de alul a "Csatlakozás a játékhoz" fül tiltva van. Hogy lehet engedélyezni ?
-
lala42 #61171 Mindegy. Megyek vörösöket ölni. Vagy csak egyszerüen lelövetem magam XD. -
Solt #61170 Egy fejlesztés normál esetben úgy történik, hogy mindkét gyártó termékeire felkészítik az engine-t, ugyanis a programozóknak elvileg hulla mindegy, hogy a programjuk min fut, az ő érdekük elvileg az, hogy minél több darabot adjanak el a programjukból! A keretrendszer adott, a gyártók termékei ismertek, segítséget pedig mindkét fél nyújt, hiszen az ő érdekük az, hogy a termékeik jól fogyjanak... Minden körülmény adott ahhoz, hogy gyártó specifikus hibák tartósan és tömegesen ne legyenek...
Ha adott program az egyik gyártó kártyáin szinte hibátlan, a másikén meg hemzseg a hibáktól, akkor az ember két dologra gondolhat,
1.: A gyártó a szar.
2.: A programozó valamit elcseszett, hiszen a programját nem készítette fel kellőképpen.
Az első verzióra akkor gondol az ember, ha rendszeresen találkozik ezzel a gonddal, és a programok jó részében ezt tapasztalja. A második verzióra pedig akkor gondol, amikor elvétve találkozik ezzel, és többségében azt tapasztalja, hogy gyártó specifikus hibák nélkül, vagy minimális és rövid ideig fennálló hibával jelennek meg programok...
Én személy szerint ennyi és ilyen hosszan fennálló gyártóspecifikus hibával kizárólag a CloD-ban találkoztam, tehát számomra teljesen logikus következtetés az, hogy elbasztak valamit, de alaposan... hogy most ez véletlen, vagy szándékos, az számomra gyakorlatilag mindegy.
Ez már az NV-n is túlmutat, mivel még az NV logós játékok esetében sincs ennyi nyűgöm... mindegyikkel van valami gond, de ezek pár perc alatt orvosolhatóak, ha az ember képben van, a java részük pedig az NV logó ellenére NV-n is jelentkezik, tehát még az az érzés sem merül fel az emberben, hogy az AMD-s kártyája okán van megszívatva...
Összegezve tehát a lényeg az, hogy a CloD minden ilyen tekintetben egyedülálló, ergo fel sem merül bennem, hogy a hiba az AMD háza táján lenne... nem vagyok fanatikus AMD hívő, szó nélkül cserélnék NV-re, ha azt tapasztalnám, hogy máshol is rendszeresen szívatva vagyok csak azért, mert AMD kártyám van... ezt viszont csak itt tapasztalom, és ez zavar a legjobban.
Azt hittem, hogy az fps feleződés, a kék csíkok és a többi után a végére értem a dolognak, több év után végre használható... még az sem zavarna, ha át kell neveznem az exe-t az élsimításért...
Erre most ahogy tesztelgetem találtam újabb bugot... High beállításon London felett 65-80 fps-t kapok... ha felteszem very high-ra, akkor leesik 35-re... :) Feltételezem ekkora esés NV-n nincs... :)
A lényeg az, hogy nekem egyelőre megint megy a sarokba... majd előveszem, ha valami modder csapat nekiesik esetleg, vagy, ha átváltok majd GTX780-ra... :) -
lala42 #61169
Ők megcsináltak egy játékot, ami az egyik kártyán jól működött, a másikon hülyeségeket csinált.
Már egy ideje nézem ezt az élsimitásos vitát. :-)
Az első mondat amit Tom-tól illesztettem be, számomra vajami olyasmit sugall, hogy az NV talán sponzorálta valamilyen módon -talán a UBISOFT- on keresztül azt a játékot.
Véleményem szerint ha én készítenék játékot, akkor figyelembe venném eme két videókártya gyártó termékeit.
1./Mert mivel több ok miatt is ATI-m van 1 játékért nem fogok 10000-es befektetést foganatositani, hogy kártyát cseréljek.
2./ Én beruháztam kb 10 000 rupiát ebbe a játékba, ami -valljuk be- a kiadásra nem lett kész. Tehát játékkészitői, kiadói hiba. A kezdeti gondokat pöcsökkel próbálták kijavitani, már ami az ATI-t illeti.
3./ Korábban volt ATI kártyám és másoknak is, mint ahogy a játék kikerült a polcokra. Tehát megint játékkészitői, kiadói hiba.
Konkluzió?
1./Átbasztak.
2./Megint átbasztak.
3./Már a korábbi Il-2 es is NV-s párti volt.
Nincs összesküvés elmélet, nem félet a sötétben, még cigánytelepeken sem ( márpedig járok olyan helyeken)XD tehát nincs üldözési mániám. De ez akkor is NV-s behatás.
Talán a játékkészitők csak egy fajat karira tudnak programozni.
Végül de nem utolsó sorban leszarom a recéket. Nekem igy is jó.
-
Solt #61168 Nem, mivel azok az élsimítási módok amikre reagál az engine, azok nem állíthatóak a CCC-ből... Azt ne feledjük, hogy normál esetben a driverhez hozzá sem kellene, hogy nyúljunk! (lényegtelen, hogy amd, vagy nv)
A driverből való baszakodás csak azokhoz a játékokhoz kell, ahol valamit elbasztak a programozás folytán... Normális programozás esetén mindent lehet a játék menüjéből állítani...
-
Nézd. Ők megcsináltak egy játékot, ami az egyik kártyán jól működött, a másikon hülyeségeket csinált. Nyilvánvaló, hogy az nvidia és ati közötti különbség jóval összetettebb mint hogy melyik logónak milyen a színe. Az nvdia teljesen jól tudta kezelni a horizontot, nem fosta össze magát minden második induláskor, nem volt áttetsző a műszerfal, nem gond neki az FXAA és nem akasztja meg egy rohadt videofájl sem betöltésnél.
Ezek után ha a programozók átdolgozzák a saját rendszerüket, más effekteket, már engine-t írnak, hogy az atin se legyen baj, az mitől jelentené azt, hogy a fos atinak nincs is sara a dologban?
Ha defektet kapsz és kicseréled a kereket, akkor már automatikusan te okoztad a lyukat is? nem értem én ezt a logikát... -
De a saját ratyionos recétlenítővel sem műkszik driverből? Erre kíváncsi vagyok.
Mutass már egy CCC képet ,miket lehet ott állítani élsimítás gyanánt.
Elvileg amilye van MLAA vagy mi a tököm ,ugyanazt kell tudnia mint az FXAA-nak ,sőtt ABU szerint még sooooooooookkal jobb is mert csak :)
Mert ha azzal sem műkszik ,akkor megértelek,de így ez csak vihar a biliben:) -
Te most egy más programmal akarod ráerőltetni a cuccot akkor ezek szerint nem a CCC vel.
Ha ez így van akkor ne csodálkozz ,lehet mutatok még vagy 100 játékot (amit nem is ismerünk) amivel nem működne rendesen. A Clodot azért ne hasonlítsd a nagy nevekhez ,azokra biztos időt áldoznak ezen programok készítői és ott nincs semmi gond .
Ez a játék meg alapvetően senkit sem érdekel a nagy világban ha jobban belegondolsz.
-
Solt #61164 A lényeg azon van, hogy, ha nem támogatja, akkor más exe névvel sem kéne, hogy menjen... :) Azon problémázom, hogy ha ebbe a RadeonPro nevezetű programba beillesztem a Launcher.exe-t, akkor nem hajlandó tudomást venni semmilyen kényszerítésről, holott minden más játék (még az NV logósak is) simán futnak alóla... viszont, ha átnevezem, akkor meg megy...
Ergo vagy maga a RadeonPro bugos, vagy a Launcher.exe fájlban van valami kódsor ami, ha más nevet adunk neki, akkor nem aktiválódik, vagy pedig az AMD driverben van valami kódsor, ami a Launcher.exe-t érzékelve tilt minden funkciót!
Ezért írtam neked, hogy "érdekességet" találtam, és az egész még további tesztelésre vár! :) -
Solt #61163 A windows 8 esetében én csak annyit mondtam, hogy tuti, hogy minimális ráfordítással elindítható, ennek ellenére annyi volt a válasz, hogy nem támogatott! :) Igazam is lett, mert két összesen 50Kb-s fájl bemásolásával megy is normálisan W8-n... :)
Az FPS feleződés CF rendszereken jelentkezett... betöltöttél egy pályát, egyszer fix 60 fps, a következő töltésnél alig volt meg a 30fps. Ezt a hibát az utolsó frissítés orvosolta, tehát egyértelmű, hogy kinél volt a gond! :)
A 3 kék csíknál ugyanez volt... anno ők (és ti is :) ) az AMD-re fogták, aztán ez is egy CloD frissítés után tűnt el! :)) Tény, hogy nem tudjuk mi okozta, de, ha a játék frissítése után tűnik el, akkor egyértelmű, hogy nem driver gond volt! :)) -
Akkor meg mit akarsz ezzel? A Clod nem támogatja ,nincs a menűjében az FXAA. Az NV driverben lehet engedélezni. Onnan műkszik.
Ecsém belezavarsz a hétköznapokba bakker:)))))) -
A windows 8 akkor még nem is létezett, amikor a clodot kiadták. Egyébként november óta fent van 1C-n a win8 kompatibilitást megoldó pár fájl.
Az fps feleződés az az ubisoft logó miatt van. Egy videofájl lejátszásakor a kártya lockolja a gpu frekvenciát 400 MHz-en, és nem is emeli meg. Ugye nem azt akarod mondani, hogy ez a videofájl hibája? Csúnya videofájl (amit az nvidiabérenc ubisoft tett a játék elejére), hogy kibabrál a világ legjobb (na jó, csak viccelek :)) videokártya gyártójával :) Szegények semmit nem is tudnak ellene tenni már két éve :)
A három csíknál is a készítőket okoltad, pedig azt sem tudtuk mitől volt az (csak atin persze) és mitől javult meg. Csak az a biztos, hogy a készítők a hibásak. Akiket az nvidia fizetett le természetesen :)) -
A clodban FXAA sincs. Mégis működik ha engedélyezem NV-n.
Eleve ez NV specifikus cucc volt ha jól rémlik,persze más is tudhatja .
A ratyionok a MLAA-t favorizálják nem? Na azt próbáltad?
Mégegyszer azt nem értem,hogy mitől kéne tudnia a radeonnak az FXAA-t ? Vagyis lehet CCC ben engedélyezni? Nem tudom mert ugye hál istennek nincs olyan VGA_M. -
Solt #61159 CCC-ből nem lehet, de amelyik játéknak a menüjéből elérhető, ott támogatva van... (különben nem menne szerintem) -
Solt #61158 Mesterem, ezek tények! :D Mind a kék csíkok, mind az fps feleződés a CloD frissítése után tűnt el... ezekből egyértelműen kiderül, hogy kinek a térfelén pattogott a labda! :)
Az meg tudja hivatalosan is az FXAA-t, hiszen az ArmA2-ben is benne van, és a játékból simán ki-be kapcsolható! :)
A CloD-ban meg MSAA van, nem MLAA... :) Az MSAA ennyit tud... kicsi az erőforrásigénye, de nem is látványos a végeredmény... :) -
Na várjál! A ratyion driverében azaz a CCC ben lehet engedélyezni az FXAA-t? Ez valami újdonság lehet nem? Lehet még nem teljesen jó a cucc.
MLAA-val próbáltad? Arra mit lép? -
Solt #61156 Pont az a lényeg, hogy még azzal sem tudom előhozni variálás nélkül, holott erre lett kitalálva! :) A gépemen lévő összes játékra minden gond nélkül rá tudok erőltetni bármilyen plusz funkciót... még az NV logós FarCry2, és a Stalker-re is... kivéve a CloD esetében, ahol az exe átnevezése nélkül egyszerűen nem reagál semmire...
Nem hiszem, hogy mezei tiltásról van szó, mert az FXAA-nak pont az a lényege, hogy minimális a gépigénye. Amikor átnevezem az exe-t, és sikerül ráerőltetni, akkor az fps-ben szinte semmi változást nem érzek...
Az ArmA2-be beépített funkció, és gond nélkül megy is...
Egyébként egy szóval nem mondtam, hogy ez az NV sara, csupán mint érdekességet közöltem Lacával, ő meg már összeesküvés elméletként hozta ide! :)))
Írtam PH-n a nagy tudornak, kíváncsi vagyok mit válaszol arra, hogy az indítófájlok hogyan viszonyulnak a driverhez, illetve a saját nevükhöz... -
Nem nem:) Az spekuláció volt :)
Az AMD nem is tudja az FXAA-t hivatalosan, tehát akkor mi is a kérdés?
Na az már más kérdés ,hogy az MLAA miért nem műkszik a programmal rendesen ,de ez közel sem biztos,hogy a fejlesztők bűne,ez csak találgatás hogy finoman fogalmazzak.
Rá kell kérdezni az AMD nél mi a véleményük erről,és én biztos vagyok benne,hogy pár driver után javítani fogják ,mint mindent ami problémás volt ,persze jó pár hónappal elkésve :) -
Solt #61154 Nem, nem erről van szó... :D Igazam pedig eddig javarészt nekem volt, ha nem csal a memóriám! :D ( 3 kék csík, fps feleződés, W8 indulás ) ;) -
Ez újabb cikk!! -
A pontos mechanizmus szerintem nem lényeg, én csak elviekben kérdezem, ha ati kártyán, ati 3D funkciókat állító segédprogrammal tudsz előhozni egy ati által máshol használt funkciót úgy, hogy futtatható fájlokat kell átnevezni (elhitetni vele, hogy nem is azt futtatja amit?), akkor ez mitől lesz az nvidia sara (de azért perelhető még ne legyen)?
Nem inkább annyi a történet, hogy a nagyobb gpu igényű FXAA-t a clodnál egyszerűen letiltja az ati, amit ezekkel a buherálásokkal mégis engedélyezni lehet? -
Nos a problémád az csak annyi ,hogy az AMD eddig nem nagyon támogatta vagy semennyire a FXAA -at lévén ahogy tudom ők a MLAA-t favorizálták.
De van ITT egy cikk is róla.
Tehát ne a játékfejlesztőkön kérd számon azt ami még nem is volt az AMD kártyákon amikor ők a játékot csinálták:)
Ergó! Mán megint igazam volt!!!:XD -
Solt #61150 Annyit pontosítanék, hogy élsimítás alatt a jobb minőségű FXAA-t értem, nem a beépített MSAA-t. A beépített az megy buherálás nélkül is, csak az eredménye számomra nem valami fényes... -
Fürtös #61149 Herr Laca! Megjött a kicsike most raktam össze.
Az ugye megvan,hogy át vagyunk kurva photoshoppilag?
Photoshop
A keret jóval nagzyobb élőben... Nállam jó 1 centi.
De tényleg szuper képe van.
-
Solt #61148 Urban legend... aha...
-
Solt #61147 Nekem is zavaros még, pont ezért nem akartam egyelőre felhozni a témát... Lacának írtam meg privátban, hogy sikerült élsimítást erőltetnem a játékra, de közben előjöttek érdekes dolgok... erre ő kikotyogta itt, és ez lett belőle! :)
Pár nap alatt körbejárom a kérdést, aztán okosabbak leszünk... :) Egyelőre annyi tény van, hogy élsimítást AMD alól kizárólag a RadeonPro (olyan mint az NV inspector) nevezetű segédprogrammal lehet a játékra erőltetni, de ezzel is csak akkor, ha a Launcher.exe-t, és a hozzátartozó config fájlt átnevezem másra.
A név változáson kívül másnak is történnie kell, mivel a Fraps például az átnevezett exe-vel kapásból kifagy...
Amint bővebb információim lesznek, jelezni fogom. :) -
Glo #61146 Ez a placebo a gémerek között
-
Tom már leírta ,úgyhogy nem ismétlem:)
Mindig ezek az urban legendek születnek ,és aztán egyre terjednek:)
-
Mig-3 nem lesz a BOS-ban,jól sejtem? -
Ú, akkor súgjál nekem plíz, mert nekem ez kicsit zavaros.
Ha van egy exe ami ati kártyán szar, de átnevezem az exét, és ettől az ati kártyán megjavul akkor tulajdonképpen mi is történt? Mitől javul meg? Egyetlen név átírása miatt? Miért, van valami adatbázis, amiben le van írva, hogy x exe szarul fusson, y exe meg jól? De ha van is ilyen lista, ezt valahogy mégiscsak az ati kártyának (drivernek) kellene kezelnie, nem? ergo saját magukat szivatnák? Ha meg az exe van megírva úgy, hogy szándékosan az ati-n szarul fusson, akkor meg mit számít a fájlnév? A programot tudja futtatni, de a butítást már nem? Az exe tartalma ugyanaz marad nem? Én itt megakadtam... -
artivizsla #61142 Igen. Nemrég én is kipróbáltam a 4.11.1 ultra.exe-t, de aztán maradtam a jól bevált ősi módszernél, ment fel egyesével minden.