91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • L Viper #62061
    A Pumák oldalán nincs ott a felsorolásban a 409m_skins. Természetesen a 409m után feltettem azt is, mivel itt is benne van az ULTRA patch 4.11.1 listájában.

• artivizsla #62060
    Este megnézem én is, aztán meglátjuk mi jön ki belőle.
  • L Viper #62059
    Köszi a segítséget. mindenképp csinálok akkor egy mentett mappát.

Közben én is megnéztem az egyben peccset, hogy valóban ugyanaz -e, mint amikor sorban rakok minden gyári peccset egyesével.

Ezeket a javításokat kipakoltam egy külön mappába, ügyelve a helyes sorrendre, ahogy a Pumák oldalán is írják:

Aztán az "egyben peccset" is kicsomagoltam egy másik külön mappába. Annyi különbség van csupán a két mappa közt, hogy az egyben peccsben az összes redme fájl be van zippelve. Azokat kicsomagolva minden teljesen megegyezik. Bal oldalon egyenként, jobb oldalon az "egyben peccs". Teljesen egyezik a fájlszám, a mappaszám és a méret is:

• Her Laca
    Az most befejeződött,de csinálnak másikat.Kérdés akarsz e mozgó célzsák lenni:) Mint kiderült,vagyis Tom vette a fáradságot és kipróbálta lévén nem értette ő sem ,hogy a francba esnek mindig a fejünkre 7 ezren a hurkányok,na szóval beült egybe és lőn csoda a 100 oktános 8 ezer fölé is vígan emelkedik ,míg a messza 7 fölött már szenved rendesen.
    Ez így ,hogy is mondjam egy kicsit unfair:) Semmi más dolguk nincs az angelusoknak,mint felmenni koppig és figyelni ,ráadásul ott a radar is nekik:)
  • Solt
    Imádom ezeket a sztorikat... :)
  • Lysandus
    Köszi a választ!

Ezzel nincs is gond, csak a játékban ez úgy működik, hogy pár perces felhőzés után jön a "rázás" és akkor is megmarad, ha kijön az ember a felhőből. Olyan, mintha átesés közeli helyzetbe kerülne a gép, és ez akkor is megmarad, ha lenyomod az orrát. Tehát sebességet sem tudsz igazán gyűjteni. Szerintem ez túlzás, mert ennyire nem jegesedhet le a gép nyáron a csatorna felett 2-3 ezer méteren.
  • Lysandus
    Tom!

SOWC-ra lehet még jelentkezni? Ha igen, akkor hol és hogyan, és mikor vannak a repülések?
  • artivizsla #62054
    UP3 :

Ki lett próbálva, ezért írtam. Az Ultra 1.9 GB, ha meg külön rakod fel, akkor 4,3 GB a frissítés mérete. Itt is meg lehet csinálni, hogy a patch-eket egy üres mappába csomagolni, az eredeti játékot meg telepítés után el kell menteni "szűz" alapnak és akkor már csak másolni kell, ami gyorsabb, mint a telepítés és akkor elég gyorsan lehet megoldani az újratelepítést+felpatchelést. Arról nem is beszélve, hogyha olyan verziót mentünk el, amin már minden be van állítva ( billentyű stb. ) akkor az újramásolás után már egyből használhatjuk a játékot, nem kell molyolni vele, mint egy újratelepítés után.

HSFX :

Rossz helyre csomagol a telepítő. Az elején én is így jártam, hogy kidobált indításkor, aztán kaptam az ötletet, hogy egy üres mappába csomagoljak és azt másoljam a főmappába, így már működik rendesen.
  • Her Laca
    Tegnap ,hogy Tomék elmentek háborúzni,én még maradtam ATAG on egy kicsit,nagy kár,hogy nem vettem tracket,megérte volna .
    Eleve megjelentek komplett csapatok a színen (hogy száradna le a kezük) és igencsak megnehezítik a magányos virtualpilot életét.
    Összefutottam egy 6 gépes társasággal ,akik igencsak összedolgoztak ,nem győztem kapkodni a fejem. Szerencsére volt némi magassági fölényem ,de nem tudtam úgy rácsapást véghezvinni,hogy ne legyen a seggemben rögtön utána egy elhivatott önjelölt Laca gyilkos. A végén 3 at leszedtem,de nagyon nem volt egyszerű. Aztán örömködtem magamban és otthagytam a maradékot mert már nem tudtam koncentrálni erre valaki megcsapott ,(hál istennek nagy baj nem lett) azt se tudom ki ,mi volt ,úgyhogy hihetetlen gyorsasággal le is szálltam.
  • Vogel
    Egy kérdés: észrevettem, hogy amikor huzamosabb ideig felhőben repülök elkezd "rázni" a gép. Ezzel mit szimulálnak? Jegesedést? És mivel lehet tenni ellene? Azt látom, hogy van pitot meg karburátor fűtés a beállítások között, de ezek működnek egyáltalán? Mert gondolom akkor a karburátor fűtést a magasban is be kellene kapcsolni?

Mivel a felhőben le- és feláramlások vannak, így adott a rázás. Jegesedést úgy vennéd észre, hogy könnyebben átesik a gép.
    Mit tehetsz ellene: Nem repülsz felhőbe. Másrészt nem hiszem, hogy van sárkányszerkezetre kiterjedő jégtelenítő rendszer. Pitot fűtés az mehet be, max valótlan műszeradatokat kapsz (mivel nincs digitális kormányvezérlés így mindegy mit mutat, úgyis érzed, ha szét akar esni a gép). Karburátor fűtésről nem tudok mit mondani, típusfüggő, de szerintem visszavezetett égéstermékkel melegíthet (Tom majd kijavít, ha nem). El kell olvasni az üzemeltetési könyvét, hogy hogyan kell használni.
  • L Viper #62051
    Na akkor frankó. Én is gondolkoztam már rajta, hogy érdemesebb lenne inkább a gyári peccseket rakosgatni inkább egyenként, minden esetben.
    Ki lehetne deríteni hogy egyenértékűek -e, csak ezt az ultra peccset ki kéne pakolni egy külön mappába, meg a gyáriakat is egy másikba. Utána meg összehasonlítani a kettőt. Lehet meg is csinálom majd, mert kíváncsi vagyok.

Más: gondolom nálad megy a DBW is akkor.
    Nálam a főmenüből mindig kidobál memória címzés hibára hivatkozva. Tök mindegy, hogy az 1916, vagy a sima DBW aktív -e az új Selectorban.
    UP3 RC4-re raktam és van ez az új Selector exe. Ebben választottam ki a leírás szerint, mentés után lauch-al. Előtte a JSGME jobb oldalát kiürítettem természetesen.
    A #DBW és a #DBW_1916-os mappák nálam tuti, hogy a főmenüben voltak.
    Majd kipróbálom ahogy írtad, bár lehet amit találtam linket az már jól fogja berakni ezeket a fontos mappákat.
    A JSGME mappában miket kell a DBW-nek aktiválni egyébként, ha kell egyáltalán?
  • artivizsla #62050
    Gyorsan mentem is egy kört egy A5-el, ha már szóba került a régi IL2.
    A fülke kidolgozása tényleg nem olyan szép, mint a Clod-ban, de azért fent fog még maradni azt hiszem, meg légiharcban úgysem azt nézi az ember, hogy a dekni szélei mennyire élethűek. A mod-okkal fejlesztve azért nem olyan rossz ez még és a változatos térképek meg géppark tekintetében a Clod meg már sohasem fogja beérni a régi Zil2-őt.
  • artivizsla #62049
    UP3RC4 :

Az UP3RC4 felmegy a 4.11-re is, csak éppen nem csinál semmit. Érdekes, hogy ha a többi mod esetében rontod a patch számot, nem indul el a játék, ebben az esetben pedig "nem számít". Tehát tényleg elég az UP3RC4-nek a 4.10.1 is.

Kipróbáltam korábban a 4.11.1 Ultra Patch-et, amit a 4.07-re kell feltenni, de nem volt egyenértékű a sorban feltelepített verzióval ( 4.07 --> 4.11.1 ), hiányoztak gépek belőle, ezt más is jelezte már itt nemrég a fórumon.

Az RC2 - RC4 esetében biztos ami biztos alapon inkább feltettem sorban mindent, épp ezért.
  • L Viper #62048
    Ja, még annyi, hogy az UP3 RC4 nem kompatibilis a 4.11m -es legújabb IL-2 1946-al. Csak 4.10.1m-ig kell felrakni a javításokat!
  • L Viper #62047
    Fú de nagy a katyvasz ezekkel a peccsekkel. ( Még a gyárikkal is.)

IL-2 1946 alap 4.07:
    Az IL-2 1946-ra nagyon jó az, ami a Pumák oldalán van ULTRA patch 4.11.1 néven, ez frankón megy Alap install IL-2 1946-ra. Minden benne van és 4.11m-re peccsel 4.07-ről rögtön, egyben (HSFX 6 használóknak egyszerűsít sokat.)

UP3 RC4:
    Az UP3 oldalon azt írják, hogy az UP3 RC4 tartalmazza az előtte lévő RC2 és RC3 frissítéseket, tehát mehet az UP3 alapra rögtön az RC4. Itt is ugyanezt írják.
    (Nekem is hibátlan)

A HSFX 6 esetében a 6.01 után az Auto Updater 6.017 -ig peccseli, de csak akkor működik, ha van a gépen Microsoft Visual C++. Ezt ki is írja az updater, ha nem jó.
    Ha Updater nélkül akarod a legfrissebre peccselni, akkor itt van legfelül ami kell. Az alap 6.0-ás HSFX-re csak a 6.0 Patch 1 kell és utána mehet a "HSFX History Mod Patch 6.0.11 - 6.0.17" nevezetű. Ez teljes mértékben a legfrissebb és helyettesíti az Auto Updater-t.

A DBW nálam sajnos nem fut, de kipróbálom ahogy írtad, manuális másolgatással. Ebből is van annyi féle letöltés, szerintem nekem is egy olyan volt meg, ami nem jó helyre rakja a főmappákat.

Legutóbb ezt találtam. Ez UP3 RC4-re mehet, a legújabb 1.71-es DBW. Az egyik hozzászóló is azt írja, hogy több kudarca után ez végre működött. Talán ezt fogom én is kipróbálni.
  • artivizsla #62046
    DBW :

1. Telepíteni az IL2 UP3RC4-et.
    2. DBW mappát bemásolni az "DBW" főmappába.
    3. A DBW/#DBW és a #DBW_1916-os mappákat másolni a IL2/DBW/[jsgmemods]
    mappába.

2. pont esetében szintén egy üres mappába csomagolni előbb a DBW telepítőt és annak a mappának a tartalmát másolni az UP3RC4 főmappába.
    A 3. pont azért kell, mert a #DBW mappát nem jó helyre csomagolja a program, a jsgmemods mappa helyett a főmappába teszi és így nem tud aktiválódni.
  • artivizsla #62045
    UP3RC4 :

IL2 1946 4.07
    4.08
    4.09
    4.09 Skin
    4.10
    4.10.1
    4.11
    UP3RC1
    RC2
    RC3
    RC4
  • artivizsla #62044
    Csak röviden :

HSFX telepítési sorrendje .:

1. IL2 4.11.1
    2. HSFX 6.0-át bemásolni a főmappába
    3. HSFX 6.01-et bemásolni a főmappába
    4. HSFX Auto Updater

Egy kis segítség a 2. és 3. ponthoz. A HSFX 6.0 mod-ot előbb egy üres mappába tömörítettem ki és ezt egyszerűen átmásoltam a 4.11.1-es főmappájába, majd ugyan ezt csináltam a 6.01-el is. Nekem csak így sikerült telepíteni, ha egyből a 4.11.1-es főmappába csomagoltam ki, akkor nem indult el a játék. A HSFX Auto Updater-el elvileg frissíti magát, de nem tudom, hogy mire, mert nekem nem indult el semmi tőle, azt hiszem.
  • VO101Tom
    Fogok ide írni, ha kész. Ma már nincs időm befejezni, az biztos.
  • VO101Tom
    A "merged" az anno a Pacific Fighters megjelenésekor lett bevezetve. Az Il-2 Forgotten Battlesre telepített PF volt a "merged", a Szimpla Pacific Fighters (főleg az usában fogyott sok standalone PF) meg a "nem merged".

Ha neked olyan il2 van, amiben van Európai front, akkor neked csak a "m" patchek jók!

elküldtem Sanyo TS-ének a címét, ezen vagyunk fent, de azt nem ígérem, hogy gyakran látsz itt il-2-zőket. Clod megy inkább...
  • Szepy2884
    Egyébként használtok valamilyen közös TS csatit? Nekem a TS3 megvan. Ha kapnék privátban csatoran címet azt megköszönném.
  • Szepy2884
    abból okosodom én is. A merged az azt jelenti, hogy kompatibilisak legyenek a patchek egymással ha nem tévedek. De az ultrapack megzavart. Most mihez kell a 4.10?
  • VO101Tom
    A sima patch az a Pacific Fightershez van, az il-2 csak az merged patch-ekkel működik! Egyébként a 4.11.1-re tehető a HSFX.

De itt le van írva minden:
    pumaszallas GYIK
  • Szepy2884
    Urak, kedvet kaptam az il2-höz.

Szóval az alap IL2 1946 4.07-re közvetlenül felmegy a 4.11.1 mert az naprakészen magában hordoz minden hivatalos patch-et igaz. Ez eddig tiszta. A kérdés:

A HSFX 6.0 pedig rámegy a sima 4.11.1-re igaz? És akkor mit jelent a 4.11.1m?? Mivel van össze merged-ve?
  • sakkay
    Tényleg varrógép a legtöbb, de én azért szeretem. Meg tényleg nagyon jó szimulátor. Nagyon nagyon remélem, hogy az összes erősséget berakják a BOB-ba, és hozzák a részleteket is. Meglátjuk.
  • Papa01 #62036
    A legszebbek! :)
  • Her Laca

Varrógépek:)
  • Papa01 #62034
    Lehet Laca úgy van a RoF-al, mint én a tökfőzelékkel.. Akármilyen finomra is csinálhatják, nem eszem meg, mert nem szeretem. :D
  • majonur
    Egyebkent en szeretem a Rof-ot, megvan a az elejetol fogva.
    Tenyleg jo az utkozesmodell, csak azzal a fel kepernyot betolto, vilagito horizonttal kezdhetnenek mar valamit, remelem a BOS-ban mar jobb lesz kicsivel.
  • Her Laca
    Nagyon jó! Hihetetlen! Komolyan! DE! Ettől még nem fogok vele játszani:))
    Felőlem még a csavarok is kieshetnek belőle zuhantában ,akkor sem tetszik:))
  • sakkay
    Akkor ezt csak neked Laca!!!!
  • Her Laca
    Gondoltam:) Mert ugye hihetetlen módon érdekel:XD A ROF ütközés és egyéb modellje:)
  • sakkay

Igazából neked küldtem.
  • Svenhassel
    Akkor valszeg a játék szar. Mondjuk én nem találkoztam még vele. De nem is ütköztem sokat...
  • Her Laca
    Juj de jó:)))
  • sakkay
    A ROF-ban meg ez az erősség!!!
  • artivizsla #62025
    Szinte minden be van kapcsolva, többek közt ez is, mégis pattog, mint egy labda.
  • Lebowski
    Sőt még valami horribilis biztosítás is van rajta :) Mint mittomén melyik színésznőnek a lábán.. Ámerikááá...
  • Svenhassel
    Nézd meg, hogy a Realism beállításokban be van-e kapcsolva a Realistic Ground Collisons.
  • VO101 tvr
    A CloD ütközésmodellje nem sikerült tökéletesre másként fogalmazva ez az egyik gyengéje a programnak.